Προβλήματα εκπαιδευσης πρωιν-εγκαταλειμενου 1 ετων σκυλου!

Discussion in 'Απορίες' started by farfalina, Nov 19, 2008.

 1. farfalina

  farfalina New Member

  Καλησπέρα σε όλους σας,

  πριν 5 ημέρες "υιοθέτησα" ένα εγκαταλειμένο θηλυκό, 1 ετων, Θιβετιανό Σπάνιελ. Υπάρχουν κάποιες ιδιομορφίες στο χαρακτήρα του λόγω περασμένων (μάλλον) εμπειριών του, και προσπαθώ να το εκπαιδεύσω αλλά και ταυτόχρονα να το κάνω ευτυχισμένο το γλυκούλι μου :)

  Βασικά προσαρμόστηκε αμέσως, είναι όλο χάδια και έχει πάρει απο μόνο του το ρόλο του φύλακα.(έχει χαρακτήρα κυριαρχικό και προσπαθώ να της δείχνω οτι εγώ είμαι ο αρχηγός της αγέλης αουουουουουου)

  Τα προβλήματα που αντιμετωπίζω είναι:
  1) Παρόλο που το βγάζω 2 φορές την ημέρα για βόλτα σε στάνταρ ώρες, το βράδυ που κοιμόμαστε κάνει τσισάκια στο σπίτι. Προσπαθώ να την ανταμοίβω έξω με λιχουδίτσες. Στο μέρος που κάνει συχνά τσίσα της στο σπίτι, της έχω βάλει πάνα αλλά η άτιμη...τα κάνει πιο έξω.
  2)Αγριεύεται με παιχνίδια που βγάζουν θόρυβο, μπαλάκια και γενικότερα δεν μπορώ να σκεφτώ τί να της δώσω για να παίζει. Λατρεύει να τρέχει!
  3) Φοβάται να τρώει απο οποιοδήποτε μπόλ, αλλά όχι απο το πάτωμα.

  Γενικότερα, εκτός απο ατελείωτη αγάπη και χαδάκια τί άλλο μπορείτε να μου προτείνεται για μία τέτοια περίπτωση?
 2. kyveli

  kyveli New Member

  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για το αγγελάκι σου. Μπράβο!

  Ίσως να αυξήσεις τις βολτούλες, ή ενώ κάνεις τις 2 καθιερωμένες σας, λίγο πριν τον ύπνο, κάντην μία γύρα το τετράγωνο και πες της πολλά "μπράβο".
  Υπάρχουν σκυλιά που κάνουν ζημιές για να τραβήξουν την προσοχή, καθότι και το μάλωμα πολλές φορές είναι "προσοχή" έστω και αρνητική. Πού κοιμάται η ίδια? σε κρεβατάκι δικό της? Την ακούς όταν σηκώνεται να πάει να κάνει τη "λαδιά" της? Πόσες ώρες μεσολαβούν από την τελευταία βραδυνή βόλτα μέχρι την πρώτη πρωινή? και πόσες ώρες στα ενδιάμεσα των δύο βολτών στη μέρα μέσα? Υπάρχει περίπτωση να έχει κάποιου είδους "ακράτεια'?

  Επίσης, για τα παιχνίδια χωρίς ήχο... Δοκίμασε με κάποιο υφασμάτινο αρκουδάκι, ή με κάποιο μπαλάκι που θα το τυλίξεις μέσα σε μία ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ κάλτσα (ώστε να ΜΗΝ έχει τη μυρωδιά σου και μετά θεωρεί ότι ό,τι κάλτσα και ρούχο δει, μπορεί να παίξει). Μπορείς να της το πετάς και εκείνη να τρέχει να το πιάσει... Καθότι κυνηγετικά ένστικτα, ίσως να ξέρει από μόνη της να στο φέρνει και πίσω.

  Τι μπωλ της έχεις? Μήπως είναι μεταλλικό και βλέπει την αντανάκλασή της μέσα, ή κάποια "λάμψη" και για αυτό το φοβάται? Δοκίμασες σε ένα πήλινο από παλιό γιαούρτι? τα μεταλλικά και πλαστικά, όταν σκύβει να τα ακουμπήσει με τα αυτιά της, ή το κολλάρο της μπορεί να κάνουν ήχο και για αυτό να φοβάται... υπάρχει τέτοια περίπτωση?
 3. tzo

  tzo New Member

  Το θορυβο το φοβόταν κι ο δικός μου . Κι όταν μιλάμε για θόρυβο μιλάμε για τα πάντα, το πιάτο, την απλώστρα, την ηλεκτρική, ότιδήποτε παράγει ήχο άγνωστο για αυτόν. Αυτό που έκανα είναι να τον αγνοώ όταν ακούγεται αυτός ο θόρυβος και άλλες φορές να παίζω μαζί του και να βάζω μπρος την ηλεκτρική συνεχίζοντας να παίζω σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Σιγά σιγά έμαθε. Τώρα είναι ατρόμητος!! (Μόνο στα πυροτεχνήματα έχουμε ένα θέμα αλλα παλεύεται...)
 4. nikos_x

  nikos_x New Member

  Αστο αυτο με τους θορυβους.
  Μεγαλο προβλημα. :shock:

  Δοκιμασε επιπεδα πιατακια.Η βαλε πλαστικο πιατο κ ασε το φαγητο μεχρι ν παει.Τι θα κανει?θα τ κοψει η λορδα κ θα παει να φαει!

Share This Page