η ιστορία του hippo

Discussion in 'Σχετικά με τα Pet Shops που εμπορεύονται ζώα' started by pity, Feb 3, 2008.

 1. pity

  pity New Member

  ''Δεν ήξερα ακριβώς σε ποια ενότητα να το γράψω οπότε αν είμαι άκυρη μετακινείστε με''
  Ο hippo μπήκε εντελώς ξαφνικά στην ζωή μου την ημέρα των γενεθλίων μου.Μου τον έφερε κάποιος που ήταν πολύ τσιμπημένος μαζί μου, και ήξερε την τρέλα που είχα για τα σαρπει, μέσα σε μια πορτοκαλί κούτα.Απο την πρώτη στιγμή που τον είδα τον αγάπησα.Στην αρχή βέβαια δεν ήθελα να τον κρατήσω γιατί δεν ήθελα να δώσω κανένα δικαίωμα σ'αυτόν που μου το έφερε αλλά μόλις μου είπε ότι αν δεν το πάρω θα τον πετάξει τρελάθηκα/.Αγαπάω όλα τα ζώα από μικρό παιδί.Όποιο ζωάκι και αν έβρισκα στον δρόμο το έφερνα σπίτι απλά τα σαρπει με τρελαίνουν πάντα ήθελα ένα τέτοιο σκύλο αλλά επειδή έχω ήδη ένα γκριφόν κανίς 10 ετών δεν ήθελα να πάρω ακόμα.Μπροστά λοιπόν στον hippo δεν μπόρεσα να αντισταθώ και το πρώτο πράγμα που τον ρώτησα ήταν από που τον πήρε.Η απάντηση του ήταν ότι το πήρε από την Βουλγαρία από έναν εκτροφέα.Τρελάθηκα μόλις το άκουσα αλλά με διαβεβαίωσε πως είναι υγιής και έτσι τον κράτησα.Ο HIPPO την πρώτη μέρα ήταν σχετικά καλά.έφαγε έκανε κακά του παίξαμε κοιμηθήκαμε κτλ.Βέβαια δεν ήταν αρκετά κεφάτος αλλά το δικαιολόγησα στο ταξίδι που έκανε ο κακομοίρης και στην ταλαιπωρία που τράβηξε.Από την δεύτερη κιόλας μέρα όμως άρχισε ο γολγοθάς.Ξέρναγε έκανε διάρροια κοιμόταν συνέχεια δεν είχε όρεξη για τίποτα.Τον πήγα κατευθείαν στον κτηνίατρο ο οποίος μου είπε πως έχει γαστρεντερίτιδα στο τελευταίο στάδιο.Του βάλαμε ορό και τον πήρα μετά από 3 ώρες σπίτι.Την επόμενη μέρα ήταν σχετικά καλά μέχρι το βράδυ έφαγε αυτά που μας είπε ο γιατρός αλλά και πάλι δεν ήταν και πολύ ορεξάτος ώσπου ξανακύλησε με τα ίδια συμπτώματα και τον πήγα πάλι στον γιατρό ο οποίος τον κράτησε εκεί.Τρεις ολόκληρες μέρες πάλευε με ορούς συνέχεια ώσπου κατέληξε δεν τα κατάφερε πήγε στον παράδεισο των σκύλων αν υπάρχει!Η απάντηση του εκτροφέα ειρωνική και φυσικά μας διαβεβαίωσε ότι θα μας φέρει άλλο λες και ήταν ένα πουλόβερ μία τσάντα....Δεν ήταν όμως έτσι ήταν μια αθώα ψυχούλα που ταλαιπωρήθηκε πολύ που δεν πρόλαβα να του δείξω την αγάπη και την ζεστασιά.Νιώθω τύψεις που δεν τον ήθελα στην αρχή ΄πιστεύω πως το κατάλαβε δεν ξέρω ίσως και να το κατάλαβε...hippo μου καλό ταξίδι!

  Όλα αυτά συνέβησαν σε πολύ κοντινό μου άνθρωπο την εβδομάδα που μας πέρασε και ο μοναδικός λόγος που τα γράφω είναι για να καταλάβουν όλοι πως πρέπει να προσέχουν από που αγοράζουν τα σκυλακια ράτσας.Ο hippo έφυγε αλλα ας προσπαθήσουμε να μην φύγουν άλλα από τη ζωή.
 2. Niva2gr

  Niva2gr Moderator

  Όσα είναι ήδη στην αγορά τώρα ούτως ή άλλως δεν αλλάζει η κατάσταση για αυτά! Όμως η νοοτροπία που κρύβεται απο πίσω μπορεί να αλλάξει! Ας σταματήσουμε πλέον να υποστηρίζουμε τους εκμεταλλευτές εκτροφείς! Κατά την γνώμη μου όποιος απλώς θέλει ένα σκυλάκι ή γατάκι μπορεί να πάει σε κάποιο φιλοζωικό σωματείο και να πάρει ένα πρώην αδέσποτο! Και αν θέλει οπωσδήποτε κάποιο σκυλί ράτσας ας ψάξει να βρει τους καλύτερους εκτροφείς! Ο καλός ο εκτροφέας κάνει λίγες γέννες το χρόνο μετά απο προσεκτική αναπαραγωγή και προσέχει στην εντέλεια τα σκυλιά του με αποτέλεσμα πολλές φορές όχι μόνο να μην έχει κέρδος αλλά να μπαίνει και μέσα!

  Όσο ο κόσμος πάει και αγοράζει ελαφρά τη καρδία σκυλί, γατί ή οποιοδήποτε άλλο ζώο απο μάντρα ή απο πετ σοπ θα υπάρχουν τέτοιεσ περιπτώσεις! Αλλά εδώ υπάρχει η νοοτροπία οτι τα πρώην αδέσποτα ότι και να τα κάνεις θα είναι πάντα "βρώμικα"!

Share This Page