Δυσκολία κατάποσης η όχι;

Discussion in 'Σκύλος' started by Jannisb, Feb 24, 2020.

 1. Jannisb

  Jannisb New Member

  Θέλω μια βοήθεια μήπως καταλάβω τι συμβαίνει στο 3,5 κιλών πινσερακι μου.
  Ειναι 4,5 ετών και γενικά υγιής ευτυχώς.
  Έχω και μήνες κάνει αυθόρμητα μια κίνηση με τη γλώσσα του σαν να έχει καταπιεί κάτι που του έχει κάτσει στο λαιμό και έχει και λίγο αγωνία. Όλο αυτό κρατάει κανένα λεπτό και μετά το σταματάει. Γενικά είναι χαρούμενος, τρώει τις κροκέτες του χωρίς πρόβλημα, πίνει νερό κανονικά και είναι ευδιάθετος.
  Τον έχει δει. Η κτηνίατρος 2 φορές μέσα σ αυτό το διάστημα με αφορμη 2 εμβόλια που έχει κάνει και λέει δεν έχει κάτι. Σήμερα που προσπάθησα να του δώσω το drontal το οποίο το κόβω πολλά μικρά κομμάτια και του τα κρύβω σε κυβακια μικρά από τυρί ( μόνο έτσι το τρώει) κατάλαβα ότι σε σχέση με την προηγούμενη φορά έχει μια δύσκολια κατάποσης και μασάει πολλές φορές το κυβακι τυριού ενώ παλιότερα το έτρωγε πιο λαίμαργα.
  Έχει τύχει σε κανένα κάτι παρόμοιο;
 2. Marin

  Marin Moderator

  Για κάτι τέτοιο συνήθως προτείνουμε όλοι "να πάει στον γιατρό". Αν έχει πάει και δεν έχει τίποτα, θα κοιτούσα μήπως είναι σφιχτό το λουρί του και τον ενοχλεί. Πέρα από αυτό νομίζω δεν θα έκανα κάτι σε τόσο νεαρό ζώο, αλλά θα είχα το νου μου. Αν βέβαια αυτό το κάνει σε μεγάλη συχνότητα, ίσως είναι μια καλή επιλογή το να το δει άλλος ένας γιατρός.

Share This Page