Η αδελφότητα (κατά) των λύκων

Discussion in 'Γενικά' started by Strayshelp, Jan 21, 2008.

 1. Strayshelp

  Strayshelp New Member

  Η αδελφότητα (κατά) των λύκων

  Φινλανδία: οι βοσκοί ανοίγουν πόλεμο στα προστατευόμενα από την Ε.Ε. ζώα


  Στα σύνορα Φινλανδίας-Ρωσίας μαίνεται ένας πόλεμος μεταξύ λύκων και ανθρώπων. Οι λύκοι προστατεύονται από την Ε.Ε., οι Φινλανδοί βοσκοί παλεύουν να προστατεύσουν τους ταράνδους και η ατμόσφαιρα γίνεται εκρηκτική- τόσο ώστε να βρίσκει ο Σταύρος Δήμας, ο Ευρωπαίος επίτροπος, σφαίρες στο γραμματοκιβώτιό του.
  Στην πραγματικότητα, η σφαίρα που έλαβε ταχυδρομικά ο αρμόδιος για το περιβάλλον επίτροπος της Ε.Ε. ήταν μία, ο πληθυντικός χρησιμοποιήθηκε καθ΄ υπερβολήν. Όμως η οργή των βοσκών της Βόρειας Φινλανδίας για τα μέτρα προστασίας των λύκων που απαίτησε, και επέβαλε, ο Σταύρος Δήμας, είναι απόλυτα πραγματική.
  Μέχρι το 2001, οπότε και η φινλανδική νομοθεσία τροποποιήθηκε προκειμένου να εναρμονιστεί με τις επιταγές της Ε.Ε., υπήρχαν στη Βόρεια Φινλανδία, στα βοσκοτόπια των ταράνδων, ελάχιστοι περιορισμοί αναφορικά με το κυνήγι των αρπακτικών ζώων- του λύκου, του λύγκα, της καφέ αρκούδας, του αδηφάγου. Σήμερα όμως, κάθε θανάτωση πρέπει να έχει εγκριθεί από το υπουργείο Γεωργίας και Δασών, το οποίο δεν εγκρίνει περισσότερες από 30 άδειες τον χρόνο. Η Κομισιόν, μάλιστα, πήγε τη Φινλανδία στα δικαστήρια, κατηγορώντας την πως δεν πράττει αρκετά ώστε να προστατεύσει τους λύκους από τους κυνηγούς. Εντός των επομένων δύο εβδομάδων, οι Βρυξέλλες θα πρέπει να αποφανθούν εάν οι νομοθετικές δικλίδες προστασίας είναι πλέον επαρκείς. Οι αξιωματούχοι στο Ελσίνκι αναμένουν πως θα κριθούν επαρκείς και το θέμα θα κλείσει. Για τους βοσκούς των ταράνδων, ωστόσο, το θέμα παραμένει ανοικτό.

  http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=200 ... =&spid=877

Share This Page