Επείγον!!! (πρόβλημα με κουνέλι)

Discussion in 'Τρωκτικά' started by Elena T., Sep 7, 2015.

 1. Elena T.

  Elena T. New Member

  Γεια σας, λοιπόν έχω ένα κουνελάκι 5 χρόνων και πριν λίγο πήγα να καθαρίσω το κλουβάκι του, ετοιμάζομαι λοιπόν να του αλλάξω το υπόστρωμμα και ξαφνικά βλέπω στην γωνία του κλουβιού ( εκεί που κάνει την ανάγκη του ) άσπρα μικρά σκουληκάκια!!! Έλεγξα το κουνελάκι μου και δεν φαίνεται να έχει κάτι... είναι καλά, έχει διάθεση, τρέχει κ.λπ. κ.λπ. Έψαξα στο ίντερνετ τι μπορεί να το προκάλεσε αυτό και είδα για κάτι που λέγεται μύαση ή κάπως έτσι και ότι μύγες κάνουν αυγά στις ακαθαρσίες και από τα αυγά βγαίνουν αυτά τα σκουληκάκια τα οποία πάνε στο δέρμα του κουνελιού. Θέλω βοήθεια και να μου πείτε τι να κάνω, έχω πανικοβληθεί επειδή από την μία διάβασα αυτό που διάβασα αλλά απ'την άλλη το κουνέλι μου φαίνεται μια χαρά....τι να κάνω; Υπάρχει περίπτωση να έχουν μπει σκουλήκια στο δέρμα του και απλά να μην τον ενοχλούν;;;!!! Σας παρακαλώ απαντήστε γρήγορα, ευχαριστώ εκ των προτέρων...
 2. kouneli.net

  kouneli.net Member

  Παραθέτω και εδω την άποψή μου για να το δουν και άλλοι που έχουν ενδεχομένως το ίδιο προβλημα. Το έχω κάνει και σε άλλο ποστ.

  Ή συμπεριφορά αλλάζει όταν το κουνέλι νιώθει δυσάρεστα.. Μπορεί λοιπόν να έχει προσβληθεί και να μην έχει ακόμα προχωρησει, ώστε να το ενοχλήσει κάτι και μπορεί να παίζει και να πηδάει ακόμα. Άρα έχεις 2 επιλογές: προληπτικός έλεγχος στο γιατρό ή περιμένεις να δεις συμπεριφορά τις επόμενες βδομάδες. Εγώ θα προτιμούσα το πρώτο. Αλλά προς Θεού δεν είναι κανόνας ότι αν δεις αυγα στο κουτί του, ότι έχει προσβληθεί και το κουνέλι από μυαση.Αφαιρεσε από το κλουβί και πέριξ τις ακαΘαρσίες και τις υγρασιες, απολύμανε το κουτί με ζεστό νερό και ξύδι όπως είπαν και οι προηγούμενοι και αφαίρεσε από τον πόπο τις ακαΘαρσίες (τριμαρισμα με ψαλιδι αν έχουν ξεραθεί). Προτείνω και αντιπαρασιτικη κρέμα panacur για τρωκτικά, για προληπτικούς λόγους γιατί δεν είναι μόνο η μύγα επίφοβη για προβλήματα.

Share This Page