Φάκελος Φόλες - Ιατρικές & Νομικές Ενέργειες

Discussion in 'Εδώ ζαλίζουμε τους κτηνιατρους...' started by Sofia Iv., Jan 21, 2008.

 1. Sofia Iv.

  Sofia Iv. New Member

  :: ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ VS ΑΝΤΙΔΟΤΑ ::

  ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ

  Ιατρικές & Νομικές Ενέργειες


  1. ΤΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ :

  Εντομοκτόνα, Βαρφαρίνη (ποντικοφάρμακο) και τριμμένα γυαλιά αναμεμειγμένα με γευστικότατο φαγητό κονσέρβα, λουκάνικα, ωμό κρέας. Τα τριμμένα γυαλιά συνήθως δίνονται μέσα σε κιμά. Τα δηλητήρια αυτά προκαλούν αφάνταστο πόνο στα ζώα. Για τα 2 πρώτα υπάρχουν αντίδοτα. Για τα τριμμένα γυαλιά όχι. Η στρυχνίνη δε περιλαμβάνεται διότι δε πωλείται (νόμιμα…) στην Ελλάδα.

  2. ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΕΑΝ ΕΝΑ ΖΩΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΟ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ :

  Οργανοφωσφορικά δηλητήρια (εντομοκτόνα σε υγρό ή σκόνη) : σιελόρροια, έντονη δακρύρροια, μύσις (σμίκρυνση) της κόρης του οφθαλμού, μυϊκά τινάγματα, ασθματική αναπνοή, τρέμουλο, σπασμοί, κώμα.

  ΘΕΡΑΠΕΙΑ : Πηγαίνετε το ζώο σε κτηνίατρο το γρηγορότερο. Εν τούτοις για να δώσετε τη δυνατότητα στο ζώο να επιβιώσει θα πρέπει να μάθετε να δίνετε τις πρώτες βοήθειες.

  Α) Προκαλέστε εμετό : Δώστε αλάτι ή σόδα φαγητού διαλυμένο σε χλιαρό νερό (30 – 60 cc διαλύματος). Μετά τον εμετό, ταμπλέτες ενεργού άνθρακα καθυστερούν την απορρόφηση του δηλητηρίου, αλλά αυτή τι στιγμή τις βρίσκουμε λίγο δύσκολα στην Ελλάδα.

  ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ : Εάν το ζώο δείχνει σημάδια νευρικότητας όπως τρέμουλο, ζάλη, κατάρρευση, μη προσπαθήσετε να δώσετε εμετικό, μπορεί να προκληθεί πνευμονία εξ εισροφήσεως. Συνεχίστε με το επόμενο στάδιο.

  Β) Κάνετε ένεση ατροπίνης (1 φιαλίδιο σε γάτα ή μικρόσωμο ζώο, 2 ή 3 φιαλίδια σε μεγαλόσωμο ζώο). Η ενδοφλέβια χορήγηση έχει τη γρηγορότερη απορρόφηση, η ενδομυϊκή απορροφάται πιο αργά και η υποδόρια ακόμα αργότερα.

  Βαρφαρίνη (ποντικοφάρμακο) : Μερικές φορές δεν υπάρχουν συμπτώματα για 2 – 3 μέρες. Κατόπιν εμφανίζονται στο σώμα ή τα ούλα κηλίδες κόκκινες, μοβ ή σκούρες μπλε, σημάδι εσωτερικής αιμορραγίας. Τα ούλα θα είναι πολύ αναιμικά. Η Βαρφαρίνη καταστρέφει το μηχανισμό πήξεως του αίματος και έτσι το ζώο μπορεί να αιμορραγεί από τη μύτη, το στόμα, το πέος, το πρωκτό, όπως και εσωτερικά.

  ΘΕΡΑΠΕΙΑ : Κονάκιον (Βιταμίνη Κ) για να βοηθηθεί η πήξη του αίματος, σε ενέσιμο διάλυμα, δόσης 5 – 20 mg, ανάλογα το μέγεθος και βάρος του ζώου.

  Τριμμένα Γυαλιά : Η πιο θανατηφόρα μέθοδος, χωρίς αντίδοτο. Όμως το ζώο πρέπει να μεταφερθεί σε κτηνίατρο το γρηγορότερο για να γίνει προσπάθεια διάσωσης.

  ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ : Όταν ένα ζώο έχει δηλητηριαστεί από εντομοκτόνα ή τριμμένα γυαλιά είναι πολύ ευαίσθητο στο φως και τον θόρυβο, προστατέψτε το. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για την Βαρφαρίνη (ποντικοφάρμακο). Επειδή όμως συνήθως δε γνωρίζουμε για τι δηλητήριο πρόκειται το καλύτερο είναι κατά τη μεταφορά σε κτηνίατρο να έχετε το ζώο σκεπασμένο, ήσυχο και άνετο.

  3. ΕΑΝ ΤΟ ΖΩΟ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ :

  Νόμος 1197 (1981) : <<όποιος σκοτώνει, κακοποιεί ή απειλεί ζώα που προστατεύονται από την ισχύουσα νομοθεσία ή τα εγκαταλείπει τιμωρείται σύμφωνα με το Άρθρο 8 του ποινικού κώδικα>>.

  Νόμος 3617 (1992) : <<Κανείς δε μπορεί να υποβάλλει οποιοδήποτε ζώο, σε αναίτιο πόνο, αγωνία ή στρες. Κανείς δεν επιτρέπεται να εγκαταλείπει το κατοικίδιο του>>.

  Η εφαρμογή αυτού του νόμου έχει ανατεθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών (Δήμοι, Κοινότητες) και στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως (Αστυνομία). Μπορείτε λοιπόν να αναφέρετε το περιστατικό στον Δήμο και στην Αστυνομία της περιοχής. Δεν είστε υποχρεωμένοι να ξέρετε ποιος δηλητηρίασε τα ζώα. Κάντε μήνυση κατ’ αγνώστων. Τοξικολογική εξέταση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αποδεικτικό στοιχείο. Να επιμένετε επίσης να καταγραφή το γεγονός στο βιβλίο συμβάντων.

  Επίσης θα πρέπει να αναφέρετε το γεγονός στον κτηνίατρο και στο φιλοζωικό σωματείο της περιοχής και εάν μπορείτε να έχετε φωτογραφίες του περιστατικού.

  Εάν ξέρετε ποιος δηλητηρίασε τα ζώα μπορείτε να κινηθείτε δικαστικά. Οι αποδείξεις που χρειάζεστε είναι :
  1) Ένας μάρτυρας
  2) Όνομα και διεύθυνση του ατόμου που δηλητηρίασε τα ζώα
  3) Τοξικολογική εξέταση – αναφορά του αιτίου του θανάτου, από το Τοξικολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών.

  Εάν ζείτε εκτός Αθηνών ρωτείστε την Αστυνομία για το κοντινότερο νόμιμο Τοξικολογικό Εργαστήριο. Εάν έχουν χρησιμοποιηθεί τριμμένα γυαλιά, δείγμα από το στομάχι του ζώου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τοξικολογική εξέταση.

  4. ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ :

  - Στειρώστε τα αδέσποτα της γειτονιάς σας, ώστε να μην γεννηθούν νέα θύματα.
  - Μην προσπερνάτε όσα κουταβάκια ή γατάκια συναντάτε στο δρόμο, δε θα επιβιώσουν, προσπαθήστε να βρείτε σπίτια γι’ αυτά. Μία φωτογραφία, ένα κειμενάκι που περιέχει μία μικρή περιγραφή του ζώου συν το τηλέφωνό σας και η αποστολή τους σε εφημερίδες και περιοδικά που δημοσιεύουν δωρεάν αγγελίες μπορεί να είναι αρκετά για να τους σώσουν τη ζωή !
  - Στειρώστε το δικό σας ζώο για να αποτρέψετε την γέννηση ανεπιθύμητων σε εσάς ζώων. Πολλά εγκαταλελειμμένα ζώα προέρχονται από σπίτια. Ποιος τα εγκαταλείπει? Όχι βέβαια η μητέρα τους..!
  - Προστατέψτε το δικό σας ζώο. Πολλά ζώα δηλητηριάστηκαν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι ή σε μία βόλτα.
  - Μην εγκαταλείπετε το κατοικίδιο σας. Ο νόμος το απαγορεύει, δε θα επιβιώσει στο δρόμο, πιθανότατα θα πεθάνει δηλητηριασμένο.

  5. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΔΑΤΕ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ :

  Βρείτε κάποιον μάρτυρα. Μαζέψτε το δηλητήριο και στείλτε το για τοξικολογική ανάλυση. Αναφέρετε το περιστατικό στην Αστυνομία μέσα σε 24 ώρες, εάν μπορείτε δώστε το όνομα και τη διεύθυνση του ατόμου που είδατε. Αυτή η περίπτωση μπορεί να εκδικασθεί με Αυτόφωρη διαδικασία μέσα σε 48 ώρες (Αυτόφωρο).

  6. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙ ΖΩΑ :

  Αναφέρετε το γεγονός στην Αστυνομία.
  Θα βοηθούσε εάν είχατε μάρτυρα (όχι συγγενικό σας πρόσωπο). Δώστε το όνομα και την διεύθυνση του ατόμου που απειλεί (εάν το ξέρετε) και ζητείστε από την Αστυνομία να επισκεφθεί το άτομο αυτό σαν προειδοποίηση. Εάν η απειλή εκτοξεύθηκε εναντίον αδέσποτου ζώου, ειδοποιήστε το Φιλοζωικό Σωματείο της περιοχής και πηγαίνετε μαζί με ένα μέλος του στην Αστυνομία, όπου θα πείτε ότι τα ζώα προστατεύονται, στειρώνονται και εμβολιάζονται και δεν αποτελούν απειλή για τη γειτονιά. Να επιμείνετε να καταγραφεί το γεγονός. Αναφέρετε την απειλή και στον τοπικό Δήμο. Το γεγονός ότι έχει καταγραφή η απειλή του το πιο πιθανό είναι να τον σταματήσει. Εάν όχι τότε στο πρώτο κρούσμα μπορείτε να αξιοποιήσετε την αναφορά σας αυτή στην Αστυνομία και να τον κάνετε να ‘’πληρώσει’’ για τις πράξεις του.

  7. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΘΕΙΤΕ ! :

  Έχετε μαζί σας κουτί πρώτων βοηθειών με εμφιαλωμένο νερό, αλάτι, ατροπίνες και σύριγγες και αυτό το φυλλάδιο. Βάλτε αυτά τα πράγματα σε μία πλαστική σακούλα στο αυτοκίνητό σας ή στη τσάντα σας. Ρωτείστε το κτηνίατρο σας πώς να δώσετε τις πρώτες βοήθειες και σε τι ποσότητες. Μπορεί να σώσει τη ζωή του ζώου σας !

  Διδάξτε στα παιδιά σας ότι η δηλητηρίαση είναι τρομερό έγκλημα !

  Ας προσπαθήσουμε όλοι να αποτρέψουμε τους ανθρώπους να δολοφονούν να τα ζώα !
  Κείμενα :

  Ελισάβετ Κουμπενά
  Χρύσα Αθανασιάδου
  Σοφία Ιβάνοφ

  Πηγές :

  ΣΠΑΖ – Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων
  CIDAG
  RSPCA
 2. servetas

  servetas New Member

  :: ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ VS ΑΝΤΙΔΟΤΑ ::

  To σχόλιο αυτο ήταν ίδιο ακριβώς με το προηγούμενο για αυτο και το έσβησα.
  Θερμή παράκληση: Πριν αναρτήσετε νέο θέμα να ελεγχετε αν ηδη υπάρχει.
  Εγινε merge στα υπόλοιπα σχόλια

  Ευχαριστώ -Αριστέα
 3. sakura

  sakura New Member

  Re: :: ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ VS ΑΝΤΙΔΟΤΑ ::

  ωραιο και χρησιμο αρθρο, αλλα θα ηθελα να μαθω αν ξερετε φυσικα, ποια ειναι η τιμωρια που αναφερει ο νομος
 4. servetas

  servetas New Member

  Re: :: ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ VS ΑΝΤΙΔΟΤΑ ::

  νομιζω μια μικρη πινη φυλακισης αλλα μπορει να βγει υπο ορους
 5. Follow*The*Rabbit

  Follow*The*Rabbit New Member

  Re: :: ?????????????????? VS ???????????????? ::

  ?????? ???????? ???????? ???? ????????????. ?????? ?????????????? ?????? ?????? ???????? ???????????????? ?????? ???? ???????? ?????????? ???? ????????!! ????????????;; ?????? ???????? ???????????? ???? ?????? ??????????????;; ???????????? ???? ?????????????? ?????? ???????????? ???? ?????? ???? ?????????????? ???? ?????????????? ?????? ???? ???????????????????? ???? ?????????????????????? ???? ?????? ???? ???? ???????????????? ???????? ?????? ??????????;
  ________
  DonnaDoll4U cam
  Last edited: Aug 18, 2011
 6. Δάφνη

  Δάφνη New Member

  Σχετικά με την ένεση ατροπίνης:


  Εγώ ξέρω να κάνω υποδόρροιες ενέσεις γιατί φροντίζω και τα δικά μου αλλά και τα αδέσποτα της γειτονιάς κι έτσι αναγκάστηκα να μάθω να κάνω εμβόλια και διάφορες ενέσιμες θεραπείες (όπως synulox κ. ά), γιατί χρήματα για κτηνίατρο δεν υπάρχουν πάντα.
  Για την ενδοφλέβια δεν το συζητώ, πρέπει να χεις κάποια εκπαίδευση. Είναι πολλή δύσκολη τεχνική.
  Αλλά με την ενδομυϊκή τι γίνεται; Δεν έχω κάνει ποτέ και προφανώς αν βρεθώ μπροστά σε περιστατικό φόλας θα πρέπει να κάνω. Βέβαια έχω δει τον κτηνίατρο να την κάνει αλλά δεν έχω δοκιμάσει η ίδια. Είναι εξίσου εύκολη με την υποδόρροια;
 7. Follow*The*Rabbit

  Follow*The*Rabbit New Member

  ?????????? vs A?????????????? ???????? ???? ????'??????;;

  ?????? ???????????????? ???? ???????? ???????? ?????????? ?????? ?????? ?????????????? ???????? ???????????? ???? ???? ???????? ???????? ?????????????????????? ?????? internet... ?????????? ?????? ???????????????????????? ?????????? ???? ???????????????????????? ?????????? ???? ?????????? ???????????? ?????? ???????? ?????? ???? ?????????? ???????? forums ?????? ??????. ???? ???????? ?????????? ?????? ?????????? ?????? ???????????????? ????????????????????... ???????? ???? ?????? ?????????????? ???????? ???? ???? ???????? ?????????? ?????? ????????, ?????????? ???????? ???? ???? ???????? ?????????????????? ?????????? ???????????? ?????? ???????? ??????. ???? ???????????????? 2 links ???????? ?????? ?????????????? ?????? ?????????? ?????????????????????? ?????????? ?????? ???? ???????????????? ?????? ??????????.
  ?????????? edit
  ???????? ???????? ???????? ???????? ???? ???????? ???????? ???? ???????????????????????? ?????????????????????? ???? ???????? ?????? ???????????????????????? ?????? ??????????.

  http://www.interpet.gr/themata/ktiniatr ... 150905.htm
  ???????? ???????? ?????????????? ???? ???????????????? ???? ???????????? ???????????????? ?????? ???? ???????????????????????? ???????????????? ?????????????????? ?????? ???????????? ???? ??????????????. ???????? ???? ?????????????????? ????????????.

  ????????????.....???? ????'?????? ???????????? ???? ??????????????;;;; :roll:

  ?????????? merge. To ???????? ?????? ????????????.
  A????????????

  ________
  HOW TO ROLL A BLUNT
  Last edited: Aug 18, 2011
 8. servetas

  servetas New Member

  Re: Φόλες vs Aντίδοτα αλλά τί απ'όλα;;

  πιστευω οτι το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να παρεις τηλεφωνο εναν κτηνιατρο καλο οχι αχρηστο με το συμπαθιο κι ολας, και να τον ρωτησεις τι πρεπει να κανεις αμμα ερθει αυτη η στιγμη.Χτυπα ξυλο!!!!!
 9. Follow*The*Rabbit

  Follow*The*Rabbit New Member

  σωστα αλλα ποιος ειναι καλος γιατρος; πολλες φορες για τους ιδιους γιατρους εχω ακουσει αντιθετες γνωμες! πως να βγαλεις ακρη....; :!: :?:
 10. aristea

  aristea Active Member

  Δεν είναι αυτονόητο οτι πρεπει να προκαλεσουμε εμετό. Προφανώς εσύ το έχεις δεδομένο.

  Ανάλογα με την εικόνα του ζώου και το είδος της φόλας. Για αυτο το καλύτερο είναι πρώτα να ψαξουμε τα υπολλείματα και μετά να κανουμε το Α ή το Β ή και τα δύο.

  Διαβασε πάλι το αρχικό σχόλιο της Σοφίας.

  Το πρώτο λινκ που ανάρτησες είναι σχόλιο απο ενα φόρουμ και ο σχολιαστής δεν ειναι κτηνίατρος.
  Δεν θεωρώ αξιόπιστες τέτοιου είδους πηγές ειδικά για τόσα σοβαρά ζητήματα για αυτο και το σβήνω.


  Προσοχή στις "πηγές" μας! :-D
 11. kyveli

  kyveli New Member

  Δάφνη

  Υποδόρροιες ενέσεις, κάνεις ανασηκώνοντας το "δέρμα" ανάμεσα στις ωμοπλάτες και βάζοντας τη βελόνα υποδόρροια και εκχύοντας το ενέσιμο δυάλυμα.
  Ενδομυικές κάνουμε σε έναν μεγάλο μυ του ζώου, πχ.Μπούτι. Έχουμε το ζώο στο πλάι για πιο εύκολα και με το χέρι ψηλαφούμε να δούμε την ανατομία του "μπουτιού". Δε θέλουμε να χτυπήσουμε την ένεση πάνω σε οστό ή νεύρο. Ο αντίστοιχος "πωπός" του ζώου είναι ένας μεγάλος μυς, κάτω από το οστό της λεκάνης και πίσω από το μηριαίο οστό.
  Εκεί κάνεις την ένεση, δίχως να ανασηκώσεις δέρμα, απλώς "καρφώνοντάς" τη σταθερά και όχι με δύναμη πάνω στο κρέας. Δε χρειάζεται να χώσεις όλο το ρύγχος της βελόνας (αναλόγως τι βελόνες χρησιμοποιείς, οι "κοντές" και λεπτές των διαβητικών είναι διαφορετικές από τις "κλασσικές" των 2.5 ml για παράδειγμα)
  Με το που κάνεις την ένεση και εκχύσεις το δυάλυμα τρίβεις λίγο το σημείο ώστε να "δυαλυθεί" το υγρό και να μην κάνει "σγρόμπο".

  Αυτάαα...

  αχρείαστα πάντως να είναι όλα αυτά.
 12. aristea

  aristea Active Member

  Kyveli ευχαριστούμε, είσαι πολυ κατατοπιστική :)

  Αλλα όπως λες αχρείαστα ναναι.....
 13. xrisida

  xrisida Moderator

  και ο νοών νοείτο ότι δεν κάνουμε ενέσεις αν δεν ξέρουμε άσχετα αν έχουμε κατανοήσει πλήρως το τρόπο που γίνονται!!!!!!
 14. servetas

  servetas New Member

  φυσικα
  για αυτη τη δουλεια ειναι ο κτηνιατρος!!!!!!
 15. kyveli

  kyveli New Member

  ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ! Το να έχουμε κάποιες βασικές γνώσεις, σε περίπτωση ανάγκης δε σημαίνει ότι αρχίζουμε να τις χρησιμοποιούμε αυθαίρετα.

  Είναι σα να καίγεται το σπίτι σου. Θα φωνάξεις την πυροσβεστική, και ας ξέρεις να χρησιμοποιείς πυροσβεστήρα.

  Σε περίπτωση φόλας (που εύχομαι να μην τύχει) καλείτε ΑΜΕΣΑ ΓΙΑΤΡΟ επειγόντως ή πηγαίνετε σε εφημερεύον κτηνιατρείο. Αν έχετε εσείς σπίτι ατροπίνες κλπ, ή είστε σε μέρος που δεν υπάρχει κτηνίατρος τότε στο πλησιέστερο φαρμακείο. Ο φαρμακοποιός ξέρει να κάνει και ενέσεις και όλα. Αν είστε μόνοι και δίχως κανέναν και έχετε τις ενέσεις και δεν υπάρχει καμία άλλη λύση τότε καλύτερα να επεμβείτε.
 16. platon

  platon Σκύλος

  Re: :: ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ VS ΑΝΤΙΔΟΤΑ ::


  Που το άκουσες αυτό ? ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ !

  Αν σώνει και καλά πρέπει να του δώσετε κάτι για να κάνει εμετό, δώστε του αλατόνερο ή πόσιμο κάρβουνο από το φαρμακείο.
  Μακρυά από γάλατα, ξίδια κτλ.

  Επίσης, πρώτα παίρνουμε τηλέφωνο τον κτηνίατρο και μετά κάνουμε του κεφαλιού μας. Όχι το αντίστροφο. :)
 17. fwteinh

  fwteinh New Member

  αυτό με το γάλα κυκλοφορεί πολύ αλλά δεν ισχύει.αλατόνερο ξέρω κ εγώ αλλά πόσο πρέπει να δώσεις και πόσο αραιωμένο και πότε θα κάνει εμετό.μήπως μέχρι να κάνει ο σκύλος έχει πάει στον παράδεισο?
  κτηνίατρος επειγόντως σε αυτές τις περιπτώσεις.και ίσως μία ιδέα ο κτηνίατρος να μας έλεγε ή να μας έδειχνε κάποια πράγματα που πρέπει να κάνουμε μέχρι να φτάσουμε εκεί
 18. Follow*The*Rabbit

  Follow*The*Rabbit New Member

  αυτο με το γαλα το ξερω χρονια τωρα και το διαβασα και σε μια περιπτωση μεσα στο forum! αχ, θα πρεπει να το βρω που ειναι ε; :oops: ουτε που 8υμαμαι σε πιο topic το διαβασα.... παντως το σκυλακι εζησε επειδη του εδωσε γαλα με συριγγα... :oops: θελετε να ψαξω να το βρω; παντως αν δεν ισχυει ενταξει, αρκει να το ξερω. πως ομως εχει κυκλοφορησει αν δεν εχει καμια σχεση;
 19. Δάφνη

  Δάφνη New Member

  Φχαριστώ πολύ Κυβέλη. Έχω τώρα μια σαφή εικόνα για το πώς γίνεται, γιατί, όπως είπα, έχω δει πολλές φορές τον κτηνίατρο να το κάνει. Και ασχέτως τι λένε οι άλλοι, εγώ δεν θα διστάσω να επέμβω αν βρεθώ μπροστά σε περίπτωση φόλας, γιατί έχει τύχει να δω πόσο γρήγορα δρα το δηλητήριο. Δεν τίθεται καν ζήτημα να πας το σκυλί στον κτηνίατρο ή να ο αφήσεις εκεί και να τρέξεις στον πλησιέστερο φαρμακοποιό. Χρειάζονται λεπτά! λεπτά, όχι ώρες για να πεθάνει ένα σκυλί από φόλα.
 20. kyveli

  kyveli New Member

  Γενικά πιστεύω ότι: σε ένα επείγον ιατρικό θέμα η αποφασιστικότητα είναι από τα μεγαλύτερα προσόντα... από την άλλη η ημιμάθεια είναι από τα χειρότερα μειονεκτήματα. Όταν αυτά τα δύο συνδυάζονται ταυτόχρονα τότε μπορεί να αποβεί χειρότερη η επέμβασή μας παρά σωτήρεια.

  Δεν το γράφω για τη Δάφνη αυτό(μην παρεξηγηθούμε κιόλας), αλλά γενικότερα για όποιον διαβάζει 2-3 πράγματα στο ίντερνετ, δίχως να έχει κάποιες βασικές γνώσεις, δίχως να το "ψάξει" το θέμα, δίχως να ρωτήσει γιατρούς, δίχως εμπειρία και δίχως, δίχως, δίχως κλπ... Δε θεωρώ τον εαυτό μου εξειδικευμένο σε τέτοια θέματα, απλώς έχω μία μικρή εμπειρία και πάντα μα ΠΑΝΤΑ με καθοδήγηση κτηνιάτρου. ΠΑΝΤΑ. Αν θα χρειαστεί να επέμβω εγώ θα είναι γιατί το να πάει το ζώο σε κτηνίατρο μπορεί να του στοιχίσει τη ζωή, από άποψη χρόνου. Και ακόμη και αν επέμβω είναι για πράγματα που έχω παράλληλη τηλεφωνική επικοινωνία με τον κτηνίατρο που ξέρω, με ξέρει και εμπιστεύομαι.

Share This Page