Πρόβλημα με παπαγαλάκι (HELP!)

Discussion in 'Τσίου - Σχετικά με τα πτηνά' started by Catalyst, Sep 28, 2010.

 1. Catalyst

  Catalyst New Member

  Καλησπέρα,

  Εδώ και δύο ημέρες έχω πάρει το παπαγαλάκι από το σπίτι της γιαγιάς μου στο δικό μου διότι παρατήρησα συστηματική αμέλεια και τα νεύρα μου χτύπησαν συναγερμό! Παρατήρησα λοιπόν ότι έχει πρόβλημα με τα φτερά του, χάνει συνέχεια φτερά και αρχίζουν να φαίνονται λακκούβες στο κεφάλι του, μου φαίνεται ότι είναι σοβαρά τα πράγματα.. Έχω ήδη επισκεφτεί κτηνίατρο (χωρίς το πούλι μαζί μου) και του εξήγησα την κατάσταση αλλά δεν με διαφώτισε ιδιαίτερα παρόλα αυτά ακολούθησα κάποιες συμβουλές του και πήρα κάτι σταγόνες για το νερό του (όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία) και του αγόρασα και καινούρια μπάρα ασβεστίου μήπως το πρόβλημα του είναι θέμα έλλειψης βιταμινών. Πληροφορήθηκα ότι μπορεί να είναι και θέμα διατροφής και στο σπίτι της γιαγιάς μου έτρωγε μόνο σπόρους έτσι λοιπόν του έχω βάλει ένα μήλο και μια μπανάνα στο κλουβάκι του και κάποιους ξηρούς καρπούς και θα συνεχίσω να δοκιμάζω διάφορα φρούτα και λαχανικά για να βρω τι του αρέσει.
  Πέρα από όλα αυτά δεν ξέρω και τη είδος παπαγάλου είναι και γενικά είμαι αδαής με αυτά τα πράγματα. Έχω φάει τα μάτια μου να ψάχνω πληροφορίες στο internet αλλά δεν τα καταφέρνω και πολύ για αυτό θα ζητήσω γονατιστός την βοήθεια σας, πείτε μου τι αρρώστια μπορεί να έχει και αν έχετε και εσείς αντιμετωπίσει κάτι τέτοιο για να μπορέσω να τον κάνω καλά και έκτος αυτού τη ράτσα παπαγάλου είναι, εάν μπορείτε βέβαια να τον αναγνωρίσετε, ώστε να διαβάσω εγχειρίδια για τον χαρακτήρα του κλπ. και να μπορέσω να τον πλησιάσω και να γίνουμε φίλοι!

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
  Γιώργος

  Υ.Γ. Παραθέτω μια φωτογραφία.


  [​IMG]
 2. Antigoni87

  Antigoni87 New Member

  Πρέπει να είναι ροζέλα! Κάνε μια εγγραφή εδώ www.greekbirdclub.com και σχεδόν σίγουρα θα βρεις λύση στο πρόβλημά σου! Φαντάζομαι ότι περνάει πτερόρροια όπως κάθε πουλί αυτή την περίοδο, αλλά η διατροφή μόνο με σπόρους έχει καταπονήσει πολύ τον οργανισμό του. Στην πτερόρροια κανονικά ακολουθούμε πιο πλούσια δίαιτα σε βιταμίνες και άλλα ωφέλιμα συστατικά, γιατί πρόκειται για επώδυνη και ενοχλητική διαδικασία για το πτηνό, αλλά και καταβάλλεται ο οργανισμός στην προσπάθεια να βγάλει νέα υγιή φτερά.
  Μπες στο φόρουμ που σου προτείνω, υπάρχουν κατηγορίες και με σωστή διατροφή και με τα πάντα, και φυσικά άνοιξε νέο θέμα με φωτό του πουλιού (θα σου πουν σίγουρα και το είδος), και θα τα λύσουμε όλα με τη βοήθεια των πιο έμπειρων μελών :). Για την ώρα, δώσε βραστό αυγό σφιχτό (το μισό, μαζί με το τσόφλι), φρούτα και λαχανικά (πιπεριά, μήλο, αχλάδι, μπρόκολο κλπ, 2 φορές τη μέρα φρέσκα), κύβο ασβέστη και άμμο πουλιών αν δεν έχει, σε ένα μπολάκι μικρό!
 3. Irmakias

  Irmakias New Member

  Δεν ειναι ροζελα.
 4. Antigoni87

  Antigoni87 New Member

  Λάθη είμαστε, ανθρώπους κάνουμε, φίλε Irmakias! :)
  Είναι Plum Headed Parakeet, όπως μας ενημέρωσαν στο φόρουμ που αναφέρω παραπάνω
 5. Catalyst

  Catalyst New Member

  Ναι ευχαριστώ πολύ παιδιά!
 6. Irmakias

  Irmakias New Member

  ΤΠΤ!χαχαχαχαχχαχ οραιο Andigoni 87!

Share This Page