Ο κούνελος τρελάθηκε

Discussion in 'Ρωτήστε, Απαντάμε... αλλά μη βιάζεστε!' started by Mitsaki, Sep 30, 2012.

 1. Mitsaki

  Mitsaki New Member

  Καλημέρα σας.Θα ήθελα να σας περιγράψω την συμπεριφορά του κουνελιού μου η οποία έχει αλλάξει πάρα πολύ.Το καλοκαίρι τον είχα αφήσει στην μητέρα μου γτ είχα πάει διακοπές και δεν μπορούσα να τον πάρω μαζί μου.Ήταν μια χαρά γτ είχε παρέα και από τα υπόλοιπα ζώα που έχουμε στο σπίτι.Όταν τον ξαναπήρα πίσω άρχισε να κάνει τρελά πράγματα,εδώ και μια εβδομάδα τα βράδια,χτυπάει το κουπάκι του,ξύνει το κλουβί του,τρέχει και πετάει τα πάντα έξω,και δεν μπορώ να κοιμηθώ.Όταν ξημερώσει και έχω ξυπνήσει γτ το πήρα απόφαση ότι δεν θα κοιμηθώ,ξαφνικά ησυχάζει και κοιμάται.Επίσης διώχνει το πέλλετς,δεν το θέλει καθόλου.Πάντως τρώει κανονικά,τα κόπρανα του ειναι κανονικά,και παιχνίδια του έχω,τον βγάζω κάθε μέρα έξω και τρέχει στο σπίτι,δλδ δεν τον έχω φυλακισμένο και μόνο του,τον προσέχω πάρα πολύ.Μήπως μπορεί κάποιος να μου δώσει μια απάντηση τι άλλο μπορώ να κάνω η που να έχει αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα και βρήκε μια λύση!Ο κούνελος είναι μικρός περίπου 6 μηνών.Ευχαριστώ πολύ,θα περιμένω απάντηση σας!
 2. mariaz

  mariaz Member

  Η συμπεριφορά του κουνελιού σου έχει αλλάξει γιατί του άλλαξες τις συνήθειές του. Κι εγώ αντιμετωπίζω τέτοιου είδους προβλήματα, όταν τα ...ξεβολεύω.

  Βλέπεις, το κουνελάκι σου είχε τη ζωή του και τις συνήθειές του στο σπίτι σου. Όταν το πήγες στη μητέρα σου, άλλαξε περιβάλλον και πρέπει να ξέρεις ότι τα κουνελάκια προσαρμόζονται δύσκολα σε κάτι καινούργιο. Πάνω που συνήθισε εκεί, ξανά μετακίνηση. Όλα αυτά που περιγράφεις, τα κάνει γιατί νευριάζει μέσα στο κλουβί του. Όμως σιγά σιγά θα συνηθίσει στους ρυθμούς του σπιτιού.

  Όσο για τα ...ωράρια του μικρού, τα κουνελάκια είναι νυκτόβια, αφού στη φύση είναι θηράματα και πρέπει να βγαίνουν νύχτα από τη φωλιά τους για τροφή. Γι αυτό σου είναι υπερδραστήριο τις βραδυνές ώρες.

  Πάντως, θέλει απλά υπομονή και θα σου ξανάρθει στους ρυθμούς που είχε πριν τις αλλαγές στο περιβάλλον του. Αν επιμείνεις στο πρόγραμμα που θέλεις, τα κουνελάκια συνηθίζουν, εξοικιώνονται και προσαρμόζονται. Απλά, κάνε λίγο υπομονή. Αν πάλι ενοχλήσαι από τους θορύβους, μπορείς το βράδυ να βάζεις το κλουβάκι σε άλλο χώρο του σπιτιού, ώστε να μη σε ξυπνάει.
 3. Mitsaki

  Mitsaki New Member

  Αυτό κάνω,υπομονή.Το σπίτι είναι ένας χώρος οπότε τον έχω μαζί μου,βασικά θέλω να τον έχω δίπλα μου,γτ απλώνω το χέρι μου και τον χαιδέυω,έχω και την σιγουριά για να μην πάθει κάτι και δεν το καταλάβω.Θα του πάρω καινούρια παιχνίδια γτ βαριέται πολύ εύκολα τα παλιά του και τα παρατάει.Αυτό με τον θόρυβο το βράδυ δεν το έκανε ποτέ πριν,τώρα άρχισε,αφού άρχισα να σκέφτομαι μήπως δεν του άρεσε που τον ξαναέφερα εδώ.Ότι και αν κάνει πάντως εγώ τον λατρεύω!Σε ευχαριστώ πάρα πολύ,ησύχασα που τελικά δεν είναι ο μοναδικός που κάνει κάτι τέτοιο!

Share This Page