Αντιδράσεις για νέους περιορισμούς σε ιδιοκτήτες κατοικιδίων

Discussion in 'Γενικά' started by Strayshelp, Jun 26, 2008.

 1. mer

  mer New Member

  Και να εκφράσω και την εξής κουφή απορία: Πώς θα με ελέγξει αυτό το ανεξέλεγκτο κράτος αν έχω επιστρέψει π.χ. με τις γάτες με τις οποίες αναχώρησα όταν επιστρέφοντας από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μου ελέγχει κανείς ούτε διαβατήριο ούτε τίποτα; Ή θα βάλουν ειδικούς μπόγιες να μας ελέγχουν μόλις βγαίνουμε από το αεροπλάνο;
 2. Marin

  Marin Administrator


  Υπομονή και θα σας ενημερώσουμε σύντομα.
 3. WOOFIE72

  WOOFIE72 New Member

  Μαρινα καλημερα! παιδια να βαλουμε ολοι μαζι χρηματα και να ζητησουμε και σοβαρη νομικη βοηθεια αν χρειαστει! δεν θα περασει η ανωμαλια τους!!! :axe:
 4. mer

  mer New Member

  Να 'σαι καλά, Μαρίνα! Θα περιμένουμε εναγωνίως!

  Και είμαι μαζί με τη Woofie...Ό,τι χρειαστείτε, εδώ είμαστε... Η συντονισμένη προσπάθεια μπορεί να αποδώσει περισσότερα από την ατομική...

  Μία όμορφη Κυριακή σε όλους :)
 5. gikkat

  gikkat New Member

  Σάββατο, 28 Ιούνιος 2008
  Πόθεν έσχες Κιλτίδη;

  Επειδή μερικά πράγματα της Ελλάδας δεν τα ξέρω, ξεκινάω τούτο το ποστ με δύο ερωτήσεις.
  --- Ισχύει πραγματικά το "πόθεν έσχες" γιά τους πολιτικούς; Αν ναι, μήπως μπορεί κανείς να πληροφορηθεί γιά τα εισοδήματα του υφυπουργού Κιλτίδη; Γιά όσους τον έχουν ξεχάσει, θυμίζω το παλιότερο ποστ του αγαπητού Πολσεμάνεν.
  --- Γίνονται έλεγχοι στα οικονομικά των κυνηγετικών συλλόγων; Αν ναι, μήπως μπορεί κανείς να μάθει, ποιοί πολιτικοί ενισχύθηκαν οικονομικά από τους κυνηγούς;

  Αφορμή των ερωτήσεων μου είναι η προειδοποιητική εγκύκλιος που έστειλε ο συγκεκριμένος πολιτικός στους υφισταμένους του θηροφύλακες, στην οποία τους καταδικάζει να κάνουν τα χατήρια των κυνηγών. Επίσης η εγκύκλιος προς τις κτηνιατρικές υπηρεσίες (του ίδιου πολιτικού), στην οποία επιβάλλει εμπόδια στους πολίτες σχετικά με τα αδέσποτα ζώα της Ελλάδας.

  Δεν έχω αυταπάτες, δεν είμαι αισιόδοξος σε τίποτα που να έχει έστω και μακρινή σχέση με την Ελλάδα. Δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει οτιδήποτε και δεν καλώ ούτε σε διαμαρτυρία ούτε σε καμμία άλλη αντίδραση. Πιστεύω όμως ότι αν 2-3 Πολίτες μπορούσαν να ξεσκεπάσουν τα οικονομικά συμφέροντα και να αναγκάσουν τον συγκεκριμένο να παραιτηθεί από το αξίωμα του, θα έκαναν μεγάλο καλό στην χώρα - και τα ζώα.

  Πριν αρχίσω τα βρισίδια (με αυτά θα κλείσει ετούτο το ποστ), δίνω μερικά στοιχεία γύρω από τα αδέσποτα στην Ελλάδα σε ψύχραιμο τόνο.

  Τα αδέσποτα στην Ελλάδα υπάρχουν από 3 αιτίες.
  -- Ασυνείδητοι ιδιοκτήτες δεν στειρώνουν τα κατοικίδια τους. Τα κουτάβια τα σκοτώνουν είτε τα ξεφορτώνονται στους δρόμους.
  -- Πιό ασυνείδητοι κάνουν εμπόριο κουταβιών επειδή το μαύρο χρήμα είναι εύκολο και ακούραστο. Το "περίσσευμα" των κουταβιών που δεν μποροεί να πουληθεί, καθώς και οι επιστροφές από τους πελάτες (θα το αναλύσω με λεπτομέρειες σε λίγο) καταλήγει στους δρόμους.
  -- Τα ίδια τα αδέσποτα πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα.

  Τα αδέσποτα μπορούν εύκολα και σχετικά ανέξοδα να εξαφανιστούν.
  Για την πρώτη αιτία (ιδιοκτήτες) υπάρχει νόμος. Υποχρεώνει τους ιδιοκτήτες να βάζουν στα ζωά τους μικροτσίπ, απαγορεύει την θανάτωση του ζώου, την εγκατάλειψη του και την διαβίωση του σε ασχημες συνθήκες.
  Για την δεύτερη αιτία επίσης υπάρχει νόμος. Ολο αυτό το εμπόριο είναι παράνομο, το χρήμα που διακινείται είναι κατάμαυρο. Οι παράνομοι δίνουν μάλιστα στις εκατοντάδες αγγελίες πώλησης ζώων την διεύθυνση και το τηλέφωνο τους.
  Γιά την τρίτη αιτία απαιτείται λίγο περισσότερη δουλειά. Συνεργεία πρέπει να μαζεύουν τα αδέσποτα ζώα, να τα περιθάλπουν, να τα στειρώνουν. Αν σταματήσει η είσοδος νέων κουταβιών κάθε χρόνο από τις 2 πρώτες αιτίες, ένα καλό πρόγραμμα στείρωσης μπορεί να εξαφανίσει τα αδέσποτα σε 3-4 χρόνια.

  Οι λύσεις είναι λοιπόν απλούστατες. Σίγουρα δεν είμαι ο πρώτος που τις προτείνει - ο καθένας μπορεί να τις σκεφτεί. Το πρόβλημα των αδέσποτων υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια. Δεν ξέρω τι ηθική έχουν οι υπόλοιποι, αλλά εγώ θεωρώ ηθική επιταγή να βοηθήσω αυτά τα ζώα.

  Το ερώτημα είναι, γιατί δεν γίνεται τίποτα στο να υλοποιηθούν οι απλές λύσεις που προτείνω πιό πάνω. Ακολουθούν μερικές προσπάθειες απάντησης.

  --- Στους ιδιοκτήτες ζώων επικρατεί μιά ανδροκρατική νοοτροπία που υποστηρίζει ότι "είναι φυσικό να πηδήξει ο σκύλος, αν τον στειρώσω θα παραβώ την φύση". Το να τον πατάει ο ίδιος με αυτοκίνητο, να τον αφήνει να ζεί στα σκουπίδια και να τον δολοφονεί με φόλες είναι φυσικότατο και δεν ενοχλεί κανέναν. Η στείρωση μας μάρανε που είναι αφύσικη.
  Οσο πιό μικροτσούτσουνος και ανίκανος σεξουαλικά είναι ένας έλληνας, τόσο περισσότερο περιμένει από τον σκύλο του να πηδήξει.

  --- Το παράνομο εμπόριο συντηρείται κυρίως από τους κυνηγούς. Στις υπόλοιπες χώρες ενδιαφέρονται γιά την ράτσα του σκύλου. Ο κάθε ένας που θέλει σκύλο αποφασίζει ποιά ράτσα του αρέσει και πηγαίνει στον ανάλογο εκτροφέα. Στην Ελλάδα η ράτσα είναι μάλλον αδιάφορο στοιχείο. Το σημαντικό είναι να είναι το σκυλί είτε καλός φύλακας (το θέλουν γιά να τους φυλάει το μαγαζί, ένας συναγερμός τους πέφτει ακριβός) είτε καλό κυνηγόσκυλο.
  Αν ο παράνομος εκτροφέας δεν διαθέσει όλο του το "εμπόρευμα", είτε αν ο κυνηγός-πελάτης κρίνει ότι ο σκύλος δεν είναι καλός φύλακας / κυνηγόσκυλο, τότε το άτυχο ζώο καταλήγει σαν αδέσποτο στους δρόμους. Προφανώς ένας έλληνας ποτέ δεν κουράζεται να εκπαιδεύσει το σκυλί του. Και πάντοτε φταίει το σκυλί αν ο συγκεκριμένος μικροτσούτσουνος δεν μπορεί να σημαδέψει καλά και αστοχεί στο κυνήγι.

  --- Το κράτος είναι εθελοντικά τυφλό. Σε όλα τα σχετικά περιοδικά δημοσιεύονται εκατοντάδες αγγελίες γιά αγοραπωλησίες σκύλων. Οι παράνομοι δίνουν τα στοιχεία τους με διεύθυνση και τηλέφωνο. Η φοβερή και τρομερή εφορία μας ΔΕΝ μπορεί να τους πιάσει. Αλοίμονο όμως αν ένας ελεύθερος επαγγελματίας - ένας που κάνει κάποια παραγωγική δουλειά σ' αυτήν την χώρα - τολμήσει να καταθέσει την δήλωση του ΦΠΑ με 1 μέρα καθυστέρηση. Εκεί η εφορία μας εξαντλεί όλη της την αυστηρότητα. Οσοι όμως διακινούν μαύρο χρήμα από παράνομο εμπόριο σκύλων βρίσκονται έξω από το οπτικό πεδίο της εφορίας. Βλέπετε, σχετίζονται με κυνηγούς.

  --- Υπάρχει ελληνικός νόμος που υποχρεώνει τον κάθε ιδιοκτήτη να βάζει μικροτσίπ στο κατοικίδιο του. Απαγορεύει την εγκατάλειψη των ζώων στον δρόμο, το φόλιασμα και την διαβίωση του ζώου σε άθλιες συνθήκες. Ο νόμος αυτός ΔΕΝ τηρείται (να στεναχωρήσουμε τους κυνηγούς; ).

  Υπάρχει μία κατηγορία ανθρώπων που ζει και σιτίζεται από την ύπαρξη των αδέσποτων. Δημόσιοι υπάλληλοι, επιδοτησοεισπράκτορες, καρεκλοκατέχοντες που πήραν τις καρέκλες τους με τα συνηθισμένα γιά την Ελλάδα αξιολογικά κριτήρια. Ολοι αυτοί έχουν τεράστιο συμφέρον να διαιωνίζεται το πρόβλημα. Ο αριθμός των ζώων είναι ευθέως ανάλογος με τις επιδοτήσεις, φροντίζουν λοιπόν να παραμένει μεγάλος.

  Μέχρι πριν λίγα χρόνια η κατάσταση ήταν "ρόδινη". Οι κρατικοί παράγοντες εισέπρατταν και δεν έκαναν απολύτως τίποτα, οι κυνηγοί είχαν ανενόχλητοι το μαύρο εμπόριο τους και τα αδέσποτα πέθαιναν στους δρόμους. Ειδυλλιακό.
  Δεν είναι όμως όλοι οι έλληνες αναίσθητοι. Και κάμποσοι ξένοι παράτησαν πλούσιες δουλειές στις χώρες τους και αφοσιώθηκαν στην περίθαλψη των ελληνικών αδέσποτων.
  Αυτοί οι λιγοστοί έλληνες με καρδιά συν οι αλλοδαποί χάλασαν το ειδύλλιο που είχαν κατασκευάσει κρατικοδίαιτοι και κυνηγοί αντάμα.
  Εγιναν εκπομπές (πολλές, πάμπολλες, σε όλες τις χώρες) σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, γράφτηκαν άρθρα, δραστηριοποιήθηκαν άνθρωποι, μαζεύτηκαν λεφτά. Χτίστηκαν υποδομές, έγιναν και γίνονται ηρωικές προσπάθειες. Ανθρωποι αφιερώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους και ένα σημαντικό μέρος από το εισόδημα τους γιά να βοηθήσουν. Και κάποιες - ελάχιστες - ακτίνες ελπίδας άρχισαν να φέγγουν γιά τα αδέσποτα της Ελλάδας.
  Επειδή ακριβώς αυτοί οι άνθρωποι δουλεύουν έξω από κρατικά πλαίσια, σε εθελοντική και ερασιτεχνική βάση, δεν μπορούν να δώσουν τις σωστές λύσεις. Δεν μπορούν δηλαδή να κλείσουν στην φυλακή κάποιον που παραβαίνει τον ελληνικό νόμο και φολιάζει ζώα. Το να εφαρμόσεις τον νόμο και να τιμωρήσεις παρανόμους είναι δουλειά του κράτους (που ηθελημένα αδιαφορεί), όχι των ζωόφιλων. Η μόνη βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν οι ζωόφιλοι είναι η ιατρική περίθαλψη των ζώων (τα αδέσποτα πάσχουν από πολλές σοβαρές αρρώστιες) και η μεταφορά τους στο εξωτερικό. Στο εξωτερικό - Γερμανία, Ολλανδία, Αγγλία, Δανία - βρίσκονται χιλιάδες οικογένειες πρόθυμες να υιοθετήσουν και να κάνουν μέλος της οικογένειας ένα πρώην αδέσποτο από την Ελλάδα.

  Η αντίδραση των κρατικοδίαιτων κράτους ήταν η αναμενόμενη. Προπηλακισμός, φίμωμα και εμπόδισμα όσων προσπαθούν να αλλάξουν την υπάρχουσα κατάσταση. Φυσικά και λασπολογία με αστήρικτες, γελοίες κατηγορίες. Τώρα τελευταία - αυτός είναι και ο λόγος γιά το σημερινό ποστ - προσπαθούν να απαγορεύσουν τις μεταφορές αδέσποτων ζώων στο εξωτερικό. Αντί να ενισχύσουν την μοναδική λύση που υπάρχει, αντί να δώσουν τις σωστές λύσεις όπως είναι υποχρεωμένοι από τους μισθούς που παίρνουν, προσπαθούν να εμποδίσουν όσους θυσιάζουν πολλά προκειμένου να βοηθήσουν τα ζώα.
  Επαναλαμβάνω, δεν θεωρώ την μεταφορά των αδέσποτων στην Γερμανία σαν γενικά σωστή λύση. Η γενικά σωστή λύση θα ήταν να μην υπάρχουν καθόλου αδέσποτα, να εφαρμοστούν οι νόμοι, να γίνει πρόγραμμα στείρωσης. Η μεταφορά στο εξωτερικό είναι η μοναδική λύση που απομένει σε έναν εθελοντή ιδιώτη που βλέπει το κράτος να αδιαφορεί επιδεικτικά και να τα κάνει πλακάκια με τους ψυχανώμαλους κυνηγούς.

  Η πρώτη ηλίθια κατηγορία των κρατικοδίαιτων προς τους φιλόζωους ήταν η ξενοφοβία. Επειδή οι φιλόζωοι είναι ξένοι - όχι όλοι είπαμε, αλλά αρκετοί - έπεσε το κλασσικό κλισεδάκι ότι "δυσφημίζουν την Ελλάδα".
  Οποιος κατέχει στοιχειώδη αγγλικογερμανικά μπορεί να κάνει ένα απλό ψαχτάρι στο γκουγκλ και να βρει εκατοντάδες άρθρα και φωτογραφίες από τουρίστες. Δολοφονημένα ζώα, φολιασμένα, απάνθρωπη μεταχείρηση έχουν γίνει συνώνυμα με την λέξη "Ελλάδα" στα μάτια των τουριστών.
  Το τελευταίο δείγμα προέρχεται από τα Χανιά. Το να φολιάζεις σκυλιά είναι προφανώς διαφήμιση γιά την Ελλάδα, γι' αυτό οι ελληνοηλίθιοι δεν έχουν πρόβλημα. Οσοι όμως μαζεύουν αδέσποτα και να τα περιθάλπουν κάνουν δυσφήμιση και πρέπει να εμποδιστούν.

  Η δεύτερη κατηγορία εναντίον των φιλόζωων είναι το εμπόριο γούνας. Υποστηρίζουν δηλαδή, ότι οι φιλόζωοι μεταφέρουμε τα σκυλιά στην Ευρώπη προκειμένου να τα πουλήσουμε στις βιομηχανίες γούνας και να θησαυρίσουμε. Θρήνος και οδυρμός από τους καρεκλοκένταυρους γιά να σταματήσει η "παράνομη" (δεν έιναι παράνομη, νομιμότατη είναι) μεταφορά των ελληνικών αδέσποτων στο εξωτερικό. Ειδήσεις ότι τα αδέσποτα πεθαίνουν στις γερμανικές φάμπρικες γούνας. Τους ναζί μην ξεχάσετε παρακαλώ, κολλάνε πολύ στα δακρύβρεχτα σενάρια.

  Μιά λεπτομερειούλα μόνο θα τους χαλάσει την μαγιονέζα. Η Γερμανία ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΟΥΝΑΡΑΔΕΣ. Νιξ γούνα που λέμε και στα γερμανικά. Εμποροι υπάρχουν μεν, αλλά δεν υπάρχει ούτε ένας που θα μπορούσε / ήθελε να αγοράσει ένα οποιοδήποτε ζώο γιά να το κάνει γούνα. Οπως δείχνει αυτή η οικονομοτεχνική ανάλυση, η Ελλάδα (Καστοριά και Σιάτιστα) είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός γούνας στην ΕΕ, σχεδόν ο μοναδικός.
  Αναρωτιέμαι γιατί οι ζωόφιλοι μαζεύουν ένα αδέσποτο (αυτό από μόνο του απαιτεί χρόνο, κόπο και χρήμα), το περιθάλπουν (= έξοδα), το τσιπάρουν, το στειρώνουν (= έξοδα), το μεταφέρουν (= τεράστια έξοδα) και το πουλάνε στα ανύπαρκτα εργοστάσια γούνας της Γερμανίας. Γιατί δεν το μεταφέρουν απλά στην Καστοριά, όπου κανένας Κιλτίδης και κάνενας ηλίθιος δεν θα μπορούσε να πει τίποτα;

  Το τελευταίο κατόρθωμα του Κιλτίδη και εκείνων που τον πληρώνουν είναι η εγκύκλιος που αναφέρω στην αρχή. Βάζει τεράστια εμπόδια στην μεταφορά ζώων προς το εξωτερικό, ζητώντας π.χ. βεβαίωση από "εγκεκριμένο και αρμόδιο" κρατικό όργανο. Λεπτομέρεια: τέτοια "αρμόδια" όργανα ΔΕΝ υπάρχουν!

  Χαρακτηριστικά, μία γερμανίδα πήρε πρόσφατα ένα αδέσποτο και το πήγε στην ελληνική αστυνομία, ζητώντας την βεβαίωση που προβλέπει ο νόμος. Ηθελε να τα κάνει όλα νομότυπα. Η αστυνομία την παρέπεμψε αλλού, με την δικαιολογία ότι δεν είναι αρμόδιοι. Οι "αλλού" την παρέπεμψαν "αλλού" κ.ο.κ. Τελικά αποδείχτηκε ότι κανένας δεν είναι αρμόδιος στο να εκδώσει τα απραίτητα χαρτιά που ζητάει η τελευταία εγκύκλιος Κιλτίδη. Οι λεπτομερής οδύσσεια της γερμανίδας εδώ: Το perpetuum mobile της ανευθυνότητας. Γιατί δεν κάνουμε μαζικά αυτό το πράγμα; Εμπρός στον δρόμο που χάραξαν οι γερμανίδες ;-)

  Η εγκύκλιος είναι μιά γραφειοκρατική μαλακία, προορισμένη για εκεί που της αξίζει: το καλάθι των αχρήστων. Κανείς δεν μπορεί να την εφαρμόσει, κανείς δεν μπορεί να ελέγξει αν τηρείται, κανείς δεν μπορεί να τιμωρήσει κανέναν με βάση αυτό το χαρτί. Είμαι σίγουρος ότι ένας δικηγόρος με @@ (δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν υπάρχει τέτοιος στην Ελλάδα) μπορεί να ρεζιλέψει στο δικαστήριο και την εγκύκλιο και τον δημιουργό της και τους υποστηρικτές του.
  Ενας "νόμος" (δεν είναι νόμος, εγκλύκλιος του Κιλτίδη και των κυνηγών είναι) που ορίζει σαν νόμιμο κάτι που δεν υπάρχει και παράνομα όλα τα υπόλοιπα, είναι απλά γελοίος.

  Αααααα, να μην ξεχάσω. Στην ΕΕ είναι ελεύθερη η διακίνηση προιόντων, αγαθών, ανθρώπων και ζώων. Οποιος βάζει περιορισμούς έρχεται αντίθετος με τους νόμους της ΕΕ. Εκτός αυτού είναι ελέυθερο και το εμπόριο ζώων και το εμπόριο γούνας. Αν λοιπόν θελήσει κάποιος να με εμποδίσει να μεταφέρω ζώα από την Ελλάδα στην Γερμανία, θα πρέπει πρώτα να αποδείξει ότι κάνω παράνομο εμπόριο (δεν έχω δηλώσει τα κέρδη μου στην εφορία π.χ. ). Αν κάνω νόμιμο εμπόριο, μπορώ ελεύθερα να μεταφέρω ζώα. Το ίδιο και αν είμαι απλός ιδιώτης. Ετσι μούρχεται να ιδρύσω εταιρεία με αντικείμενο την μεταφορά και μεταπώληση αδέσποτων ζώων. Ετσι γιά να τους ρεζιλέψω. Θα μπορώ να μεταφέρω νομιμότατα όλα τα αδέσποτα της Ελλάδας στην Γερμανία και θα αφήνω τους κρατικοδίαιτους ελληνομαλάκες να λυσσάνε στα σύνορα.

  Γιά να μην κλείσω το ποστ χωρίς βρισιές: ρε σκατόψυχοι, δεν σας φτάνει που σκοτώνετε τα τελευταία ελάφια της καμμένης Πάρνηθας (κυνηγοί); δε σας φτάνει που κρεμάτε ζώα (Κως, σχεδόν σίγουρα κυνηγοί); δεν σας φτάνει που τους βάζετε βεγγαλικά στην κοιλιά για να γιορτάσετε το Πάσχα (Χίος); δεν σας φτάνει να τους βάζετε φόλες (Χανιά); δεν σας φτάνει που τα πατάτε με τα κωλοαυτοκίνητα σας;
  Σας πείραξε που τα μεταφέρω στην Γερμανία και τους βρίσκω οικογένειες να τα αγαπάνε και να τα φροντίζουν; Προσπαθείτε να με εμποδίσετε με το επιχείρημα ότι εγώ θα τα πουλήσω γιά γούνες; Ε, και; Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι είχατε δίκιο και εγώ τα πουλάω. Τι σας πείραξε; Από το να φάνε τις φόλες σας, από το να τα ξεκοιλιάσουν οι ρόδες σας, πιό ευτυχισμένα θα είναι αν τα μεταφέρω εγώ και τα δώσω γιά γούνες. Ουστ από μπροστά μου ασυνείδητοι.

  Γράφτε εσείς την εγκύκλιο σας. Θα σας γράψω κι εγώ στην δική μου.

  Ουφ - συγχίστηκα. Πάω τώρα μιά βόλτα με τον σκύλο μου στο δάσος. Στην βόλτα θα συναντήσουμε γύρω στα 20 άλλα σκυλιά, ΟΛΑ πρώην αδέσποτα από την Ελλάδα. Τα ξέρω όλα εδώ και χρόνια, καθώς και τις οικογένειες τους. Το χωριό μας ειδικεύεται σε εισαγωγές γούνας βλέπετε ; -)

  http://skipperandskipper.blogspot.com/

  :prayer:
 6. aristea

  aristea Active Member

  Συγχαρητήρια Dralion, για αλλη μία φορά.
 7. Dimitra94

  Dimitra94 New Member

  :prayer: :prayer: :prayer:
  Οτι αποριες ειχα με καλυψε το ποστ του Dralion απο πανω..!Τα λεει πολυ σωστα!!!!!
 8. mer

  mer New Member

  Παιδιά, ΤΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ποστ ήταν αυτό!!!! ΜΠΡΑΒΟ ΕΥΓΕ, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!! Δεν το στέλνεις για ανάρτηση σε κανένα zougla.gr που έχει οριστεί σταυροφόρος για την προστασία των αδέσποτων από τους "γουνέμπορους Γερμανούς" :razz: ; Και για απάντηση στο "ανήσυχο" (μην ξεράσω μανταλάκια) ποστ των "φιλόζωων" κτηνιάτρων Ελλάδος; Ιδού το λινκακι:

  http://zouglapress.blogspot.com/2008/06 ... _4176.html

  Η αλήθεια είναι πως το άρθρο σου, Dralion, με καθησύχασε όσο δεν μπορείς να πεις... Από τότε που διάβασα την καταραμένη την εγκύκλιο και τις προκηρύξεις των Τριανταφυλλοπούλειων υπαλλήλων μου πρήστηκε χειρότερα ο θυρεοειδής (χωρίς πλάκα εδώ)... Βρε λες, σκέφτηκα, να κόψουν μία από τις μοναδικές διεξόδους για καλύτερη ζωή που έχουν τα άμοιρα τα αδέσποτα... Για να μην αναφερθώ στα δικά μας δικαιώματα ως πολίτες και ιδιοκτήτες ζώων...

  Την ευχή μου να έχεις, κάπως μου έφυγε ένας κόμπος από το στήθος... Πάω τώρα κι εγώ να παίξω με τα γατουλίνια μου... Πάντως, 2 δεν είναι κ.Κιλτίδη... :twisted:
 9. gikkat

  gikkat New Member

  Εγώ ξέρετε τι βλέπω? Βλέπω 2 πλευρές... Η μία έχει επιχειρήματα, γράφει κείμενα, αποδείξεις, πηγές και μία δεύτερη που κάνει copy-paste ενώνοντας κείμενα και φωτογραφίες άσχετες μεταξύ τους προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις. Η πρώτη πλευρά ακούει και επιχειρηματολογεί στη συνέχεια, η δεύτερη έχει βάλει κασσέτα και ότι και να της λένε απαντάει βάση του track-list...
 10. mer

  mer New Member

  Παιδιά, δεν υπάρχει κάποιος βουλευτής, οποιουδήποτε κόμματος , που να είναι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ φιλόζωος; Και δεν εννoώ απλά να το έχει δηλώσει, αλλά να το γνωρίζουμε... It's a long shot, που λένε και οι αγγλόφωνοι, ωστόσο, αν υπάρχει και ένα τέτοιο φωτεινό παράδειγμα στο έρεβος της Βουλής, μήπως να του εκθέταμε την επιχειρηματολογία μας ώστε να κάνει καμιά επερώτηση μήπως και ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ξεκουμπιστεί αυτός ο αιμοβόρος υφυπουργός από τη θέση που έχει ....
 11. Marin

  Marin Administrator

  ΘΕΟΣ!!! Ευχαριστούμε!!!!!!
 12. aristea

  aristea Active Member

  Απορία: Με βάση το παραπάνω μήπως δεν υποχρεούται όποιος μεταφέρει ζώα να υπογράψει τη δήλωση?
 13. gikkat

  gikkat New Member

  Και να είναι κάποιος ζωόφιλος, απλά αποφεύγει τη "ρετσινιά" μιας και απότερος σκοπός όλων είναι οι ψήφοι. Αν ταχθεί φανερά υπέρ μιας μερίδας της κοινωνίας αμέσως αποκλείει τις υπόλοιπες που πολύ πιθανών να εναντιώνονται σε αυτήν... Δε βγάζεις άκρη, it's all about money! 8)
 14. Marin

  Marin Administrator

  Εγώ νομίζω ότι αδικείτε τους ανθρώπους. Δεν είναι για τα λεφτά, από ενδιαφέρον γίνεται... για τα ζώα! :bear:
 15. mer

  mer New Member


  Ναι, κι εγώ αυτό ήθελα να ρωτήσω... Όπου κι αν πάω, ό,τι κι αν κάνω, μπορώ να βρω και να έχω μαζί μου τους σχετικούς κανονισμούς της ΕΕ και ας τολμήσει πας Έλλην δημοσιοϋπαλληλίσκος να με αντικρούσει...
 16. BlueWolf

  BlueWolf New Member

  Εκτιμώ ότι πολλοί παρασυρθήκατε και σπεύσατε να ονομάσετε ένα παραπλανητικό και τρομοκρατικό έγγραφο σε εγκύκλιο.
  Η εγκύκλιος ή η Υπουργική απόφαση έχει αριθμό εγκυκλίου ή υπουργικής απόφασης, έχει άρθρα και παραγράφους και αναφέρεται ότι είναι εγκύκλιος.
  Αυτό είναι ένα έγγραφο που εφιστά την προσοχή, που τρομοκρατεί και παραπλανεί όπως για παράδειγμα στο παρακάτω σημείο:

  Γράφει στο έγγραφο:
  " -Κάθε Έλληνας πολίτης μπορεί να διατηρεί μέχρι 2 οικόσιτα ζώα συντροφιάς (σκύλους ή γάτες) (Νόμος 3170/2003 άρθρο 6). "


  Το άρθρο 6 του νόμου γράφει:
  Άρθρο 6

  Διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κατοικίες

  Επιτρέπεται η διατήρηση σε κάθε κατοικία μόνο ενός σκύλου και μιας γάτας ή δύο σκύλων ή δύο γατών. Προκειμένου για πολυκατοικίες (αποτελούμενες από δύο διαμερίσματα και άνω) επιτρέπεται επίσης η διατήρηση ενός σκύλου και μιας γάτας ή δύο σκύλων ή δύο γατών σε κάθε διαμέρισμα ακόμα και εκεί που ο κανονισμός της πολυκατοικίας απαγορεύει τη διατήρηση τέτοιων ζώων, με την προϋπόθεση ότι τα ζώα αυτά διατηρούνται στο ίδιο διαμέρισμα όπου διαμένει ο ιδιοκτήτης και δεν παραμένουν μόνιμα στις βεράντες του διαμερίσματος.

  Δε γράφει πουθενά ούτε ο νόμος αλλά ούτε και αυτό το έγγραφο ότι δε μπορεί κάποιος να έχει περισσότερα από 2 ζώα στην κατοχή του. Στο σπίτι του δε μπορεί να έχει πάνω από 2. Αν έχει δεύτερο σπίτι ή πληρώνει πανσιόν για να τα φιλοξενεί, μπορεί να έχει όσα ζώα θέλει στην κατοχή του.
 17. veroniki

  veroniki New Member

  Ερώτηση:κάθε διαμέρισμα ή σπίτι ή κάθε Έλληνας μπορέι να έχει 2 ζώα.Γιατί ο κτηνίατρος μας πρότεινε να γράψουμε σε άλλο όνομα,της κόρης μου,την Ιφιγένεια ώστε αν θέλουμε να πάρουμε και τρίτο,δηλαδή η κάθε μία να έχει 2 στο όνομά της.
 18. BlueWolf

  BlueWolf New Member

  πιο ξεκάθαρα δε γίνεται να το λέει

  Προκειμένου για πολυκατοικίες (αποτελούμενες από δύο διαμερίσματα και άνω) επιτρέπεται επίσης η διατήρηση ενός σκύλου και μιας γάτας ή δύο σκύλων ή δύο γατών σε κάθε διαμέρισμα

  ο νόμος ορίζει πόσα ζώα μπορούν να μένουν σε κάθε διαμέρισμα. Αυτό είναι που ορίζεται και που ενδιαφέρει ώστε να αποφεύγονται κάτι περίεργοι κανονισμοί πολυκατοικιών. Δεν ενδιαφέρει σε ποιόν ανήκουν και δεν ορίζεται κάπου αυτό.
 19. Marin

  Marin Administrator

  Κάτι που μου ήρθε μόλις τώρα.  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 26.6.08

  Σχετικά με τα όσα ακούστηκαν στην εκπομπή σας της Πέμπτης 26 τρέχοντος:

  Αναρωτιέμαι πότε επιτέλους θα βρεθεί κάποιος να επαινέσει το έργο και να γίνει αρωγός των ανθρώπων που ασχολούνται με τα αδέσποτα.
  Έχουν χορτάσει από επικριτές και διώκτες οι άνθρωποι αυτοί, έχουν χορτάσει από αβάσιμες κατηγορίες εμπορίας αδεσπότων για γούνες και κολλαγόνα. Αν κάποιος αποφασίσει να δει το θέμα σοβαρά –ιδιαίτερα κάποιος που ο κόσμος τούδωσε αξίωμα και κρατά στα χέρια του κλειδιά για λύσεις- να βγει στο πεδίο, που είναι και οι άνθρωποι που το έργο τους εμπαθώς και αναιτίως απαξιώνεται, να πλησιάσει και να ακούσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που αφιερώνουν τη ψυχή το χρόνο και τα λεφτά τους στα ζώα όταν οι κατήγοροι τους δεν αφιερώνουν λεπτό σε αυτά –ούτε χρονικό ούτε χρηματικό.

  Σε μια χώρα που η συντριπτική πλειοψηφία δεν στειρώνει τα ζώα, τα παρατά σαν σκουπίδια στο δρόμο για να πάει διακοπές, που ελάχιστη υπευθυνότητα διαθέτει και που καμιά παιδεία και σεβασμό δεν έχει προς αυτά (πως λένε οι δημοσιογράφοι στις πυρκαγιές; ΄΄Ανθρώπινες ζωές μη θρηνήσουμε.΄΄ Όχι ζωές, γενικώς. Λες και τις μη ανθρώπινες ζωές μπορούμε να τις ξαναδημιουργήσουμε, (είναι ευτελείς: ζώα βλέπεις)

  Βρίσκονται και κάποιοι που πασχίζουν να τα σώσουν από τις φόλες, από τα αυτοκίνητα από τις αρρώστιες και από την άθλια ζωή του δρόμου κι αντί να έχουν καθολική συμπαράσταση αντιμετωπίζουν μια παράλογη και ανεξήγητη εμπάθεια από κάποιους που τάχα θέλουν να τα σώσουν από τα χέρια των ανθρώπων που ήδη τους προσφέρουν σωτηρία. Ε! Του παραλόγου χώρα.

  Θα μετρήσουμε ΚΑΙ φέτος τ΄αδέσποτα της Αθήνας που θα πεθάνουν από τις φόλες τον δεκαπενταύγουστο που ερημώνει η πόλη……
  Εντύπωση μου έκανε που πολύ στενοχωρέθηκε ο κος Παπαδάκης με τη «μαύρη τύχη» των ελλήνων αδέσποτων διότι τον θυμάμαι όταν πήρε φωτιά το υπό άθλιες συνθήκες λειτουργόν πετσοπ, που είχε τόσες καταγγελίες εις βάρος του και που κάηκαν ζωντανά 1500 ζώα αλλά που το κράτος, ως συνήθως, ολιγωρούσε να το ελέγξει και να το κλείσει, καμιά κουβέντα συμπάθειας δεν είχε βγει από το στόμα του για όλες αυτές τις ζωές που παρανόμως πουλιόντουσαν και κάηκαν ζωντανές. Το ίδιο θα πόναγαν και οι άνθρωποι αν καιγόντουσαν ζωντανοί κύριε Παπαδάκη κι αυτά τα ζώα νάστε σίγουρος. δεν ένοιωσαν λγώτερο πόνο ή μικρότερη αγωνία.

  Βρείτε σπίτι σε κανένα αδέσποτο, βγάλτε από τη τσέπη σας μερικά ευρώ να στειρώσετε κανένα, δώστε και τίποτα να φάνε – όχι μόνο το Πάσχα που περισσεύουν τα κόκκαλα και που τα αφήνετε στις γωνίες νομίζοντας ότι κάνατε το καθήκον σας ενώ έτσι τους τρυπάτε το στομάχι και μας κάνετε να τα τρέχουμε στους γιατρούς. Ασχοληθείτε κι εσείς να δείτε τις δυσκολίες, να δείτε πόσο χαλκέντερος θα πρέπει νάσαι για να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα και μετά …διαρρηγνύετε τα ιμάτιά σας από καθέδρας και ελαφρά τη καρδία..

  Και τρυπήστε μου τη μύτη αν καταφέρετε να βρείτε σπίτι ελληνικό να ανοίξει τη πόρτα του και να δεχθεί αδέσποτο τυφλό, κουφό, τρίποδο ή που να μην είναι κουτάβι ράτσας κι όμορφο……

  Τα ρεπορτάζ των δημοσιογράφων, αν δεν κάνω λάθος, παρουσιάζουν και την άλλη πλευρά, την πραγματική, εν προκειμένω.


  Ελπίζοντας στην αναγνώριση της προσφοράς των ειλικρινών φιλόζωων,

  Μαρία Κ.
 20. WOOFIE72

  WOOFIE72 New Member

  ξερεις αν υπηρξε καμμια απαντηση αντιδραση σε αυτο?

Share This Page