Άρρωστο παπαγαλάκι

Discussion in 'Τσίου - Σχετικά με τα πτηνά' started by avatar, Aug 14, 2010.

 1. avatar

  avatar New Member

  Καλημέρα ρε παιδιά.
  Έχω ένα παπαγαλάκι Budgie. Από χθες έτσι στα ξαφνικά αρρώστησε.
  Έχει φουσκώσει/πρηστεί η περιοχή κάτω από το ράμφος του, κοντά στην κοιλιά, και κοιμάται συνέχεια. Πέφτει κάτω από το κλαδάκι του και ξυπνάει. Κάνει συνέχεια εμμετό. Πήγα να του αλλάξω τροφή, έβαλα το χέρι μου μέσα στο κλουβί για να του αλλάξω τροφή και άρχισε να φωνάζει λες και το έσφαζα...
  Είμαι σίγουρος ότι δεν θα τα καταφέρει αλλά δεν μπορώ να τον βλέπω έτσι. Υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να κάνω;
  Pet Shop/κτηνίατροι τα πάντα κλειστά, λόγο της αυριανής αργίας...
  Μπορώ να κάνω κάτι;
 2. Antigoni87

  Antigoni87 New Member

  Καλημέρα! Εγώ σήμερα επικοινώνησα και με κτηνιάτρους και με πετ σοπ και ήταν ανοιχτά...
  Δες στο www.greekbirdclub.com τι θα σου πουν, υπάρχουν άτομα που ασχολούνται πολύ με παπαγάλους.
  Ακούγεται πολύ άσχημα το πουλάκι... :( Αν το έχεις με κάποιο άλλο, χώρισέ τα αμέσως μην κολλήσει και το άλλο, αν είναι κάτι κολλητικό, και θα έλεγα να τρέξεις σε κάποιον κτηνίατρο εν τω μεταξύ! Μέσω google θα βρεις κτηνιάτρους στην περιοχή σου. Ελπίζω να πάνε όλα καλά!
 3. Irmakias

  Irmakias New Member

  Συμφωνω με την Antigoni87 αν το εχεισ μαζι με αλλο κολλαει και το αλλο και ειδικα αν ειναι ζευγαρι.Ελπιζω να πανε ολα καλα και να γινει γρηγορα καλα γραψε μασ νεα του!ΠΕΡΑΣΤΗΚΑ!
 4. Brunitsa

  Brunitsa Member

  Περαστικά και από μένα..! Τελικά το πήγες σε κτηνίατρο; Είναι καλύτερα τώρα; Περιμένουμε νέα του!!!
 5. Τάνια

  Τάνια New Member

  Ελπίζω να μην είναι τίποτα σοβαρό αυτό που έχει!!!
  Last edited: Aug 18, 2010
 6. avatar

  avatar New Member

  Καλησπέρα :)
  Είχαμε ένα κρύωμα πάρα πολύ βαρύ το οποίο δεν πήραμε ποτέ είδηση γιατί ώς γνωστόν τα πτηνά μας είναι πολύ "διπρόσωπα" για να μη δείξουν την αδυναμία τους.
  Τελικά, από Pet Shop του έδωσαν ελάχιστες ώρες ζωής καθός ο μικρός δεν κουνιόταν, δεν έτρωγε, δεν έπινε...δεν υπήρχε απλά... Παρόλα αυτά εγώ επέμενα και πήρα αντιβίωση aviomycine.
  Πείσμωσα, του την έδωσα με το ζόρι, τον τάισα με το ζόρι, τον πότησα κ συνεχίστηκε αυτό για 5 ημέρες! Αυτή τη στιγμή ο μικρός...σφυράει αδιάκοπα, τρώει και πίνει μόνος του... Κάποιες στιγμές όμως πέφτει σε...νιρβάνα, προφανώς δεν έχει γίνει εντελώς καλά ακόμη αλλά...πραγματικά δεν περίμενα ένα τόσο δα πλασματάκι να τα βγάλει πέρα και να με κάνει σήμερα υπερήφανο... Είμαι πολύ φιλόζωος αλλά αυτό δεν περίμενα να συμβεί ποτέ στη ζωή μου, πόσο μάλλον με πτηνό... :001_302:
 7. Antigoni87

  Antigoni87 New Member

  Μπράβοο!! Είστε η απόδειξη ότι δεν πρέπει να αφήνουμε το άρρωστο ζωάκι μας στην τύχη του, ακόμη κι αν δείχνει να "φευγει", γιατί μπορεί να χρειάζεται μια απλή βοήθεια από την πλευρά μας για να επανέλθει! Έτσι έχω σώσει κι εγώ την -κατά το γιατρό και σύμφωνα με όσα έβλεπα- χαμστερίνα μου, και είχα νιώσει ακριβώς όπως εσύ :)

  Εξαρτώνται από εμάς τα μικρά μας, και πρέπει να τα δίνουμε όλα μέχρι το τέλος! Συγχαρητήρια!!! Περαστικά και να είστε πάντα έτσι αγαπημένοι!

Share This Page