Μπιφτέκια σόγιας

Discussion in 'Συνταγές... γιατί όχι? :)' started by aristea, Apr 15, 2008.

  1. aristea

    aristea Active Member

    Υλικά
    Κυμάς σόγιας 250γρ
    2 πιπεριές
    1 ντομάτα
    1 κρεμμύδι
    1 σκελίδα σκόρδο
    αλάτι, πιπέρι,ρίγανη,μάραθο, μαιντανό, άνιθο, ξερό βασιλικό. Στο μαγείρεμα της σόγιας οι ποσότητες αυτών των υλικών είναι μεγαλύτερες απο ότι στον κυμά κρέατος
    σως σόγιας
    1 φλυτζάνι περίπου τριμμένη φρυγανιά
    1 αυγό (προαιρετικά)
    μισό φλυτζάνι τριμμένο τυρι (προαιρετικά)

    Μουλιάζουμε τη σόγια σε χλιαρό νερό με αλάτι και 1 κουταλιά της σουπας σως σόγιας για μισή ώρα.
    Τα υπόλοιπα υλικά τα πολτοποιούμε.
    Στραγγίζουμε τη σόγια και τα ανακατεύουμε ολα μαζί πολύ καλά. Ρίξτε και λίγη σως σόγιας ακόμα, δε το χαλάει.
    Αν εχει ακόμα υγρά ρίχνουμε επιπλέον τριμμένη φρυγανιά.Καμιά φορά δεν χρειάζεται όλο το φλυτζάνι.
    Αν δεν χρησιμοποιήσετε αυγό ρίξτε λίγο αλεύρι.

    Φιαχνουμε το μείγμα σε μπιφτέκια
    Μαγειρεύονται γρήγορα,ψητά ή τηγανιτά μόνο που σε αυτη την περίπτωση θέλουν λίγο αλεύρωμα.
    Σερβίρονται με ανοιξιάτικη σαλάτα και λευκό κρασί.

    Οτιδήποτε αλλο έχω φιάξει με σόγια ήταν αποτυχία
    Υπαρχει όμως μια συν-φορουμίτισα που φιάχνει εκ-πλη-κτι-κό κεμπαμπ σόγιας.
    Θα τη "μαρτυρήσεις" τη συνταγή? 8)

Share This Page