Μουσακάς με λαχανικά

Discussion in 'Συνταγές... γιατί όχι? :)' started by aggeliki, Mar 21, 2008.

  1. aggeliki

    aggeliki New Member

    2 κιλά μελιτζάνες
    - τριμμένη φρυγανιά
    - πουρέ από 1/2 κιλό πατάτες

    Μίγμα :
    800 γρ μανιτάρια ψιλοκομμένα
    1/2 κούπα λάδι
    1 κρεμμύδι
    1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
    1-2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
    αλάτι πιπέρι
    μαϊντανό



    Κόβουμε φέτες χονδρές τις μελιτζάνες, αλατίζουμε, αφήνουμε 2 ώρες και μετά ξεπλένουμε και στίβουμε. Τις τηγανίζουμε σε καλαμποκέλαιο. Στρώνουμε σε ένα πυρέξ λαδωμένο, τριμμένη φρυγανιά από πάνω τις μισές φέτες μελιτζάνας και μετά ρίχνουμε το μίγμα.

    Το μίγμα φτιάχνεται ως εξής : Σωτάρουμε τα μανιτάρια σε 1/2 κούπα λάδι, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα ντοματάκια και τα υπόλοιπα υλικά. Αφού χυλώσει, το ρίχνουμε πάνω στις μελιτζάνες που έχουμε στρώσει στο πυρέξ και από πάνω βάζουμε τις υπόλοιπες μελιτζάνες. Από πάνω στρώνουμε πουρέ από πατάτα και ρίχνουμε αλάτι πιπέρι.

    Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.
  2. e1drua

    e1drua New Member

    Αγγελικη εισαι θεα!
    Εχεις δωσει τοοοοσες ωραιες συνταγες!
    Μπραβο!
  3. aggeliki

    aggeliki New Member

    :oops: :oops: :oops: :)
  4. dafni

    dafni New Member

    Έκανα χτες μουσακά και απλά στη σάλτσα αντί για τον κιμά έβαλα μελιτζάνα τριμένη στο multi. Βγήκε τέλειος, θα τον δοκιμάσω και με περισσότερα λαχανικά και θα σας πω :)
  5. drosia

    drosia New Member

    ρε συ Δαφνη ερωτησης...τις μελιτζανες της εκοψες στο multi και μετα τις εβρασες ή το αντιστροφο? ή κανενα απο τα δυο?

    Αγγελικη εγω που δεν τηγανιζω, φανταζομαι μπορω να τις βρασω τις μελιταζάνες και να τις βαλω μετα στο ταψι? τυολαχιστον ετσι κανω στο ιμαμ και μια φορα που εκανα μουσακα με τον κιμα και με βγηκε καλο :smt017
  6. dafni

    dafni New Member

    Για τη σάλτσα τις έκοψα στο multi και τις τσιγάρισα με κρεμμύδια σκόρδα κτλ, αλλά για το μουσακά επειδή κι εγώ δεν τις μπορώ τηγανιτές τις ψήνω. Τελείως σκέτες χωρίς λάδι στο γκρίλ. Το ίδιο και με τις πατάτες αλλά τους βάζω λίιιιγο λάδι.

Share This Page