Πειράματα σε ζώα & Προϊόντα οικιακής χρήσης

Discussion in 'Ρίξε Ανακοίνωση' started by Ναταλία Αθανασιάδου, Oct 3, 2006.

 1. Σάκης

  Σάκης New Member

  Με το τρόπο που τα λέει (είδα και τα άλλα μηνύματα του) μοιάζει να θεωρεί τον εαυτό του πιο άντρα που δεν συγκινείται με ότι συγκινούνται οι άλλοι. Λάθος αντίληψη περί αντρισμού πάλι. Είδα και τις φάτσες με γέλια που έβαλε.
  Ολο αυτό μοιάζει να λέει:
  ΄΄Δεν τα κάνω εγώ, αλλά αφού γίνονται εγώ μπορώ και τα αντέχω γιατί είμαι δυνατός. Τόσο δυνατός που δεν με συγκινούνε καν… όσα βιντεάκια και να δω δεν πρόκειται να λυγίσω γιατί τα έχω δει και στην πραγματικότητα κι όχι σαν εσένα που ππφφφ τα βλέπεις σε βίντεο…εγώ είμαι σκληραγωγημένος δεν είμαι μαλθακός και δεν κωλώνω. Και τα πειράματα τα εγκρίνω αφού είναι για το καλό μας, και δεν πτοούμαι με ότι παθαίνουν τα ζώα, γιατί έχω τη δύναμη να τα εγκρίνω, και γενικά έχω τη δύναμη να επιβιώσω μέσα στη αγριότητα της ζωής. Είμαι συνειδητοποιημένος, ξέρω τι μου γίνεται ΄΄

  Προσωπικά αυτό το μήνυμα νομίζω ότι εκπέμπει προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.
 2. anideos

  anideos New Member

  ΠΑΙΔΙΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΕ ΔΕ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ
  ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΤΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ !!!!

  http://www.youtube.com/watch?v=wqUGitLZ_iE

  ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
  ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΝΑ ΠΩ !!!!!!!!!!!! ΤΙΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ? ΕΓΩ ΣΤΕΛΝΩ ΟΣΑ MAIL ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΡΩ
 3. joan

  joan New Member

  Προφανώς ο τύπος που γράφει αυτά έχει πρόβλημα και δεν υπάρχει λόγος να ασχολούμαστε μαζί του. Υπάρχουν πάρα πολλα video anideos και πραγματικά δεν θέλω να τα δω. Από τα λίγα που έχω δει έχω σοκαριστεί. Το θέμα είναι τι κάνουμε γι αυτό. Τι κάνουμε για να σταματήσουμε τα πειράματα σε ζώα ή μάλλον τι κάνουμε για να ενημερώσουμε τον κόσμο?
 4. phantomas

  phantomas New Member

  Ενώ είμαι σαν άτομο υπερβολικά ψύχραιμος και γενικά ψυχρός όσο αφορά τον ανθρώπινο πόνο, έχοντας δεί μέσω του internet απίστευτα σκληρές σκηνές, στην αρχή σκέφθηκα να μην δώ το video γιατί θα στεναχωριόμουνα, μετά λέω να το δώ αλλά αν δω οτι είναι πολύ δυσάρεστο να το κλείσω.
  Τελικά το είδα όλο....τα κατάφερα. Η διαπίστωση μου? οτι είναι χειρότεροι απο ζώα? Μάλλον προσβάλλουμε τα ζώα.
  Οτι δεν υπάρχει θεός? γιατί αν υπήρχε θα τα βοηθούσε. Αν δεχτούμε οτι ο άνθρωπος θα δεχτεί αργότερα τις συνέπειες των πραξεων του, αυτά τι φταίνε?
  Οτι χωρίς τύψεις τους φυτεύω μια σφαίρα? Ναι μπορεί και να το έκανα....
  Το καλύτερο θα ήταν να τους έβαζαν όλους αυτούς να περάσουν απο την ίδια ακριβώς διαδικασία. Αν θα γλιτώναν το γδάρσιμο θα ήταν κάτι συζητίσιμο....
 5. anideos

  anideos New Member

  Nαι φορτώσέ τα κ αυτά στο Θεό λες και φταίει ο Θεός που μας τα ΧΑΡΙΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑΚΙΑ
  Αυτός μας τα έδωσε για συντροφιά και βοήθεια ( γάλα αυγά μαλλί )
  Αυτό είναι το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ μας ? να στραπατσαρίσουμε έτσι το δώρο Του και από πάνω να του ρίξουμε και ευθύνες ?
  Ε ναι έτσι είναι .......... τι μας έφερε στο είναι τέτοιοι που είμαστε ?
 6. Irene

  Irene New Member

  Νομίζω πως άδικα εκνευριζόμαστε , διότι ΔΥΣΤΥΧΩΣ για όλους αυτούς
  που κάνουνε πειράματα δεν είναι παρά μονάχα «ΖΩΑ» και δεν πρόκειται ποτέ να νοιώσουν πως έχουν «καρδιά και ψυχή» ….
  Όποτε άδικος ο κόπος να προσπαθούμε μεμονωμένα να τους πείσουμε για το αντίθετο …

  Αν κάποιος είχε παρακολουθήσει Animal Planet & Monkey business ,
  Θα έχει δει σίγουρα το παρακάτω :
  Ελευθέρωσαν καμιά 15ρια μαιμουδάκια , τα λεγόμενα “stump-tailed macaques” από Βρετανικό εργαστήριο ερευνών , τα οποία χρησιμοποιούσαν για πειράματα σχετικά με άσθμα και τα οποία δεν είχαν γνωρίσει τίποτα άλλο πέρα από ένα κλουβί 1 x 1 και τους τοίχους του εργαστηρίου για (αν θυμάμαι καλά ) 15 περίπου χρόνια και από τότε που γεννήθηκαν!!!! :cry: :cry:

  Επιτέλους και προς την δύση της ζωής τους , γνωρίζουν τη σημαίνει να είσαι και να φέρεσαι σαν μαϊμού σε ένα όσο το δυνατόν φυσικό περιβάλλον , κάτω από τον ήλιο , το γαλάζιο ουρανό και πατώντας ….. χορταράκι … :) :)

  Οποίος είδε λοιπόν τις φατσουλες αυτών των πλασμάτων , σίγουρα θα ένοιωσε όπως κι’εγω … να σου μιλάνε και να αναρωτιούνται :
  Μμπορώ πράγματι να τρέξω και να τεντώσω τα πόδια μου ???? :smt107 Μπορώ πραγματικά να παίξω με τις άλλες «ασχημόφατσες» ???? :smt107 Κλπ. Κλπ.


  Με το πάραπάνω θέλω απλά να τονίσω πως μόνο -κατά την γνώμη μου πάντα - συχνές εκστρατίες η ακόμα και ένα είδος διαφήμηση απο πλευράς οργανώσεων η σωματείων θα μπορουσε να γίνει κάτι ...

  Όπως μαθαίνουμε για ένα καινούργιο "αμάξι" , ένα νέο "μοντέλο κινητού" μέσα απο τα ΜΜΕ , θα μορούσαμε να μάθουμε και κάποιες πικρές αλήθειες ... :? :? και να προβληματιστούμε .

  Αλλα όπως έχει αναφερθει πολλές φορές ,
  στην τόσο ομορφη Ελλάδα ... δυστυχώς είμαστε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ πισω !!!!
 7. joan

  joan New Member

  Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που λες αλλά το θέμα με τα πειράματα είναι ένα τεράστιο θέμα που καλώς η κακώς δεν ξεκινάει από την Ελλάδα. Αυτό που θα πρότεινα λοιπόν σαν αρχή είναι να μην χρησιμοποιούμε προϊόντα από εταιρείες που κάνουν πειράματα σε ζώα. Στην αρχή της συζήτησης αυτής έχουν αναφερθεί κάποια links από τα οποία μπορεί να βρει ο καθένας ποιές εταιρείες κανουν πειράματα. Αν καταφέρουμε και φτάσουμε στο σημείο να μην τα χρησιμοποιούμε αυτά τα προϊόντα που όλοι λίγο πολύ τα χρησιμοποιούσαμε μέχρι σήμερα, τότε έχουμε κάνει μια πολύ μικρή αρχή.
 8. anideos

  anideos New Member

  Eγώ σκέφτηκα να ζητήσουμε από τον Ευαγγελάτο να κάνει ένα ωραίο ρεπορτάς στο αποδείξεις
  ΜΑΚΑΡΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Φανταστείτε αυτά τα βίντεο στην εκπομπή
  Να είχαν και επικοινωνία με την PETA
  MAKAΡΙ
  Τι λέτε ? στέλνουμε mail στον ΑΛΦΑ ?
 9. Irene

  Irene New Member

  Πράγματι "κάποιοι" :wink: θα μπορούσαν από "κάποιο" :wink:
  κανάλι να κάνουν "κάποιο" :wink: ρεπορτάζ για τα αδέσποτα ειδικά !!!
  … δηλαδή για "κανένα" :wink: ζωντανό ...

  ... δηλαδή "τίποτα"... :( :(


  Διότι ειλικρινά δεν πιστεύω πως θα υπάρξει ποτέ
  "κάποιος" :wink: να το κάνει …


  Είναι όπως λένε :
  να βρεθούμε καμιά μέρα ,
  να πάμε πουθενά ,
  να φάμε τίποτα ...

  :smt043 :smt043
 10. Καλησπέρα,

  Συμφωνώ με αυτά που λέτε και έχω προβληματισθεί πολύ καιρό, όπως και άλλοι γι' αυτό το θέμα και τι μπορούμε να κάνουμε για ενημέρωση.

  Στην αρχή του post, προτείναμε να μπει σύνδεσμος στο site pets.gr που θα οδηγεί σε ενημέρωση για το ποιές εταιρείες κάνουν πειράματα σε ζώα για την παραγωγή προϊόντων καλλυντικών, καθαριστικών και ζωοτροφών και ποιές όχι.

  Η Μαρίνα συμφώνησε με την πρόταση και πρότεινε να ανοίξει σχετική κατηγορία στο pets.

  Πριν όμως φτάσουμε σε αυτό το σημείο, είμαστε όλοι σίγουροι ότι γνωρίζουμε ποιές εταιρείες κάνουν πειράματα για να τις αποφεύγουμε;

  Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να προσβάλω κανέναν, διότι ήμουν σε αυτή τη θέση και εγώ. Ήμουν εναντίον των πειραμάτων σε ζώα, αλλά όταν πραγματικά έψαξα κατάλαβα τη διάσταση του ζητήματος και πόσα χρόνια "υποστήριζα" οικονομικά εταιρείες που προβαίνουν σε τέτοιες κτηνωδίες.

  Ας αλλάξουμε λοιπόν πρώτα εμείς καταναλωτική συμπεριφορά (που ενδεχομένως δεν είναι εύκολο), καθώς και οι κοντινοί μας άνθρωποι (συγγενείς και φίλοι) και ΝΑΙ μετά μπορούν να κάνουμε πολλά. Να αξιοποιήσουμε τα ΜΜΕ, ή οποιοδήποτε άλλο μέσο για μαζική ενημέρωση.
  Γιατί είναι πολλοί οι αδιάφοροι και εγκληματίες, αλλά είναι πολλοί (και πληθαίνουν τα τελευταία χρόνια) αυτοί που νοιάζονται και ενδιαφέρονται και θέλουν (και μπορούν) να κάνουν τη διαφορά.
 11. Σάκης

  Σάκης New Member

  Πιστεύω ότι όλα τα προϊόντα δοκιμάζονται σε ζώα, και αν υπάρχουν εταιρίες που δεν το κάνουν, είναι γιατί παίρνουν τη συνταγές από αυτές που το κάνουν.
  Ψάξτε για τη νομοθεσία (σε ξένα site) που ορίζει τους όρους για να διατεθεί ένα οποιοδήποτε προϊόν στον καταναλωτή και μακάρι να διαψευσθώ.
 12. joan

  joan New Member

  Δεν δοκιμάζονται όλα τα προϊόντα σε ζώα. Αυτό είναι σίγουρο. Κάποιες εταιρείες έχουν και πιστοποίηση από την Ευρωπάική Ένωση ότι δεν κάνουν πειράματα. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα τώρα. Αν είναι να λέμε ότι όλες οι εταιρείες κάνουν πειράματα και οποιοδήποτε προϊόν και να χρησιμοποιούμε το ίδιο είναι τότε δυστυχώς δεν κάνουμε τίποτα.

  Συμφωνώ απόλυτα με τη Ναταλία. Ας αλλάξουμε πρώτα εμείς λοιπόν.
 13. phantomas

  phantomas New Member

  Σήμερα είδα ένα άλλο ανατριχιαστικό βίντεο απο σφαγείο γουρουνιών στις ΗΠΑ. Αυτό δεν άντεξα να το δώ όλο.....μιλάμε για την υπέρτατη διαστροφή. Όλα τα αρωστημένα σενάρια που είχαν στο μυαλό τους οι υποτιθέμενοι "σφαγείς" τα εφάρμοζαν πάνω σε ανυπεράσπιστα ζώα....
  Οι βασανιστές των Ες-Ες και των Ερυθρών Χμέρ απλά οχριούν μπροστά τους.

  Ένα απο τα πιο αναίμακτα ήταν ένα γουρουνάκι που το σκότωναν αργά κάνωντας του τρύπες με Black&Decker στο κρανίο......

  Φανταστείτε τα υπόλοιπα....
 14. anideos

  anideos New Member

  Mporo na exo to link me pm ?
 15. Σάκης

  Σάκης New Member

  Εδω κατάλογος για προϊόντα στην Ελλάδα (με το σήμα leaping bunny)

  Στον κατάλογο που ακολουθεί υπάρχουν προϊόντα για τα οποία ισχύουν τα εξής:

  1. Οι επιχειρήσεις που τα παράγουν έχουν πιστοποιηθεί από την CCIC (για επιχειρήσεις σε ΗΠΑ-Καναδά) ή από μέλη της ECEAE (για επιχειρήσεις στην Ευρώπη). Όλοι αυτοί οι φορείς πιστοποιούν επιχειρήσεις σύμφωνα με το ίδιο Πρότυπο

Share This Page