Ψευδοκύηση - Συμπεριφορά

Discussion in 'Απορίες' started by gikkat, Jun 12, 2007.

 1. gikkat

  gikkat New Member

  Αγαπητοί εκπαιδευτές και μη παρακαλώ για τη συμβουλή σας...

  Όπως ανέφερα και σε άλλο topic (Στειρώσεις Κατοικιδίων), ο οργανισμός του Ramonoσκυλου είχε μπει σε διαδικασία ψευδοκύησης πριν από τη στείρωση (χωρίς να έχει συμπτώματα ή γάλα στις θηλές) με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να το αποβάλλει με την επέμβαση...

  Η μικρή λοιπόν, τις τελευταίες 2-3 μέρες έπαθε μία εμμονή με ένα συγκεκριμένο παιχνίδι (το οποίο κουβαλά συνεχώς μαζί της) το οποίο και της έκρυψα χτες, μαζί με όλα τα υπόλοιπα. Έχει μία τάση να ψάχνει φωλίτσες (κάτω από κρεββάτια, πάνω στα κρεββάτια ανακατεύοντας τα παπλώματα κλπ.) καθώς και μία νευρικότητα-μουρμουρίτσα σε άσχετες φάσεις... Της έχει κοπεί η όρεξη και 4 από τις θηλές της έχουν κρεμμάσει ελάχιστα ως αποτέλεσμα του γάλακτος που έχει κατεβάσει (χορηγήθηκε contralac).

  Η ερώτηση-απορία μου είναι η εξής...
  Πρέπει να προσέξω κάτι συγκεκριμένο σε σχέση με τη συμπεριφορά μου απέναντι στη μικρή την περίοδο που θα χρειαστεί να ξεπεράσει την ψευδοκύηση??? Πρέπει να προσέξω κάτι στη συμπεριφορά της μικρής??? Γνωρίζω ότι πρέπει να την προτρέπω να "γυμνάζεται" κλπ. (πράγμα εύκολο για τη συγκεκριμένη σκύλα, αφού λυσάει για τρέξιμο, κολύμπι κλπ) αλλά δεν είχα παρόμοια εμπειρία με σκύλο οπότε είμαι λίγο ανενημέρωτη επί του θέματος...

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
  Κατερίνα
 2. dafni

  dafni New Member

  Καλημέρα..
  Εμπειρικά μιλώντας το μόνο που έκανα με τη μικρή ήταν να την χαιδεύω περισσότερο γιατί το ζητούσε βασικά. Ήθελε χάδια και γκρίνιαζε περισσότερο από ότι συνήθως και την άφησα να φτιάξει τη φωλιά της (χάλασε το μαξιλάρι της και μάζεψε όλο το περιεχόμενο σε μια γωνία).
  Με τα χάπια για το γάλα σου είπα και παλιότερα εγώ δεν είχα και πολύ καλή εμπειρία :? κι όσο για τη γυμναστική πίεσε την σίγουρα, η gita δεν έτρεχε καθόλου μέχρι να της περάσει και πάχυνε λίγο. Γενικά μέχρι να περάσει την είχα λίγο στα ώπα ώπα..
 3. matilda

  matilda New Member

  Κατερίνα,

  Γιατί της πήρες το κουκλάκι? Φαινόταν περισσότερο νευρική? Γρύλιζε όταν το πλησιάζατε?

  Αν το να έχει το κουκλάκι την ηρεμεί αφησέ το και περίμενε απλά να πέσουν οι ορμόνες της με την φαρμακευτική αγωγή και την στείρωση.

  Αν το έχει και είναι νευρική ή ιδιαίτερα κτητική και εμφανίζει επιθετικότητα τότε μην της το δώσεις και κράτα την απασχολημένη με κόκκαλα (τα ειδικά για σκύλους που βρίσκουμε στα pet shop) ή kong.
 4. gikkat

  gikkat New Member

  Διάβασα ότι λόγω των εμμονών που παρουσιάζουν με συγκεκριμένα παιχνίδια, καλό είναι να τα απομακρύνουμε ώστε να αποφεύγουμε πιθανές επιθετικές συμπεριφορές λόγω της κτητικότητας που παρουσιάζουν... :?

  Δεν γρύλιζε, απλά το κουβαλούσε συνεχώς...

Share This Page