Η αγάπη τελειώνει στα 35 εκατοστά

Discussion in 'Γενικά' started by gikkat, Jul 20, 2008.

 1. gikkat

  gikkat New Member

  Καθώς πέφτει το σκοτάδι στο Πεκίνο, οι κάτοχοι σκύλων όπως ο Ντενγκ Σιαοζί εγκαταλείπουν βιαστικά και νευρικά τα σπίτια τους, παίρνουν τα κατοικίδια και βγαίνουν για μια βόλτα στα πάρκα. Νιώθουν ασφαλείς εκείνη την ώρα. Οι αστυνομικοί, οι αξιωματικοί του δήμου που έργο τους είναι να πιάνουν τους μεγάλους σκύλους, έχουν εγκαταλείψει το πόστο τους. Η βάρδιά τους έχει λήξει.
  Σύμφωνα με τη νομοθεσία που εφαρμόζεται στην πόλη, η οποία σε λιγότερο από ένα μήνα θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι παράνομο οι πολίτες να έχουν σκύλους πιο ψηλούς από 35 εκατοστά. Αυτό σημαίνει ότι το Γκόλντεν Ριτρίβερ του Ντενγκ είναι... εκτός νόμου, και αν εντοπιστεί από τις αρχές κινδυνεύει με κράτηση.
  Όμως η κατοχή σκύλων στην Κίνα του 2008 ανθεί και οι ιδιοκτήτες τους καταγγέλλουν πως η σκληρή νομοθεσία τους γυρίζει χρόνια πίσω, τότε που ελάχιστοι είχαν κατοικίδια και θεωρούνταν αργόσχολοι από τον Μάο Τσετούνγκ. «Ο νόμος των 35 εκατοστών είναι απορριπτέος, δεν συνδέεται με επιστημονικά στοιχεία, καθώς οι περισσότεροι μεγάλοι σκύλοι που ζουν με τους ανθρώπους είναι πιο ήσυχοι απ΄ ό,τι οι μικρότεροι», επισημαίνει ο Ντενγκ, καθώς κάθεται στον καναπέ μαζί με τον σκύλο του, τον Μάο-μάο.
  Για την άδεια που βγάζουν από τις αρχές οι κάτοχοι μικρών σκύλων, καλούνται να πληρώσουν περίπου 110 ευρώ ετησίως. Την ίδια ώρα όμως η απαγόρευση των μεγάλων σκύλων εφαρμόζεται με αυστηρότητα. Ακόμη και ένας αθλητής που έχει βραβευτεί με μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς δεν μπορεί να πάρει τον σκύλο-οδηγό μαζί του για να παραβρεθεί στην τελετή έναρξης. «Γνωρίζω ότι είναι υπεύθυνοι οι ιδιοκτήτες των σκύλων να δηλώσουν τα κατοικίδιά τους αλλά ο συγκεκριμένος κανονισμός δεν μου επιτρέπει να το κάνω», διαμαρτύρεται ο Ντενγκ.
  Οι ξένοι διπλωμάτες εξαιρούνται από τον νόμο. Μπορεί να τους δει κανείς να παίρνουν τα Γκόλντεν Ριτρίβερ, τα Χάσκι Σιβηρίας και τα Λαμπραντόρ τους και να τα βγάζουν βόλτα στους δρόμους της πόλης. Για τους κατοίκους όμως του Πεκίνου, μια τέτοια κίνηση ισοδυναμεί με απώλεια του σκύλου. Έτσι καταλήγουν στα Τσιουάουα ή στα Πεκινουά. Εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, λέγεται πως οι αξιωματούχοι του Πεκίνου δείχνουν κάποια ανοχή. Επίσημα πάντως, το αρνούνται: «Εφαρμόζουμε τα μέτρα όπως και στο παρελθόν» δήλωσε εκπρόσωπος του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας στον Δήμο του Πεκίνου. «Όλοι οι σκύλοι που δεν έχουν άδεια, θα αντιμετωπίζονται κατάλληλα».
  Σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν καταγραφεί, αρκετοί κάτοχοι σκύλων, που παίρνουν τα κατοικίδια από μικρά, όταν ξεπεράσουν τους 35 πόντους τα οδηγούν σε εγκαταλελειμμένες περιοχές και τα αφήνουν εκεί, με απρόβλεπτες συνέπειες. Μία από τις πιο συχνές είναι η εμφάνιση λύσσας στα ζώα.

  ( http://www.tanea.gr//ColumnCategory.asp ... =&spid=877 )
 2. veroniki

  veroniki New Member

  Αν σκεφτείς ότι χθες στις ειδήσεις έδειχνε κινέζους αστινομικούς να γρονθοκοπούν ανθρώπους που αρνιούνται να δεχτούν να κατεδαφιστούν τα σπίτια τους για να γίνουν παρτέρια λόγω των Ολυμπιακών,καταλαβαίνει κανείς πώς θα φέρονται στα σκυλιά και τα άλλα ζώα.Κρίμα η μορφωτική τους επανάσταση....αν ήταν μορφωτική μεόσα έχουν βγει τώρα μετά από χρόνια στην επιφάνεια.

Share This Page