Πως καταλαβαίνει κανείς πόσο μεγαλώνει ένα κουτάβι;

Discussion in 'Ρωτήστε, Απαντάμε... αλλά μη βιάζεστε!' started by Zaharenia, Oct 3, 2008.

 1. Zaharenia

  Zaharenia New Member

  Γεια σας!

  Στο χώρο όπου εργάζομαι γέννησε πριν ένα μήνα(σχεδόν) μια γλυκύτατη σκυλίτσα μεσαίου μεγέθους. Δεν ξέρουμε ποιος είναι ο πατέρας. έχει κάνει 4 υπέροχα κουταβάκια!
  Εχω ερωτευτεί τον ένα εκ των τεσσάρων και από καιρό(αφού πέθανε ο σκύλος που είχα 12,5 χρόνια) σκέφτομαι να πάρω ένα άλλο. Είμαι λιγάκι επιφυλακτική όμως όσον αφορά το μέγεθος του σκύλου.
  Ερώτηση κρίσεως: ξέρει κανείς να μου πει πως θα μπορούσα να καταλάβω στο περίπου πόσο μεγαλώνει ένας σκύλος;
  Η σκύλα που έχουν οι γονείς μου στο σπίτι τους γέννησε και αυτή αλλά εκείνη έκανε 5 γουρούνια!!!! Πολύ μεγάλα κουτάβια....να φανταστείτε όσο είναι τώρα τα κουτάβια στη δουλειά μου (τα οποία ξαναλέω είναι 1 μήνα) ήταν τα δικά μας όταν γεννήθηκαν. Αυτό ας πούμε είναι ένα μέτρο σύγκρισης για να καταλάβω στο περίπου πόσο θα γίνει ο μπόμπιρας που ερωτεύτηκα όταν μεγαλώσει;;;; :rolleyes:
  ελπίζω να έγινα σαφής.....
  Ευχαριστώ!!!!!!!!!!!!!!
 2. gikkat

  gikkat New Member

  Μπορείς να το υπολογίσεις θεωρητικά από τις πατούσες. Επίσης, μπορεί να σου πει κατά προσέγγιση κι ένας κτηνίατρος. ΕΠΙΣΗΣ, οι γονείς σου τι θα τα κάνουν τα κουτάβια (αν καταλαβαίνω καλά από τα λεγόμενά ημίαιμα κι αυτά)???
 3. Zaharenia

  Zaharenia New Member

  Καλησπέρα, καταρχήν να απαντήσω...Η σκύλα μας είναι διασταύρωση κυνηγόσκυλο με λαμπραντόρ.Και ο πατέρας (ο οποίος έσκαψε τρύπα κάτω από τον φράχτη που περιβάλλει το σπίτι για να μπει σαν το φίδι μέσα προκειμένου να ερωτοτροπήσει με τη σκυλίτσα μας) είναι μάλλον κάτι παρόμοιο γιατί μοιάζει με τη δικιά μας (από το λίγο που πρόλαβε να δει η μητέρα μου). Από τα 5 θα κρατήσουν το ένα οι γονείς μου, έχουμε βρει άλλους 2 γνωστούς που θέλουν και ψάχνουμε για τα άλλα 2. Είναι όμως μεγάλα για να πάρω κι εγώ ένα απ' αυτά...αν και πανέμορφα!
  Τώρα όσον αφορά τον έρωτά μου...είναι λίγο δύσκολο να τον πάρω από τη δουλειά και να τον πάω στον κτηνίατρο μόνο και μόνο για να μου πει το μέγεθος. Αυτό με τις πατούσες...δεν το έπιασα και πολύ.Μήπως θα μπορούσες να μου το εξηγήσεις καλύτερα;
  Ευχαριστώ και πάλι!
 4. gikkat

  gikkat New Member

  Θεωρητικά αν το κουτάβι έχει χοντροκομένες πατούσες και πόδια τύπου φρατζολάκια σε γενικές γραμμές γίνεται μεγαλόσωμο. Αυτό δεν ισχύει πάντα γιατί εξαρτάται από τον τρόπο που αναπτύσσεται η κάθε φυλή (όταν μιλάμε για συγκεκριμένες φυλές). Για παράδειγμα ένα μπασέ έχει τέτοιου τύπου πόδια αλλά γίνεται τάπας! Μακρύς μεν, τάπας δε! Είναι ένας - ας πούμε - μπακαλίστικος τρόπος για να προσεγγίσεις το τελικό μέγεθος... ;-)

  Btw στειρώστε το το άλλο ζωντανό μόλις απογαλακτιστούν τα μωρά να μην έχετε "παραβιάσεις" τέτοιου τύπου... 8)
 5. kyveli

  kyveli New Member

  Καλημέρα.
  Η μαμά τους περίπου τι μέγεθος έχει? Το κλασσικό Αθηναϊκό αδέσποτο?
  Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις το κουταβάκι που έχεις ερωτευτεί στο σπίτι σου και να το υιοθετήσεις και να μη σκας για το μέγεθος. Αγ.Βερνάρδου ή Μόλοσσος δε θα βγει σίγουρα :p. Και τα περισσότερα ζωάκια μαθαίνουν μέσα στα σπίτια αρκεί εσύ να τα μάθεις. Επίσης, συνήθως η ΑθηναΪκή κοινή ράτσα ζευγαρώνει με άλλα παρόμοιου είδους (συνήθως).
  Ακόμη το κουτάβι που έχεις ερωτευτεί είναι 30 ημερών, άστο λίγο ακόμη με τα αδερφάκια του, να κοινωνικοποιηθεί και μετά υιοθέτησέ το.

  Επίσης, με τον ώρο "μεγαλόσωμο" τι εννοείς? Εγώ για παράδειγμα στο σπίτι μου μέσα έχω τον Κόφι, ο οποίος είναι 20 κιλά, και τον θεωρώ μεσαίο σκυλάκι. (για τα δικά μου δεδομένα) Τα άλλα δύο που έχουμε είναι μία τσούπρα 17κιλά που τη θεωρώ μικρή, και ένας μπαγάσας, γύρω στα 26 που τον θεωρώ μεσαίο και αυτό. Ο πιο κατάλληλος για σπίτι, από θέμα χαρακτήρα και ενέργειας, σκανταλιάς κλπ είναι αυτός με τα 26 κιλά που είναι ένας άγγελος(με ανθρώπους) με τέσσερα ποδαράκια. Ο πιο ακατάλληλος είναι ο μπούρδας ο δικός μου, 20 κιλά, υψηλής ενέργειας που σου βγάζει το λάδι.

  Θέλω να πω, δεν είναι μόνο το μέγεθος είναι και το τι "ενεργειακό" σκυλί επιλέγεις. Υψηλής ενέργειας, χαμηλής, μεσαίας? Τι χρόνο διαθέτεις ελεύθερο? Πόση ώρα θα λείπεις από το σπίτι κλπ. Είναι κάποιες ράτσες που από τη φύση τους ξέρουμε ότι γενικά είναι πολύ ενεργητικά σκυλιά. Η κοινή Αθηναϊκή ράτσα είναι σε γενικές γραμμές κανονική, ούτε πολύ ενεργητικά, ούτε και να κοιμούνται όλη μέρα.
 6. Zaharenia

  Zaharenia New Member

  Η σκυλίτσα μας είναι μόλις 1,5 χρονών.Ο κτηνίατρος είχε πει να τη στειρώσουμε μετά τη δεύτερη περίοδο και αυτό θα κάναμε αλλά στη δεύτερη περίοδο πάνω έμεινε έγκυος!!!! Τώρα βέβαια εννοείται ότι θα τη στειρώσουμε. Μάλιστα απ' ότι ξέρω θα την πάνε την επόμενη βδομάδα. Όσον αφορά τις πατούσες του μικρού είναι ...μικρές?!Κανονικές μάλλον. :rolleyes:


  Η μαμά τους έχει μάλλον ένα μεσαίο μέγεθος... μοιάζει λίγο με πόιντερ νομίζω. Το κλασσικό Αθηναϊκό αδέσποτο;;;; Καινούρια...ράτσα;;; :smt102 Στην Κρήτη είμαι... :roll:
  Έχεις πάντως δίκιο σε αυτά που λες...δε θα σκάσω και πολύ με το μέγεθος.Δεν ήθελα να πάρω πολύ μεγάλο σκύλο και σίγουρα δε θα βγει τόσο μεγάλο όσο τα δικά μας( πατούσες τεράστιες,κεφάλια βουβαλιού!!!!!!!) και αφού τον ερωτεύτηκα τρελά (αν και είχα πει να πάρω θηλυκό αυτή τη φορά) θα τον πάρω.
  Εννοείται ότι θα τον αφήσω κι άλλο στη μαμά του. Θα πάει σχεδόν δύο μηνών για να τον πάρω...καλή ηλικία δεν είναι; Ενεργειακά πάντως μου φαίνεται καλός... :razz:

  Ερώτηση κρίσεως.... ο σκύλος που είχα όλα αυτά τα χρόνια κατουρούσε και μέσα στο σπίτι.... :oops:
  Τι μπορώ να χρησιμοποιήσω για να εξαφανίσω τα ίχνη του;;; Μην έρθει ο νέος και μου τα κάνει πάλι χάλια. Γιατί ξέρω ότι όσο και να καθαρίζεις με χλωρίνες κτλ καθαριστικά κάτι μένει που το μυρίζουν. Και πως είναι ο πιο σωστός τρόπος εκπαίδευσης στο θέμα ''τουαλέτα'';;;;
  Σας ρωτάει τώρα κάποια που είχε 12,5 χρόνια σκύλο και μπορεί να ακούγεται κουλό αλλά ο παλιός δεν έμαθε ποτέ σωστά και μετά απλά μαζεύαμε αν τα έκανε μέσα( μιλάμε μόνο για ψιλό του). Ουσιαστικά πρέπει πρώτα εγώ να εκπαιδευτώ... :oops:

  Σας ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!!!!!!!!!! :p
 7. kyveli

  kyveli New Member

  Η χλωρίνη και όλα τα προϊόντα που έχουν αμμωνία μυρίζουν σαν τσίσα, καθότι και τα ούρα περιέχουν αμωνία... Οπότε μη μπεις σε αυτή τη διαδικασία, χεχε...

  Λοιπόν... δεν ξέρω πώς είναι το σπίτι σου, αλλά όταν πάρεις τον μπομπιρέλο, πρώτα βρες ένα μέρος μέσα στο σπίτι σου, που να περιορισμένο. Ή από ένα pet shop ρώτα για crate, καγκελάκια που δημιουργούν ένα "πάρκο" περίφρακτο. Μέσα σε αυτό στρώσε εφημερίδες. Βάλε τα μπωλάκια του και το κρεβατάκι του. Κανά παιχνιδάκι, θα βοηθούσε κιόλας να το κάνει να νιώσει πιο οικεία.
  Αν έχεις πάλι κάποιον άλλο μικρούλη χώρο, κάνει. Ουσιαστικά θέλουμε μικρό χώρο, ώστε αυτός να καλυφτεί με εφημεριδές(πάτωμα) ώστε το σκυλάκι τα πρώτα του τσίσα (και κακά για αρχή) να τα κάνει πάνω σε εφημερίδες, όπου και αν τύχει να τα κάνει. Μετά από καιρό αρχίζεις και αντί να έχεις όλο το πάτωμα, έχεις το μισό, μετά το 1/3 και μετά καταλήγεις να έχεις μία εφημερίδα ανοιχτή απλώς και το σκυλί πάντα να πηγαίνει στην εφημερίδα.
  Επίσης, και κουταβάκι που θα το πάρεις, παρόλο που θα έχεις τις εφημερίδες, μετά το παιχνίδι, μετά το πρωινό του ξύπνημα, πριν και μετά το φαΐ θα τον βγάζεις έξω βολτούλα και είτε κάνει τσισάκια, είτε κακάκια θα τον επιβραβεύεις! (ΜΠΡΑΒΟ!!!, χάδια, λιχουδίτσα κλπ). Προετοιμάσου γενικώς για πολλές εφημερίδες, πολλές βόλτες και υπομονή. σαν περιορισμένο χώρο μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το μπάνιο σου(όχι μπανιέρα, το δωμάτιο όλο εννοώ φυσικά) αφού στρώσεις παντού εφημερίδα και βγάλεις ότι δε θες να σου πειράξει (καλαθάκι μπάνιου, βουρτάκι, καλάθι ρούχων κλπ). Επίσης θα του λες και "μπράβο" όταν τον βλέπεις να τα κάνει πάνω στις εφημερίδες. ΑΝ όταν αρχίσεις να αφαιρείς/μειώνεις εφημερίδες τον δεις να πάει να τα κάνει έξω, δε θα τον μαλώνεις, αλλά θα τον σηκώνεις και θα τον τοποθετείς πάνω στις εφημερίδες.

  Υπομονή θέλει και το σκυλάκι θα προπονηθεί. Μην περιμένεις να το μάθει μέσα σε ένα μήνα. Τα κουτάβια γενικώς έχουν μικρή ουροδόχο κύστη, δε μπορούν να κρατηθούν και πολύ. Θα χρειαστείς να τον βγάζεις παρα πολλές φορές έξω.
  ___________________

  Κοινή Αθηναϊκή Ράτσα.. χεχε, ναι ναι καινούργια ράτσα :p. Εννοώ όλα εκείνα τα καημένα σκυλάκια που είναι με κοντή τρίχα, γύρω στα 20-25 κιλά, σε διάφορες αποχρώσεις, με έξυπνα ματάκια, αυτάκια σε διάφορους συνδυασμούς (σηκωμένα, πεσμένα, ένα σηκωμένο ένα πεσμένο κλπ) και τον ευγενικό χαρακτήρα.

  Όσον αφορά το τι σας είπε ο κτηνίατρός σας για τη σκύλα και τη δέυτερη περίοδό της αναρωτιέμαι πο΄σο χρονών είναι αυτός ο γιατρός, πριν πόσους αιώνες έμαθε τέτοιες τακτικές και συμβουλές δλδ. Κρίμα.. δικό του το φταίξιμο με τα λάθη που λέει.

  ___________________

  Να μας βάλεις και φώτο του κούταβο, και βγάλε και καμία φώτο από τα αδερφάκια του, να μπουν σε καμιά εφημερίδα μπορεί κάποιος να θέλει να τα υιοθετήσει, ας έχουν τουλάχιστον μία ευκαιρία να βρουν οικογένεια.
 8. Zaharenia

  Zaharenia New Member

  [​IMG][​IMG]

  Ορίστε ο έρωτάς μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 9. Zaharenia

  Zaharenia New Member

  [​IMG][​IMG]

  όλη...ή σχεδόν όλη η οικογένεια( λείπει η μαμά)
 10. Zaharenia

  Zaharenia New Member

  [​IMG][​IMG]

  Αυτή είναι η μαμά τους και τα μικρά(περίπου τριών ημερών τότε). Μοιάζει με πόιντερ ή είμαι εντελώς εκτός;;;; :roll:
  Τώρα που βλέπετε φωτό τι πιστεύετε για το μέγεθος;;;Μεσαίο δεν είναι; Πάντως σίγουρα θα συμφωνήσετε ότι είναι κούκλος.... :razz:
 11. Zaharenia

  Zaharenia New Member

  Αυτό που λες για τον κτηνίατρο γιατί το λες;;;;;;Θέλω να πω δύο ρώτησα και οι δύο μου είπαν ότι καλύτερα είναι να στειρώνονται μετά τη δεύτερη περίοδο τα σκυλιά.Και σίγουρα είναι από τους καλύτερους (αν όχι ο καλύτερος) της πόλης μας.
  Ε, να βάλω και μια φωτό των δικών μας... μήπως θέλει κανείς!!!

  [​IMG][​IMG]
 12. kyveli

  kyveli New Member

  Δε θα πω για το τι ξέρω, τι μου έχουν πει κλπ...
  Ένα από τα μέλη του φόρουμ σπουδάζει κτηνιατρική, διάβασε το ποστ της: POST zusje.
  Επίσης στο διαδίκτυο διάβασε τα ποσοστά για καρκίνο μαστού και πυομήτρα σε αστείρωτα σκυλιά και σε στειρωμένα.
  http://terrehautespayneuter.org/visitors.html (κάνε scroll κάτω στα advantages, 0% πιθανότητα καρκίνου αν στειρωθεί ΠΡΙΝ την πρώτη περίοδο, 7% αν στειρωθεί μετά την πρώτη, 25% αν στειρωθεί μετά τη δεύτερη),
  http://www.thepetcenter.com/sur/sp.html(πότε να στειρωθεί ένα σκυλί και γιατί?),
  http://www.thepetcenter.com/sur/pyo.html (πάλι αναφορές για καρκίνο και πυομήτρα, έχει και φωτογραφίες από το τελευταίο) κλπ)

  Γενικώς μην παραθέσω 500 links εδώ, βάλε στο google "spay cancer first heat dog"* και θα βρεις πλειάδα αποτελεσμάτων.

  Επίσης στον κτηνίατρο που θα της κάνετε τη στείρωση διευκρίνεσαι ότι θα αφαιρέσει και ΜΗΤΡΑ και ωοθήκες. Μερικοί προτιμούν την εύκολη λύση "ωοθήκες μόνο" (και λένε και κάτι "υπέροχες" εξηγήσεις για την επιλογή τους αυτή) και μετά το σκυλί, όταν θα πάθει πυομήτρα τρέχουν οι ιδιοκτήτες και δε φτάνουν. (αν το προλάβουν το ζώο, γιατί συνήθως δεν το καταλαβαίνουν εγκαίρως και μετά έχουμε άλλα.)

  *spay cancer first heat dot = στείρωση καρκίνος πρώτη περίοδος σκύλος


  Τα μπουλουκάκια σας είναι κουκλιά, βάλε αγγελία σε τοπική εφημερίδα της Κρήτης, και έξω από pet shop. Έτσι έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες. (μου αρέσουν πολύ τα κεφάλια τους και το ότι φαίνονται χοντρούλια!!)

  Ο δικός σου ο μπόμπος είναι επίσης αστεράκι, πολύ καλούλης, γλυκός και καλοσυνάτος. Η μανούλα μοιάζει μικρή σε ηλικία (διακρίνω και ένα ολόλευκο δοντάκι) και δεν ξέρω αν φέρνει σε pointer, αλλά δείχνει καλοσυνάτο σκυλί. :)
 13. nikos_x

  nikos_x New Member

  Eτσι οπως τον κοβω το κουταβο,το πολυ 20κιλα θα γινει...
  Αν ειναι σε μερος π δεν κινδυνευουν,παρτον 2 μηνων....αν δεις οτι υπαρχει προβλημα παρτον και νωριτερα...

  Στο θεμα της στειρωσης της σκυλας σου δεν θα παρω θεση γιατι εχω τις αμφιβολιες μου...


  Να σας ζησουν παντως ολα!!! :-D
 14. Zaharenia

  Zaharenia New Member

  Οκ Kyveli...το'πιασα!!!Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
  Νικόλα!!!!!!!!!!!!!!!Προς το παρόν ο κούταβος είναι ασφαλής...όταν θα αρχίσει να περπατάει καλύτερα δεν ξέρω τι σκοπούς θα έχει.Αν δω ότι κινδυνεύουν τα πράγματα σίγουρα θα τον πάρω νωρίτερα από τους 2 μήνες.
  20κιλά που λες δεν είναι πολλά;;;;; :roll: για δες ξανά μια άλλη φωτό.... πάντως όπως και να'χει είναι καταπληκτικά όμορφος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ε;;; :smt055
  [​IMG][​IMG]

  Όνομα;;;Καμιά ιδέα;;;Κάτι Ελληνικό...αρχαίο ίσως;;;; :rolleyes:
 15. nikos_x

  nikos_x New Member

  Θα σου ελεγα 15 το πολυ αν ηταν θυληκο.
  Οι πατουσες του μου θυμιζουν σε μεγεθος της Χιονας οταν ηταν κουταβι.
  Γιαυτο λεω μιας κ ειναι αρσενικο(και βαση της μανας του) το ΠΟΛΥ 20 κιλακια...

  Για ονομα...ΕΚΤΟΡΑΣ δαγκωτο!!!! :-D
 16. kyveli

  kyveli New Member

  Aaa... το Έκτορας ήθελα να προτείνω και μετά είδα ότι το έχεις βάλει και εσύ. χεχε...
  Και γω αρχαία Ελληνικά ονόματα βάζω στα ζώα μου. Μέχρι τώρα έχουμε δώσει: Κίμωνας, Φαίδωνας, Νέστορας.

  Ερμής, Ζέφυρος, Πλούτος, Έρεβος.
 17. Zaharenia

  Zaharenia New Member

  Το Εκτορας μου φαίνεται λίγο σκληρό(και συνηθησμένο) για μια τόσο γλυκιά φατσούλα... :rolleyes:
  Το Πλούτος είναι ωραίο...μου θυμίζει και τον σκύλο του Μίκυ μάους!!!!!!!!!Το Φοίβος;;;Γενικά ψάχνω και κάτι σύντομο σε έκταση...μην το πω Αριστοφάνη και μέχρι να το φωνάξω την έχει κάνει!!!!!!!!!!! :smt081
  Πάντως η φωτό ξεγελάει...φαίνεται μεγαλύτερος απ' ότι είναι στην πραγματικότητα.Η δικιά μας θυμάμαι είχε διπλάσιες πατούσες και είναι τώρα περίπου 20 κιλά. Τσπ... I'm in love :smt054 :smt055
 18. fwteinh

  fwteinh New Member

  πολυ ωραια ιδεα!!και πολυ ωραια ονοματα!πηξαμε στους ροκυ και στις ντεζυ :razz:
 19. kyveli

  kyveli New Member

  Για χαριτωμένα και χαζοχαρούμενα σκυλάκια μου αρέσει και το "Σάτυρος" και το "Πάνας".

  20 κιλά δεν είναι πολλά πάντως, είναι μικρομεσαίο σκυλάκι.
 20. demina

  demina New Member

  Νομιζω του παει και το 'Περικλης' ...

Share This Page