Παιχνίδι, training, happy hours...

Discussion in 'Προτάσεις - Tips' started by kyveli, Aug 28, 2008.

 1. kyveli

  kyveli New Member

  Καλησπέρα σε όλους σας... Έκανα ένα search στο φόρουμ και δε βρήκα πουθενά κάποιο παρόμοιο θέμα, αν υπάρχει συγχωρέστε με και... συγχωνεύστε με παρακαλώ. Μετά είδα και το "σκυλοπαγωτό" της gikkat και θεώρησα ότι αυτό το section είναι κατάλληλο για το topic που ήθελα να ανοίξω. :-D

  Λοιπόν... θα ήθελα(αν θέλετε φυσικά και εσείς) να μοιραστούμε ιδέες παιχνιδιού και ευχάριστων ή εκπαιδευτικών στιγμών με τα ζαβολάκια μας, καθώς επίσης και διάφορα πιο "εξεζητημένα" όπως το σκυλοπαγωτό. (παρεπιπτόντως έχει και το ΚΑΖ μία ωραία σκυλοπαγωτοπρόταση με παγωμένο γιαουρτάκι μέσα σε kong ;) )
  Λίγο ή πολύ όλοι μας πιστεύω ότι παίζουμε με τα κοπράκια μας, άλλοι πετώντας κλασσικά μπαλάκια, άλλοι κάνοντας το clicker training διασκέδαση, άλλοι παίζοντας κρυφτό. Επειδή μου αρέσει να κάνω νέα πράγματα με τον Κόφι Ανάν(είναι πολύ ενεργητικό σκυλί) που έχω μόνιμα στο σπίτι μου, είμαι πάντα ανοιχτή σε νέες ιδέες. (έχω διαβάσει παρα πολλά σε ξένα φόρουμ κλπ, αλλά από όταν τα διάβασα μέχρι όταν τα χρειάστηκα, είχα ξεχάσει τι έλεγαν... Οπότε εδώ μπορούμε να έχουμε μαζεμένες σκυλοπαιχνιδοπροτάσεις 8) )
 2. kyveli

  kyveli New Member

  Τα κουτάκια / ο παπατζής! (για τζογαδόρικα σκυλιά!)

  αρχίζω λοιπόν...

  Τα κουτάκια (o παπατζής) - παιχνίδι όσφρησης - mental training :roll:

  Μία ωραία ιδεούλα, που ίσως αρέσει και σε εσάς, αλλά και στον κοπροαστερούλη σας, είναι το παιχνίδι με τα κουτάκια. Από ένα κατάστημα με είδη συσκευασιών, που πουλάνε κουτιά σε διάφορα μεγέθη, μπορούμε να αγοράσουμε 3 -4 ίδια κουτάκια, ή πολύ απλά, από χάρτινες συσκευασίες κουτιά γάλακτος (φρέσκου) κόβουμε ένα μέρος, ώστε να έχουμε ένα κουτάκι. (φτιάχνουμε 3-4 από αυτά με 3-4 διαφορετικές συσκευασίες που θα μοιάζουμ με κουτάκι, χωρίς καπάκι).

  Παίρνουμε ένα νόστιμο και μυριστερό μεζεδάκι, πχ ένα κομματάκι ζαμπονάκι, μπείκον κλπ. Έχουμε τον αστεροκοπρίτη να βλέπει τι κάνουμε και τα κουτάκια στο πάτωμα, μπροστά μας. Βάζουμε το μεζεδάκι κάτω και το σκεπάζουμε με ένα από τα κουτάκια... Με τη μύτη του, πόδι θα θέλει να σηκώσει το κουτάκι να το φάει. (δλδ διάλεξε κουτάκι, το βρήκε) Επιβραβεύουμε...
  Κάνουμε το ίδιο μέχρι να πιάσει το νόημα, και σιγά σιγά αρχίζουμε να του ζητάμε να κάτσει κάπου λίγο σε απόσταση (κανά μέτρο, δύο) και αρχίζουμε και παίζουμε τον... παπά, βάζοντας το μεζεδάκι κάτω από κουτάκι και ανακατεύοντας... Του ζητάμε να πλησιάσει και να διαλέξει!

  Το παιχνίδι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ώστε να μπορείτε να παίρνετε τον σκύλο σας και σε πανηγύρια και γιορτές και να νικάτε πάντοτε τον.. παπατζή! (τζογαδόρικα σκυλιά, με τζογαδόρικα αφεντικά! χαχαχαχα 8) 8) ) (εννοείται ότι στο σπίτι θα έχετει κάνει το απαραίτητο training)
 3. kyveli

  kyveli New Member

  Up! (TOUCH!)

  UP! / touch!

  Η εντολή αυτή είναι το αρχικό στάδιο του να μάθω το σκύλο να ανοίγει την πόρτα. Είναι κάτι που μέχρι τώρα δεν έχω ξαναδοκιμάσει. Εκπαιδεύω τις εντολές με κλίκερ και ανταμοιβή.
  Για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει το αστερία του να ανοίγει την πόρτα, ας κρατήσει στο μυαλό ότι αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο να χάσει τον σκύλο του. Οπότε κρατάτε πόρτες κλειδωμένες, και βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος ξέρει την εντολή "περίμενε" πολύ πολύ καλά, καθώς και το ότι δε βγαίνει από το σπίτι μόνος του, ακόμη και με την πόρτα ανοιχτή. Αυτά σαν εισαγωγή. Επίσης, αν κάποιος έχει διδάξει τον κόπρο του να ανοίγει πόρτες με κάποιον άλλο τρόπο, παρακαλώ πολύ γράψτε το, η μέθοδος που περιγράφω είναι ακόμη "πειραματική", δεν την έχω διαβάσει πουθενά.

  Προπαρασκευαστικό στάδιο στο να ανοιχτεί μία πόρτα με το κλασσικό χερούλι, είναι ο σκύλος να σταθεί στα δύο του πόδια και να ακουμπήσει την πόρτα στο ύψος του χερουλιού με τα μπροστινά. Εδώ έρχεται το UP!

  Διαλέγουμε λιχουδίτσες, το κλίκερ ανά χείρας. Αρχίζουμε με κάποιες γνωστές του πράξεις για προθέρμανση αν θέλουμε (σε περίπτωση που δεν κάνουμε συχνά κλίκερ εκπαίδευση, βοηθά). Στεκόμαστε μπροστά από μία κλειστή πόρτα, ώστε ακόμη και αν την ακουμπήσει να μείνει ακίνητη και να μη φοβηθεί ότι θα πέσει. Βοηθά αν γνωρίζει ο σκύλος μας την εντολή "jump", "hop" ή ότι άλλο έχει μάθει για να σηκώνεται στα πίσω πόδια.
  Στεκόμαστε μπροστά στην πόρτα και τον παροτρύνουμε να πιάσει τη λιχουδιά που τοποθετούμε κρατώντας τη αρκετούτσικα πιο πάνω από τη μύτη του, κολλητά στην επιφάνεια της πόρτας. Το πιάνει, κλικ, το δίνουμε. Μετά από μερικές επιτυχημένες προσπάθειες, ονομάζουμε την πράξη και μετά το κλικ, όταν δίνουμε αμοιβή λέμε το όνομα 'UP!" ή "touch" ή όπως αλλιώς θέλουμε να ονομαστεί.
  Όσο ανεβάζουμε το χέρι μας, πιο ψηλά και αφού ο σκύλος έχει πιάσει το νόημα, περιμένουμε να ακουμπάει με τις πατούσες την πόρτα και τότε κάνουμε κλικ και δίνουμε / ονομάζουμε.

  Αν σας ενδιαφέρει το σκυλί σας να μάθει την εντολή UP! / Touch! γενικότερα, τότε συνεχίστε το και για μία βιβλιοθήκη, έναν τοίχο, και τέλος εσάς τους ίδιους.
  Όσον αφορά εσάς τους ίδιους, το σκυλί είτε θα το κάνει με ευκολία γιατί ήδη του είναι επιτρεπτό να πηδά επάνω σας (να σηκώνει τα χέρια του δλδ), είτε θα έχει αναστολές γιατί του είναι απαγορευμένο. Επίσης, κρατήστε στο μυαλό, ότι απαξ και μάθει να πηδά επανω σας, πρέπει να είστε σίγουροι ότι το σκυλί σας είναι τόσο πειθαρχημένο ώστε να το κάνει ελεγχόμενα.

  Προσωπικά δε μου αρέσει ο σκύλος να πηδά επάνω μου, ούτε και σε φίλους μου ή καλεσμένους, οπότε έχει αναστολές στο να το κάνει. Κάθε φορά που στο UP του ζητάτε να αλλάξει επιφάνεια, (πόρτα, βιβλιοθήκη, τοίχος, άνθρωπος) και έχει αναστολές, τότε αν δεν το κάνει πηγαίνετε στην προηγούμενη επιφάνεια που το κάνει, και κάντε το εκεί μία φορά και μετά στη νέα.

  Αν έχει ακόμη αναστολές να σας αγγίξει με τα χεράκια του, τότε δοκιμάστε την ώρα που σηκώνεται στα πίσω να τον πλησιάσετε, ώστε να σας αγγίξει έτσι και αλλιώς. Αργά ή γρήγορα ο σκύλος θα το καταλάβει.

  Αν το σκυλί το δείτε να κουράζετε, να βαριέται ή να χάνει το ενδιαφέρον μην το πιέσετε. Κάντε είτε παλιές εντολές που ξέρει ότι τις κάνει και ανταμοίψτε, και πριν ολοκληρώσετε την εκπαίδευση κάντε και μία τουλάχιστον επιτυχημένη UP/TOUCH.

  Υ.Γ. Βεβαιωθείτε ότι ανταμοίβετε αμέσως ΜΕΤΑ που θα κάνει το επιθυμητό, ούτε πολύ γρήγορα, ούτε πολύ αργά. Το παν είναι ο καλός συγχρονισμός.
  Καλή διασκέδαση! (θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πόρτας σε νέο επισόδειο :p )
 4. kyveli

  kyveli New Member

  Clicker Training

  Λοιπόν... άρχισα να γράφω προηγουμένως για εκπαίδευση με κλίκερ, κάνοντας την υπόθεση ότι οι περισσότεροι γνωρίζουν τι είναι.
  Προκειμένου λοιπόν να ενημερωθούν και όσοι δε γνωρίζουν, παραθέτω μία από τις καλύτερες σελίδες με clicker training που έχω βρει, που εμένα μου είχε φανεί χρήσιμη όταν είχα πρωτοαρχίσει. Ε Δ Ω (ελπίζω ότι καταλαβαίνετε αγγλικά, γιατί στα ελληνικά δεν έχω βρει κάτι αξιόλογο) (σας παρακαλώ, διαβάστε και τα βασικά εισαγωγικά που έχει, είναι η ουσία της εκπαίδευσης με κλίκερ)

  Γενικά να πω, ότι με το κλίκερ, όλα βασίζονται στην καλή θέληση και φαντασία του χειριστή/ιδιοκτήτη/εκπαιδευτή. Επίσης, όποιος το κάνει ξέρει, και για τους υπόλοιπους που δεν το έχουν επιχειρήσει να πω ότι δεν είναι βάναυση μέθοδος, ούτε ο σκύλος υποφέρει, βαριέται κλπ. Τα ζώα το κάνουν και χαίρονται! Είναι ώρα παιχνιδιού και διασκέδασης για αυτά.
  Δε χρειάζεται να κάνετε clicker training ύτε κάθε μέρα, ούτε ώρες ατελείωτες. Μπορεί να είναι ένα 10λεπτο σήμερα, ένα σε 2-3 μέρες κλπ. Θα δείτε ότι τα μικρά σας φιλαράκια θα το λατρέψουν και εσείς θα διασκεδάσετε.

  Επίσης, αρχίστε από τα βασικά. Δομώντας μία βασική εκπαίδευση μπορούμε να πάμε και σε πιο εξελιγμένα, φαντασία και όρεξη να υπάρχει και όλα γίνονται. Δε γίνεται όμως να αρχίσουμε να μαθαίνουμε στον σκύλο μας το "play dead" (μπαμ!) όταν ποτέ πριν δεν έχουμε κάνει κλίκερ και το σκυλί δεν ξέρει ούτε καν να κάθεται... Αρχίζοντας από τα βασικά, μαθαίνετε και εσείς τα όρια του ζώου και το σκυλάκι εξοικιώνεται με τη μέθοδο.

  Φροντίστε να έχετε πάντα καλές λιχουδίτσες (treat). Εγώ έχω ανακαλύψει πόσο χρήσιμη είναι η... κατάψυξη για αυτόν τον λόγο. Αν δε θέλετε να αγοράσετε από κάποιο pet shop έτοιμα μικρά treats, συσκευασμένα σε κουτάκι (υπάρχουν σε κάποια μαγαζιά, απλώς ρωτήστε), τότε μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας. Κομματάκια από τυράκι, παριζάκι, κοτοπουλάκι είναι τέλεια. Τελευταία αγοράζω από το τμήμα με τις κονσέβες των σούπερ μάρκετ, κρέας των 200γρ (έχει πολύ φθηνά, γύρω στα 80λεπτά), όπως είναι τα τούλιπ, zwan κλπ (τέτοιο τύπο δλδ), το κόβω σε μικρά κυβάκια, το βάζω στην κατάψυξη σε ένα σακουλάκι και έχω έτοιμα treats όποτε θέλουμε να παίξουμε με τον κοπρίτη μου clicker. Του αρέσει πολύ!

  Τέλος, παίξτε με το κλίκερ όσο βλέπετε το ενδιαφέρον του σκύλου σας ζωντανό, αν τον δείτε να αρχίσει να ψιλοβαριέται μη συνεχίσετε καθόλου. γενικώς, καλύτερα λίγο και πολλές φορές, παρά να βαρεθεί έστω και μία στιγμή. Το κλίκερ πρέπει να είναι διασκεδαστικό κάθε στιγμή.
 5. Nemo

  Nemo New Member

  Καλημέρα, έχουμε ξανασυζητήσει αναλυτικά για το clicker εδώ: viewtopic.php?f=32&t=923 :wink:
 6. kyveli

  kyveli New Member

  Πριν γράψω νέα τόπικ/thread κλπ χρησιμοποιώ το search για να μη διπλοδημιουργώ. (καθότι δεν είμαι και πολύ καιρό στο φόρουμ δεν ξέρω τι έχει ήδη γραφτεί) Δε μου εμφανίστηκε στην αναζήτηση, παρόλο που χρησιμοποιήσηα διάφορα key words (κλίκερ, cliker, εκπαίδευση κλίκερ, clicker training).
  οκ πάντως, συγνώμη για τη διπλοδημιουργία. Αν είναι ας σβηστεί το ποστ μου. Το λινκ πάντως που έχω παραθέσει είναι πολύ καλό για αρχάριους.
 7. Nemo

  Nemo New Member

  Έχεις δίκιο, κι εγώ έψαξα να το βρω με το search και δε μου το εμφάνιζε. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό, θα μας πουν οι admins! 'Οπως και να 'χει δε νομίζω ότι χρειάζεται να σβηστεί το post σου, κάθε επιπλέον πληροφορία είναι ευπρόσδεκτη :)
 8. xrisida

  xrisida Moderator

  γιατί να σβηστεί το post σου?? οχι! :)

  μπορεί να υπάρχει αντίστοιχο θέμα , αλλά κάθε παραπάνω πληροφορία καθώς και άποψη προσωπική επί του θέματος είναι χρήσιμη!

  άσε που εδω περιγράφονται και tips για συγκεκριμένες εντολές :wink:

  το μόνο που χρειάζεται νομίζω να γίνει είναι ενα merge θεμάτων .
 9. kyveli

  kyveli New Member

  Το τόπικ όλο που έχω αρχίσει "παιχνίδι, training, happy hours" δεν έχει σχέση με clicker training μόνο, οπότε δε νομίζω ότι ένα merge θα ήταν ευνοϊκό.
 10. xrisida

  xrisida Moderator

  ναι έχεις δίκιο...απάντησα με βάση το clicker training. :oops:

  κανένα άλλο ενδιαφέρον παιχνιδάκι???
 11. kyveli

  kyveli New Member

  Homemade Kong Style Toy

  Λοιπόν... Το kong, είναι ένα ευρέως διαδεδομένο σκυλοπαιχνίδι, το οποίο όμως στοιχίζει ολίγον τι ακριβά (ειδικά το αυθεντικό). Επίσης, πολλές φορές μπορεί να μην το έχετε μαζί σας, ή πολύ απλά να μην το έχετε γενικώς.
  Το παρακάτω παιχνιδάκι, μπορεί να αντικαταστήσει ένα kong, αλλά είναι ΠΟΛΥ πιο φασαριόζικο και απαιτείται η παρουσία σας. Κοινώς ΜΗΝ αφήσετε το σκυλί μόνο του με το παιχνίδι, ώστε να μην φάει κατι, ή να μην πάθει κάτι.

  Homemade Kong style toy

  Παίρνουμε ένα άδειο πλαστικό μπουκάλι νερού (1.5 λίτρου, ή 0.5 ) αφαιρούμε το καπάκι του. Με ένα κατσαβίδι, ή καλύτερα με ένα κοπίδι, μυτερό μαχαίρι ή ψαλίδι, δημιουργούμε και άλλες τρύπες κατά μήκος του (όχι πολύ μεγάλες, αλλά ούτε πολύ μικρές και ΧΩΡΙΣ κομμάτια πλαστικού να εξέχουν).
  Τοποθετούμε μέσα ένα μεγαλούτσικο κομμάτι λιχουδιάς που όμως να χωράει τόσο από το άνοιγμα του μπουκαλιού, όσο και από τις τρύπες.
  Φοράμε ωτοασπίδες...
  δίνουμε στον κόπρο. :p

  TIP: μην το κάνετε αυτό σε ώρα κοινής ησυχίας, κρίμα είναι!
  Μπορείτε να βάλετε μέσα ένα κομμάτι σκλυρό τυρί, που όσο και αν κοπανιέται δε θα θρυμματιστεί, αλλά είναι αρκετά μαλακό ώστε όταν το πιάσει με κάποιο δόντι να το τραβήξει έξω.
  Μπορείτε πάλι να βάλετε μέσα λίγη φέτα, ώστε όσο το χτυπάει, τόσο αυτό να θρυμματίζετε και να βγαίνει από τις τρυπίτσες (καλύτερο αυτό για κήπο, βεράντα κλπ)
  Αν θέλετε να εκδικηθείτε τους γείτονές σας, είναι μια χαρά παιχνίδι.

  quiet version (ήσυχη έκδοση)
  Στην "ήσυχη" έκδοση μπορείτε να τοποθετήσετε ένα κουτί Tetra pak από χυμό, ή από γάλα, που είναι μεν χάρτινο και πιο σιωπηλό από το πλαστικό, αλλά πιο αθόρυβο και λιγότερο επικίνδυνο αν το σκίσει το σκυλί με τα δόντια του από ότι το πλαστικό. (επαναλαμβάνω, ΜΗΝ αφήσετε το σκυλί δίχως επίβλεψη με το συγκεκριμένο παιχνίδι).

  Γενικώς: Καλό είναι να μην κάνετε τα παιχνίδια πολύ δύσκολα, γιατί τότε δεν έχει ενδιαφέρον αν το σκυλί νιώσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρει να βγάλει τη λιχουδίτσα.
  Επίσης να θυμάστε ότι σε τέτοια παιχνίδια δεν υπάρχουν κανόνες. Το ζητούμενο είναι να διασκεδάσει το παιδάκι σας, και όχι να κάνει αυτό που εσείς νομίζετε "λογικό" ή επιθυμητό.
 12. kyveli

  kyveli New Member

  Ο... υδραυλικός!

  Ένα επίσης πολύ ωραίο παιχνίδι, που όμως ακόμη δεν το έχω δοκιμάσει στον αστερία μου, είναι μία ιδέα που βρήκα στο διαδίκτυο από έναν ιδιοκτήτη κοπριδίου.

  σωληνολαβύρινθος

  Θα χρειαστείτε να πάτε σε ένα κατάστημα με υδραυλικά, χρώματα κλπ ή σε κάποιο πολυκατάστημα με τέτοια είδη. Εκεί θα βρείτε σωληνώσεις χωνευτές (κουμπωτές) και κυρίως γωνίες και ενώσεις. (Γάμμα και Ταυ). Είναι πλαστικά και υπάρχουν σε διάφορες διατομές, είτε στρογγυλά, είτε παραλληλόγραμμα, καθώς και σε διάφορα μεγέθη.
  Αγοράστε μερικά, έτσι ώστε συνδέοντάς τα να έχετε ένα μικρό "λαβυρινθάκι".
  Μπορείτε να βάλετε μέσα είτε ένα μπαλάκι, είτε μία σκληρή λιχουδίτσα.
  Παρακάτω είναι το blog με το βιντεάκι από τον "σωληνολαβύρινθο". Αξίζει να του ρίξετε μία ματιά!
  σωληνολαβύρινθος

  ΜΗΝ αφήσετε το ζώο σας δίχως επίβλεψη.
 13. demina

  demina New Member

  πολυ καλος ο σωληνολαβυρινθος!!!!
  φοβερη ιδεα..!!
 14. kyveli

  kyveli New Member

  Up > Touch > OPEN door

  Η συνέχεια σήμερα στο ήδη μαθημένο "UP!" που έγραψα πιο πάνω.

  Η μέθοδος είναι για άνοιγμα πόρτας που ανοίγει προς τα ΕΞΩ από εκεί που κοιτάζει/στέκεται το σκυλί. (εξώπορτες σε δημόσιους χώρους, εσωτερικές πόρτες δωματίων κλπ) (οι εσωτερικές πόρτες εισόδου σπιτιών, ανοίγουν προς τα μέσα, για αυτό θα περιγράψω μέθοδο με σκοινάκι, αργότερα)

  Έχουμε ήδη μάθει τον σκύλο να σηκώνεται στα πίσω ποδαράκια και να ακουμπά τα μπροστινά πάνω σε κάθετη επιφάνεια.

  Πάμε μπροστά στην κλειστή πόρτα.
  Αν ο σκύλος μας ξέρει ήδη εντολές targeting(με πατούσα, γιατί αν είναι με μουσούδα τότε δεν ξέρω...) τότε είναι πολύ εύκολο, αφού απλώς του ζητάμε να ακουμπήσει το πόμολο. Αν δεν ξέρει τέτοιου είδους τερτίπια, τότε αρχίζουμε και ανεβάζουμε τη λιχουδίτσα όλο και πιο ψηλά κάθε φορά.
  Θέλουμε ο σκύλος να σηκωθεί στα πίσω ποδαράκια και με το χεράκι να "ξύσει" την πόρτα, να φέρει τη λιχουδιά κοντά. Όταν ακουμπήσει την πετούγια στο "ξύσιμο", κλικ, treat.
  Περνώντας η ώρα και αφού είμαστε σίγουροι ότι έχει πιάσει το νόημα και κατευθείαν ακουμπά πετούγια περιμένουμε (ή σηκώνουμε λίγο πιο ψηλά το λιχουδάκι) ώστε να βάλει δύναμη πάνω στην πετούγια και να ανοίξει η πόρτα. Αμέσως κάνουμε ΚΛΙΚ και treat(δίνουμε λιχουδιά).
  Προσοχή στον συγχρονισμό, γιατί το σκυλί μπορεί να ψιλοτρομάξει που πιέζοντας την πετούγια η πόρτα/στήριγμά του υποχώρησε. Κάντε κλικ ΑΜΕΣΩΣ ώστε να τον επιβραβεύσετε και θα ξεχάσει ότι τρόμαξε.

  Γενικώς οι σκύλοι έχουν γρήγορα αντανακλαστικά και θα ξαφνιαστεί λιγάκι μεν, αλλά δε θα χτυπήσει, πέσει κλπ.

  Επαναλάβετε κάποιες φορές να ανοίγει την πόρτα και με δώστε όνομα στην εντολή. "OPEN" πχ ή ότι άλλο θέλετε.

  Η μέθοδος αυτή είναι για μεγαλόσωμα σκυλουράκια που δε χρειάζεται να πηδάνε για να φτάσουν το χερούλι. Για μικρόσωμα να πω την αλήθεια δεν ξέρω, αλλά από μερικά πηδηχτρόνια που έχω δει, ξέρω ότι κάποια μπορούν να φτάσουν την πετούγια απλώς πηδώντας σαν ελατηριάκια. Παρόλα αυτά όμως δεν ξέρω διαπιστωμένα. Υποθετικά με την ίδια μέθοδο θα γίνεται.

  Για κλείσιμο πόρτας θα ακολουθήσει άλλο thread, κλείσιμο με μουσούδα θα είναι, αλλά ακόμη το δουλεύουμε, οπότε δεν έχω κάτι σίγουρο.
 15. gikkat

  gikkat New Member

  Ωραίος τρόπος! Η δική μου περιττό να σου πω ότι το "άνοιξε" ήταν το πιο εύκολο πράγμα να της μάθω! Από μικρή είχε την τάση να είναι κατίνα και να ανοίγει πόρτες όταν κάποιος ήταν σε κάποιο δωμάτιο κλεισμένος (ναι! και στο μπάνιο επίσης). Οπότε με το που έκανε να ανοίξει την πόρτα της έλεγα "άνοιξε" και το συνδύασε! Πλέον ανοίγει με μεγάλη χάρη όλες τις πόρτες και αυτές που ανοίγουν προς τα μέσα κι εκείνες που ανοίγουν προς τα έξω εκτός αν έχουν το στρογγυλό πόμολο που απαιτεί να το γυρίσεις για να ανοίξει...

  Γενικά, όταν βλέπετε ότι το σκυλί κάνει κάτι από μόνο του, συνδυάστε το του με εντολή, το μαθαίνει πολύ εύκολα! :wink:
 16. kyveli

  kyveli New Member

  χεχεχε... "κατίνα"! Αυτό πρώτη φορά το ακούω για σκύλο!

  Πράγματι, υπάρχουν πάρα πολλές συμπεριφορές ή πράξεις που ο σκύλος μας κάνει ούτως ή άλλως και μπορεί να τις βρίσκουμε χαριτωμένες, αστείες, έξυπνες κλπ. Δεν έχουμε παρά να δώσουμε όνομα σε αυτές και μετά θα μπορούν να γίνουν κατ' εντολή. Το πιο απλό παράδειγμα είναι το "Τινάξου!" ώστε ο σκύλος μετά να τινάζεται κα'εντολή, όταν μας βολεύει (δλδ έχουμε απομακρυνθεί σε απόσταση ασφαλείας, χαχα)

  Ο δικός μου δε μπορεί να ανοίξει πόρτες που ανοίγουν προς τα μέσα με αυτή τη μέθοδο, γιατί την κλείνει από μόνος του, καθότι παραμένει όρθιος πάνω στην πόρτα (ο μπούρδας). Οπότε έχω σκεφτεί να του μάθω τις ανοίγει με σκοινάκι. Θα ακολουθήσει ποστ, όταν θα έχω χρόνο και για αυτή τη μέθοδο.
 17. noela

  noela New Member

  Επικίνδυνα παιχνίδια παίζετε Κατερίνα και Κυβέλη. :-D
 18. gikkat

  gikkat New Member

  Γιατί βρε κοπελιά? Επειδή ανοίγουμε πόρτες??? :mrgreen: Τι να κάνουμε αφού ήταν έμφυτο το ταλέντο μας και το εντοπίσαμε μικρές να μην το καλλιεργήσουμε? Εσείς δηλαδή πώς χορεύετε? :razz:

  Εύκολη εντολή για να μάθει κανείς στο σκύλο του είναι το "τσίσα" μιας και ούτως ή άλλως το κάνουν! Πολύ χρήσιμο για βιαστικές βόλτες... ;-)

Share This Page