Χανιά : Σκότωσαν τον σκύλο πριν πεθάνει!

Discussion in 'Γενικά' started by ellif79, Mar 11, 2009.

 1. ellif79

  ellif79 New Member

  Χανιά : Σκότωσαν τον σκύλο πριν πεθάνει!

  Συντάχθηκε απο τον/την Adespoto.Gr
  Τετάρτη, 11 Μάρτιος 2009
  Του είπαν στο κτηνιατρείο ότι το σκυλάκι του έχει πεθάνει, αλλά αυτό ζούσε! Το βρήκε μέσα σε μια κούτα στο κτηνιατρείο να αναπνέει. Ήταν όμως ετοιμοθάνατο, από την ασφυξία, την αφυδάτωση και την ασιτία. Το πήρε μαζί του, αλλά λίγες ώρες μετά ξεψύχησε...

  Την απίστευτη ιστορία καταγγέλλει ο Χανιώτης επιχειρηματίας Λευτέρης Κυδωνάκης, ο οποίος δεν μπορεί να διανοηθεί αυτά που του συνέβησαν τις περασμένες ημέρες και το κτηνιατρικό λάθος που στοίχισε τη ζωή στο άτυχο ζώο.

  Για "αμέλεια και όχι μόνο, που επεδείχθη εκ μέρους των ειδικευόμενων κτηνιάτρων, που ανέλαβαν το περιστατικό", κάνει λόγο ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων, που επιβεβαιώνει το περιστατικό.
  Όλα άρχισαν την 1η Μαρτίου όταν το σκυλάκι, η "Ντόρα", τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα. Χτυπήθηκε από κάποιο όχημα.
  Τη συνέχεια αφηγείται ο ίδιος ο κ. Κυδωνάκης:

  "Πήγαμε σε ένα - δύο γιατρούς που εξέτασαν το σκυλί και δεν βρήκαν αιμορραγία. Είχε ένα χτύπημα στο κεφάλι. Μας είπαν οι γιατροί ότι αν ζήσει πάνω από 48 ώρες δεν θα έχει στο κεφάλι σοβαρό αιμάτωμα. Το σκυλί έζησε πάνω από δύο 48ωρα. Του έβαλαν ορούς. Του πέρασαν κορτιζόνες κ.λπ. Το πήραμε στο σπίτι. Είχε επαφή μαζί μας. Μόλις λέγαμε το όνομά του: «Ντόρα», άνοιγε τα μάτια του και μας έβλεπε. Το είχα κάνει δώρο στην έγγονή μου όταν ήταν ενός έτους και τώρα η εγγονή μου είναι πέντε χρόνων. Το σκυλί μεγάλωσε μέσα στο σπίτι. Βρήκα έναν φίλο μου που είναι μόνιμος στον στρατό και μου σύστησε ένα γιατρό για τον οποίο έχω ακούσει πράγματι καλά λόγια. Αλλά τις ημέρες εκείνες ο γιατρός ήταν εκτός Χανίων. Έλειπε στην Αμερική και είχε δυο αντικαταστάτες που ήταν στο ιατρείο μαζί με τον πατέρα του γιατρού. Πήγα το σκυλί για κάτι καλύτερο στο συγκεκριμένο κτηνιατρείο την Πέμπτη 5 Μαρτίου. Την επόμενη μέρα, Παρασκευή 6 Μαρτίου, πήρα τηλέφωνο. Μου είπαν ότι μια χαρά πάει το σκυλί, ότι του έβαλαν ορό και ότι του έκαναν κανονικά τις ενέσεις. Το Σάββατο είχαμε συνεννοηθεί να πάρουμε το σκυλί επειδή κλείνει το ιατρείο και δεν υπάρχουν γιατροί, για να μη μείνει νηστικό το σκυλί. Το Σάββατο λοιπόν όταν τηλεφώνησα, μου είπε ο γιατρός ότι κλείνει το ιατρείο στις 2.30 περίπου αλλά να μην πάω να πάρω το σκυλί, ότι πάει μια χαρά και ότι θα το κρατήσουν μέχρι τη Δευτέρα που θα επιστρέψει ο γιατρός".

  Τη Δευτέρα, όμως, όλα ήταν διαφορετικά:
  Ο κ. Κυδωνάκης περιγράφει: "Τη Δευτέρα 9 του μηνός πήρα γύρω στη 1 το μεσημέρι τηλέφωνο, πήγα στη συνέχεια με τη γυναίκα μου στο κτηνιατρείο, μου είπαν ότι ο γιατρός δεν είχε επιστρέψει. Ζήτησα να δούμε το σκυλί. Ο πατέρας του γιατρού μας κατέβασε στο ισόγειο αλλά δεν είδαμε πουθενά το σκυλί. Φωνάζει μια άλλη κτηνίατρο γιατί στην αρχή το εξέτασε ένας άντρας και τη Δευτέρα παρουσιάστηκε μία γυναίκα κτηνίατρος η οποία είπε ότι το σκυλί πέθανε το πρωί. Ζήτησα να δούμε το σκυλί, να το πάρουμε μαζί μας και να το θάψουμε. Και μου δείχνει ένα σημείο με κιβώτια, σκουπίδια. Και ξαφνικά είδα να κουνιέται μια κούτα που μου υπέδειξε. Δεν είχα τη δύναμη να την ανοίξω. Αλλά όταν είδα την κούτα να κουνιέται, την άνοιξα, και είδα το σκυλί τυλιγμένο με πανιά και μια κουβέρτα με αίματα και απόβλητα, σε κατάσταση ασφυξίας, ίσα - ίσα να αναπνέει. Η γυναίκα μου λιποθύμησε. Πήγαμε σε άλλο γιατρό, ο οποίος βρήκε το σκυλί σε άσχημη κατάσταση. Τα μάτια του είχαν ασπρίσει από την αφυδάτωση. Η μύτη του ήταν ξερή, η γλώσσα του έξω. Μου είπε ότι το σκυλί δεν επανέρχεται, και αποφασίσαμε να του κάνουμε ευθανασία".
  Και τώρα; "Τώρα όλοι πονάμε στην οικογένειά μου. Θέλω να τιμωρηθούν αυτοί οι γιατροί για να μην πάθουν άλλοι αυτό που πάθαμε εμείς", καταλήγει ο κ. Κυδωνάκης.

  Ο ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
  Χθες το απόγευμα σε ανακοίνωσή του ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων: "Η προστασία των ζώων" κατήγγειλε:

  "Στον σύλλογό μας καταγγέλθηκε σήμερα και μας ζητήθηκε να πάρουμε θέση, από τον κ. Κυδωνάκη, ιδιοκτήτη ενός κατοικίδιου σκύλου, τύπου yorkshire, ένα άσχημο και καθόλου τυχαίο περιστατικό, το οποίο συνέβη σε κτηνιατρείο του νομού μας και που δυστυχώς στοίχισε την ζωή του κατοικιδίου ζώου.
  Αφού εξακριβώσαμε ότι το περιστατικό όντως συνέβη, ο σύλλογός μας βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να στηλιτεύσει την αμέλεια και όχι μόνο, που επεδείχθη εκ μέρους των ειδικευόμενων κτηνιάτρων, που ανέλαβαν το περιστατικό, και που είχε ως αποτέλεσμα τον πράγματι τραγικό θάνατο του μικρού ζώου.
  Ως σύλλογος συνεργαζόμαστε με τους τοπικούς κτηνιάτρους και εκτιμάμε την όποια βοήθεια μας προσφέρουν, άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο, ζητάμε όμως, επειδή αρκετές φορές έχουν αναφερθεί στον σύλλογό μας περιστατικά ελλιπούς κτηνιατρικής προσοχής και φροντίδας, να λάβουν τα απαραίτητα εκείνα μέτρα, ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο και στα όρια του στατιστικού λάθους, τα άσχημα περιστατικά είτε θανάτου είτε ελλιπούς νοσηλείας, και ιδίως στις περιπτώσεις των αδέσποτων ζώων. Τέλος επειδή γνωρίζουμε τον κτηνίατρο στο κτηνιατρείο του οποίου συνέβη το τραγικό περιστατικό, θέλουμε να εκφράσουμε τη λύπη μας, γιατί κατά την άποψή μας, πρόκειται για υπόδειγμα ανθρώπου και ενός πολύ καλού κτηνιάτρου, η ευθύνη του όμως, έστω και έμμεση γιατί απουσίαζε στο εξωτερικό, είναι δεδομένη. Ελπίζουμε ο θάνατος του άτυχου αυτού ζώου να γίνει η αφορμή να μειωθούν στο ελάχιστο τα κτηνιατρικά λάθη, που οφείλονται στον ανθρώπινο παράγοντα".
  Γιάννης Λυβιάκης
  Πηγή : haniotika-nea.gr & sosadespota.blogspot.com

Share This Page