πληγή στο πόδι της σκυλίτσας μου που επιμένει

Discussion in 'Σκύλος' started by Sy1via, Feb 5, 2015.

 1. Sy1via

  Sy1via New Member

  Καλημέρα! Θα ήθελα να σας κάνω μία ερώτηση σχετικά με ένα πρόβλημα που έχει η σκυλίτσα μου στο πόδι της.

  Αρχικά να αναφέρω ότι είναι ημίαιμη ποϊντερίτσα και είναι γριούλα (12 χρονών). Το πρόβλημα πρωτοεμφανίστηκε πριν κανένα χρόνο. Παρατηρήσαμε ένα «χτύπημα» στο ποδαράκι της το οποίο δάγκωνε και έγλυφε συνεχώς. Στην αρχή δε δώσαμε μεγάλη σημασία και απλά κάναμε ένα μικρό καθαρισμό. Αργότερα όμως το πρόβλημα επεκτάθηκε και σύντομα το μισό της πόδι έγινε μία πληγή. Ο κτηνίατρος της περιοχής μας την είδε πάνω από 4 φορές χωρίς να μπορέσει να βγάλει συμπέρασμα. Αρχικά θεώρησε ότι ίσως έχει χτυπήσει κάπου και έχει μείνει κάποιο κομματάκια από κάποιο υλικό μέσα στο τραύμα. Μας σύστησε καθαρισμό με Hibitanκαι κάψουλες “Antirobe”. Δε θυμάμαι δοσολογία γιατί πάει καιρός αλλά νομίζω πως ήταν 2 φορές τη μέρα.

  Κατά τα μέσα Αυγούστου το πρόβλημα ήταν τόσο εκτεταμένο που ο γιατρός εξέφρασε φόβους ότι ίσως χρειαστεί να ακρωτηριάσουμε το ποδαράκι. Μετά είπε ότι μπορεί να είναι όγκος. Το πόδι της ήταν τόσο πρησμένο, κόκκινο και χωρίς τρίχες που έμοιαζε να είναι όλο ένα ανοιχτό τραύμα, σα να μην είχε δέρμα, και σε κάποια σημεία έβγαζε υγρό. Επίσης, ο γιατρός επέμεινε ότι αφού δεν υποχωρεί η φλεγμονή θα πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε εξετάσεις. Η εξετάσεις της ήταν άριστες. Οι αιματολογικές της άψογες και η εξέταση για Καλααζάρ αρνητική.

  Τελικά, μετά από πολύ καιρό θεραπείας και 3 ή 5 κουτιά αντιβίωση (δε θυμάμαι καλά), το πρήξιμο υποχώρησε, και βγήκαν τριχούλες. Ήταν σχεδόν καλά, μόνο που όταν το ακουμπούσαμε νιώθαμε ένα «καρούμπαλο».

  Τώρα, περίπου μισό χρόνο μετά τη θεραπεία, το πρόβλημα επανεμφανίστηκε. Μήπως έχει κανείς καμία ιδέα τι μπορεί να είναι; Φοβάμαι ότι θα επεκταθεί πάλι μέχρι τα δαχτυλάκια, όπως είχε γίνει και την πρώτη φορά. Τι μπορούμε να κάνουμε; Οποιαδήποτε γνώμη είναι ευπρόσδεκτη. Αν χρειάζεται να αναφέρω διατροφή, διαμονή κλπ. πείτε μου. Επισυνάπτω φωτογραφία του προβλήματος. Ευχαριστώ!

  DSC01569 copy.jpg

Share This Page