Προσοχή στα αυτόματα κατάγματα

Discussion in 'Σκύλος' started by Δάφνη, Jan 26, 2009.

 1. Δάφνη

  Δάφνη New Member

  Χθες έκανα ευθανασία σε ένα από τα 7 σκυλιά μου. Ήταν 14 χρονών και είχε οστεοσάρκωμα (καρκίνο των οστών) σε πολύ προχωρημένο στάδιο. Το πήραμε είδηση αρκετά αργά. Επειδή, λόγω μεγάλης ηλικίας, δεν περπατούσε πολύ καλά, κάποια στιγμή μες στο Σεπτέμβρη έπεσε κι έσπασε το πόδι της. Της κάναμε εγχείριση, μπήκαν μέσα βίδες κτλ, και φαινόταν να πηγαίνει καλά. Δυομισι μήνες μετά όμως, ξανασπάει το ίδιο πόδι σε άλλο σημείο (λιγο πιο κάτω). Τότε αρχίσαμε να υποψιαζόμαστε ότι τελικά επρόκειτο για το λεγόμενο "αυτόματο κάταγμα", ένα σπάσιμο που συμβαίνει χωρίς σοβαρή εξωτερική αιτία. Δηλαδή, με λίγα λόγια, εκεί που καθόταν το σκυλί, με το που έκανε ένα βήμα, τό σπασε το πόδι!!
  Τελικά ο λόγος που έσπασε τόσο εύκολα το πόδι, και τις δύο φορές, ήταν ο καρκίνος. Η ασθένεια είχε μόλις αρχίσει να εμφανίζεται και είχε αρχίσει να τρώει το κόκκαλο τόσο πολύ που στην ακτινογραφία φαινόντουσαν τα άλλα κόκκαλα λευκά, ενώ το κοκκαλο αυτού του ποδιού ήταν πολύ πιο αχνό.
  Να χετε το νου σας λοιπόν για τέτοιες περιπτώσεις, για κατάγματα που συμβαίνουν χωρίς εμφανή λόγο, διότι που ξέρεις;... μπορεί να είναι καρκίνος των οστών.
 2. noela

  noela New Member

  Ευχαριστούμε για την πληροφορία. Καλά έκανες και δεν άφησες το σκυλάκι σου να ταλαιπωρείται στα γεράματα.
 3. servetas

  servetas New Member

  αυτο σημαινει οπως ειπα και σε αλλο τοπικ της οτι το αγαπαει πολυ!

Share This Page