Η Γερμανική κυβέρνηση προτείνει μείωση της κατανάλωσης κρέατ

Discussion in 'Γιατί χορτοφαγία?' started by Niva2gr, Apr 26, 2009.

 1. Niva2gr

  Niva2gr Moderator

  Πηγή:
  http://planetsave.com/blog/2009/01/24/g ... ocassions/

  "Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ: ΤΡΩΤΕ ΚΡΕΑΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ"

  Το Γερμανικό Συμβουλευτικό Σώμα για Περιβαλλοντικά Θέματα πρότεινε μιά έντονη συμβουλευτική ρύθμιση για τους Γερμανούς να μειώσουν την κατανάλωση κρέατος, ζητώντας απο το λαό να τρώει κρέας μόνο σε ιδιαίτερες περιπτώσεις. Το συμβουλευτικό σώμα σημείωσε οτι το 15% των αερίων του θερμοκηπίου στη Γερμανία προέρχονται απο τις αγροτικές δραστηριότητες. Μειώνοντας δραματικά την κατανάλωση του κρέατος θα μειώσει πάρα πολύ το ανθρακικό αποτύπωμα της Γερμανίας.
  Αυτή πρόταση αντιμετωπίστηκε με έντονη αντίδραση απο τους μεγάλους επιχειρηματίες αγροτικών και κρεατοπαραγωγών μονάδων. Οι συνήγοροι της παρούσας σταθερής κατανάλωσης υποστηρίζουν οτι οι καταναλωτές δικαιούνται να λαμβάνουν τις δικές τους αποφάσεις σχετικά με το τί τρώνε, ενώ παράλληλα συγκεντρώνονται μεγάλες ποσότητες πληροφοριών για το περιβάλλον αποκαλύπτουν τις δυσανάλογα πολλές επιπτώσεις που δημιουργούνται με την παραγωγή κρέατος για την αυξανόμενη κατανάλωση σε σχέση με την αντίστοιχη πρόσληψη θερμίδων φυτικής προέλευσης.
  Η "Compassion in World Farming" ( http://www.ciwf.org.uk/ ), μία οργάνωση απο ιδιωτικές φάρμες που αντιτίθενται στη λογική των εργοστασίων. ισχυρίζεται οτι μειώνοντας κατά 50% την κατανάλωση κρέατος θα ήταν πιο αποτελεσματική απο ότι η αντίστοιχη μείωση της μετακίνησης με μηχανικά μέσα.
 2. aristea

  aristea Active Member

  Ολο και πιο συχνά γίνονται ερευνες που επιβεβαιώνουν πόσο επιβαρύνει η κατανάλωση κρέατος το περιβαλλον.
  Μένει να δούμε κατά πόσο θα ευαισθητοποιηθούν και οι καταναλωτές τελικά, εστω και μελλοντικά.
  Ισως στη Γερμανία βρει απήχηση, ειδωμεν.
 3. sakura

  sakura New Member

  μπραβο! Ειμαι υπερ της καταναλωσης κρεατος, αλλα σε λογικα πλαισια. Σημερα υπαρχει υπερκαταναλωση και καλο θα ηταν να μπει ενα μετρο.

Share This Page