Έχτισαν την είσοδο του Συμβουλίου της Ευρώπης!

Discussion in 'Γενικά' started by Strayshelp, Dec 18, 2007.

 1. Strayshelp

  Strayshelp New Member

  ΤΟΙΧΟ ΥΨΟΥΣ 2,5 μέτρων και μήκους 30 έχτισαν χθες ακτιβιστές της Greenpeace, μεταξύ των οποίων ήταν και Έλληνες, φράζοντας την είσοδο του Συμβουλίου της Ευρώπης στις Βρυξέλλες, όπου επρόκειτο να συνεδριάσουν οι υπουργοί αλιείας της Ευρώπης.
  Οι ακτιβιστές, αρκετοί από τους οποίους συνελήφθησαν από τη βελγική αστυνομία, διαμαρτύρονταν για τις δεκαετίες κακής αλιευτικής πολιτικής, η οποία οδηγεί τα αποθέματα ψαριών σε εξάντληση. Για την Ελλάδα τα στοιχεία δείχνουν ότι το 65-70% των εμπορικών ψαριών βρίσκεται εκτός ασφαλών βιολογικών ορίων. Την ίδια στιγμή, τα κυριότερα αλιεύματα της μηχανότρατας, δηλαδή η κουτσομούρα, ο μπακαλιάρος, η γάμπαρη, η γαρίδα και η καραβίδα, είναι υπεραλιευμένα.
  Όπως δήλωσε η Σοφία Τσενικλή, υπεύθυνη εκστρατείας για το θαλάσσιο περιβάλλον, η οποία συμμετείχε στη δράση, «τη στιγμή που εξαντλούνται τα αποθέματα ψαριών στην Ελλάδα και την Ευρώπη εξαιτίας της κακοδιαχείρισης των προηγούμενων ετών, ζητάμε από τον υπουργό κ. Κοντό να ανακοινώσει μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως ορίζει ο μεσογειακός κανονισμός, τη δημιουργία ενός ελληνικού δικτύου θαλασσίων καταφυγίων για την προστασία των θαλάσσιων πόρων στο οποίο θα εντάσσεται και ο Κορινθιακός Κόλπος».


  phgh:http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=20071218&nid=6907466&sn=&spid=876

Share This Page