Πυον στα ματάκια των γατακιών ...

Discussion in 'Εδώ ζαλίζουμε τους κτηνιατρους...' started by gatomana, Jul 5, 2011.

 1. gatomana

  gatomana New Member

  Γειά σας,
  βρήκα 4 μωρά γατάκια σε μια στάση λεωφορείου και τα πήτα σπίτι. Δυστυχώς τα ματάκια τους είναι πρησμένα και έχουν πύον μέσα. Τι να κάνω?
  Ευχαριστώ.:confused::confused::confused:
 2. Marin

  Marin Administrator

  Σε ποια περιοχή βρίσκεσαι? Θα πρέπει να πάρουν αντιβίωση για 10 ημέρες. Αν το αφήσεις μπορεί να τυφλωθούν.
 3. gatomana

  gatomana New Member

  πύον στα ματάκια των γατακιών μου ...

  Γειά σου και σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου.
  Είμαι Χίο.

  Πήγα στον κτηνίατρο σήμερα και του τα είπα. Μου είπε να τους βάζω 3 φορές την ημέρα tombrex. Τον ρώτησα για αντιβίωση και μου είπε δεν χρειάζεται.... Τι να πώ? Κι εγώ για αντιβίωση πήγα. Έχεις καλύτερη γνώμη? Πές μου. Επίσης αγόρασα γάλα σκόνη και τους δίνω.
  Τι να κάνω?

  Ευχαριστώ
 4. 1no

  1no New Member

  Για να σου έδωσε tobrex τότε μάλλον επιπεφυκιτιδα έχουν, δηλαδή βγάζουν πιχτές άσπρες τσίμπλες. και στους ανθρώπους συμβαίνει αυτό.
 5. gatomana

  gatomana New Member

  πύον στα ματάκια των γατακιών μου ...

  Δεν τα είδε, του είπα μόνο. Αλλά ειδικά τα 2, το μάτι τους είχε πρηστεί στο διπλάσιο, και μόλις το καθάρισα με χαμομήλι και άνοιξε, εβγαζε πηχτο άσπρο πράγμα.....
 6. 1no

  1no New Member

  Αυτουνού που έχει πρηστεί θα σου πρότεινα να το πας να το δει γιατί νμπορεί να είναι κάτι σοβαρό.
 7. mariaz

  mariaz Member

  Το tobrex είναι ένα απλό κολλύριο. Το tobradex είναι ανάλογο αλλά έχει και αντιβιωτικό μέσα. Όμως δεν αρκεί ούτε αυτό. Έχω ανάλογη εμπειρία από πέρυσι το καλοκαίρι σε παραλιακό χωριό του Βόλου. Βρήκα κι εγώ γατάκια με αυτό το πρόβλημα στα ματάκια τους. ΘΕΛΕΙ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ!!!!
  Τα δύο μου πέθαναν γιατί ο τοπικός κτηνίατρος μου είχε πει να τους βάζω tobrex τρεις φορές την ημέρα. Όταν τα έχασα πήγα στο Βόλο και από κει μου είπαν για αντιβίωση. Έτσι σώθηκαν τα υπόλοιπα. Αν δεν γίνει η σωστή θεραπεία, πρώτα χάνεται το ματάκι, αφού πρώτα πρηστεί αφάνταστα και μετά φεύγουν.
 8. matilda

  matilda New Member

  Σε παρόμοια περίπτωση προσφατα εδινα εκτός από το κολλύριο και Amoxil (αντιβίωση, ανθρώπινη και φτηνή). Δυστυχώς δεν θυμάμαι ούτε των πόσων mg ήταν το Amoxil ούτε τι δοσολογία έδινα. Πάντως να σου πω ότι ενώ το ένα γατόνι ήταν σε άσχημη κατασταση (η κτηνίατρος μου είπε ότι μπορεί να έχανε τα μάτια του) τελικά π'ηγαν όλα μια χαρά (εκτός από τα νεύρα μου που με 3 διαόλια σπίτι έχουν γίνει κρόσια)
 9. gatomana

  gatomana New Member

  πυον στα ματάκια τους ......

  Πήγαν όλα καλά.
  Ήμουν σε ετοιμότητα δίνοντας tombrex και περίμενα ... τους έβαζα 3 φορές την ημέρα και τα μάτια καλυτέρεψαν. έχω σπίτι και vibramycin και amoxil. αν κάτι δεν πήγαινε καλά,, θα τους έδινα μια και θα πήγαινα κτηνίατρο. αλλά νομίζω πως είναι οκ. τρώνε τα σκασμένα. 5-6 φορές την ημέρα , μπιμπερό σκόνη γάλα .... όλα τα λεφτά είναι. κουκλάκια.... 4 από τα οποία είναι 3 θυληκά και 1 αγοράκι. να τα καθαρίσω με ένα πανακι και χλιαρό νερό? ειδικά τα άσπρα που είναι πιο μαλιαρά μάλλον είναι πιο βρώμικα. έχουν ματακια ανοιχτά . επίσης εμβόλια πότε μπορώ να τους βάλω?
  Σας Ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας. εδώ μπορώ να μιλώ χωρίς να με κοροϊδεύουν για μπιμπερά, μωρά γατάκια και κτηνίατρους ..... :hurray::hurray::hurray:

Share This Page