αλλαγές σε διατροφή

Discussion in 'Κουνέλια ακατάλληλα για στιφάδο' started by alucard, Mar 9, 2011.

 1. alucard

  alucard Member

  αποφάσισα να αλλάξω την τροφή του μικρού μου γιατί τόσο καιρό του έδινα την vitakraft που δεν είναι και τόσο καλή και να του δώσω bunny nature επειδή τώρα κατάφερα να τη βρω για να την δοκιμάσει γιατί είναι λίγο δυσεύρετη... για να του αλλάξω την ξηρά τροφή, ισχύει το "να του προσθέτετε σταδιακά την καινούρια τροφή στην παλιά και σιγά σιγά να αυξάνεις την ποσότητα"? ... αυτό που κάνω είναι να του βάλω την bunny nature στην vitakraft σταδιακά αλλά δεν του αρέσει η bunny nature και τρώει τα πάντα εκτός από αυτήν... έχει τύχει να φάει ένα δυο κομμάτια αλλά ως εκεί. λόγο ηλικίας δεν του δίνω λαχανικά και φρούτα παρά μόνο χόρτο και ξηρά τροφή...
 2. kate9

  kate9 Member

  Nα σου πω κάτι? κόψε την vitakraft απότομα αλλά να του βάζεις ένα ξυλάκι τη φορά από την bunny. Όταν το τρώει θα βάζεις άλλο και στη συνέχεια αυξάνεις την ποσότητα. Πάντως ο δικός μου δεν πειθόταν με το καλό να φάει bunny και του έκανα αναγκαστικά νηστεία μόνο με χόρτο για να πεινάσει και φάει. Το μικρό σου δεν νομίζω να το βλάψει μια δυο μέρες μόνο η νηστεία...ας ακούσεις και κανέναν άλλο.
 3. alucard

  alucard Member

  για μια μέρα τον είχα αφήσει μόνο με bunny nature στο κλουβί αλλά το πείσμα δεν ήθελε να φάει και με το ζόρι έφαγε 1-2 κομμάτια... θα του βάλω όπως λες χόρτα και bunny και θα τον αφήσω έτσι, του πούστη θα πεινάσει κάποια στιγμή δεν θα πεινάσει? τι θα κάνει? ευχαριστώ για την απάντηση kate9
 4. Φοιβος&Me

  Φοιβος&Me New Member

  γενικα καλο ειναι να μην κοβουμε αποτομα την τροφη του κουνελιου. Μπορεις να αναμιξεις λιγη bunny με vitakraft και σιγα σιγα μερα με τη μερα να μειωνεις την ποσοτητα της vitakraft και να αυξανεις την ποσοτητα της bunny.Αλλα μη παρατραβηξει η ιστορια καμια βδομαδουλα αυτο το πολυ ισα να συνηθιισει τη μυρωδια της και τη γευση της και μετα αποκλειστικα bunny.
  Στα υπολοιπα συμφωνω με Κατε9 :)
  Ολα καλα θα πανε δεν θα παθει τιποτε εφοσον δε θα ειναι τελειως νηστικο αλλα θα τρωει χορτο και αρα θα κινειται το εντερακι του. Απλως δε θα του δινεις τιποτε αλλο περα απο bunny και χορτο!
 5. kate9

  kate9 Member

  αφού έφαγε ενα δύο μην το σκέφτεσαι. Συνέχισε έτσι, σιγά σιγά μετά από περίπου εβδομάδα(κάτι λιγότερο) θα αρχίσει να την αυξάνει λίγο λίγο από πείνα. Η μέθοδος του φοίβος&me είναι αποτελεσματική για λιγότερο αντιδραστικά κουνέλια. Κι εγώ αυτή τη μέθοδο ακολουθούσα αλλά δεν οδηγούσε πουθενά γιατί όσο μύριζε έστω κι ένα μπαλάκι βιτακραφτ έλπιζε ότι θα φάει κι άλλο και δεν κάναμε τίποτα. Μόνο άμα την ξεχάσει αυτή τη λιχουδιά έχεις ελπίδες να φάει κανονικά bunny.
 6. alucard

  alucard Member

  ακριβώς αυτό έκανε το πανέξυπνο μου... χθες γύρω στις 8 το βράδυ του έβαλα μόνο bunny και μέχρι σήμερα στις 1 το μεσημέρι έφαγε περίπου 17 κομμάτια (λόγο του ότι ήταν βράδυ του είχα βάλει 30 κομμάτια μέσα σε περίπτωση που πεινάσει να έχει να φάει), δεν του προκάλεσε κάποια διάρροια μέχρι τώρα, να συνεχίσω να του δίνω μόνο bunny η να του δίνω και vitakraft?
 7. kate9

  kate9 Member

  Mην του ξαναδώσεις vitakraft. Ο δικός μου ενώ στην αρχή ήταν μια χαρά μετά πάθαινε διάρροια ακόμη και μ'ενα μπαλάκι, δεν είναι καλή τροφή. Μόνο bunny αλλά με προσοχή γιατί θα παχύνει. Τα ενήλικά κουνέλια δεν πρέπει να τρώνε πάνω από 20 κομμάτια ημερησίως(εξαρτάται βέβαια και το μέγεθος του κουνελιού). Τώρα αν είναι μικρό το δικό σου νομίζω ότι δεν πειράζει. Θα του βάζεις μερικά κομμάτια και μόνο όταν τα τρώει όλα θα του ξαναβάζεις. Συγχαρητήρια :)
 8. kate9

  kate9 Member

  Αν είναι "μικρό" το δικό σου εννοώ ηλικιακά έτσι?! πόσο μηνών είναι?
 9. alucard

  alucard Member

  ευχαριστώ kate9 :) είναι σχεδόν 4 μηνών...

Share This Page