Eσείς τι λέτε !?

Discussion in 'Εγώ είμαι ράτσας αλλά και φάτσας' started by Jelipop, Apr 6, 2009.

 1. kyveli

  kyveli New Member

  Καλησπέρα, τώρα είδα αυτό το ποστ...

  Λυπάμαι πολύ για την απώλεια που είχε η ξαδέλφη σου και όλη η οικογένεια.

  Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι η απόκτηση ζώου είναι αρκετά δύσκολη και καλό είναι να γίνεται συνειδητοποιημένα. Το σε πόσο χρόνο ξεπερνάει ο κάθε ένας τη θλίψη του και τον θρήνο του είναι καθαρά υποκειμενικό και προσωπικό. Δε μπορείς να του βάλεις μέτρα και σταθμά, τώρα, τον άλλο μήνα, σε 15 μέρες κλπ. Η ξαδέλφη σου είναι νέα κοπέλα και έχει όλη τη ζωή μπροστά της. Αν ο χαμός του αδελφού της της έχει προκαλέσει τόσο μεγάλο κενό που οδήγησε σε ψυχολογική κατάπτωση, τότε ο πλέον αρμόδιος είναι ο ψυχολόγος. Το ότι συζητάς για χάπια είναι κάτι που δε μπορούμε να το κρίνουμε όσοι δε γνωρίζουμε. Η φαρμακευτική αγωγή δεν είναι ούτε μονόδρομος, ούτε πανάκεια, θα κριθεί από τον εκάστοτε γιατρό αναλόγως των συνθηκών και της κατάστασης και γίνεται σε συνεργασία με τον "ασθενή".

  Ο σκύλος δε μπορεί να αποκαταστήσει καμία ψυχολογική βοήθεια, ούτε να αναπληρώσει κάποιο κενό. Ούτε ξέρεις αν της παρουσιάσεις ένα σκυλάκο αρσενικό με το όνομα του αδελφού της αν θα της αρέσει. Εξάλλου αν πάθει κάτι το σκυλί θα βιώσει δύο φορές την απώλεια?? Αυτό θα είναι τραγικό. Αν υπάρχει κάποιο ψυχολογικό χάσμα το σκυλί ίσως απλώς την αποσπάσει, όχι όμως να την επουλώσει.

  Επίσης, μιλώντας για μία τόσο νέα κοπέλα που έχει όλη τη ζωή μπροστά της πώς μπορείς να ξέρεις ότι η ζωή με ένα σκυλί θα ταιριάζει στους ρυθμούς της? Αν αργότερα βρει κάποιο αγόρι, ή φύγει για σπουδές, ή οτιδήποτε το σκυλί τι θα γίνει? Για αυτό πρέπει να είναι μία καθαρά συνειδητοποιημένη απόφαση.

  Ακόμη να πω ότι άλλο το σκυλί που θέλει βόλτες, εκπαίδευση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κλπ και άλλο τα ψάρια και οι ψελώνες. Εντελώς άλλες ανάγκες. Οι γονείς της πού ξέρεις αν θα είναι διατεθιμμένοι να βάλουν κομμάτι του χρόνου τους και της ψυχής τους στο τετράποδο, αν το θέλουν ή αν απλώς θέλουν και αυτοί το χρόνο τους για να θρηνήσουν το παιδί τους?

  Το να το συζητήσεις μαζί με την κοπέλα αν θέλει σκυλάκι δε θα χαλάσει την έκπληξη. Ίσα ίσα μπορείς να της δώσεις το χρόνο να το συνειδητοποιήσει, το μυαλό της να αρχίσει να σκέφτεται κάτι διαφορετικό, και γιατί όχι αλλά να βιώσει και τη χαρά της επιλογής ενός νέου μέλους. Θα μπορούσες να της προτείνεις να αρχίσετε να βλέπετε ζωάκια, από αυτά που ψάχνουν εναγωνίως για σπίτι και να δει ποιό της ταιριάζει, ποιό της αρέσει, ποιό της πάει σαν επίπεδα ενέργειας. Εξάλλου αν τελικώς καταλήξει ότι θέλει σκυλάκι, τότε το καλύτερο και για εκείνη αλλά και για το σκυλί είναι να βρει αυτό ακριβώς που θέλει, να της κάνει "κλίκ" που λέμε. Η έκπληξη όχι μόνο δε θα χαλάσει αφού εσύ θα το οργανώσεις τό όλο γεγονός της υιοθεσίας, αλά θα εντίνεις και την προσμονή της.
  Σου προτείνω πέρα από τον ενθουσιασμό της σκέψης σου που τόσο καλοπροαίρετα υπάρχει να το σκεφτείς εντελώς λογικά και ψυχρά, πέρα από παρορμητισμούς και συναισθηματισμούς. Έτσι θα το ζυγιάσεις και θα καταλήξεις σε κάτι πιο έγκυρο.

  θα μπορούσες επίσης να φτιάξεις ένα μεγάλο κολλάζ από όμορφες φωτογραφίες με σκυλακίων που χαρίζονται, πολλές πολλές φωτογραφίες, σαν αφίσα μεγάλη. Και να το φτιάξεις για δώρο και να της γράψεις ότι ένα από αυτά περιμένει μία θεσούλα μόνιμη στην καρδιά της, να δεις αντιδράσεις. Και μετά αρχίζετε την αναζήτηση νέου μέλους.

Share This Page