Φασόλια με σπανάκι

Discussion in 'Συνταγές... γιατί όχι? :)' started by Irene, Mar 21, 2008.

  1. Irene

    Irene New Member

    Υλικά (για 6 μερίδες)

    ½ κιλό φασόλια ΑΡΟΣΙΣ ΛΕΥΚΑ Γίγαντες – Ελέφαντες ή ΕΓΧΡΩΜΑ Γίγαντες – Ελέφαντες ή Πλακέ Μεγαλόσπερμα.
    1 κιλό σπανάκι
    1/2 φλιτζάνι πράσο
    3 μεγάλα καρότα κομμένα σε φέτες
    2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
    3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
    1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
    1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
    1/4 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
    1/4 φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
    Αλάτι
    Κόκκινο πιπέρι

    Εκτέλεση
    Βράζετε τα φασόλια στο σκεύος σε αναλογία 1 φασόλια προς 3 νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά αλλά χωρίς να λιώσουν (περίπου μισή ώρα τα Πλακέ και μία ώρα οι Γίγαντες – Ελέφαντες στη χύτρα, έως και δύο ώρες στην κατσαρόλα) αφού προσθέσετε και τα καρότα. Σωτάρετε στο λάδι τα κρεμμύδια και το πράσο. Ζεματάτε το σπανάκι και το προσθέτετε στα κρεμμύδια και το πράσο αφού αυτά έχουν σωταριστεί. Προσθέτετε τον άνηθο, το σέλινο, το αλάτι, το σκόρδο, και το κόκκινο πιπέρι. Τοποθετείτε τα βρασμένα φασόλια είτε σε ταψί είτε σε πυρέξ είτε στη γάστρα με το ίδιο, ανάλογο νερό. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύετε και ψήνετε το φαγητό στο φούρνο για 40 λεπτά.
  2. Niva2gr

    Niva2gr Moderator

    Έτσι ακριβώς μαγειρεύουν και τους γίγαντες στο ταψί (εννοώ το γνωστό φαγητό) μόνο που βάζουν και ντομάτα σε κάποια φάση!
  3. Irene

    Irene New Member

Share This Page