Μάχη βοοειδών στις Ελβετικές Αλπεις

Discussion in 'Γενικά' started by aristea, Jun 10, 2008.

 1. aristea

  aristea Active Member

  Ξεχάστε τις ταυρομαχίες στην Ισπανία. Στην Ελβετία οι αγελάδες "μπαίνουν" στο ρίνγκ.
  Η υπάκουη αγελάδα βγάζει τον πυγμάχο απο μέσα της και μπλοκάρει με τα κέρατα της την αντίπαλο, για να διεκδικήσει τον τίτλο της "Βασίλισσας των Βασιλισσών".
  Η "Μάχη των Βασιλισσών" αποτελεί μεγάλη ατραξιόν στο Ελβετικό καντόνι του Valois , καθώς και στην Αόστα της Ιταλίας και σε κάποιες περιοχές της Γαλλίας.
  Η παράδοση ξεκινάει από τον 17ο αιώνα αλλα ο πρώτος επίσημος αγώνας οργανώθηκε το 1923.

  [​IMG]
  http://img49.imageshack.us/img

  Πηγή: [url="http://www.spiegel.de/international/europe/0,1518,557224,00.html"]http://www.spiegel.de/international/eur ... 24,00.html[/url]

  Τι αλλο θα δουν τα μάτια μου????? :?
 2. schattentanz

  schattentanz New Member

  Με το που διάβασα το θέμα σκέφτηκα: "Έλεος, αντί να λιγοστεύουν οι ταυρομαχίες, εξαπλώνονται τέτοιου είδους attraction παντού".

  Όμως όταν άνοιξα το link και διάβασα είδα ότι δεν είναι ακριβώς το ίδιο με τις ταυρομαχίες. Το άρθρο λέει ότι στη πραγματικότητα, τα ζώα τραυματίζονται ελάχιστα και μάλιστα κάποια σωματεία για τα δικαιώματα των ζώων είχαν πάει να διαμαρτυρηθούν αλλα έφυγαν, όταν συνειδητοποίησαν ότι δεν είναι τόσο βίαιο το έθιμο (όσο οι ταυρομαχίες).
  Σαφώς και εγώ προσωπικά δε βρίσκω που είναι το διασκεδαστικό στην όλη ιστορία, ούτε θα παρακολουθούσα ποτε κάτι τέτοιο.

  Το κακό δεν είναι που κάποιος διοργανώνει κάτι τέτοιο, άρρωστα μυαλά υπάρχουν πολλά, το κακό είναι που μαζεύεται κόσμος για να δει τέτοιου είδους attraction.
 3. aristea

  aristea Active Member

  Δεν εχει την βαρβαρότητα των ταυρομαχιών, δεν παυει όμως να χρησιμοποιούνται ζώα για διασκέδαση κατι που για μενα λειτουργεί αποτρεπτικά σε κάθε περίπτωση.
  Δεν διαφέρει και σε πολλά απο το τσίρκο.

  Ακριβώς :(

Share This Page