Αδέσποτα vs αστεγοι(?)

Discussion in 'Γενικά' started by Strayshelp, Aug 31, 2008.

 1. Strayshelp

  Strayshelp New Member

  Αρθρο από τον ''Ανταποκριτή''.

  Εξώφυλλο εφημερίδας:
  [​IMG]

  Αρθρο,σελ.3:
  [​IMG]
  Κατεβάστε το απο δω:
  http://www.uploading.com/files/MXVLHLDK/Image00003.jpg.html

  Θεωρώ ατυχη τη σύγκριση που προσπάθησε να κάνει ο αρθρογράφος και όπως αναφέρω κ στο mail που του στειλα,πιστεύω ότι
  δεν ευνοεί την ανάπτυξη της ζωοφιλικής παιδείας,ούτε την ευαισθητοποίηση του κόσμου στο θέμα των αδέσποτων ζώων.

  Αυτό είναι το mail(αν θέλετε στείλτε κ εσείς.):
  ----- Original Message -----
  From: Kleianna Malamatina
  To: [email protected]
  Sent: Sunday, August 31, 2008 4:42 PM
  Subject: Υπόψην κυρίου Δ.Νεζερίτη


  Αγαπητέ κύριε Νεζερίτη,

  διάβασα στον ''Ανταποκριτή'',το άρθρο σας ''Αίσχος και ντροπή'',σχετικά με την έλλειψη προγράμματος από το Δήμο μας για τους άστεγους ανθρώπους.

  Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν αρκετοί άστεγοι στη Γλυφάδα,που μπορεί κανείς να τους δει στα παγκάκια στη στάση Λεωφορείων στην Ποσειδώνος ή στις πλατείες,χειμώνα-καλοκαίρι.
  Συμμερίζομαι απόλυτα την άποψη σας,ότι ο Δήμος οφείλει να φροντίσεις τους συνανθρώπους μας αυτούς,
  είναι πράγματι εξοργιστικό να ξοδεύονται χρήματα για φιέστες και γιορτές και να μην δίνουν ένα πιάτο φαϊ στους άστεγους και ακόμη περισσότερο απαράδεκτο εφόσον το χετε θίξει πολλάκις.
  Ενα πράγμα αυτονόητο και όμως...κλείνουν τα αυτιά τους(και τα μάτια τους) οι υπεύθυνοι?
  Διάβασα και για την δολοφονία του κ.Κώστα και πραγματικά σοκαρίστικα!

  Παρόλαυτα,διαφωνώ μαζί σας και κυρίως με τον απαξιωτικό τρόπο που χρησιμοποιείται τη λέξη αδέσποτα,και αναφέρεστε σ αυτά και στην περίθαλψη που έχουν,σαν ναι κάτι απίστευτο,όπως ο ίδιος γράψατε.
  Είμαι ζωόφιλη και όπως όλοι οι Δημότες γνωρίζουμε ότι τα αδέσποτα ζώα χρειάζονται την προστασία του Δήμου,περίθαλψη,περισσυλογή για στειρώσεις ώστε να μην αυξάνονται αλλά και για θεραπείες ώστε να μην..κατηγορούνται ως ''πηγές ασθενειών''.Τα αδέσποτα ζώα υποφέρουν όπως και άστεγοι άνθρωποι στους δρόμος,δυστυχώς!

  Σαφώς,συμφωνώ απόλυτα μαζί σας όσον αφορά στο ότι είναι ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ η επιλογή ιδιωτικου κυνοκομείου στη Θήβα!Η Ευρωπαϊκή Ενωση γνωρίζω ότι χρηματοδοτεί προγράμματα αδέσποτων και θα μπορούσε ο Δήμος να έχει ήδη δημιουργήσει,όπως άλλωστε είπατε και εσείς ότι είχε δεσμευτεί ο Δήμαρχος,δημοτικό κυνοκομείο,που θα κόστιζε λιγότερα!!!
  Αν θυμάστε,είχαμε αντιδράσει έντονα οι ζωόφιλοι της Γλυφάδας,όταν αποφασίστηκε να απομακρύνουν τα ζώα από το χώρο του Golf και να τα μεταφέρουν στη Θήβα.

  Θεωρώ ότι,το 2008,να λέμε ντροπή και αίσχος που ένας Δήμος περιθάλπτει αδέσποτα,όταν μόλις 40 από τους 400 Δήμους έχουν πρόγραμμα,παρότι ο νόμος 3170/2003 τους υποχρεώνει να έχουν όλοι,δεν ευνοεί την ανάπτυξη της ζωοφιλικής παιδείας,ούτε την ευαισθητοποίηση του κόσμου στο θέμα των αδέσποτων ζώων.Αν και κατγαλαβαίνω,πώς το χρησιμοποιήσατε,δυστυχώς ορισμένοι συμπολίτες μας δε θα καταλάβουν αυτό,αλλά ότι ''αστα παλιαδεσποτα σους δρόμους και ταϊσε τους ανθρώπους''......?

  Επαναλαμβάνω,ότι θεωρώ και εγώ απαράδεκτο να μην υπάρχει μέριμνα για τους άστεγους συμπολίτες μας,όπως οφείλει ο Δήμος,όμως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συγκρίνεται με το αν έχει το οποιοδήποτε πρόγραμμα ο Δήμος για τα αδέσποτα,που επίσης οφείλει!!!Ας αφήσει λοιπόν τις γιορτές και τις φιέστες καλύτερα....και όχι τα αδέσποτα,να μεριμνήσει για τους ΑΣΤΕΓΟΥΣ και να πραγματοποιήσει την προεκλογική του υπόσχεση για Κυνοκομείο.

  Ελπίζω το μήνυμά μου αυτό να μη θεωρηθεί....υβρεολόγιο.Οι φίλοι των αδέσποτων,δεν βρίζουμε...

  Συγχαρητήρια για τη συνεχή σας επαγρύπνηση στα προβλήματα του Δήμου μας.

  Με εκτίμηση,
  Κλειάννα Μαλαματίνα
  Δημότης Γλυφάδας

Share This Page