Χελωνάκι εν μέσω χειμώνα

Discussion in 'Χελωνάκια και Χελώνες' started by deninho, Dec 19, 2008.

 1. deninho

  deninho New Member

  Πρόσφατα (πριν δύο βδομάδες περίπου), καθώς πήγαινα να πετάξω τα σκουπίδια το βράδυ, παραλίγο να πατησω μια κινούμενη πετρούλα. Εν τέλει, η κινούμενη πετρούλα, αποδείχθηκε χελωνάκι-φυγάς μήκους 4,5 εκατοστών, και πλάτους 3 εκ. Είχε φύγει, προφανώς - με βάση τη κατεύθυνση και το σημείο που το βρήκα, από την πολυκατοικία, στον κήπο της οποίας υπάρχουν τουλάχιστον 2 μεγάλες, και μια (σχετικά) μικρή χελώνα.
  Λογω μεγέθους, το χελωνάκι το μάζεψα, και το έβαλα σε μια μεγάλη γλάστρα, στην οποία του έφτιαξα ένα πρόχειρο σπιτάκι από φύλλα (πελαργονιού). Το πρωί φεύγει από τα φύλλα, και πάει και κάθεται στη μία άκρη της γλάστρας, ψιλοανεβασμένο στοτοίχωμα -σαν να έχει παρκάρει με τις δύο ρόδες στο πεζοδρόμιο :p), και σιγά σιγά κινείται κυκλικά αντίθετα με τον ήλιο (προφανώς το κάνει για να ζεσταίνεται) Ως τώρα, που βρήκα το forum σας, το τάιζα αποκλειστικά με μαρουλόφυλλα (τα οποία, μόλις έφευγα από το οπτικό του πεδίο, τα ξέκανε στο άψε σβήσε). Πλέον θα του δίνω κι άλλα πράγματα, τα οποία πρότεινε ένα μέλος σας.

  Ο προβληματισμός μου, όμως, βρίσκεται στο αν είναι φυσιολογικό που δεν έχει πέσει σε χειμερία νάρκη. Αν δεν είναι, τι μπορώ να κάνω για να το βοηθήσω;
 2. Debby

  Debby New Member

  εφου το εχεις εξω κ δεν εχει πεσει σε χημερεια ναρκη αστο οπως ειναι...οταν θα ερθει η στιγμη θα πεσει μονο του....
  ο καιρος μας εχει μπερδεψει ολους μας.....προσωχει στις γατες αφου ειναι μικρουλι μπορουν ευκολα να του τριπισουν το καβουκι του.....
 3. deninho

  deninho New Member

  Για τις γάτες δεν έχει πρόβλημα, καθώς για το χειμώνα θα βρίσκεται στη βεράντα. Λιγο τα αρπακτικά που γυροφέρνουν στην περιοχή με ανησυχούν, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω πολλά επ'αυτού.

  Και μία φωτογραφία του :D

  [​IMG]

Share This Page