Ολιστικη Διατροφη Γατας

Discussion in 'Διάφορα Άρθρα' started by The Cat Man, Jun 11, 2017.

 1. The Cat Man

  The Cat Man New Member

  Πριν περίπου 5 χρόνια αποφάσισα να πάρω το πρώτο μου τα γατάκι .Σαν άσχετος που ήμουν και εγώ είχα στο μυαλό μου αυτό που χρόνια με τάιζαν με διαφημίσεις για τις τροφές για γάτες , κλασικές τροφές με ωραία γατάκια στην οθόνη που τόσο πολύ δείχνουν να τους αρέσει . Και έτσι και εγώ με την σειρά μου έτρεχα στα σουπερ και τις αγόραζα .Σήμερα με αυτά που έχω καταφέρει να μάθω , ευχαριστώ την τύχη μου που τα ζώα μου δεν έχουν πάθει τίποτα .Ας τα βάλουμε σε μια σειρά τα πράγματα

  1) Οι τροφές που πουλάνε στα σουπερ , όλες οι μάρκες και κατηγορίες είναι η κατώτερης ποιότητας τροφής που μπορείς να βρεις....γιατί?? Γιατί στα συστατικά τους θα βρεις πάρα πολύ αλάτι , πάρα πολύ μαγνήσιο που είναι απαγορευμένο για στειρωμένα ζώα όπως και φώσφορο , έχουν μέσα χρωστικές ουσίες για να βλέπουμε εμείς χρώμα στο μπολάκι από τα ζώα μας και να μας άρεσε στο μάτι , τα κρέατα , που ας τα πούμε κρέατα , είναι κομμάτια από ζώα που δεν είναι για κατανάλωση , όπως πόδια , εγκέφαλο , μάγουλα ,και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς που κανένας δεν μπορεί να πει ότι είναι ότι καλύτερο για τα ζώα μας .

  Ναι αλλά η γάτα μου τρελαίνετε!!! Φυσικά και θα τρελαθεί η γάτα , γιατί τα γευστικά που έχουν μέσα είναι για αυτόν τον σκοπό , αν και εμάς μας έδιναν να τρώμε κάθε μέρα όλα αυτά που μας αρέσουν όλους αλλά μας κάνουν κακό ,όπως γύρους , πάστες ,παγωτά , ενεργειακά ποτά τα πάντα που όλοι μας τα γουστάρουμε αλλά όλοι ξέρουμε ότι δεν κάνει κάθε μέρα , θα λέγαμε όχι?? Δεν νομίζω . Ε το ίδιο πράγμα που θα πάθει το δικό μας ζώο αν τρώει αποκλειστικά και μονό τέτοια πράγματα , το ίδιο θα πάθουμε και εμείς .  Αυτό βέβαια δεν είναι μόνο για τις τροφές από τα σουπερ , υπάρχουν τροφές που τις πουλάνε μόνο στα πετ και όχι στα σουπερ , με ελκυστικές τιμές που μπορεί και από εκεί κάποιος να την πατήσει . Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για το τι τροφές διαλέγουμε ακόμα και αν είναι από μεγάλα πετ που εμείς νομίζουμε ότι επειδή είναι μεγάλα είναι και ενημερωμένα . Αυτό δυστυχώς δεν είναι αλήθεια , τα πετ είναι εμπορικά μαγαζιά και αυτό που τους ενδιαφέρει είναι το κέρδος , άρα θα έχουν από όλες τις τροφές άσχετα με την ποιότητα τους . Την ευθύνη της επιλογής και έρευνας την έχουμε εμείς .

  2. Ας ρίξουμε τώρα όλοι μια ματιά στο τι πει να πει ολιστική τροφή για ζώα στο παρακάτω λινκ

  https://el.wikipedia.org/wiki/Ολιστική_ξηρά_τροφή_κατοικιδίων

  Όπως θα διαβάσετε , ξεχωρίζουν για την ποιότητα των συστατικών που έχουν μέσα όπως κα για τον τρόπο παραγωγής τους και είναι μια κατηγορία τροφών που τουλάχιστον κατά την άποψη μου θα έπρεπε να ήταν η μόνη κατηγορία όχι μόνο για τα ζώα αλλά και για εμας

  Το βασικότερο συστατικό της ολιστικής διατροφής είναι οι ζωικές πρωτεΐνες, οι οποίες είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη των μυών και τη διατήρηση της ενεργητικότητας του ζώου, ακόμα και μετά τη στείρωση ή στα γηρατειά του. Η κυριότερη πηγή πρωτεΐνης είναι το φρέσκο, καθαρό κρέας, ανθρώπινης κατανάλωσης, χωρίς κόκαλα, από ζώα ελεύθεραορμονών,στεροειδώνκαιαντιβιοτικών, μεγαλωμένα υπό φυσιολογικές συνθήκες, ελευθέρας βοσκής. Τα είδη κρέατος, τα οποία καθορίζουν τα διάφορα είδη τροφών που μπορεί να βρει κανείς σε ένα πετ σοπ, είναι τοκοτόπουλο, ηπάπιακαι τοαρνίκαι αποτελούν το συστατικό με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα στις ολιστικές τροφές. Συμπληρωματικά, ως πηγή πρωτεΐνης προστίθενται στην ξηρά τροφή και ψάρι, αυγά και συκώτι, τα οποία με την πλούσια περιεκτικότητά τους σε Ω3 λιπαρά οξέα,βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και μέταλλα είναι σημαντικά για τοδέρμα, το τρίχωμα και την ανάπτυξη του σκύλου ή της γάτας.

  3.Ειναι ποιο ακριβή η ολιστική τροφή για τα ζώα μου???

  ΟΧΙ!!!!!!!

  Ας το δούμε λίγο πρακτικά , σε μια τροφή ακατάλληλη , σαν αυτές που ανάφερα πριν , πληρώνεις τα 2 κιλά σε φιξ τιμή από 7 μέχρι 8 ευρώ .Θα πρέπει όμως όλοι να προσθέσουμε και κάτι που κανείς μας , όπως και εγώ , δεν το κάνει .Θα πρέπει να βάλουμε και το κόστος από ένα ιατρικό θέμα που μπορεί να προκύψει κατά την διάρκεια της ζωής του αγαπημένου μας ζώου , όπως επίσης και το ρίσκο γιατί αυτό το κάτι θα μπορεί να είναι κάτι απλό , αλλά θα μπορεί και να μην είναι κάτι απλό .Το ποιο κλασική είναι η έμφραξη που το παθαίνουν ποιο συχνά τα αρσενικά και πέρα από την τιμή που μπορεί να είναι από 300 ως 500 ευρώ για μια επέμβαση , είναι και το ρίσκο ότι το ζώο αν δεν το καταλάβουμε γρήγορα , ημπόρει και να πεθάνει . Τώρα με το δίκιο σας θα μου πείτε ότι είναι ποιο ακριβές οι ολιστικές τροφές , και δεν έχετε άδικο , φαινομενικά είναι ποιο ακριβές αν υπολογίζεις μόνο τα χρήματα που σου φεύγουν την στιγμή που τις αγοράζεις .Εκεί όμως υπάρχουν 2 μεγάλα μυστικά , που αν τα υπολογίσεις και αυτά και τα κάνεις όπως πρέπει πολύ γρήγορα θα καταλάβεις ότι στο τέλος δεν υπάρχει και μεγάλη διάφορα , τα μυστικά είναι τα εξής :

  1 . Αγοράζουμε πάντα μεγάλες συσκευασίες από τις τροφές , όχι η τροφή δεν θα χαλάσει , όχι δεν μπαγιατιζει και φυσικά μας κραταει αρκετό καιρό . Το πολύ πολύ να πάρουμε ένα κουβά την πρώτη φορά να την βάζουμε μέσα Γιατί το κάνουμε αυτό? Γιατί πολύ απλά μια τροφή σε συσκευασία 2 κιλών που ας πούμε κάνει 20 ευρώ , αντιστοιχεί στα 10 ευρώ το κιλό , αρκετά υψηλή τιμή .Όταν όμως η ιδία τροφή σε συσκευασία 15 κιλών κάνει 80 ευρώ τότε η τιμή του κιλού πέφτει στα 5,4 ευρώ το κιλό , και αν δείτε ποιο πάνω κοντά στα 4 ευρώ πληρώνεις το κιλό στις τροφές τις ακατάλληλες .Ναι αλλά θα μου πείτε πάλι ποιο φτηνά είναι πρακτικά . ΟΧΙ δεν είναι έτσι , εκεί μπαίνει και το άλλο μυστικό μέσα . Στις άλλες τροφές , επειδή δεν έχουν μέσα την πρωτεΐνη και τα συστατικά που έχουν οι ολιστικές τροφές , η ημερησία ποσότητα τροφής για το ζώο μας , είναι ανάμεσα στα 170 με 220 γρ την ημέρα . Στις ολιστικές είναι ανάμεσα 60 με 90 γρ την ημέρα , άρα στην ουσία τα ταΐζεις την μισή ποσότητα ,και αν βάλεις μέσα το μικρότερο ρίσκο που παίρνεις στην υγεία του , τότε το μόνο σίγουρο είναι και πρακτικά , και λογικά σου βγαίνει ποιο φτηνά να ταΐζεις το ζώο σου ολιστική τροφή .


  Η τροφή της λεοναρντο είναι μόνο με καθαρο κρέας , από επιλεγμένες φάρμες , με λαχανικά πάλι από επιλεγμένες φάρμες , με ψάρια ωκεανού , έχει πάρει πιστοποίηση από την greenpeaceότι τα συστατικέ της είναι ΜΗ γενετικά τροποποιημένα , έχει μέσα superfoodsόπως κινοα , catnip, πυρήνες φρούτων , έχει συστατικέ που κρατανε την έγγεια του έτερου και των δοντιών σε πολύ καλή κατάσταση , ψήνετε αποκλειστικά στον ατμό και το κυριότερο από όλα , ΟΛΗ τους η σειρά κάνει και για στειρωμένα και για αστειρωτα ζώα . Δεν υπάρχει κωδικός διαφοράς σε καμιά τροφή , γιατί πολύ

  Εχει πολύ μικρη ποσοτητα μαγνησιο και φωσφορο .υπάρχει ένας κωδικός η lightsterilizedη οποια όμως δεν είναι για στειρωμένα μόνο αυτή , η τροφή αυτή είναι για υπέρβαρα ζώα που πρέπει να ισορροπήσουν το βάρος τους .

Share This Page