Αντιδράσεις για νέους περιορισμούς σε ιδιοκτήτες κατοικιδίων

Discussion in 'Γενικά' started by Strayshelp, Jun 26, 2008.

 1. Strayshelp

  Strayshelp New Member

 2. aristea

  aristea Active Member

  Συνεχίζετε η εκστρατεία διαμαρτυρίας που ξεκίνησε με τίτλο «ΕΣΥ ΤΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΣ, ΕΓΩ ΤΟ ΕΣΩΣΑ».

  Στέλνουμε φώτο μαζί με το ζώο μας, έχοντας το χέρι μας υψωμένο σε χαιρετισμό, ώστε αυτή η ομοιομορφία της στάσης να αποδεικνύει τη χρονική στιγμή και τον σκοπό για τον οποίο βγήκε η φωτο.


  Μην ξεχνιόμαστε :)
 3. aristea

  aristea Active Member

  ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

  Αδέσποτη ερμηνεία Κιλτίδη

  Της ΑΡΓΥΡΩΣ Κ. ΜΩΡΟΥ

  Στην Ελλάδα, τη χώρα όπου παρά τα όποια προγράμματα των δήμων -όπου αυτά «τρέχουν»- δεν έχει υπάρξει ακόμη λύση στο ζήτημα των αδέσποτων, ο υφυπουργός αντί να δίνει κίνητρα στους πολίτες να υιοθετούν κατοικίδια από τον δρόμο και να μην αγοράζουν, παρερμηνεύει τον νόμο και καθιστά παράνομο όποιον έχει υιοθετήσει ή σκοπεύει να υιοθετήσει έναν σκύλο ή μία γάτα από τον δρόμο.


  «Εσύ το καταδίκασες, εγώ το έσωσα» ονομάστηκε η καμπάνια με την οποία απαντούν οι φιλόζωοι στην ασύλληπτης έμπνευσης εγκύκλιο του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Κωνσταντίνου Κιλτίδη, σύμφωνα με την οποία είναι παράνομοι όλοι οι πολίτες που έχουν υιοθετήσει σκύλο ή γάτα από τον δρόμο και ακόμη χειρότερα (;) όσοι έχουν περισσότερα από δύο κατοικίδια!
  Θεωρεί μάλλον προτιμότερο το γεγονός να σουβλίζονται οι σκύλοι -όπως συνέβη πρόσφατα στην Κρήτη-, να κακοποιούνται βάναυσα από αρρωστημένα ανθρωποειδή ή να δηλητηριάζονται. Δεν εξηγείται διαφορετικά η εμμονή του να εφαρμοστεί ο νόμος, όπως ο ίδιος τον ερμηνεύει, στο ζήτημα του αριθμού των κατοικιδίων και όχι στο να γίνουν αυστηρότερες οι ποινές που αφορούν την κακοποίηση των ζώων ή τους ιδιοκτήτες που μόλις τα βαρεθούν τα εγκαταλείπουν στο έλεός τους, δημιουργώντας αδέσποτα.

  Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης παρερμηνεύει μάλιστα -όπως καταγγέλλουν οι φιλόζωοι- το άρθρο 6 του νόμου 3170/2003 που αναφέρει: «Επιτρέπεται η διατήρηση σε κάθε κατοικία μόνον ενός σκύλου και μίας γάτας ή δύο σκύλων ή δύο γατών. Προκειμένου για πολυκατοικίες (αποτελούμενες από δύο διαμερίσματα και άνω) επιτρέπεται επίσης η διατήρηση ενός σκύλου και μίας γάτας ή δύο σκύλων ή δύο γατών σε κάθε διαμέρισμα ακόμα και εκεί που ο κανονισμός της πολυκατοικίας απαγορεύει τη διατήρηση τέτοιων ζώων».

  Δεδομένου ότι βάσει του ίδιου νόμου τα κατοικίδια θεωρούνται «πράγματα» -άκουσον άκουσον- είναι σαν να ορίζει ο υφυπουργός ότι μπορούμε να έχουμε στο σπίτι μας μόνο δύο καρέκλες! Λησμονεί προφανώς ότι το συγκεκριμένο άρθρο του νόμου συντάχθηκε προκειμένου να δικαιούνται οι φιλόζωοι να ζουν μαζί με τα κατοικίδιά τους, ακόμη και αν το καταστατικό της πολυκατοικίας το απαγορεύει. Ενώ καθιστά αυτομάτως παράνομο οποιονδήποτε έχει γεννητούρια από τη γάτα ή τον σκύλο του.

  «Η χώρα μας δεν έχει λάβει "πρωτοποριακά" μέτρα προστασίας των αδέσποτων ζώων. "Πρωτοπορεί" όμως πολεμώντας αυτούς που διασώζουν τα απροστάτευτα, άρρωστα και τραυματισμένα αδέσποτα. Η Πολιτεία, αντί να στηρίζει αυτό το έργο, που ουσιαστικά καλύπτει τα νομοθετικά κενά, τις ελλείψεις υποδομής και την ανυπαρξία φιλοζωικής συνείδησης από την πλευρά της, το υπονομεύει», επισημαίνει χαρακτηριστικά η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία.

  Ο υφυπουργός με το έγγγραφό του στην αδικαιολόγητη προσπάθειά του να σταματήσει τις υιοθεσίες ζώων στην Ευρωπαϊκή Ενωση, παροτρύνει τους υπαλλήλους αεροπορικών και λιμενικών εταιρειών να κατάσχουν τα κατοικίδιά μας και να μη μας αφήνουν να ταξιδέψουμε στο εξωτερικό με τον σκύλο ή τη γάτα μας αν δεν υπογράψουμε υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα αναφέρουμε ότι στο ταξίδι της επιστροφής θα είμαστε μαζί.

  «Ο νόμος 3170 που επικαλείται το αρμόδιο υπουργείο είναι νόμος με ξεκάθαρο φιλοζωικό πνεύμα και παρερμηνεύεται σκόπιμα από ασυνείδητους υπαλλήλους του. Εάν ο υπουργός θέλει να περιορίσει την ελευθερία των πολιτών-ψηφοφόρων, θα πρέπει να καταθέσει πρόταση νόμου στη Βουλή και αυτή η πρόταση να εγκριθεί από την πλειοψηφία των βουλευτών», επισημαίνει η πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας, Ειρήνη Μολφέση. «Το έγγραφο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχει καμία νομική υπόσταση. Ο υπάλληλος που το έχει συντάξει το γνωρίζει και γι' αυτό τον λόγο το στέλνει υπό αυτή τη μορφή στις διάφορες υπηρεσίες, αναγκάζοντας έτσι τους υπαλλήλους των λιμενικών σταθμών, τελωνείων και αεροδρομίων να "χρεωθούν" προσωπικά την ευθύνη της παραβίασης των προσωπικών δικαιωμάτων των πολιτών και της ελεύθερης μετακίνησής τους με τα ζώα τους», τονίζει.


  Αντί να γίνουν αυστηρότερες οι ποινές για κακοποίηση ζώων αυστηροποιείται ...ερμηνευτικά από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης η κατοχή κατοικίδιου


  Η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία -που έχει προσφύγει και στον Συνήγορο του Πολίτη για να καταγγείλει την κατάφωρη καταπάτηση των δικαιωμάτων όλων των φιλόζωων- ζητά από όποιον πιστεύει ότι είναι δικαίωμα κάθε πολίτη:

  * Να υιοθετήσει ένα αδέσποτο ζώο από τον δρόμο ή από φιλοζωική οργάνωση.

  * Να μαζέψει ένα ζώο από τον δρόμο με σκοπό να βρει την οικογένεια που το έχασε ή κάποιον να το υιοθετήσει.

  * Να του ανήκουν περισσότεροι από δύο σκύλοι και γάτες.

  * Να του επιτρέπεται να ταξιδέψει μαζί με όλα τα ζώα του, να φωτογραφηθεί με τα κατοικίδιά του σηκώνοντας το χέρι ψηλά και να αποστείλει τη φωτογραφία στο email: [email protected]. *


  http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=96366288
 4. mer

  mer New Member

  Παιδιά, ενδεχομένως να το έχω ξαναρωτήσει, ωστόσο, άλλη μία φορά δεν χάνει κανείς τίποτα, LOL. Αυτό το έμεσμα που είναι η εγκύκλιος του Κιλτίδη μπορεί να ακυρωθεί εφόσον είναι κατ' ουσία παράνομη και αντίκειται σε επίσημο νόμο του κράτους; Ο Συνήγορος του Πολίτη θα κάνει κάτι ή θα μεταφέρει το ζήτημα στις καλένδες; Έχει σκιαχτεί το μάτι μου σε τούτη τη χώρα που σίγουρα σε καμία περίπτωση δεν προστατεύει τον πολίτη.... Πολύ που με ένοιαξε αν είμαι 7 φορές παράνομη κατά τον Κιλτίδη και τους ομοίους του, :butthead: και όσοι είναι φιλόζωοι δεν θα φοβηθούν από τις κορώνες αχρείων λειτουργών του τόπου (ο Θεός να τους κάνει λειτουργούς) όταν είναι να σώσουν αθώες ψυχούλες, ωστόσο, με ενοχλεί το θέμα με την έξοδο ζώων από τη χώρα... Άει σιχτίρ , δηλαδή... [smilie=real mad.gif]
 5. romisk04

  romisk04 New Member

  Ego exo mia aporia oson afora autous tous periorismous. Exo 2 skulous stin auli mou 1 skulaki mesa sto spiti mazi metis 5 gates mou tin 1 xelona & to 1 psaraki mou & 3 gatoules filoksenoumenes sto mpalkoni mou gia tis opoies psaxno spiti & an den vro tha tis kratiso & autes. Mporei kaneis na mou kanei paratirisei & na pei den mporo na ta exo??? Bebeia ola auta se monokatikia oxi polukatoikia. Isxuoun ta idia & sta men & sta den?? As mou apantisi kapoios please.
 6. aristea

  aristea Active Member

  romisk φυσικα εισαι παρανομος/μη :)
  Μπορεις να εχεις οσα ζωα θελεις δηλωμένα στο ονομα σου αλλα 2 σε κάθε κατοικία.
  Μία απο τις ασάφειες του νόμου είναι και το θεμα της μονοκατοικίας. Δεν υπάρχει διευκρίνιση αν ισχύει το ιδιο με τις πολυκατοικίες.
  Αν θελει κάποιος να σου δημιουργήσει προβλημα -ανεξαρτήτως του αποτελέσματος -προφανως μπορει.
  Στην Ελλάδα ευνοείται οτιδήποτε κατά των ζώων και των φιλόζωων.
 7. Marianthy

  Marianthy New Member

  Τα διαβάζω τώρα όλα αυτά... (ξέρω άργησα..) και έχω βγει από τα ρούχα μου!!! ( :wink: )
  Πάμε καλά!? χαχα! Θα μας πουν πόσα θα έχουμε, και κυρίως με τι δικαίωμα θα μπουν στο σπίτι μας? Και άντε και στις πολυκατοικίες θέλουν να προστατέψουν από διάφορες ενοχλήσεις τους υπόλοιπους ενοίκους.. ( :shock: :shock: )
  Αλλά ΚΑΙ στις μονοκατοικίες?
  Υποθέτω οτι αυτή τη στιγμή είμαι νόμιμη... Μία γάτα.. αλλά υποθέτω είμαι παράνομη γιατί δεν την έχω σε κλουβί (αφού το να μείνει μέσα στο σπίτι της προκαλεί σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα - στραβώνει το κεφάλι, κοιτάει την πόρτα επίμονα, και της μιλάει, "σουσάμι άνοιξε!")
  Αλήθεια τα καναρίνια μου και η ποντικίνα μου, μετράνε για δικά μου ζωντανά ή μπορώ να ισχυριστώ οτι βρήκαν πόρτα ανοιχτή και μπήκαν??
  Και νόμιζα οτι εγώ έχω αρχίσει να καίω τον εγκέφαλό μου..... :partyman:

Share This Page