καμιά ιδέα για κατασκευή παιχνιδιών;

Discussion in 'Χάμστερ' started by Κώστος, Jul 19, 2010.

 1. Κώστος

  Κώστος New Member

  θέλω να φτιάξω παιχνίδια για να παίζει το χαμστερ μου.εχέτε καμιά ιδέα με το τι μπορώ να κατασκευάσω;
 2. Brunitsa

  Brunitsa Member

  Ναι. Βασικά έχει αναφερθεί και προηγουμένως στο φόρουμ. Είναι ο παιδότοπος(playground). Παίρνεις μια κούτα, τη γεμίζεις με ένα στρώμα πριονίδι και βάζεις μέσα λιχουδίτσες και ρολλά από χαρτί κουζίνας ή από χαρτί υγείας για να μπαίνουν μέσα και να παίζουν. Μπορείς και να τα ενώσεις!!! Βάλε και άλλα αυτοσχέδια πράγματα για να παίζει μέσα. Βάλε και λίγο χαρτί κ.ά.! Θα του αρέσει μου φαίνεται! Πες μας αποτελέσματα...!!!
 3. Κώστος

  Κώστος New Member

  χαρτί έχω βάλει...λιχουδιά ποια εννοείτε;
 4. Brunitsa

  Brunitsa Member

  Την πέτρα και υπάρχουν και πολλές άλλες στα pet shops όπως και τα ξυλάκια με μέλι και τροφή αλλά πολύ καλό θα του κάνουν και τα φρέσκα λαχανικά...!
 5. Κώστος

  Κώστος New Member

  πέτρα δεν έχει μέσα στη καθημερινή τροφή;
 6. Brunitsa

  Brunitsa Member

  Εμμμ...η πέτρα από ότι έχω διαβάσει είναι για τα δόντια τους, μια κάπως μωβ πλάκα που τη μασουλάνε όπως οι σκίουροι το ξύλο. Δεν έχω δει πέτρα μέσα στην τροφή τους...
 7. Brunitsa

  Brunitsa Member

  Πήγαινε στο pet shop και ζήτα μια πέτρα αλατιού για χάμστερ και θα δεις τι είναι, εικόνα δεν μπόρεσα να βρω, εάν βρω θα την ανεβάσω. Είναι σημαντική και κάπως απαραίτητη για να <<τροχίζουν>> τα δόντια τους. Την πέτρα μπορείς να τη βάλεις και στο κλουβάκι του.
 8. Κώστος

  Κώστος New Member

  οκ.σωλήνες έχουν τα πετ σοπ;
 9. Brunitsa

  Brunitsa Member

  Ναι υπάρχουν στα pet shops σωλήνες(πλαστικοί). Μερικά μικρά pet shops όμως δεν έχουν...
 10. Κώστος

  Κώστος New Member

  oκ θα πάω από εβδομάδα να πάρω καινούρια ποτήστρα και θα δω.σ ευχαριστώ πολύ.κ'αποιος άλλος πιυ έχει κάποια ιδέα;ή κάποιος άλλος να μου πει πως έχει διακοσμήσει το κλουβάκι του χάμστερ;όλες οι βοήθειες ευπρόσδεκτες.
 11. Brunitsa

  Brunitsa Member

  Δεν κάνει τίποτα. Μπορείς επίσης να πάρεις στο χαμστεράκι σου και μια μπάλα διάφανη σαν ρόδα. Το βάζεις μέσα και κάνει ρόδα σε όλο το σπίτι χωρίς να κινδυνεύει αν και καλό είναι να το παρατηρείς κατα τη διάρκεια της εξερεύνησης του. Μην το αφήνεις για πολύ ώρα μέσα και κουράζεται και δεν μπορεί να πιει νερό.
 12. Κώστος

  Κώστος New Member

  έχω μπάλα.το βάζω για κανα μισάωρο κάθε μέρα.
 13. Brunitsa

  Brunitsa Member

  OK.Τότε μια χαρά! Αν έχω άλλες ιδέες θα σου πω...!
 14. Antigoni87

  Antigoni87 New Member

  Δεν ξέρω για ποιο playground λέτε, αλλά εγώ είχα αναφέρει κάτι τέτοιο που είχαμε φτιάξει με το φίλο μου για τα χάμστερ μας!
  Αν θέλετε μπορώ να ανεβάσω φωτό :)

  Ο Παναγιώτης είχε προτείνει το εξής: παίρνεις ένα ρολό από χαρτί υγείας, βάζεις μέσα την αγαπημένη λιχουδιά του χάμστερ και κλείνεις τις άκρες με χαρτί κουζίνας (θα ανεβάσω και φωτό από αυτό που έκανα εγώ-σαν καραμελίτσα!). Έτσι θα θελήσει να σκίσει το χαρτί για να φτάσει τη λιχουδιά! Τα ποντίκια δεν το εκτίμησαν ιδιαίτερα πάντως :)
 15. Antigoni87

  Antigoni87 New Member

  Εδώ η "καραμελίτσα"!

  Attached Files:

 16. Antigoni87

  Antigoni87 New Member

  Το playground!

  Attached Files:

 17. Antigoni87

  Antigoni87 New Member

  Και τέλος λίγες ακόμη φωτό, από παιδότοπο, ποντικίνα και ένα σούπερ σπέσιαλ σπαγγέτι που τους έφτιαξα (μακαρόνια ολικής άλεσης, βρασμένα σε ανάλατο νερό, ελάχιστο κίτρινο τυράκι και βασιλικό για γαρνιτούρα... αλλά ούτε να το φτύσουν! Προτιμούν τα μακαρόνια ωμά!).

  Μπορούμε να κρατήσουμε αυτό το θέμα για να ανεβάζουμε ότι παιχνίδια-κατασκευές φτιάχνουμε ή αγοράζουμε για τα τρωκτικά μας, ώστε να ανταλλάζουμε ιδέες και να μαθαίνουν οι καινούριοι τρωκτικόφιλοι :)

  Attached Files:

 18. Κώστος

  Κώστος New Member

  Αντιγώνη σε ευχαριστώ πολύ.Πολύ ωραία κατασκευή.Αυτό με το ρολό από το χαρτί υγείας το ξέρω.Είχα δει ένα video στο youtube και τώρα περιμένω να τελειώσει το χαρτί.Θα φτιάξω και εγώ ένα παιδότοπο σήμερα κι όλας.Κάποιος τρόπος για να ενώσω παιδότοπο με κλουβί;
 19. Antigoni87

  Antigoni87 New Member

  Αν το κλουβί έχει σωλήνα εξωτερικό, όπως στην παρακάτω φωτό, μπορείς να βγάλεις τον σωλήνα από τη μια τρύπα του κλουβιού, να την φράξεις και να ενώσεις το σωλήνα με τον παιδότοπο. Δε θα το συνιστούσα όμως για μόνιμη κατοικία! Από τον χαρτονένιο παιδότοπο το χάμστερ μπορεί να αποδράσει για πλάκα ροκανίζοντάς τον, και θα ψάχνεσαι! Εγώ τον χρησιμοποιώ 2-3 φορές τη βδομάδα μόνο όσο είμαι από πάνω τους και τα επιβλέπω (το σύριαν δε θα χρειάζεται τόση επίβλεψη αν είναι ψηλά τα τοιχώματα) και επίσης τα βάζω όταν αλλάζω πριονίδια και καθαρίζω το μόνιμο κλουβάκι.

  Attached Files:

 20. Κώστος

  Κώστος New Member

  οκ οπότε δε τα ενώνω.έχει δίκιο οτί θα αποδράσουν.σήμερα "ανανέωνα το κλουβί και είχα βάλει τον τόνυ(syrian hamster) μέσα στο κλουβί στον πάτο με τη μπάλα από πάνω για να μη φύγει.και πήγα μέσα στο σαλόνι να αφήσω κάτω και όταν γύρισα τον είδα να κάνει βόλτες πάνω στο κρεβάτι.πολύ καλή και η διέα σου να κρατήσουμε το θέμα για να συζητάμε σχετικά με τα κλουβιά και τις κατασκευές για τα χάμστερ μας.σε ευχαριστώ.

Share This Page