Είναι αδέσποτο αυτό το πανέμορφο σκυλί??

Discussion in 'Δεν είμαι ράτσας, είμαι φάτσας' started by bunny 7, Oct 7, 2009.

 1. bunny 7

  bunny 7 New Member

  [​IMG]

  [​IMG]

  Εδώ και 2-3 εβδομάδες, στο σπιτι μου απο κάτω, με ξεπροβοδίζει από το αμάξι ένα πανέμορφο σκυλί! Η απορία μου είναι: πώς μπορώ να καταλάβω ότι είναι αδέσποτο; Γιατί αν είναι αδέσποτο, θα ήθελα να γίνει κάτι για να υιοθετηθεί. Κάνει παρέα μαζί με ένα άλλο σκυλί, το οποίο όμως, παρόλο που στην αρχή το νόμιζα αδέσποτο επειδή ήταν στους δρόμους όλη μέρα, παρατήρησα ότι το βράδυ μπαίνει σε ένα σπίτι εκεί δίπλα. Και φαίνεται πολύ φροντισμένο, φοράει λουρί, κτλ. Ενώ ο σκύλος που σας λέω... δεν τον έχω δει να φωλιάζει κάπου.

  Όποτε παρκάρω, έρχονται και τα 2 τρέχοντας και παίζοντας μεταξύ τους και χώνουν τις μουσούδες τους μεσα στο αμάξι. Όταν δε βγαίνω από το αμάξι, ο σκύλος που σας λέω με καβαλάει και περιμένει χάδια.
  Είναι πανέμορφος, πολύ τρυφερός, καλοσυνάτος και παιχνιδιάρης. Και φαίνεται υγιής.
  Το θέμα είναι: ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ???

  ΥΓ αν το τόπικ είναι ξεκάρφωτο, παρακαλώ μετακινήστε το!
 2. Xotikouli

  Xotikouli New Member

  Μπορείς να τον πας σε γιατρό για να τσεκάρεις αν έχει τσιπάκι. Επίσης μπορείς να βάλεις αγγελίες "βρέθηκε" για να καλύψεις την πιθανότητα να έχει χαθεί.

  Από εκεί και μετά, κάνεις εξετάσεις αίματος για να δεις αν είναι υγιής (μπορεί να έχει καλααζάρ ή/και ερλιχίωση τα οποία σε αρχικό στάδιο δεν έχουν συμπτώματα που μπορείς να δεις με το μάτι) και βάζεις αγγελίες "χαρίζεται". Ή βάζεις κατευθείαν αγγελία "βρέθηκε & χαρίζεται".

  Οι εξετάσεις είναι βασικές για δύο λόγους.
  α) Αν έχει κάποια από τις δύο ασθένειες έχει πολλές περισσότερες πιθανότητες να γίνει καλά αν διαγνωστεί εγκαίρως.
  β) Ο πιθανός ενδιαφερόμενος για υιοθεσία θα θέλει να ξέρει αν ο σκυλάκος είναι υγιής (και ο σκύλος κινδυνεύει να τον ξαναπαρατήσουν αν μάθουν εκ των υστέρων ότι δεν είναι...)

  Καλή επιτυχία! :)
 3. bunny 7

  bunny 7 New Member

  Υπάρχουν κάποιοι σύλλογοι που αναλαμβάνουν αυτά;
 4. Marin

  Marin Administrator

  Μπορείς να ρωτήσεις τους γείτονες μήπως γνωρίζουν αν ανήκει κάπου. Μετά κτηνίατρο για να τσεκάρεις μικροτσίπ και μετά αν δε το υιοθετήσεις (που θα το πρότεινα), προσπάθησε να του βρεις σπίτι. :)

  Μαρίνα

Share This Page