Απόκτηση σκύλου

Discussion in 'Εγώ είμαι ράτσας αλλά και φάτσας' started by Panos09, Jan 16, 2016.

 1. Panos09

  Panos09 New Member

  Καλημέρα σε όλους, ως νέος στο forum ελπίζω να ποστάρω στο σωστό σημείο.
  Εδώ και καιρό είμαι σε μια αναζήτηση απόκτησης σκύλου, ως άπειρος στο χώρο θα ήθελα τη γνώμη σας ώστε να προβώ στη σωστότερη επιλογή. Έχοντας Γερμανικό Ποιμενικό για ένα μικρό χρονικό διάστημα όταν ήμουν μικρός υπάρχεις μια προτίμηση στα λίγο πιο μεγαλόσωμα σκυλιά. Το γεγονός ότι πλέον μένω σε διαμέρισμα καθιστά δύσκολη την απόκτηση γερμανικού ποιμενικού οπότε ψάχνω κάτι εναλλακτικό. Το βασικότερο είναι ο σκύλος να νιώθει άνετα στο διαμέρισμα και να μην αντιμετωπίζει προβλήματα με αυτό. Η πρώτο μου σκέψη ήταν ένα Αkita inu, μεγαλόσωμο μεν αλλά με ήσυχη προσωπικότητα. Θα ήθελα τη γνώμη σας λοιπόν για το κατά πόσων είναι εύκολο να ζήση ευχάριστα σε ένα διαμέρισμα έχοντας καθημερινές βόλτες, καθ όλη τη διάρκεια της ημέρα ενασχόληση με άτομα και βέβαια δραστηριότητες το Σαββατοκύριακο.

  Μερικές σημαντικές λεπτομέρειες. Το σπίτι είναι 100τ.μ. με δύο μεσαία μπαλκόνια, υπάρχει μια γάτα οπότε θα πρέπει να συνυπάρχουν αρμονικά (χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος να τη κάνει γεύμα) και τέλος θα υπάρξει η βασική εκπαίδευση από επαγγελματία.

  Εναλλακτικές επιλογές σε αρκετά πιο μικρόσωμα, άλλης κατηγορίας εντελώς είναι το Jack Russell, Russell Terrier, Βeagle. (Ένα βασικό κριτήριο σε όλα αυτά είναι ο σκύλος να μη κάνει το σπίτι σα να έχει περάσει ανεμοστρόβιλος και να μην γαβγίζει ακατάπαυστα χωρίς λόγο δημιουργώντας εφιάλτες στη πολυκατοικία).

  Υ.Γ. Ο λόγος που μπαίνω στη διαδικασία να αγοράσω ένα σκύλο ράτσας (παρόλο που είναι αντίθετος σε αυτό) είναι επειδή μένοντας σε πολυκατοικία είναι βασικό ο χαρακτήρας του σκύλου να ταιριάζει σε αυτά τα δεδομένα για της καλύτερη διαβίωση του.

  Ελπίζω να μη σας κούρασα, ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.
 2. lara 28.2.14!

  lara 28.2.14! Active Member

  Μπες σε αυτην την ιστοσελιδα και μην βγαζεις γρηγορα συμπερασματα. http://www.cheapet.gr/bestdog.php κανε το τεστ και σκεψου το...
  ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ lara 28.2.14
 3. marich

  marich Active Member

  Θα σε στεναχωρήσω αλλα ειναι χαζομάρα κόκερ σε διαμέρισμα έλα τωρα ?
 4. lara 28.2.14!

  lara 28.2.14! Active Member

  αποψή σου. δεν θα σε επηρεασω εγω
  ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ
 5. marich

  marich Active Member

  Κοιτά συγκεκριμένες ράτσες τις εχει απόλυτος σωστά καλύτερα την ράτσα που διαλεξε να την γράψει εδω για συγουρια !;)
 6. lara 28.2.14!

  lara 28.2.14! Active Member

Share This Page