Nτοπαρισμένο πιάτο

Discussion in 'Γιατί χορτοφαγία?' started by aristea, Apr 10, 2008.

 1. aristea

  aristea Active Member

  Οι μονάδες βιομηχανοποιημένης κτηνοτροφίας παγκοσμίως, προκειμένου να αποφύγουν πιθανές αρρώστιες που θα μειώσουν την παραγωγή, ταΐζουν τα ζώα (παρανόμως πολλές φορές) αντιβιοτικά όχι μονό για «προληπτικούς» λόγους αλλά προκειμένου να πετύχουν την γρηγορότερη αύξηση και πάχυνση τους και της τσέπης τους εννοείται.
  Δεν τα λέω εγώ αυτά, εκατοντάδες σκάνδαλα έχουν ξεσπάσει και κουκουλωθεί κατά καιρούς.
  Ένα refresh κάνω γιατί μια δυσκολία να καταλάβω την προσκόλληση του Έλληνα στο κρέας την έχω.

  Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων έχει πραγματοποιήσει 2 έρευνες από το 2000 που έδειξαν ότι στελέχη βακτηριδίων έχουν γίνει τόσο ανθεκτικά στα φάρμακα με αποτέλεσμα να παραμένουν στα τρόφιμα ζωικής προέλευσης και μέσω της τροφικής αλυσίδας να προσβάλλουν τον ανθρώπινο οργανισμό. Έτσι υπάρχει κίνδυνος να προσβληθούμε από σταφυλόκοκκο, σαλμονέλα, λιστέρια, εντεροβακτηρίδια και κανένα από τα γνωστά αντιβιοτικά να μην μπορεί να καταπολεμήσει την μόλυνση.

  Υπάρχει μια ροή αντίστασης στα αντιβιοτικά από τις κτηνοτροφικές μονάδες προς τα νοσοκομεία. Εκτός αυτού η δίοδος μικρών δόσεων αντιβιοτικών μέσω της τροφικής αλυσίδας στα τρόφιμα εκθέτει ευαίσθητα άτομα τα οποία μπορεί να παρουσιάσουν απρόβλεπτες φαρμακολογικές αντιδράσεις και αλλεργίες.
  Τάδε εφη ο καθηγητής φαρμακολογίας κ. Φλωρδέλλης.


  Έρχεται και το Πάσχα. Θα γεμίσει η αγορά αρνιά και κατσίκια αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης. Θα μεταφερθούν και θα σφαγιαστούν υπό συνθήκες Άουσβιτς και θα “ελληνοποιηθούν” με το αντίστοιχο οικονομικό κόστος .

  Μήπως να το ξανασκεφτόσασταν?

  Υπάρχει τουλάχιστον η επιλογή των βιολογικών προϊόντων που εξασφαλίζει όχι μόνο καλύτερη ποιότητα αλλά και πιο ηθική βιωσιμότητα των ζώων.
 2. Dralion

  Dralion New Member

  Δεν ξερω αν τα αντιβιοτικα προξενουν παχυνση. Μου φαινεται λιγακι απιθανο. Το ειπε σιγουρα ο καθηγητης αυτο;

  Οπωσδηποτε σε μια μονοκαλλιεργεια (η μαζικη εκτροφη ζωων ειναι "μονοκαλλιεργεια") θα εμφανιστουν αρρωστιες.

  Η Φυση απεχθανεται την ομοιομορφια και την καταστρεφει οπου μπορει (να γιατι δεν μου αρεσει η οποιαδηποτε μοδα ;-) ). Τα αντιβιοτικα ειναι μια συνηθισμενη και φτηνη τακτικη, για να καταπολεμηθουν οι αρρωστιες που εμφανιζονται τακτικα. Το προβλημα των εκτροφεων ειναι οτι η Φυση αναπτυσει βακτηρηδια και ιους πολυ πιο γρηγορα απ' οτι ο ανθρωπος μπορει να αναπτυξει καινουργια αντιβιοτικα.

  Προφανως μερος των αντιβιοτικων μπαινει στον ανθρωπινο οργανισμο, αν καταναλωσει αυτο το κρεας. Κανεις δεν ξερει τις ποσοτητες, δυστυχως.
 3. aristea

  aristea Active Member

  Oυτε εγώ το ξέρω :wink:

  Αυτά που αναφέρω δημοσιεύτηκαν στο Βήμα το 2004 οταν ανιχνεύτηκαν στην Πορτογαλλία , Ιταλία και Ελλάδα νιτροφουράνια σε χοιρινό κρέας. Ουσία που απαγορεύεται να χορηγήται σε παραγωγικά ζώα σε ολη την κοινότητα.
  Μάλιστα η Ελλαδα ειχε και τον υψηλότερο δείκτη ΑΟΖ 3mg/kg ενώ στην Πορτογαλία δεν ξεπερνούσε το 0,3mg/kg, μου ειχε κανει εντύπωση που δεν ειχε "ανοίξει μύτη" και γι αυτο είχα κρατησει το απόκομα.
  Οι έλεγχοι είχαν γίνει σε 16 χώρες της ΕΕ απο ευρωπαικά εργαστήρια.
  Τα αποτελεσματα των εργαστηρίων, είχαν δημοσιευθεί στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Analytica Chimica Acta.

  Αποκλειστηκά στον καθηγητή "ανήκουν" οι συγκεκριμένες τρεις γραμμες γι αυτο και ειναι ξεχωριστή παραγραφος, τη χρωματίζω κιόλας.

  Τα υπόλοιπα ειναι τα αποτελεσματα των ερευνών της ομάδας του Πανεπιστημίου που διεξήχθησαν σε δείγματα τροφίμων, γαλακτοκομικά, βοοειδή, ψάρια τα οποία κυκλοφορούν ευρέως σε ολη την Ελλαδα και σε δείγματα νερού.
  Χαρακτηρίστηκαν υπερ βακτηρίδια που προέρχονται απο δείγματα τροφίμων εντατικής εκτροφής.


  btw:Πέρα απο την ηθική ή συναισθηματική σκοπιά που αντιμετωπίζω κάποια ζήτημα, δεν αναφέρομαι σε θέματα υγείας χωρίς στοιχεία. :)
 4. platon

  platon Σκύλος

  Νομίζω τότε που είχε γίνει αυτή η έρευνα, είχε εκδοθεί και οδηγία από την Μ. Βρετανία προς τους τουρίστες που θα επισκέπτονταν την Ελλάδα πως αν τυχόν αρρωστήσουν να ξεκινήσουν να τρώνε χοιρινό κρέας για 4-5 ημέρες.

  Άλλη μία τέτοια έρευνα είχε γίνει πριν λίγα χρόνια στην Β. Ελλάδα και πάλι τότε είχε βρεθεί το 90% των χοιρινών με αντιβιοτικά.
 5. dafni

  dafni New Member

 6. aristea

  aristea Active Member

  Ο Dralion είχε γράψει κάτι πολύ ενδιαφέρον για το κοτοπολο και επίκαιρο. Αντιγράφω ενα μέρος που ποστ (ελπιζω να μην τον πειραζει). Βρίσκω την πρόταση που κάνει πολύ καλή ιδέα :-D

  Από τις ειδήσεις της 03/03/2008: Ο ευρωπαϊκός επίτροπος G. Verheugen χαίρεται γιατί κατάφερε επί τέλους να ανοίξει την αγορά πουλερικών των ΗΠΑ. Μέχρι σήμερα οι ΕΕ απαγορεύει την εισαγωγή κρέατος πουλερικών από τις ΗΠΑ, γιατί τα θεωρεί επικίνδυνα γιά την δημόσια υγεία. Στις ΗΠΑ το κρέας των πουλερικών ξεπλένεται με χλώριο μετά την σφαγή, προκειμένου να απολυμανθεί. Το χλώριο (υπολείμματα) μένει στο κρέας μέχρι αυτό να φτάσει στον καταναλωτή. Η ΕΕ θεωρεί επικίνδυνα τα επίπεδα του χλωρίου - θεωρεί ότι οι χλωριούχες ενώσεις που σχηματίζονται στο κρέας των πουλερικών είναι καρκινογόνες.
  Από την άλλη μεριά του Ατλαντικού, οι ΗΠΑ απαγορεύουν την εισαγωγή πουλερικών και κρέατος που προέρχεται από την ΕΕ. Οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ θεωρούν ότι το ευρωπαϊκό κρέας είναι επικίνδυνο γιατί περιέχει (σε μικρό ποσοστό) σαλμονέλλες. Εξαιρούνται οι ολλανδοί, οι οποίοι επεξεργάζονται το κρέας των πουλερικών με διάφορες ακτινοβολίες, ώστε να το απολυμάνουν.

  Ο κ. Verheugen κατάφερε λοιπόν μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις να αλλάξει αμοιβαία το υπάρχον καθεστώς. Από τον επόμενο μήνα, ότι η ΕΕ θεωρούσε βλαβερό γιά τους πολίτες της (τις καρκινογόνες χλωριούχες ενώσεις δηλαδή), θα πάψει να το θεωρεί βλαβερό και θα το επιτρέψει στο εμπόριο. Σε αντάλλαγμα οι ΗΠΑ θα πάψουν να θεωρούν βλαβερές τις ευρωπαϊκές σαλμονέλλες. Οτι μέχρι τις 31/03 ήταν βλαβερό για τους ευρωπαίους και τους αμερικάνους αντίστοιχα, θα μετατραπεί από την 01/04 σε ακίνδυνο προϊόν - δι' απλής υπουργικής απόφασης.

  Καλή σας όρεξη!

  Προτείνω τις μονές μέρες του μήνα να τρώτε ευρωπαϊκό κοτόπουλο, ώστε οι σαλμονέλλες που θα βάζετε στον οργανισμό σας να επιτίθενται στις χλωριούχες ενώσεις. Κατά τις ζυγές μέρες του μήνα να τρώτε αμερικάνικο κοτόπουλο, ώστε το χλώριο να σκοτώνει τις σαλμονέλλες. Σάββατο και Κυριακή να τρώτε ολλανδικό κοτόπουλο, μιά διαρκής ακτινοβολία θεραπεύει ως γνωστόν κάθε νόσο.
 7. Marianthy

  Marianthy New Member

  :lol: Καλό!!! Αν ψάξουμε με προσοχή το τι τρώμε... Καλύτερα να μείνουμε νηστικοί! Στα κρεατικά φάρμακα, στα φυτά πάλι φάρμακα! Και μετά σου λένε σε δύσκολους καιρούς μόνο οι κατσαρίδες θα επιβιώσουν... Προσαρμόζονται λέει... Γιατί εμείς τι κάνουμε? :p
 8. sakura

  sakura New Member

  Salmonella, E.coli, etc υπαρχουν και στα φυτα. Φυτοφαρμακα, λιπασματα, τοξικα μεταλλα κτλ υπαρχουν αφθονα στα φυτα. Οτι και να φας εχει προβλημα.

Share This Page