Νεα ομάδα εθελοντών

Discussion in 'Γενικά' started by skai.ws, Jan 7, 2010.

 1. skai.ws

  skai.ws New Member

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ SKAISAT

  Η ελεύθερη μη κερδοσκοπική πλατφόρμα πολιτισμού και ενημέρωσης, SKAISAT δημιούργησε μια ομάδα εθελοντών – ανταποκριτών για θέματα φιλοζωίας. Ζητάμε φιλόζωα άτομα από τον τόπο τους ως εθελοντές ανταποκριτές για διάφορα θέματα φιλοζωίας.

  Ιστορικό πλαίσιο

  Κατανοώντας το πρόβλημα που προκύπτει αναφορικά με τα ζώα, λόγο της λανθασμένης αντιμετώπισης τους από τον άνθρωπο, το SKAISAT θεώρησε αναγκαία την άμεση κινητοποίηση του πάνω σε θέματα φιλοζωίας. Θεωρούμε πως πρέπει ο άνθρωπος να αρχίσει να αντιλαμβάνεται διαφορετικά την ζωή που τον περιβάλει, είτε πρόκειται για έναν ελέφαντα, είτε για ένα μυρμήγκι.

  · Μέσα σε έναν χρόνο καταφέραμε να δημιουργήσουμε τηλεοπτική εκπομπή η οποία πραγματεύεται θέματα αναφορικά με τα ζώα κάθε είδους και μορφής.
  · Καταφέραμε να προβάλουμε την εκπομπή μας σε 29 επίγεια τηλεοπτικά δίκτυα σε όλη την Ελλάδα, αλλά και μέσω της ψηφιακής ελεύθερης τηλεόρασης του SKAISAT, σε ολόκληρο τον πλανήτη, με μεγάλα ποσοστά θέασης από Αμερική, Καναδά, Αυστραλία, Γερμανία, Ιταλία, Αλβανία, Τουρκία, Κύπρο, Ρωσία και Ιαπωνία.
  · Καταφέραμε να δημιουργήσουμε, να προβάλουμε και να μεταγλωττίσουμε 2 ντοκιμαντέρ αναφορικά με τα puppy mills και τα ζώα ως ανθρώπινη τροφή.
  · Δημιουργήσαμε άριστες συνεργασίες με επιστημονικούς φορείς και έγκριτους επιστήμονες της χώρας.
  · Καταφέραμε να δημιουργήσουμε κόμβους αφιερωμένους στα ζώα, καθώς και να συνεργαστούμε με διάφορα σοβαρά σωματεία και ομάδες της χώρας, με σκοπό την προβολή και στήριξη τους
  · Δημιουργήσαμε οπτικοακουστικό υλικό αναφορικά με τα ζώα(αφίσες, φυλλάδια, banner, sites)

  Πλέον έχουμε σταθεροποιήσει την δράση μας και είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στην δημιουργία μιας πανελλαδικής ομάδας για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ΄ζώων κάθε είδους και μορφής.

  Οι μελλοντικοί στόχοι μας

  · Δημιουργία ντοκιμαντέρ ποικίλης ύλης αναφορικά με τα ζώα
  · Δημιουργία σειράς banners ενημερωτικού χαρακτήρα
  · Φιλοζωικές καμπάνιες
  · Διαδυκτιακές εκστρατείες
  · Συνέχιση εκπομπής Planeta de la vida
  · Δημιουργία κόμβου γι παιδιά
  · διεξαγωγή εκδηλώσεων και επιστημονικών ομιλιών.
  · Έκδοση περιοδικού όπου θα διακινείται ελεύθερα.
  · Αποστολή υλικού καμπάνιας στα σωματεία και τις ομάδες της χώρας.

  Πως λειτουργεί η ομάδα του SKAISAT?

  Η ομάδα του SKAISAT για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ζώων είναι καθαρά αυτοσυντήρητη. Καθώς θέλουμε να είμαστε ανεξάρτητοι από διάφορα συμφέροντα και περιορισμούς δεν δεχόμαστε καμία απολύτως χορηγία ή οικονομική ενίσχυση. Βαδίζοντας πάνω σε αυτή την αρχή, ζητάμε την συμμετοχή σας ως εθελοντές ανταποκριτές για την διευκόλησνη και την καλύτερη απόδοση του έργου μας.

  Τι θέσεις εθελοντών υπάρχουν?

  Οι θέσεις εθελοντών-ανταποκριτών είναι κατά μεγάλο ποσοστό καλυμμένες.

  Είδη το επιτελείο των συνεργατών μας αποτελείται από έγκριτους επιστήμονες, όπως τον κύριο Μηναδάκη Μηνά-κτηνίατρο, τον κύριο Μπουτιούκο-κτηνίατρο, τον κύριο Μιλτιάδη Μαρκάτο-πνευμονολόγο, την Παναγιώτα Μίαρη-διαιτολόγο και διατροφολόγο, την doctor Πολυξένη Γεωργιλά-ψυχίατρο, την Doctor Μαρία Διαλυνά-ψυχίατρο, την Βίκυ Παπασάβα-κυτταρολόγο, και τον Doctor Αθηναίο με το ίδρυμα ελληνισμού.

  Επίσης στο επιτελείο εθελοντών ανήκουν γραφίστες, web designer, φωτογράφοι, τεχνικοί υποστήριξης για το διαδύκτιο, σκηνοθέτες, οπερατέρ, τεχνικοί ήχου και εικόνας, μοντέλα φωτογραφήσεων, αρκετοί ανταποκριτές ειδήσεων, συγγραφείς, μουσικοί καλλιτέχνες, εκδότες, μεταφραστές, ερευνητές και άλλοι.

  Τα μοντέλα φωτογραφήσεων, καθώς και κάθε άλλος επιστήμονας, ο οποίος θα προβάλλεται μέσω του έργου έχει επιλεγεί με μεγάλη αυστηρότητα, κι χαρακτηρίζεται από τα φιλοζωικά του αισθήματα.

  Πλέον ζητάμε άτομα για τις ακόλουθες θέσεις:

  · Συγγραφή κειμένων και άρθρων σε θέματα των ζώων
  · Ανταποκριτές τοπικών ειδήσεων
  · Κτηνιάτρους εκτός αττικής
  · Φωτορεπόρτερ στον τόπο τους
  · Οπερατέρ στον τόπο τους

  Τι χρειάζεται για να γίνω εθελοντής του SKAISAT?

  Για να γίνεις κι εσύ επίσημος εθελοντής-ανταποκριτής της ζωοφιλικής ομάδας του SKAISAT χρειάζεται να έχεις αγάπη και μεράκι για τα ζώα. Χρειάζεται να αγαπάς και να μάχεσαι για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους, όχι μόνο ως προς την ζωή, αλλά και προς την ομαλή τους εξέλιξη στον πλανήτη.
  Ηλικιακά μπορείς να είσαι από 18 έως και 118 ετών! Το μόνο που θα κάνεις είναι ανάλογα με την θέση την οποία θα επιλέξεις να παράγεις έργο είτε από το σπίτι σου είτε από την περιοχή σου. Δεν απαιτούνται μετακινήσεις σε άλλες πόλεις.

  Στο έργο μας, στην παρούσα φάση δεν εντάσσεται η περισυλλογή και περίθαλψη αδέσποτων, καθώς ούτε και η φιλοξενία τους. Ωστόσο αν προκύψει κάποιο σχετικό περιστατικό φροντίζουμε να στέλνουμε τα άτομα με τα πληγέντα ζώα σε ιατρούς της ομάδας μας, ώστε η οικονομική επιβάρυνση να αγγίζει το 1/2 του αρχικού κόστους, για σοβαρά περιστατικά, ενώ οι εμβολιασμοί και οι αποπαρασυτώσεις θα είναι τελείως δωρεάν.

  Θέλω να είμαι φωτορεπόρτερ και οπερατέρ, αλλά δεν είμαι επαγγελματίας.

  Δεν πειράζει. Η ομάδα μας δεν ψάχνει επαγγελματίες, αλλά απλούς ανθρώπους με όρεξη και αγάπη για τα ζώα. Μπορείς να βγάζεις φωτογραφίες και βίντεο από το κινητό σου τηλέφωνο, από ερασιτεχνικές βιντεοκάμερες που ίσως έχεις, και από φωτογραφικές απλές μηχανές. Η επεξεργασία εικόνας θα γίνεται αφιλοκερδώς από την ομάδα μας, και στο κάθε βίντεο η φωτογραφεία θα αναφέρεται το όνομα ή το ψευδώνυμο του δημιουργού. Το περιεχόμενο των φωτογραφιών μπορεί να είναι ζώα οικόσιτα, αδέσποτα, εικόνες κακοποιήσεων από την γύρω περιοχή, ή οτιδήποτε άλλο κρίνεται ενδιαφέρον να προβληθεί πανελλαδικά αλλά και παγκόσμια. Σχετικά με τα βίντεο ζητάμε βίντεο από τοπικές φιλοζωικές εκδηλώσεις, κακοποιήσεις, αδέσποτα στους δρόμους, ή οτιδήποτε άλλο σχετικό.

  Τα μέλη αυτής της ομάδας θα πρέπει να έχουν δυνατό χαρακτήρα και καθόλου φόβο, ώστε να κινηματογραφούν ελευθέρα ό,τι επιθυμούν.

  Είμαι κτηνίατρος και θέλω να βοηθήσω.

  Δεν έχεις παρά να βοηθήσεις την ομάδα μας. Καθώς δεν αναλαμβάνουμε στειρώσεις και τα σχετικά στην παρούσα φάση, σε περίπτωση όπου λάβουμε κάποια κλήση βοηθείας θα χρειαστούμε την βοήθειά σου! Από τους κτηνιάτρους εκτός αττικής ζητάμε την μείωση του κόστους για τις στειρώσεις και τα σοβαρά περιστατικά που προέρχονται από την ομάδα μας, κατά ½ του κόστους, ως εθελοντική προσφορά. Επίσης ζητάμε οι εξετάσεις των αδέσποτων όπου θα προέρχονται από την ομάδα μας να γίνονται δωρεάν, το ίδιο κι οι εμβολιασμοί και οι αποπαρασυτώσεις.

  Είδη έχουμε 2 κτηνιάτρους εντός αττικής, πρόθυμους να βοηθήσουν.

  Το όφελος για τους εθελοντές κτηνιάτρους εκτός αττικής είναι η δημιουργία τηλεοπτικού σποτ και η διαφήμιση τους από το SKAISAT χωρίς κανένα απολύτως κόστος.

  Συγγραφή κειμένων – ειδήσεις

  Σε αυτήν την θέση μπορούν να πάρουν μέρος όσοι αγαπούν την έκθεση και την δημοσιογραφία! Αφήστε ελεύθερο το μυαλό σας να δημιουργήσει ιδέες και στείλτε μας να τις προβάλλουμε. Η θεματολογία είναι ελεύθερη. Όσο για τους ανταποκριτές ειδήσεων, χρειάζεται απλά να μας προωθείτε μηνύματα ειδησεογραφικού περιεχομένου από τον τοπικό τύπο με την ένδειξη της πηγής και το όνομα ή το ψευδώνυμο σας.

  Υπάρχουν κάποιες ιδιαίτερες απαιτήσεις?

  Οι εθελοντές θα πρέπει να είναι άτομα συνειδητοποιημένα πάνω στον τομέα τον οποίο θα επιλέξουν. Θα πρέπει να λάβουν σοβαρά την απόφαση του να γίνουν εθελοντές- ανταποκριτές της φιλοζωικής ομάδας του SKAISAT. Η ομάδα δεν ενδιαφέρεται για το αν ο εκάστοτε εθελοντής-ανταποκριτής είναι ή όχι χορτοφάγος, καθώς αυτό αποτελεί μια καθαρά προσωπική απόφαση του εκάστοτε υποψήφιου. Η ομάδα όμως θέτει περιορισμούς σχετικά με τις εμφανίσεις και την συμπεριφορά του εκάστοτε εθελοντή-ανταποκριτή. Συγκεκριμένα δεν θέλουμε στην ομάδα μας άτομα τα οποία φοράνε ενδύματα γούνινα ή δερμάτινα, επισκέπτονται τσίρκο με ζώα, ή αγοράζουν ζώα από πετ σοπ.

  Θέλω να γίνω εθελοντής, αλλά δεν είμαι οικονομικά ανεξάρτητος/η

  Δεν χρειάζεται να είσαι οικονομικά ανεξάρτητος για να γίνεις εθελοντής ανταποκριτής. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις θέληση για κοινωνική προσφορά απέναντι στα ζώα. Δεν υπάρχει καμία απαίτηση οικονομικής ενίσχυσης της ομάδας, καθώς δεν υπάρχει καμία απαίτηση, η οποία θα μπορούσε να απαιτήσει χρηματική εισφορά.

  Πήρα την απόφαση! Και τώρα?

  Αν είσαι σίγουρος πως επιθυμείς να γίνεις εθελοντής-ανταποκριτής της φιλοζωικής ομάδας του SKAISAT μπορείς να δηλώσεις το ενδιαφέρον σου συμπληρώνοντας την φόρμα με τα στοιχεία σου, το ερωτηματολόγια, καθώς και τον τομέα πάνω στον οποίο θα ήθελες να είσαι εθελοντής. Μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες θα σε καλέσει η ομάδα μας για περισσότερες πληροφορίες.

  Η φόρμα επικοινωνίας είναι εδώ…
  http://skai.ws/form2/index.html

  υπεύθυνη προγράμματος
  Σταμάτη Μαρία
  [email protected]

  :iagree:

Share This Page