ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΓΙΟΡΚΣΑΙΡ ΤΕΡΙΕ

Discussion in 'Σκύλος' started by lara 28.2.14!, Jan 10, 2016.

 1. lara 28.2.14!

  lara 28.2.14! Active Member

  Γεια σας και πάλι! Σήμερα θα σας περιγράψω τις συχνές ασθένειες των Γιορκσάιρ τεριέ.

  1)Luxating pattela
  2)Η νόσος του μεσοσπονδύλιου δίσκου
  3)Σύνδρομο Legg–Calvé–Perthes
  4)Portosystemic hunt
  5)Αναπνευστικά προβλήματα
  6)Υπογλυκαιμία
  7)Ατροφία του αμφιβληστροειδούς
  8)Προγναθισμός


  ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ:
  1)Με αυτό τον όρο εννοούμε την εξάρθρωση της επιγονατίδας ,συνήθως είναι κληρονομικό αλλά μπορεί να συμβεί και επίκτητα πχ από ένα πήδημα από το καναπέ μας . Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το σκυλάκι μας να μη μπορεί να λυγίσει το πόδι του . Μερικές φορές ίσως εξαρθρώνεται για λίγα λεπτά και μετά μπαίνει από μόνο του στη θέση του . Το πρόβλημα συνήθως λύνεται με χειρουργική επέμβαση .
  2)Ή αλλιώς δισκοπάθεια στην οποία υπάρχει βλάβη στη σπονδυλική στήλη και στο νωτιαίο μυελό . Εμφανίζεται ξαφνικά σε ενήλικους σκύλους , και βλέπουμε αρχικά το σκυλάκι μας να κουτσαίνει ,σαν κάτι να το ενοχλεί . Επιδεινώνεται μέσα σε λίγες μέρες με αποτέλεσμα μεγάλη δυσκολία στη κίνηση ίσως ακόμη και παράλυση.
  3)Κληρονομική πάθηση .Πρόκειται για βλάβη στις αρθρώσεις του ισχίου ,με αποτέλεσμα να μη μπορεί να κινηθεί καλά ο σκύλος μας και να πονάει .Τα πρώτα συμπτώματα εμφανίζονται σε νεαρή ηλικία
  4)Κληρονομική πάθηση κατά την οποία το αίμα δε καθαρίζεται σωστά από το συκώτι και αυτό οδηγεί σε νευρολογικές ασθένειες λόγω των τοξινών που συσσωρεύονται στο αίμα . Τα σκυλιά με αυτό το σύνδρομο έχουν μικρό συκώτι ,μεγάλα νεφρά και συνήθως έχουν πέτρες στην ουροδόχο κύστη ή στα νεφρά .Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν αλλαγές στη συμπεριφορά μετά το φαγητό, τύφλωση, κώφωση, σπασμοί, σιελόρροια, εμετό και διάρροια.
  5)Λόγω στενής τραχείας ,τα συμπτώματα είναι βήχας μετά από άσκηση ,θορυβώδης αναπνοή και δυσκολία σε αυτή
  6)Χαμηλά επίπεδα σακχάρου εμφανίζονται σε νεαρά σκυλάκια μικρού μεγέθους. Τα συμπτώματα είναι συνήθως αδυναμία ,επιληπτικές κρίσεις ,τύφλωση με αποτέλεσμα ακόμη και το θάνατο .
  7)Πρόκειται για ευαισθησία των κυττάρων του πίσω μέρους του ματιού στο φως, και προκαλείται προοδευτική οπτική βλάβη που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε τύφλωση.
  8)
  Η κάτω γνάθος βρίσκεται πιο έξω από την πάνω .Πολλές φορές το πρόβλημα είναι απλά αισθητικό αλλά σε έντονο βαθμό προκαλεί διάφορα προβλήματα γιατί το σκυλί μας δε μπορεί να τραφεί σωστά με ότι αυτό συνεπάγεται.


  Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο site www.ratses.gr και βρείτε την ράτσα Γιορκσάιρ τεριέ. Τότε θα μάθετε όσες πληροφορίες αναζητάτε. Γειααααααααααααααααααααααααααα!
  2
 2. marich

  marich Active Member

  Μπράβο με τα άρθρα που εχεις κανει βοηθάς αρχάριους αλλα και εμάς έτσι απλά για να ξερορουμε!;)
 3. lara 28.2.14!

  lara 28.2.14! Active Member

  τωρα θα αλλαξω θεμα και αντι για ασθενειες απλα θα περιγραφω τον χαρακτηρα της ρατσας (και πληροφοριες για αυτην)
  marich likes this.

Share This Page