Απόκτηση Κόκατιλ (Cockatiel) ή Μπάτζι (Budgie)

Discussion in 'Τσίου - Σχετικά με τα πτηνά' started by phoivos86, Sep 21, 2010.

 1. phoivos86

  phoivos86 New Member

  Γεια σας φίλοι μου. Είμαι νέος χρήστης στο φόρουμ και χρειάζομαι τη βοήθεια των παλαιότερων ή νεότερων φίλων των παπαγάλων.
  Από πάντα σκεφτόμουν να αποκτήσω ένα παπαγαλάκι. Πολλές φορές έχω πιάσει τον εαυτό μου να τα κοιτάζει στις βιτρίνες των pet-shop και να φαντάζομαι πόσο όμορφα θα ήταν να έχω έναν τέτοιο μικρό φίλο μέσα στο σπίτι.

  Το πρόβλημα μέχρι τώρα ήταν η έλλειψη κατάλληλου χώρου για τον παπαγάλο και το φορτωμένο μου πρόγραμμα που δε θα μου έδινε τη δυνατότητα να παίζω και να ασχολούμαι μαζί του.
  Πλέον όμως κανένα από τα δύο δεν αποτελεί πρόβλημα και αποφάσισα να αποκτήσω τον μικρό φίλο που ήθελα από παιδί.

  Με αυτό όμως ανακύπτουν κάποιες ερωτήσεις. Διάβασα ήδη πολλά για τους παπαγάλους σε ελληνικά και ξένα φόρουμ και κατέληξα πως μάλλον αυτό που μου ταιριάζει είναι ένα από τα δύο είδη: Cockatiel ή Budgie. Ωστόσο η πρώτη μου ερώτηση είναι ποιο από τα δύο;
  Θα προτιμούσα όποιο από τα δύο κάνει τον λιγότερο θόρυβο (καημένοι μου γείτονες) και μπορεί να εκπαιδευτεί πιο εύκολα, αφού μαζί με τον παπαγάλο θα πρέπει να εκπαιδευτώ κι εγώ! :)

  Η δεύτερη ερώτηση είναι «από πού να τον πάρω». Σχεδόν σε όλα τα φόρουμ διάβαζα πως είναι καλύτερα να αποφύγω τα pet-shops και να ψάξω για εκτροφέα. Ωστόσο μένω στη Λάρισα και δεν γνωρίζω κάποιον εκτροφέα εδώ. Οπότε παρακαλώ θερμά όποιον γνωρίζει να με πληροφορήσει αν γνωρίζει κάποιον εκτροφέα στη Λάρισα ή τους γύρω νομούς ή έστω αν υπάρχει κάποιο site που να υπάρχουν συγκεντρωτικά πληροφορίες για εκτροφείς.

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε πληροφορία και βοήθεια!
 2. Irmakias

  Irmakias New Member

  Φιλε μου καλωσ ηρε8σ εχω και απο τα δυο ειση παπαγαλων ομολογω και τα δυο κανουν πολυ 8ορυβο και ιδιαιτερα το κοκατιλ....Εγω 8α σ προτεινα να παρεισ bidgie απο 8εμα φασαριασ αλλα απο 8εμα φωνων το κοκατιλι ειναι φοβερο ναα φανταστεισ το δικο μου κανει ακομα και την φωνη τησ κοτασ ειναι αποιστευτο!Καλυτερα να παρεισ ενα ζευγαρι αν λυπεισ πολλεσ ωρεσ απο το σπιτι ωστε να εχουν παρεα το ενα το αλλο α και τα δυο εκπαιδευονται πιο ευκολα αν ειναι μικρα σε ηλικια ilka Ιρμακιασ

Share This Page