Εμβόλια και αδιαθεσία

Discussion in 'Εδώ ζαλίζουμε τους κτηνιατρους...' started by zanou, Sep 27, 2007.

 1. zanou

  zanou New Member

  Εχω κάποιο πρόβλημα με το Βαλεντίνο (τον σκύλο μου), του έκανα το δεύτερο εμβολίο του και όπως και στο πρώτο είχε παρενέργειες. Με το που το κάναμε, μετά απο καμία ώρα έτρεμε συνέχεια σαν το φύλλο και κοιμόταν για πολλές ώρες.Επίσης όταν το έπιανα στην κοιλιά του πόναγε και είχε και κόκκινα μάτια. Είναι φυσιολογικό αυτό? Το παθαίνουν και άλλα σκυλιά μετά το εμβόλιο? 'Ενας κτηνίατρος μου είπε οτι ίσως έχει υποθερμία. Πάντως την πρώτη φορά που το είχε πάθει (με το έμβόλιο), μετά απο μια μέρα συνήλθε. Μάλλον το ίδιο θα γίνει και τώρα, αλλα έτσι θα γίνεται σε κάθε εμβόλιο? Αν έχετε καμία εμπειρία θα ήθελα να την ακούσω. Ευχαριστώ.
 2. Marianthy

  Marianthy New Member

  Η μόνη ανάλογη εμπειρία που έχω είναι με τη γάτα μου που μετά τον πρώτο της εμβολιασμό (ήταν πλέον ενήλικη..) ήταν για μια μέρα σαν γριπωμένη και δεν είχε όρεξη να φάει. Ο γιατρός μου είχε πει οτι μέχρι εκεί είναι οκ. Αν συνέχιζε κι άλλες μέρες θα του την πήγαινα.

  Όμως ο Βαλεντίνο φαίνεται να έχει χειρότερα συμπτώματα... Ρώτησες τον γιατρό που τον εμβολίασε? Όντως όμως μπορεί να είναι σαν αρρωστούλια την πρώτη μέρα.
 3. aggeliki

  aggeliki New Member

  με τον κτηνιατρο μιλησες?
  υπαρχουν διαφορα εμβολια,φθηνα και ακριβοτερα,καποια κανουν παρενεργειες καποια οχι.παρε τηλεφωνο την αλλη κτηνιατρο και πες της τα συμπτωματα και πως λεγεται το εμβολιο που του εκανε ο αλλος κτηνιατρος.
 4. zanou

  zanou New Member

  O κτηνίατρος είπε ότι μάλλον έχει αλλεργία, γιαυτό και είναι έτσι. 'Αλλοι λένε να μήν κάνει άλλο εμβόλιο προς το παρόν. Πάντως σήμερα είναι μια χαρά. Δέν ξέρω τι θα γίνει με τα άλλα εμβόλια που θα χρειαστεί να κάνει στο μέλλον. Σας ευχαριστώ.
 5. Strayshelp

  Strayshelp New Member

  Kαλό θα ήταν να επισκεφτείς άλλο κτηνίατρο και σίγουρα να ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟΠΑΡΟΝ.Ισως έχει αδυναμο οργανισμό,ίσως να ταν κανένας μ...ας ο γιατρός και να του κανε κανένα ληγμένο,και να λεει ότι είναιαλλεργικό το ζώο,ποτέ δε ξέρεις.

  Πρέπει να το ψαξεις λίγο.Αν θες πάντως μια καλή κτηνίατρο,πηγαινε το στη κυρία Γιανναράκη,είναι Αργυρούπολη.Τηλ:210 9966054

  Φιλικα
  Κλειάννα
 6. noela

  noela New Member

  Φυσικά και δεν κάνεις εμβόλια σε ένα ζωο που δεν είναι 100% υγιές. Τι είναι το εμβόλιο στην ουσία, ιους του περνάνε μέσα του σε μικρές ποσότητες για να παράγουν αντισώματα και να γίνουν πιο ανθεκτικά. Είναι φυσιολογικό λοιπόν κάποια ζώα να είναι αδιάθετα μετά. Αν όμως δεν επανέλθει σύντομα πρέπει να το πας να το κοιτάξουν οπωσδήποτε.
 7. zanou

  zanou New Member

  Ευχαριστώ, αλλά έχει κάνει δυο διαφορετικά εμβόλια και στα δύο είχε τα ίδια συμπτώματα. Το πρώτο το έκανε στην Μυτιλήνη και ήταν το "τετραντόκ"
  και το δεύτερο το έκανα στο Μπραχάμι το "duramune". Του έκανε άλλο (φαντάζομαι) γιατί τον είχα ενημερώσει για τα συμπτώματα που είχε την πρώτη φορά. Δυστυχώς έκτός το ότι είχε λιγότερο τρέμουλο αυτή την φορά, είχε τα ίδια ακριβώς συμπτώματα και τώρα.
 8. dafni

  dafni New Member

  Πριν του κάνετε το πρώτο εμβόλιο πόσες μέρες τον είχατε σπίτι; Για όλα τα κουτάβια που έχω πάει για εμβόλια μου λένε να τα παρακολουθήσω λίγες μέρες πρώτα μην κάνουν εμετούς διάρροιες κτλ και μετά να πάμε για εμβόλιο. Για την Ray ( http://pets.gr/phpBB/viewtopic.php?t=1881&start=0 ) μου είπαν ότι μπορεί να το έχει πάθει από εμβόλιο παλιάς τεχνολογίας οπότε ρώτα και σε δεύτερο γιατρό γιατί ποτέ δεν ξέρεις.
 9. zanou

  zanou New Member

  Τον είχαμε γύρω στις 3 βδομάδες και ήταν μία χαρά. Ζωηρός και χωρίς κανένα πρόβλημα.
 10. gikkat

  gikkat New Member

  τα περισσότερα σκυλιά και κυρίως τα κουτάβια τις περισσότερες φορές μετά από εμβόλιο εμφανίζουν αδιαθεσία, συχνά εμμετούς και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και πυρετό...

  μετά το εμβόλιο πρέπει να παραμένουν σε ζεστό χώρο, να μην ασκούνται έντονα και ναμην έρχονται σε επαφή με το νερό...

Share This Page