Απορίες αρχάριου στα Bugdie

Discussion in 'Τσίου - Σχετικά με τα πτηνά' started by Κώστας Ρ., Jul 5, 2020.

 1. Κώστας Ρ.

  Κώστας Ρ. New Member

  Καλημέρα καλή Κυριακή, όπως γράφω έχω κάποιες απορίες μιας και ξεκινήσαμε με τα εν λόγω πτηνά.

  Ολα ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα όταν φίλη της γυναίκας μου που κάνουν παρέα οι κόρες μας μας δώρισαν ένα παπαγαλάκι, του αγοράσαμε μεγαλύτερο κλουβί, το εξοπλίσαμε με τα βασικά κι έτσι πέρασε η εβδομάδα.

  Διαβάζοντας λίγο γενικά στο διαδίκτυο μου δόθηκε η εντύπωση ότι θα πρεπε να χει άλλο ένα μέσα να μην είναι μόνο του οπότε πήγα κι αγόρασα. Αυτό με το χαλινό που λέτε αυτό που μας έδωσαν είναι μπλε της θάλασσας, ενώ αυτό που αγόρασα ως θηλυκό είναι σχεδόν λευκό με πολύ απαλή απόχρωση ροζ - μωβ.

  Απ τη στιγμή που το έβαλα μέσα δεν έχει κλείσει 24ωρο, το θηλυκό βλέπω μία προσπάθεια να προσεγγίσει το αρσενικό αλλά αυτό συνέχεια την τσιμπάει. Φανταστείτε ότι αυτή κάθεται σ ένα κλαρί από πάνω και διαγώνια στο κλουβί και κρέμεται ανάποδα και φέρνει το κεφάλι της κοντά στο δικό του, όταν τον πλησιάζει πολύ αυτός της τσιμπάει το ράμφος. Επίσης αν πάει δίπλα του πάλι την τσιμπάει αλλά κυρίως την αποφεύγει και αλλάζει κλαρί.
  Τώρα τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Θέλουν χρόνο να συνηθίσει το ένα το άλλο ή αυτό θα γίνει μόνιμη κατάσταση; Υπάρχει περίπτωση δηλαδή να μη ταιριάξουν ποτέ και να τσακώνονται συνέχεια;

  Προς το παρόν δε μ ενδιαφέρει η αναπαραγωγή, ο λόγος που ρωτάω είναι για να μη νιώθει κάποιο ή και τα δύο άσχημα στο κλουβί και πρέπει να κάνω κάτι εγώ για να τ αλλάξω αυτό.

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες απαντήσεις.

  Φιλικά
  Κώστας.
 2. Κώστας Ρ.

  Κώστας Ρ. New Member

 3. Κώστας Ρ.

  Κώστας Ρ. New Member

  Υπαρχει κανεις στο φορουμ ή τσαμπα γραφω;

Share This Page