Εκπαίδευση ενήλικου σκύλου

Discussion in 'Απορίες' started by ARETH, Feb 19, 2008.

 1. ARETH

  ARETH New Member

  Ήρθε στο σπίτι μου ο Gorby :-D , είναι 11 χρονών αρσενικός ημιαιμος ( γκριφον + κανις ). Έμενε με την γιαγιά μου και εκτός από το όνομά του και το έλα δεν ξέρει άλλες εντολές. Είναι πολυ ήσυχος και βολικός σκύλος αλλά έχω και την Μυρτώ και θέλω να τους φέρω σε επαφή. Ο σκύλος την βλέπει σαν παιχνίδι και τρέχει πάνω της. Πως μπορω να εκπαιδέυσω έναν παππούλη σκυλάκο? Δεν έχω καμία εμπειρία από σκυλιά. Θέλω να μάθει 2 - 3 βασικές εντολές ( κάτσε, μείνε , ξάπλωσε ) για να μπορέσουμε να συμβιώσουμε όλοι καλύτερα. Ευχαριστώ.
 2. matilda

  matilda New Member

  Με επιβράβευση της συνπεριφοράς που θέλεις (προσοχή, χάδια, παιχνίδι, μεζεδάκια).

  Η εκπαίδευση του ενήλικου σκύλου δεν έχει διαφορά από αυτή του νεαρού. Απλά μπορεί να χρειαστούν περισσότερες επαναλήψεις και σίγουρα από ένα σκύλο 11 χρονών με συγκεκριμένες συνήθειες και διαμορφωμένη προσωπικότητα δεν μπορείς να περιμένεις θαύματα. Θα κάνετε αμοιβαίες υποχωρήσεις και θα συναντηθείτε κάπου στην μέση.

  Πότε πάντως μην αφήσεις σκύλο και κουνέλι μόνα τους χωρίς επίβλεψη ακόμα και όταν συνηθίσουν το ένα το άλλο.

  Εξήγησε λίγο την συμπεριφορά του σκύλου όταν βλέπει το κουνέλι. Το κυνηγάει, προσπαθεί να το δαγκώσει?? Εξιτάρεται ή ηρεμεί μετά από κάποια ώρα.
 3. ARETH

  ARETH New Member

  Όταν το βλέπει κουνάει την ουρά του και το κυνηγάει ( δεν αγριέυει , ούτε γαυγίζει). Οι γιαγιά μου είχε και γάτες οι οποίες του ήταν αδιάφορες... Ο σκύλος την περισσότερη ώρα κοιμάται. Αυτό το κάνει επειδή είναι μεγάλος ή βαριέται? Δεν του έχω παιχνίδια. Τον βγάζω 3 φορές την μέρα έξω αλλα οι βόλτες είναι μικρές λόγω κρύου . Την Παρασκευή τον λεφερα σπίτι...
 4. matilda

  matilda New Member

  Ο ύπνος μπορεί να είναι και από τα 2 (ηλικία/βαρεμάρα) αλλά και λόγω αλλαγής περιβάλλοντος.

  Προσπάθησε να τον επιβραβεύεις όταν είναι στον ίδιο χώρο με το κουνέλι και είναι αδιάφορος.

  Γιατί δεν του έχεις παιχνίδια??
 5. ARETH

  ARETH New Member

  Τον πηρα την Παρασκευή το βράδυ του ψώνισα ένα σωρό πράγματα αλλά δεν μου έκοψε για παιχνίδια... :oops: Θα πάω να του πάρω....Τί άλλο χρειάζεται? Του πήρα ένα καλάθι για ύπνο,βούρτσα,σαμπουάν,ξηρά τροφή για ενήλικα σκυλιά....τι άλλο? Σε λίγες μέρες θα τον πάω και για κούρεμα γιατί έχει κάνει τζίβες το μαλλί.... :? ότι συμβουλές μπορείτε να μου δώσετε θα είναι χρήσιμες. Ευχαριστώ πολυ!

Share This Page