Μονάδα για...μεταφορές ζώων

Discussion in 'Ρωτήστε, Απαντάμε... αλλά μη βιάζεστε!' started by DESPOINA, Oct 6, 2006.

 1. Marin

  Marin Administrator
  Οχι δεν είναι καλύτερα αλλά γιαυτό προτείνω να καταλάβουμε ότι βρισκόμαστε σε μία χώρα με φτωχή ζωοφιλική παιδεία, ότι έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που δε ξέρουν σχεδόν τίποτα σχετικά με τη ψυχολογία του σκύλου και της γάτας (και όλων των άλλων ζώων φυσικά) και να νοιώθουμε λιγότερη αγανάκτηση από τους ιδιοκτήτες, αλλά να έχουμε μεγαλύτερη υπομονή για να εξηγούμε.

  Υπομονή και χρόνος για το περιστατικό που ανακαλύπτουμε χρειάζεται. Απλά γιατί δε μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο.

  Μαρίνα
 2. DESPOINA

  DESPOINA New Member


  Δεν ζητάω τα ρέστα απο κανέναν. Αν είναι διατεθημένοι να το κρατήσουν (άλλωστε δικό τους είναι), ας το κρατήσουν αλλά κάτω απο καλές συνθήκες.
 3. Marin

  Marin Administrator  Μπορεί και αυτοί όμως να πιστεύουν πως δεν έχουν να αλλάξουν κάτι γιατί ο σκύλος τους ζει καλά, ελέυθερος και όχι κλεισμένος σε ένα σπίτι.

  Μαρίνα
 4. DESPOINA

  DESPOINA New Member

  Οχι δεν είναι καλύτερα αλλά γιαυτό προτείνω να καταλάβουμε ότι βρισκόμαστε σε μία χώρα με φτωχή ζωοφιλική παιδεία, ότι έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που δε ξέρουν σχεδόν τίποτα σχετικά με τη ψυχολογία του σκύλου και της γάτας (και όλων των άλλων ζώων φυσικά) και να νοιώθουμε λιγότερη αγανάκτηση από τους ιδιοκτήτες, αλλά να έχουμε μεγαλύτερη υπομονή για να εξηγούμε.

  Υπομονή και χρόνος για το περιστατικό που ανακαλύπτουμε χρειάζεται. Απλά γιατί δε μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο.

  Μαρίνα[/quote]

  Δεν έχουν δει αρκετά τα μάτια μου για να είμαι σε θέση να έχω υπομονή - αν και θα πρεπε. Εσύ είσαι πιο έμπειρη και έχεις δει χειρότερες καταστάσεις απο αυτά που σου περιέγραψα. Ισως κιόλας να μου πεις ότι ο Αράπης ζει και μέσα στην χλίδα. Ξέρω και εγώ τι να πω.

  Θα πάρω την διεύθυνση και θα στην δώσω σήμέρα αργά ή αύριο.
 5. DESPOINA

  DESPOINA New Member

  Μπορεί και αυτοί όμως να πιστεύουν πως δεν έχουν να αλλάξουν κάτι γιατί ο σκύλος τους ζει καλά, ελέυθερος και όχι κλεισμένος σε ένα σπίτι.

  Μαρίνα[/quote]


  'Η το πιστεύουν ή ψιλοαδιαφορούν. Και αυτοί που έχουν το σκύλο τους με δέκα μέτρα αλυσίδα και μ' ενα βαρέλι για σπίτι πιστεύουν ότι ζει ιδανικά ή το έχουν γραμμένο.
  Γι' αυτό λοιπόν υπάρχει το Stray και το κάθε Stray για να τους δείξει το σωστό και λογικό.
 6. Marin

  Marin Administrator


  'Η το πιστεύουν ή ψιλοαδιαφορούν. Και αυτοί που έχουν το σκύλο τους με δέκα μέτρα αλυσίδα και μ' ενα βαρέλι για σπίτι πιστεύουν ότι ζει ιδανικά ή το έχουν γραμμένο.
  Γι' αυτό λοιπόν υπάρχει το Stray και το κάθε Stray για να τους δείξει το σωστό και λογικό.[/quote]


  Αυτό λέω, να τους δείξει, όχι να ανακυκλώνει ιδιοκτήτες.

  Μαρίνα
 7. DESPOINA

  DESPOINA New Member


  Αυτό λέω, να τους δείξει, όχι να ανακυκλώνει ιδιοκτήτες.

  Μαρίνα[/quote]

  Ναι Μαρίνα, γι' αυτό και ρώτησα..."Τι γίνεται στην προκειμένη περίπτωση ρε παιδιά?"...για να βρεθεί μια οποιαδήποτε λύση. Είτε αυτή είναι ενημέρωση απο το σωματείο ή οτιδήποτε άλλο έχετε πράξει σε παρόμοια περίπτωση.
 8. joan

  joan New Member

  Μου έχει τύχει κι εμένα παρόμοια κατάσταση. Έχω βρει ένα γέρικο σκυλί σε άθλια κατάσταση με πληγές ανοιχτές και όταν ρώτησα ποιανού είναι μου είπαν ότι ήταν ενός που πέθανε και αναγκαστικά τώρα το έχει η γυναίκα του και δεν το προσέχει καθόλου. Μου είπαν ότι όταν ζούσε το αφεντικό του το σκυλί ζούσε μια πολύ καλή ζωή. Τελικά μίλησα με μια πολύ καλή κυρία από τη φιλοζωική της Αργυρούπολης και ήρθε να μιλήσουμε στην γυναίκα του αφεντικού του σκυλιού η οποία έλειπε. Μιλήσαμε στον γιο της ο οποίος αδιαφορούσε για το σκυλί. Πήρε τηλ τη μαμά του και αυτή φώναζε να της αφήσουμε ήσυχο το σκυλί της και κάτι τέτοια. Τελικά το πήραμε το σκυλί, ούτως η άλλως στο δρόμο ζούσε και κανείς δεν έδωσε σημασία, και το πήγαμε στο γιατρο. Του δώσαμε κάποια φάρμακα και το πήγαμε έξω από το σπίτι του πάλι. Για αρκετό καιρό το έβλεπα το σκυλί και του πήγαινα φάγητο μέχρι τη μέρα που δεν το ξαναείδα. Μπορεί να πέθανε και απο γηρατειά.

  Το θέμα είναι ότι, γιατί εγώ να πηγαίνω το σκυλί άλλου στον κτηνίατρο επειδή αυτός αδιαφορεί? Δεν μπορούσα να το αφήσω στη τύχη του όμως. Προσπαθήσαμε να μιλήσουμε με τον καλύτερο τρόπο στην ιδιοκτήτρια αλλά τίποτα. Απλα κρατούσε το σκυλί σαν ένα ενθύμιο από τον άντρα της. Αν είχα τη δυνατότητα θα της το έπαιρνα το σκυλί και δεν θα με ένοιαζε.

  Στην συγκεκριμένη την περίπτωση μπορεί τα πράγματα να μην είναι τόσο χάλια αλλά κι εγώ στη θέση της Δέσποινας θα ανησυχούσα.

  Το θέμα αυτό έχει ξαναναφερθεί. Καταλαβαίνω αυτό που λέει ο Κώστας (νομίζω) αλλά το να βοηθάμε και ζώα που έχουν ιδιοκτήτες αλλά ζουν προβληματικά δεν είναι σπατάλη χρόνου. Και αυτά έχουν ανάγκη και καμιά φορά περισσότερη από ένα αδέσποτο. Στεναχωριέμαι το ίδιο για ένα αδέσποτο και το ίδιο για ένα ζώο με αφεντικό που δεν ζει καλά όμως. Βοηθάω και στις δυο περιπτώσεις όταν μπορώ.

  Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν θεωρώ υπερβολική την αντίδραση της Δέσποινας. Απλά ίσως τα βλέπουμε από άλλη οπτική γωνία τα πράγματα.
  Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν πιστεύω ότι λένε ψέματα. Απλά ψιλοαδιαφορούν. Θα μπορούσε πχ π γιος να το έπαιρνε στο μαγαζί του για να είχε και λίγη παρέα το κακόμοιρο. Τελοσπάντων, η κουβέντα είναι η καλύτερη λύση πάντως.
 9. DESPOINA

  DESPOINA New Member

  Ξαναπέρασα στις 6 μετά την δουλειά. Βρήκα τον γιο μέσα στο δωματιάκι με γάντια και φάρμακα. Τους είπε λέει ο γιατρός να του καθαρίζουν την πληγή κάθε μέρα. Μου είπε επίσης πως η μητέρα του θα επιστρέψει στο παλιό σπίτι και έτσι θα έχει παρέα ο Αράπης. Του είπα ότι θα περνάω να τον βλέπω κάθε μέρα και δεν είπε όχι. Βασικά αυτό που θέλω να δω είναι αν θα βελτιωθούν οι συνθήκες που ζει το σκυλί. Δεν ζητάω βέβαια να το βγάζουν βόλτα και να του κρατάνε συντροφιά κάποιες ώρες αλλά ο χώρος του να είναι αν μη τι άλλο καθαρός τουλάχιστον για όσα χρόνια του μένουν να ζήσει.

  Το σπίτι βρίσκεται σε μία πάροδο κάθετα στην οδό Ρούσσου (παράλληλη στη Φλέμιγκ) στο Μοσχάτο. Δεν έχει αριθμό απ' έξω αλλά μπορουμε να συναντηθούμε και να πάμε μαζί (Μαρίνα).
 10. Marin

  Marin Administrator
  Δε πάει να πει πως όταν κάποιος είναι όπως περιγράφεις, ότι είναι όλοι έτσι. Εδώ είδαμε πως ασχολείται τελικά ο άνθρωπος. Μην λέμε αμέσως "παραμύθια λέει"... γιατί όπως αποδείχθηκε δε λέει παραμύθια και όντως ασχολείται, όντως τον πήγε στο γιατρό, κτλ.

  Δεν είπα ποτέ ότι δε θέλω να συμμετέχω σε συζήτηση, απλά θα ήθελα τα δεδομένα που διαβάζω να μην είναι επηρεασμένα από υπερβολικά σχόλια, χωρίς αποδείξεις και καταλήγουμε σε λάθος συμπεράσματα, γιατί τώρα θα ετοιμαζόμασταν να κλέψουμε ένα σκύλο, μην έχοντας τι να τον κάνουμε...

  Μαρίνα
 11. DESPOINA

  DESPOINA New Member

  Και όταν κάποιος πετάει ένα ξεροκόματο σ' ενα αδέσποτο θα μπορούσες να πεις ότι ασχολείται. Αυτό για σένα είναι αρκετό?
  Τι και αν έφερε γιατρό? Είδες τις συνθήκες που ζούσε το σκυλί? Εσύ θ' άφηνες το γέρικο σκυλί σου να περιφέρεται στους δρόμους χωρίς καρτελάκι πάνω του? θα το άφηνες να ζει μέσα στην βρώμα και το κρύο? θα το άφηνες ολομόναχο σ΄ενα άδειο σπίτι και να πηγαίνεις μόνο για να του βάζεις φαγητό και να φεύγεις?
  Και που ξέρω εγώ αν κινήθηκε έτσι επειδή είδε ότι κάποιος ενδιαφέρθηκε και αν πέρασε απο το μυαλό του καμιά καταγγελία?
  Σου είπα πως διαφορετικά τα βλέπεις εσύ με την πείρα που έχεις και διαφορετικά κάποιος άλλος. Αυτό δεν σημαίνει όμως σε καμία περίπτωση ότι γράφονται υπερβολικά σχόλια. Εδω μέσα μπαίνουμε για να συζητάμε και όχι να δεχόμαστε κριτικές.
 12. ktsirig

  ktsirig New Member

  Egw dexomai oti oloi mas sygkinoumaste otan mas tyxainei ena sygkekrimeno peristatiko kai dystyxws xanoume to dasos pou leei kai i gnwsti frasi. Ki egw to pathainw. Alla, atoma san ti Marina (i to Stray an thelete) prepei, dystyxws, na paiksoun ton axaro rolo tou lipti apofasewn, giati, o,ti kai na ginei, kata 99% to X zwo tha perasei eite apo giatro tou Stray, eite apo kennel tou Stray, eite apo paidia tou Stray gia filoksenia. Etsi loipon, erxetai i stigmi pou prepei na thetoume proteraiotites. Egw px, sto paradeigma pou egrapsa parapanw, sygkrina ti varytita twn peristatikwn kai epestrepsa to skylo pou, ousiastika, itan miso-adespoto, mia pou gyrnouse eksw sxedon oli ti mera. To ekana giati den ithela na rezarverw ti thesi eite tou epomenou zwou pou vrika eite genikotera twn adespotwn-adespotwn. Thewrw poly pithano Despoina oi idioktites aytoi na "symmorfwthikan" epeidi kapoios (esy) me ton tropo tou tous tin psiloeipe, kai ayto einai poly thetiko. Synepws, vlepoume oti t thema lythike, xwris na agxwthoume me filoksenies i na feswthoume akoma pio poly stous ktiniatrous stous opoious idi xrwstame polla.
  Min pairneis ayta pou sou leei i Marina san kritiki, des to apo tin pleyra tis... An eixes na diaxireisteis 10 requests pou zitousan filoksenia/perithalpsi klp zwou, kai eixes dedomena:
  a) elaxisti prosfora ethelontwn
  b)polla xrwstoumena xrimata
  c) poly liges eisfores
  de tha eprepe na "sklirineis" ligo? De tha eprepe na analaveis to X zwo MONO otan tha isoun 100% oti exei anagki? De tha eprepe na MIN analaveis kapoia zwa, eidika otan yparxei mia, estw kai tetoia, lysi gi'ayta? Makari na eixame ola ta apaitoumena (xrono, xrima, anthrwpous) se megalo arithmo, wste na legame aneta: "Fere ki ayto", "Mazepse kai ekeino"... Dystyxws omws prepei na kanoume epiloges orismenes fores, akoma ki ayto fainetai skliro.
 13. Χρήστος

  Χρήστος New Member

  simfono exei dikio pisteyo

  edo einai Ellada
 14. Marin

  Marin Administrator
  Κάνε scroll up να δεις σε ποιο σημείο δεχτηκες κριτική (παρέμβαση θα το έλεγα, κριτική δεν έχω κάνει). Στο σημείο που είπε αυτός ότι έφερε γιατρό και εσύ έγραψες "παραμύθια", γιατί αν είχε πάει θα έβαζε επίδεσμο.

  Τώρα παραδέχεσαι ότι δεν είναι παραμύθια. Αυτό που λέω είναι πως είτε το θέλεις είτε όχι ο σκύλος ανήκει αλλού και δε γίνεται να τον πάρεις από εκεί να τον δώσεις σε κάποιον άλλο, γιατί μετά αν αρχίσει τις μηνύσεις, πως θα τα βγάλεις περα?

  Αν θέλεις τον συμμορφώνεις σύμφωνα με τα δικά σου πρότυπα σωστού ιδιοκτήτη, αν δε θέλεις, κάτσε να κλαις όλη μέρα για το άμοιρο σκυλί στο forum και άσε άλλους να το κάνουν.

  Μαρίνα
 15. Marin

  Marin Administrator  Κώστα σωστά τα λες, μόνο που δεν υπάρχει περίπτωση να παίρναμε σκύλο που έχει ιδιοκτήτη, οπότε δεν υπάρχει ουσιαστικά θέμα προτεραιοτήτων, εκτός βέβαια αν θεωρήσουμε πως το παιδί που πρότεινε να πάρει τον σκύλο αυτό στην πυλωτή, θα μπορούσε να πάρει ένα κακόμοιρο από περιοχές όπως Μαρκόπουλο, Κερατσίνι κτλ, όπου τα ζώα εκεί πεθαίνουν πραγματικά από ασιτία, μέσα στο δρόμο και χωρίς κανέναν όχι απλά να νοιαστεί... ούτε να τα κοιτάξει.

  Και μη ξεχνάμε ότι στην αντίστοιχη δική σου περίπτωση, τους κατάφερες και έβαλαν ακόμα και μικροτσίπ στο σκύλο, οπότε σίγουρα έγινε πρόοδος, σίγουρα εκτίμησαν διαφορετικά το σκύλο τους και σίγουρα τώρα προσέχουν πολύ περισσότερο. Άσε που κράτησες και τη θέση κενή για το τυφλό αδεσποτάκι που βρήκες την επόμενη μέρα...

  Μαρίνα
 16. DESPOINA

  DESPOINA New Member

  Κώστα
  Αυτό που είχαμε πει ήταν να προχωρήσουμε στην μεταφορά και στην επίσκεψη του κτηνίατρου πάνω στ' οποίο ζήτησα μία πίστωση χρόνου έτσι ώστε να τα πληρώσω εγώ την επόμενη εβδομάδα. Δεν είχαμε φτάσει στο σημείο να επιβαρυνθεί το Stray ή να περάσει απο Kennel και ούτε καν το είχα φορτώσει στο Stray και ούτε είχα την πρόθεση να το κάνω. Εχεις πάει πολύ μακριά χωρίς καν να έχουν γίνει τα πρώτα βήματα και χωρίς καν να ξέραμε την διάγνωση του γιατρού.
  Τ' ότι "ενδιαφέρθηκαν" ή "συμμορφώθηκαν" αυτό έγινε τώρα τελευταία. Στην αρχή έβλεπα μια αδιαφορία, μία απομάκρυνση και τις συνθήκες διαβίωσης του σκυλιού και περιέγραφα σύμφωνα μ' αυτά.

  Εμείς που δεν έχουμε μια σχετική εμπειρία, ζητάμε συμβουλές και συζητάμε με το Stray και με τα παιδιά που έχουν εμπειρίες για να μας συμβουλεύσουν πως πρέπει να κινηθούμε. Ακόμα και "υπερβολές" να λέμε σύμφωνα πάντα με αυτά που έχουν δει τα μάτια σας, δεν είναι σωστό να δεχόμαστε τέτοια σχόλια.

  Εν πάση περιπτώση, εδώ είμαστε για να βοηθάμε τα ζώα και όχι να ρίχνουμε κατεβατά με διαφωνίες. Ούτως ή αλλως έχουμε πιο σημαντικά πράγματα να κάνουμε και εκτός αυτού περνάω και ένα προσωπικό πρόβλημα αυτή την περίοδο και δεν έχω καθόλου διάθεση για τέτοια.

  Ευχαριστώ όλους ακόμα και την Μαρίνα και θα περνάω να βλέπω με το σκυλί τι γίνεται.
 17. DESPOINA

  DESPOINA New Member

  Οχι κάνε εσύ scroll up για να καταλάβεις ότι τα παραμύθια πήγαιναν στ' οτι το πόδι του σκυλιού πηγαινοερχόταν στον αέρα και ο γιατρός είχε πει ότι δεν είναι σπάσιμο. Σε απλή Ελληνική μετάφραση, φαντάστηκα πως ο γιατρός δεν έχει διαγνώσει καλά. Μετά απο αυτό αναφέρθηκα στην πληγή που την άφησε ανοιχτή. Δεν είπα ποτέ δεν ότι δεν ήρθε γιατρός.

  Και όσον αφορά την "παρέμβαση και όχι κριτική" αν αυτό σε κάνει να νιώθεις καλά, πες το όπως θέλεις.

  Δέσποινα
 18. Marin

  Marin Administrator
  Τώρα θα κάνουμε και διαγνώσεις μέσω Internet...? Μην αρχίζεις νέο κεφάλαιο διάψευσης του γιατρού σε παρακαλώ. Ο χειρότερος να ναι, ξέρει να δει αν είναι σπάσιμο ή οχι. Για την ανοιχτή πληγή, το λύσαμε νομίζω.

  Δεν έχεις καταλάβει κάτι... δε με ενδιαφέρει ούτε έχω νοιώσει άσχημα για να νοιώσω καλύτερα. Την άποψη μου λέω ήρεμα και ωραία, για να μην κάνουν κινήσεις πανικού άνθρωποι που διαβάζουν αυτά που γράφεις.

  Μαρίνα
 19. DESPOINA

  DESPOINA New Member
  Τώρα θα κάνουμε και διαγνώσεις μέσω Internet...? Μην αρχίζεις νέο κεφάλαιο διάψευσης του γιατρού σε παρακαλώ. Ο χειρότερος να ναι, ξέρει να δει αν είναι σπάσιμο ή οχι. Για την ανοιχτή πληγή, το λύσαμε νομίζω.

  Δεν έχεις καταλάβει κάτι... δε με ενδιαφέρει ούτε έχω νοιώσει άσχημα για να νοιώσω καλύτερα. Την άποψη μου λέω ήρεμα και ωραία, για να μην κάνουν κινήσεις πανικού άνθρωποι που διαβάζουν αυτά που γράφεις.

  Μαρίνα[/quote:1obm8fgt]

  Νομίζω πως το παρατραβάς. Παραποίησες το νόημα του μηνύματός μου, έβγαλες τα δικά σου συμπεράσματα χωρίς να έχεις δει την κατάσταση του σκυλιού και τώρα λες ότι διαψεύδω κιόλας. Πρόσεχε σε παρακαλώ αυτά που λες γιατί δεν μιλάς σε κανένα παιδάκι. Υπάρχουν και όρια.
 20. Χρήστος

  Χρήστος New Member

  opos paei se 10 meres 8a exei 100 pages ... :roll:

Share This Page