Αντιδράσεις για νέους περιορισμούς σε ιδιοκτήτες κατοικιδίων

Discussion in 'Γενικά' started by Strayshelp, Jun 26, 2008.

 1. Strayshelp

  Strayshelp New Member

  Hμερομηνία δημοσίευσης: 26-06-08

  Αντιδράσεις για νέους περιορισμούς σε ιδιοκτήτες κατοικιδίων

  Της Λινας Γιανναρου

  Προσοχή, μη γεννήσει η γάτα σας! Σε περίπτωση που αυτό συμβεί και… ο μη γένοιτο, αποκτήσει πάνω από ένα γατάκι, αυτομάτως βγαίνετε στην παρανομία!

  Αυτό τουλάχιστον συνάγεται από έγγραφο που το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απέστειλε στις κτηνιατρικές υπηρεσίες της χώρας, έχοντας ήδη προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων από φιλόζωους και πυροδοτήσει μπαράζ καταγγελιών στον Συνήγορο του Πολίτη. Το εν λόγω έγγραφο, που υπογράφεται από τον υφυπουργό Κων/νο Κιλτίδη, απεστάλη στις αρμόδιες υπηρεσίες των αεροδρομίων, των λιμένων και των χερσαίων εξόδων της χώρας, ώστε να ενημερωθούν για την κείμενη νομοθεσία και να είναι σε επιφυλακή για τυχόν παράνομες αποστολές αδεσπότων ζώων στο εξωτερικό.

  Δίνοντας ωστόσο τη δική του ερμηνεία στον νόμο 3170/2003, ο οποίος δίνει το δικαίωμα διατήρησης έως και δύο ζώων σε διαμερίσματα (με προφανή στόχο να προστατεύσει τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων από μη φιλικούς προς τα ζώα κανονισμούς πολυκατοικιών), το υπουργείο αναφέρει ότι «κάθε Ελληνας πολίτης μπορεί να διατηρεί μέχρι δύο οικόσιτα ζώα συντροφιάς (σκύλους ή γάτες)». Αυτομάτως, δηλαδή, θέτει εκτός νόμου όσους διατηρούν άνω των δύο σκύλων ή γατιών σε μονοκατοικίες, κήπους ή κτήματα.

  Επιπλέον, θέτει περιορισμούς και στις μετακινήσεις των ζώων. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο έγγραφο, δεν αρκεί τα ζώα να διαθέτουν διαβατήρια για να ταξιδέψουν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως προβλέπει ο νόμος, αλλά «εάν Ελληνας ταξιδεύει προς το εξωτερικό θα πρέπει να υπογράφει υπεύθυνη δήλωση ότι θα επιστρέψει με τα ζώα του». Σε κάθε περίπτωση, κάποιος μπορεί να ταξιδέψει μόνο με τα δικά του (το πολύ δύο) ζώα και το ταξίδι αυτό «δεν μπορεί να έχει στόχο την αλλαγή ιδιοκτησίας των ζώων, είτε για δωρεά είτε για πώληση». Για να επιτραπεί η συνοδεία ζώων που ανήκουν σε άλλο ιδιοκτήτη χρειάζεται γραπτή εξουσιοδότηση από τον ιδιοκτήτη. «Τέτοιοι περιορισμοί δεν ισχύουν ούτε για τη μετακίνηση των… παιδιών», αναφέρει χαρακτηριστικά στην «Κ» η κ. Ειρήνη Μολφέση, πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας, η οποία τάσσεται υπέρ των αποστολών αδέσποτων ζώων στο εξωτερικό σε περίπτωση που δεν μπορούν να βρεθούν οικογένειες να τα υιοθετήσουν στη χώρα μας.

  Ηδη, πάντως, στον Συνήγορο του Πολίτη έχουν φθάσει οι πρώτες καταγγελίες φιλόζωων, οι οποίοι όπως λένε υφίστανται κατάφωρη καταπάτηση των δικαιωμάτων τους.

  ΠΗΓΗ:ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 008_275402


  Να προσθέσω ότι διαβασα το εν λόγω κείμενο και είναι αστεία η πρωτη φραση,που λεει κατι ''εχουμε παρει προωτοποριακά μετρα'' για την προστασία των αδέσποτων στη χώρα μας!!!!!!Ποιά ειναι αυτααααααααααααα????ΕΛΕΟΣ.
 2. Strayshelp

  Strayshelp New Member

  και οι αποδείξεις φιλοζωϊας του κ.Κιλτίδη...
  Τα «πήρε στο κρανίο» ο Κιλτίδης.


  Δεν ξέρω ποια ακριβώς ήταν η αφορμή που έκανε τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Κιλτίδη να «ξεσπάσει», αλλά η... προειδοποιητική εγκύκλιος που έστειλε πριν από λίγες ημέρες στη Διεύθυνση Θήρας του υπουργείου και προς όλες τις δασικές αρχές της χώρας, δεν έχει προηγούμενο...

  Επί της ουσίας πρόκειται για μια εγκύκλιο που «τραβάει τα αυτιά» εκείνων των δασικών υπηρεσιών και στελεχών του υπουργείου του, που είτε αρνούνται τη συνεργασία με τις κυνηγετικές οργανώσεις, είτε υπονομεύουν με διάφορα «προσχήματα» τις δράσεις που ήδη επιχειρεί στην ύπαιθρο ο κυνηγετικός κόσμος.

  Από την προηγούμενη Παρασκευή, η εγκύκλιος του υφυπουργού Κ. Κιλτίδη βρίσκεται σε κάθε δασαρχείο και δασική αρχή της χώρας μας. Και όσα μνημονεύει, σχολιάζει, προτρέπει ή διατάσσει, οροθετούν μια κεντρική κατεύθυνση και μια πολιτική βούληση που ποτέ άλλοτε δεν είχαν εκφρασθεί τόσο ξεκάθαρα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

  «...Η συντριπτική πλειοψηφία των δράσεων των κυνηγετικών οργανώσεων αφορούν ποικίλες ενέργειες διαχείρισης του περιβάλλοντος ώστε να εξασφαλιστεί η αειφορία της θηραματοπανίδας, έτσι ταυτόχρονα επωφελείται και η υπόλοιπη άγρια πανίδα» τονίζει ο κ Κιλτίδης.

  «Τέτοιες ιδιαίτερης σημασίας δράσεις, όπως έμπρακτα έχει αποδειχτεί, είναι η συνεχής θηροφύλαξη, η αναβάθμιση βιοτόπων, ο εμπλουτισμός της θηραματοπανίδας, η διαρκής μελέτη και παρακολούθηση της φύσης, η φύτευση ειδικά επιλεγμένων φυτών για σκοπούς διαχειριστικούς, η διεξαγωγή μελετών, η υλοποίηση προγραμμάτων παρακολούθησης της μετανάστευσης κλπ...» αναφέρει ο υφυπουργός στην εγκύκλιό του προς τα δασαρχεία.

  «...Σε πολλούς τομείς οι κυνηγετικές οργανώσεις, με δαπάνες της συνδρομής των κυνηγών, έρχονται να συμπληρώσουν τη δράση της Πολιτείας» αναγνωρίζει στην εγκύκλιό του ο κ. Κιλτίδης. Το «δια ταύτα» όμως της εγκυκλίου, είναι ακόμα πιο σημαντικό!

  Ο υφυπουργός... εγκαλεί στην ουσία τα δασαρχεία και τους δασικούς υπαλλήλους διότι «έχει μέχρι σήμερα παρατηρηθεί πολλές φορές έλλειψη καλοπροαίρετης πρόθεσης συνεργασίας και συνδρομής προς την κατεύθυνση επίτευξης των παραπάνω στόχων», ενώ τονίζει ότι εφεξής είναι πλέον επιβεβλημένη η δημιουργική και θετική συνεργασία τους με τις κυνηγετικές οργανώσεις.

  Είναι νωρίς φυσικά για να ξέρουμε πώς θα ανταποκριθούν οι Δασικές Υπηρεσίες και τα στελέχη τους, στις εντολές του πολιτικού προϊσταμένου τους.

  Ο χρόνος θα το δείξει...

  Ωστόσο, από τη φύση του ο κ. Κιλτίδης, είναι ένας άνθρωπος που δύσκολα επιτρέπει να τον αγνοούν!


  ΠΗΓΗ:http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=13066&subid=2&tag=8334&pubid=1044543

  17 Νοε 2007
  Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΙΛΤΙΔΗΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - "ΦΥΓΕ ΑΠ' ΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΓΩ ΚΙ ΕΓΏ ΚΥΝΗΓΙ..."

  Κι ενώ εμείς αυνανιζόμαστε με φόντο τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, την ώρα που "γιορτάζουμε" ένα ευνουχισμένο, νεκρό και βαλσαμωμένο Πολυτεχνείο, και σχεδιάζουμε αμέριμνοι πού θα πάμε τα Χριστούγεννα, κι ενώ τα τρία εκατομμύρια καμμένα στρέμματα του περσινού καλοκαιριού ακόμα καπνίζουν, ανενόχλητος ο ολόφρεσκος Υφυπουργός Γεωργίας κ. Κιλτίδης ( ο αντικαταστάτης του Τσιτουρίδη) σοδομίζει την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ του κυνηγιού: με Υπουργική Απόφαση "ΑΊΡΕΙ ΤΟ *ΠΡΟΒΛΗΜΑ* ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ" και επαναφέρει με το έτσι θέλω το κυνήγι, ακόμα και στις πυρόπληκτες περιοχές!!!!!!

  Συμπέρασμα: Στο Κιλκίς ψηφίζουν περισσότεροι κυνηγοί απ' ό,τι αγριογούρουνα.

  πηγη:http://mavrosgatos.blogspot.com/2007/11/blog-post_17.html
 3. schattentanz

  schattentanz New Member

  Καλά κάνει ο Κιλτίδης και κάνει ότι κάνει, γιατί ούτε αντιδράσεις υπάρχουν ούτε τίποτα. Περιμένει κανένας από μας να συγκινηθεί και να περάσει νομους υπέρ των ζωων? Δεν ψηφίζουν τα ζώα. Οι κυνηγοί όμως ψηφίζουν και έχουν και σύλλογο και μάλιστα πολύ δραστήριο για να περνάνε ότι θέλουν. Αντιθέτως εκτος του ότι οι φιλόζωοι στην Ελλάδα είναι πολύ πιο λίγοι, δεν υπάρχει και μεγάλη δραστηριότητα για διαμαρτυρίες και δράσεις.
  Εάν υπήρχε μεγαλύτερη οργάνωση θα είχαμε πετύχει πολλά, όμως αν κάθε φορα που πάει να γίνει μια διαμαρτυρία μαζεύονται 5 άτομα ε, δεν πετυχαίνεις και πολλά, ποσο μάλλον αν προσπαθείς να περάσεις νομο.
  Αυτά όσον αφορά τα ζώα και το περιβάλλον γενικά, γιατί πιστεύω ότι οποιος ενδιαφέρεται για τα ζώα, ενδιαφέρεται και για το περιβάλλον και αντίστροφα. Δε μπορούμε να εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στην ευαισθησία των πολιτικών (ανέκδοτο).

  ps: Δηλαδή κάποιος που φιλοξενεί 5 κουτάβια στο διαμέρισμα μέχρι να υιοθετηθούν είναι παράνομος? :butthead:
 4. aggeliki

  aggeliki New Member

  χαχα,καλο!
 5. Strayshelp

  Strayshelp New Member

  Hθελα να ξερω δε ντρεπονται που γελιοποιούνται με αυτα που λενε?
  Δείχνουν ποσο εκτος πραγματικότητας ειναι και ποσο δεν ξερουν ΤΙΠΟΤΑ για την κατασταση των αδεσποτων.
  πρωτοποριακά μετρα.......πφφφφφ που λεει και η gikkat!
 6. gikkat

  gikkat New Member

  ΕΔΩ! μπορείτε να δείτε τις νέες οδηγίες του Υπουργείου Γεωργίας για την εξαγωγή ζώων. Παρακαλώ η συζήτηση για τις νέες οδηγίες να συνεχιστεί στο παρόν θέμα. Επαναλαμβάνω ότι η διαχείριση ΔΕΝ θα ανεχτεί άλλα εκτός θέματος topics. Ευχαριστώ... Κατερίνα
 7. Greg

  Greg New Member

  φοβερή αντίδραση!!!! :( :( :( αν άρχιζα ένα topic στο forum που θα έλεγε πως οι πιο πολλή που γραφουν στο forum είναι "ψεφτο" φιλόζωοι θα είχα ήδη 20 σελίδες με σχόλια αλλα με ένα τέτοιο σημαντικό θέμα.......... πλήρες απάθεια!!!!!

  και μετα απορούμε πως παίρναν τέτοιοι νομοι????
 8. Nemo

  Nemo New Member

  Μόλις μου έστειλαν αυτό το κείμενο, νομίζω τα λέει όλα...

  Παρασκευή, 27 Ιούνιος 2008
  Τα αδέσποτα της Ελλάδας...


  ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
  ΥΠ’ ΟΨΙΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ.ΚΟΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ κ.ΚΙΛΤΙΔΗ

  Είναι πραγματικά περίεργο ο υφυπουργός, ο υπεύθυνος για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων στην Ελλάδα να εμφανίζεται δημόσια όχι για να μιλήσει για την τραγική κατάσταση των αδέσποτων ζώων στην ελληνική επικράτεια αλλά... ξανά και πάλι για τις υιοθεσίες του εξωτερικού. Το ωραίο είναι ότι έμμεσα πλην σαφώς κατηγορεί τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης ότι τα πράγματα είναι τόσο ανεξέλεγκτα εκεί ώστε να μπορούν να συμβαίνουν οι δήθεν φρικαλεότητες που γι’ αυτές δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία αλλά καταγγελίες περίεργων «φιλόζωων κυριών», συνοδευμένες από φωτογραφίες «αποδείξεις» που κυκλοφορούν στο ιντερνετ και κυρίως είναι κινεζικής προέλευσης. Έτσι λοιπόν ο Έλληνας πολίτης ακούει ότι στο εξωτερικό σε χώρες όπως Γερμανία , Ολλανδία, Δανία γίνονται πειράματα και φρικαλεότητες σχετικά με τα αδέσποτα σκυλιά κάτι που βέβαια δεν συμβαίνει εδώ στην Ελλάδα όπου μπορεί κανείς να υποθέσει πως ότι αφορά τα αδέσποτα είναι όλα καλά.

  Ειλικρινά αναρωτιόμαστε πότε επιτέλους θα υπάρξει λίγη σοβαρότητα και λίγος σεβασμός γι’ αυτά τα ζώα που έτυχε να είναι αδέσποτα στην χώρα μας. Πότε θα καταλάβει ο κάθε υπουργός ότι πρέπει να ασχοληθεί με το μεγάλο πρόβλημα και πως δεν μπορεί πια να χαρακτηριστεί ζωόφιλος κάνοντας μια εντυπωσιακή επίθεση σ’ έναν εύκολο στόχο όπως είναι οι μικρές προσπάθειες κάποιων ανθρώπων να σωθούν έστω και λίγα ζωάκια βρίσκοντας οικογένεια στο εξωτερικό. Πότε θα σταματήσει το παραμύθι για εμπόριο και πειράματα αφού άλλωστε αυτά είναι εύκολο να ελεγχτούν όχι με φαναφάρες και φιέστες αλλά με συγκεκριμένα στοιχεία.

  Κύριε υφυπουργέ γιατί δεν βγαίνετε να πείτε σε ποια κατάσταση βρίσκεται το όλο θέμα με τα αδέσποτα. ποιοι είναι οι δήμοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανθρωπιστικής διαχείρισης των ζώων γιατί ξέρουμε μόνο για 28 δήμους σε σύνολο περίπου 400 . Γιατί οι διαδικασίες ένταξης στο πρόγραμμα είναι τόσο πολύπλοκες και μοιάζουν με γρίφους , μήπως υπάρχει πρόθεση αποτροπής από τη μεριά του υπουργείου; .Πόσα είναι τα χρήματα που διαθέτει το υπουργείο για τα σχετικά προγράμματα και γιατί το 2007 δεν υπήρξε έγκριση κονδυλίου επειδή τα έγγραφα δεν υπεγράφησαν εγκαίρως από τους αρμόδιους υπουργούς. Τόσο πια ενδιαφέρον υπάρχει από τη μεριά σας; Πόσα είναι τα αδέσποτα στη χώρα μας και πόσο έχει μειωθεί ο αριθμός τους με την εφαρμογή από μέρους σας του νόμου 3170\2003 ή μήπως δεν έχει μειωθεί και αντίθετα έχει αυξηθεί γιατί ουσιαστικά δεν υπάρχει καμιά εφαρμογή του νόμου. Πόσο έχει μελετήσει τις υποβληθείσες από Ζωοφιλικά σωματεία προτάσεις για τα κενά του νόμου ή τις απαραίτητες αλλαγές;Υποδείξτε μας δήμους που λειτουργούν με βάση τις διατάξεις του νόμου.δηλαδή επιτροπές εξειδικευμένο προσωπικό για την περισυλλογή των ζώων πείτε μας αν με βάση το νόμο μπορούν οι δήμοι να επιβάλλουν πρόστιμα τα οποία να έχουν τη δυνατότητα να τα εισπράττουν ώστε να μπορεί να λειτουργήσει ο νόμος ή μήπως κι εκεί υπάρχει κενό ή καλύτερα αδιαφορία. Δείξτε μας σας παρακαλούμε κάτι από τις προσπάθειες ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με τα αδέσποτα ώστε να γνωρίζουν κάπως τις υποχρεώσεις τους, να γνωρίζουν για τη στείρωση των ζώων γιατί οι περισσότεροι έχουν τη περίεργη συνήθεια να πετάνε τα κουτάβια στους δρόμους, στους σκουπιδοτενεκέδες αφού γίνουν 50 ημερών ώστε να μπορούν να βρουν την τύχη τους, μια περίεργη βέβαια αντίληψη φιλευσπλαχνίας. Αλλά που καιρός για ενημέρωση των πολιτών . έχετε πετύχει όμως κάτι σημαντικό αυτοί που πετάνε τα κουτάβια στους δρόμους ή ακόμα και τα δικά τους σκυλιά τα εγκαταλείπουν όταν τα βαρεθούν, έχετε πετύχει να έχουν ακούσει για το θέμα τι γίνονται τα σκυλιά που πάνε στο εξωτερικό. Και να ήταν αλήθεια αυτά τα παραμύθια πάλι καλά έλα όμως που είναί απλώς εύκολοι εντυπωσιασμοί και αλλόκοτη άποψη εθνικής περηφάνιας. Τα ελληνικά σκυλιά είναι δικά μας και τους παρέχουμε με απλοχεριά κάθε είδους θάνατο στους ελληνικούς δρόμους.

  Απορούμε για την μονομερή ευαισθητοποίησή σας και απορούμε γιατί δεν ελέγχετε καλύτερα τις πηγές αυτών των πληροφοριών μήπως διέρχονται μέσα από περίεργες διαδρομές φιλικών σχέσεων, μήπως παίζει κι εκεί η επιθυμία , πέντε λεπτά διασημότητας από την καναπέ του σαλονιού μας κι άσε τους άλλους να τρέχουν στους πυρωμένους δρόμους τώρα το καλοκαίρι άσε τους να αγωνιών για τα σκυλιά των δρόμων και κυρίως άσε τα σκυλιά στη μαύρη μοίρα τους το θέμα είναι να βγούμε και να πούμε ξανα τι γίνονται τα σκυλιά στις χώρες της κεντρικής Ευρώπης . Σκέφτεστε άραγε πως είναι πού πιθανόν αυτές οι χώρες να αντιδράσουν και να σας ζητήσουν το λόγο.

  Πάντως εμείς ως Έλληνες πολίτες σας ζητάμε το λόγο . Πείτε μας τι γίνονται τα σκυλιά εδώ στους δρόμους της Ελλάδας.

  Athina xkx

  http://zouglapress.blogspot.com/2008/06 ... _5130.html
 9. Marin

  Marin Administrator

  Τώρα αυτό μπήκα να βάλω και εγώ, με πρόλαβες!!
 10. Marin

  Marin Administrator

  Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος πάγωσε με αυτά που είδε. Μόνο 1-2 κακομούτσουνοι ξινομούριδες χάρηκαν και να πω την αλήθεια μου και εγώ ψιλοχάρηκα γιατί κάποιος μου έβαλε την ιδέα ότι "γιατί σκάω, θα ηρεμίσω και λίγο επιτέλους αν γίνουν όλα αυτά". Έτσι, το πήρα αλλιώς... για την ώρα.

  Μαρίνα
 11. Greg

  Greg New Member

  H diafora einai pws den tha hremisis, ektos vevia an peis... xesta adespota kai apo dw kai pera tha pigenw mono gia kafe, cinema kai psonia!(kai den xriazete kamia nomothesia na to kaneis afto kai oute asxolise me ta zoa epeidi mporouses na ta vreis spiti sto eksoteriko)
  To mono pou tha ginei einai pos tha trellathis akoma perisotero giati anti na vriskoun spitia ta ekatontades adespota pou vriskoume, tha ta exoume se kennel kai sta spitia mas kai tha perimenoume to "filozow" Ellina na ta yothetisi????

  Egw giati ta exw parei??Gia den dexome kanena malaka na vgazei nomos pou paraviazoun ta prosopika mou dikaiomata!
  Ti tha pei "o ellinas politis " tha exei diaforetika kritiria apo ton Evropeio????
  Lene tetia kai kathosaste kai ta akoute kai ta dexosaste kai lete "DEN SKAW??"
 12. gikkat

  gikkat New Member

  Greg... :prayer:

  Το μόνo που θα προσθέσω είναι αυτό το video: http://www.youtube.com/watch?v=IXgwhKw55dI

  Όλοι οι πολέμιοι των υιοθεσιών στο εξωτερικό, όταν θα καταφέρουν να διώξουν εμάς τους δήθεν φιλόζωους θα μπορούν να κοιμούνται ήρεμοι βλέποντας αυτά! Αλλά ο σκοπός τους θα έχει επιτευχθει, τα ζώα δεν θα πηγαίνουν σε ξένους...
 13. WOOFIE72

  WOOFIE72 New Member

  παιδια δεν το συζηταω φρικη!! ελπιζω οπως δεν εφαρμοζουν κανενα νομο για τα ζωα να μην :twisted: εφαρμοσουν ουτε αυτη τη μ@@@@@@ !μην ξεχνατε στην Ελλαδα ζουμε!
 14. Strayshelp

  Strayshelp New Member

  Και εγώ θα βαζα της Αθηνάς,αλλα δε πρόλαβα. :-D
  Αλλο ένα απ την Ντόρα.
  Έγραψα σήμερα σε δύο δημοφιλή blog (δεν ξέρω, βέβαια, αν θα το αναρτήσουν) διότι διάβασα ένα εξοργιστικό άρθρο σχετικά με τα αδέσποτα και πόσο τα φροντίζει η πολιτεία ενώ όλα τα φιλοζωικά σωματεία τα εμπορεύονται... Με ενόχλησε η συνολικά αφοριστική αίσθηση του "μεγάλου" ρεπορτάζ του zougla.gr και μου φάνηκε γενικά ύποπτη... Τέλος πάντων, καλώς ή κακώς, δεν μπορούσα να μην αντιδράσω, και σου παραθέτω το κάτωθι κείμενο...

  "Εξοργίστηκα με σημερινό άρθρο για τα παράνομα κυκλώματα εμπορίας ζώων στα οποία "τσουβαλιάζονται" προσπάθειες και κόποι ΑΛΗΘΙΝΑ φιλόζωων ανθρώπων, οργανωμένων και μη, μήπως άραγε για να ΜΗΝ εξευτελίζεται η χώρα μας ότι δεν δείχνει κανένα πολιτισμό στη συμπεριφορά της απέναντι στα ζώα και ότι υπουργεία και τοπικοί παράγοντες ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΙΖΟΥΝ τα κονδύλια που δίδονται για στειρώσεις αδέσποτων και δημιουργία ειδικών χώρων φιλοξενίας τους; Σαν δεν ντρεπόμαστε λιγάκι λέω εγώ... Τα περισσότερα σωματεία έχουν ΑΠΟΛΥΤΑ νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες ΧΡΟΝΙΑ τώρα για την αποστολή ζώων στο εξωτερικό για υιοθεσία και να αφορίζονται συνολικά όλες οι οργανωμένες προσπάθειες προστασίας τους (με πόνο ψυχής και προσωπικά έξοδα που ΔΕΝ περιμένουν εξαργύρωση) είναι το λιγότερο ύποπτο και κατευθυνόμενο από συγκεκριμένες "φιλόζωες" πηγές... Ωστόσο, γέλασα ειλικρινά με τη δήλωση του υπουργού πως:
  "-Τα αδέσποτα ζώα επιτηρούνται από τους Δήμους, οι οποίοι χρηματοδοτούνται από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την περισυλλογή τους, τη στείρωσή τους και την επανένταξη στο φυσικό τους περιβάλλον. "
  Εδώ γελάμε μέχρι...αηδίας... Όσοι θέλουν να βαυκαλίζονται ότι έτσι συμβαίνει διότι κάθονται στα γραφεία τους άνετοι και ωραίοι με το πανέμορφο σπιτάκι τους να τους περιμένει ή πίνουν τα καπουτσίνο τους για να χαλαρώσουν, με γεια τους με χαρά τους... Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι έτσι έχουν τα πράγματα... Ας το ψάξουν λίγο οι κατήγοροι , δεν βλάπτει... Εκεί θα δείτε σε ποιο ποσοστό τα "αδέσποτα ζώα επιτηρούνται" , για να μην μιλήσω για την επανένταξή τους στο φυσικό περιβάλλον που, συνήθως, είναι το σπίτι κάποιου απαίδευτου και απάνθρωπου Νεοέλληνα που, όμως, το πέταξε στο δρόμο και μετά πάτησε γκάζι ενώ εκείνο τον κυνηγούσε από πίσω ασθμαίνοντας. Άλλο να εφιστάς την προσοχή στον κόσμο, και άλλο να αφορίζεις το σύνολο των φιλοζωικών σωματείων και των απλών ΑΛΗΘΙΝΩΝ φιλόζωων που ξοδεύουμε σχεδόν όλο μας το μισθό για να φροντίσουμε αυτά που υποτίθεται για τους συντάκτες του άρθρου πως φροντίζουν οι δήμοι... ΝΤΡΟΠΗ, ΝΤΡΟΠΗ, ΝΤΡΟΠΗ...


  Ευχαριστώ"
 15. Marin

  Marin Administrator


  Ναι δε σκαω, αναισθητοποιήθηκα μετά από 5 χρόνια παράνοιας.
 16. mer

  mer New Member

  Παιδιά καλησπέρα!

  Η Κλειάννα με γνωρίζει, επικοινωνούμε μέσω e-mail εδώ και πάρα πολύ καιρό, όπως και ο Γιώργος ο Μίλιας... Είμαι η Ντόρα από το Περιστέρι, γατομάνα περήφανη και πολύτεκνη, LOL.

  Επειδή έχω εξοργιστεί με το συγκεκριμένο θέμα (να μην λειτουργεί και να μην εφαρμόζεται κανένας νόμος σε μια Ελλάδα που τους δολοφόνους τους βγάζει από τις φυλακές στα 10 χρόνια και να ρουφούν το αίμα από αδύναμα πλάσματα για άλλη μία φορά;!) της κατάφωρα προκλητικής εγκυκλίου του Υπουργείου Καταστροφής του Περιβάλλοντος, και απάντησα άμεσα στη zougla.gr που κομπάζει πως έβγαλε το θέμα και ήταν οι δικές της παραινέσεις οδήγησαν τον υπουργό στη συγκεκριμένη απόφαση, ήθελα να ρωτήσω τα εξής: τρόπος να διαμαρτυρηθούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπάρχει; Σε κάποιο όργανό της; Εδώ καταπατούνται, εκτός ΟΛΩΝ των άλλων, ΚΑΙ τα δικαιώματά μας ως πολίτες, ένας υπουργός και τα συμφέροντα που υποστηρίζει θα πει σε μένα που ζω σε μονοκατοικία πόσα ζώα θα πρέπει να έχω στο σπίτι μου; Μας βάρεσε η ζέστη και τα μεταλλαγμένα γενικώς; Βρε μέχρι και στη Χάγη θα πάω αν υπάρχει τρόπος να διαμαρτυρηθώ...

  Έχει κανείς υπόψη του τίποτα; Τι σας λέω, βέβαια, τώρα... Ίσως να το έχετε συζητήσει χιλιάδες φορές το θέμα!

  Ευχαριστώ για το χρόνο και την προσοχή σας..
 17. Marin

  Marin Administrator

  Hello Dora!!! καλωσόρισες!! Έχεις δίκιο αλλά που να το βρεις.
 18. elpi

  elpi New Member

  Τί να σχολιάσουμε πάλι?? Σε τί να αντιδράσουμε? Ότι μας δουλεύουν κανονικά??

  σύμφωνα με το άρθρο, ο κάθε δήμος, εντός του τμήματος που έχει αναλάβει την υλοποίηση του προγράμματος για τα αδέσποτα (με την σχετική χρηματοδότηση, το σχετικό αυτοκίνητο, και τις ειδικές γνώσεις), έχει και ειδικά καταρτισμένο προσωπικό για να κάνει υιοθεσίες, τις οποίες μετά ελέγχει κιόλας στο σπίτι του νέου ιδιοκτήτη!!!!! εγώ μπορώ να έχω ένα αντίτυπο αυτής της δημοτικής φόρμας υιοθεσίας δηλαδή αν πάω σε ένα οποιοδήποτε δήμο?και θα ξέρουν για ποιό αδέσποτο τους μιλάω όπως τα σωματεία που είναι όλη μέρα στο δρόμο?

  Με βάση αυτό το άρθρο, θα έπρεπε όλοι τώρα να πάρουμε από ένα αδέσποτο αγκαλιά και να το πάμε στο ειδικό τμήμα του δημαρχείου μας όπου θα το παραλάβουν, θα το στειρώσουν, θα το κρατήσουν, και μετά αν θέλω να το δώσω προς υιοθεσία θα μου δώσουν τα απαραίτητα έγγραφα και συμβουλές.....

  Ε ρε παράνοια....εγώ μάλλον τότε το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο το ονειρεύτηκα...και τα παρακάλια μας επίσης...

  ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!και οικονομικός και υιοθεσιών. Για όλους. Και σωματεία και δήμοι και ιδιώτες. Και να δούμε μετά ποιός θα κλάψει πικρά. Και έχω την εντύπωση ότι δε θα είναι τα σοβαρά σωματεία που θα κλάψουν. Έτσι και αλλιώς ποτέ δεν κρύφτηκαν από ελέγχους... να δω όμως έλεγχο σε ΟΛΟΥΣ τους δήμους, ΟΛΑ τα πετ σοπ, ΟΛΟΥΣ τους εκτροφείς, ΟΛΟΥΣ τους ιδιώτες που δίνουν ζώα ΕΝΤΟΣ της χώρας....αλλά για τον έλεγχο περιμένω να δω άτομα που να ξέρουν τι τους γίνεται με τα αδέσποτα και να έχουν πείρα...... Και αν τυχόν κάποιος δήμος δεν συμορφώνεται με τον νόμο (πράγμα σπάνιο γιατί το λέει το άρθρο ότι το κάνουν), μπορώ να πάρω το υπουργείο γεωργίας για να επιληφθούν??
  Παράνοια...παράνοια...παράνοια...εγώ μάλλον σε άλλη χώρα ζω...τί να πω...κουράγιο σε αυτούς που κάνουν δουλειά...νομίζω ο απλός κόσμος τους ξέρει...γιατί αυτούς παίρνει τηλέφωνο...
 19. schattentanz

  schattentanz New Member

  Σίγουρα υπάρχει τρόπος διαμαρτυρίας, δεν ξέρω αν γίνεται προσφυγή στο ευρωδικαστήριο και πως, αυτά μονο ένας νομικός σύμβουλος μπορεί να μας τα πει, πάντως δε μπορούμε να ζούμε με την ελπίδα ότι ο νομος απλά δε θα εφαρμοστεί όπως και τόσοι άλλοι, γιατί μάλλον πρόκειται για νομο που από πίσω κρύβονται συμφέροντα και κάποιοι από σας εδώ μέσα το ξέρουν καλύτερα το θέμα σίγουρα. Ο μονος τρόπος να καταφέρουμε κάτι πάντως είναι με το να διαμαρτυρηθούμε. Στην τελική και οι φιλόζωοι ψηφίζουν.
 20. mer

  mer New Member

  Συγγνώμη, να κάνω μία ενδεχομένως ανόητη ερώτηση άγνοιας (μάλλον λήθης, διότι δεν μου έχει μείνει εγκεφαλικό κύτταρο για εγκεφαλικό κύτταρο με όσα γίνονται στο αίσχος που λέγεται Ελλάδα Νεοελλήνων): τα ίδια δεν ίσχυαν μέχρι τώρα ΑΠΛΑ τώρα ήρθε του υπουργού να στείλει εγκύκλιο για αυστηρή εφαρμογή τους; Και άλλη μία; Γιατί αυτό το γενικό τσουβάλιασμα; Δηλαδή αν μένω εγώ Ελλάδα και ο σύζυγός μου ή το παιδί μου στο εξωτερικό και θέλω να πάω να του αφήσω 3 ζωάκια (τα δικά μας, π.χ., πες ότι δεν λέω για καινούργια) απαγορεύεται; Αν μετοικήσω πάλι απαγορεύεται; Ποιος καθορίζει τη δωρεά μεταξύ συγγενών πρώτου βαθμού; Θα τρελαθούμε;

  Υπάρχει κάποιος νομικός στο stray να μας συμβουλέψει; Και πώς να διαμαρτυθούμε ενεργά και τελεσφόρα;

Share This Page