[Σκύλος] Eμετός - Ζουζουνάκι

Discussion in 'Εδώ ζαλίζουμε τους κτηνιατρους...' started by Jelipop, Jan 26, 2009.

 1. Jelipop

  Jelipop New Member

  Αγαπητοί μου φίλοι !!

  Πέρασα ενα Σκ μαρτύριο .. πραγματικά !! Λοιπόν το Σάββατο ψιλό τελείωσε η τροφή της μπουμπούς μου κ επειδή το αυτοκίνητο χάλασε δν μπορόυσα να μεταφερθώ στο πιο κοντινό πετ σοπ να αγοράσω κ έτσι πήρα ένα πακέτο τροφή Junior γνωστής εταιρείας απο το σουπερ μαρκετ !! Την πήρα ίσα ίσα για το Σκ να μην ξεμείνω ..! Τεσπα !!

  Το Σάββατο το μεσημέρι της έβρασα λίγο στήθος κοτόπουλου (χωρίς λάδι & Αλάτι σκέτο νερόβραστο ..) το εξαφάνησε !! :-D Μετά το απογευματάκι της μάζεψα ότι δν είχε φάει απο το κοτόπουλο κ της έβαλα την τροφή που πήρα απο το σούπερ μάρκετ ανακατεμένη με την δική της την παλιά ..! δν πολύ έτρωγε αλλα δν έδωσα κ πολύ βάση γιατι ήταν τρελαμένη που ήμασταν σπίτι όλη μέρα κ παίζαμε ...!

  Την Κυριακή το πρωί κουκουλωθήκαμε κ ανεβήκαμε λίγο στη πιλοτή (δν την άφησα να πατήσει κάτω αγκαλιά την ειχα) κ μετά πήγαμε σπίτι πάλι κ παίζαμε .. (έχω λόγο που το αναφέρω)

  Εγώ πήγα σπίτι μ κ μου στέλνει μνμ ο Κώστας οτι δν την βλέπει πολύ καλά ειναι λες κ κρύωσε !! Ντύνομαι κ πάω να ΄δω !! Λίγο πρίν φτάσω έιχε κάνει εμετό (ο Κώστας μ είπε ειναι κάτι σαν σάλια άσπρα) κ οτι πρίν κάνει αυτο τον εμετό του φάνηκε σαν να πνίγηκε με κάτι , ενώ έκοβε βόλτες στο δωμάτιο κ ΔΕΝ μασούλαγε τίποτα !!


  Δν φτάνει αυτο είδε ενα ζουζουνάκι να περπατάει στο κεφάλι της .. το τελευταίο καιρό ξύνετε αλλα δν δώσαμε βάση γιατι της πήραμε ένα λουράκι κ μου είπε αυτη στο πετ σοπ οτι αν την δώ να ξύνετε να μην ανυσηχήσω γιατι απλά θα την ενοχλεί το λουράκι ειναι μέχρι να το μάθει ..

  Έλα μ ντέ που δν ήταν αυτο ..!!

  Προσπαθήσαμε να το βγάλουμε αλλα αυτο δν μπορόυσαμε να το πιάσουμ γλυστρούσε !! Ειναι πολύ μικρό μαυρο- καφέ .. Λέτε να ειναι ψέιρα ?? Ψήλος ?!!

  Πωωω κ την ανέβασαμε στο κρεβάτι για ύπνο προχθές ...!! Κ όχι τίποτα αλλο αλλα ανεβαίνουν κ τα μωρα΄..!!

  Πείτε σας παρακαλώ 1ον γιατι να έκανε εμετό ..(σκέφτηκα ίσως της έπεσε βαρια η τροφή η καινούργια.. γιατι μόλις της έβαλα απο την παλία την έφαγε όλη .. αφού ηταν νυστική μια ολόκληρη μέρα σχεδόν ..)

  Κ 2ον τι μπορεί να ειναι αυτο το πραγματάκι π έχει πάνω της .. Απο που να το κόλλησε ?! Λέτε να γεννήσει αυτο κ να γεμίσει η μπουμπού ?! Λέτε να το έιχε απο όταν την πήραμε ?!!

  Πφφ κοντεύω να σκάσω πραγματικά ... :cry:
 2. servetas

  servetas New Member

  Re: Eμετός - Ζουζουνάκι

  επειδη δεν μπορω να καταλαβω πηγαινετο σε εναν κτηνιατρο αυτο θα ειναι το καλυτερο!!!!!!!!!!!!!!!!
 3. platon

  platon Σκύλος

  Re: Eμετός - Ζουζουνάκι

  Ο εμετός μάλλον ήταν από το φαγητό. Αφού δεν επαναλήφθηκε δεν είναι κάτι ανησυχητικό.
  Το άλλο μπορεί να είναι κάποιος ψήλος. Το λουράκι που βάλατε είναι προφανώς για να μην κολλήσει, όχι για να σκοτώσει και ότι είχε πάνω της.

  Συμβουλέψου έναν κτηνίατρο για σωστή αποπαρασίτωση.
 4. Jelipop

  Jelipop New Member

  Re: Eμετός - Ζουζουνάκι

  Καταρχήν το λουράκι δν ήταν για ψήλους κλπ κλπ ήταν ένα απλό λουράκι για να συνηθίζει σιγά σιγά !!

  Όσο για την αποπαρασίτωση λέει πώς της έχουν κάνει ..!! Κ αυτο μ έκανε εντύπωση ..! Πώς να το κόλλησε όλη μερα δωμάτιο - σαλόνι - δωμάτιο !!

  Πφφφ !

  Μα το θεό μέχρι να πάμε στο γιατρό θα σκάσω ... :cry:

  Ναι αλλα το ότι ήταν σαν να πνίγετε ??!! Αυτο τι ειναι ??!! :?
 5. servetas

  servetas New Member

  Re: Eμετός - Ζουζουνάκι

  ολες αυτες οι ερωτησεις ειναι τελειως διαφορετικες
  με το πνιξημο μπορει να το ενοχλει το λουρακι
 6. platon

  platon Σκύλος

  Re: Eμετός - Ζουζουνάκι

  Αποπαρασίτωση μπορεί να έχουν κάνει για τα ενδοπαράσιτα, όχι για τα έξω.

  Αυτό που φάνηκε σαν να πνίγητε μπορεί να ήταν ο σπασμός που κάνει πριν τον εμετό.
 7. Jelipop

  Jelipop New Member

  Re: Eμετός - Ζουζουνάκι


  Aχα !! Απλά το ζώακι δν βγαίνει κ πολύ έξω !! Δηλαδή όσο καιρό την έχω εγώ προσωπικά 2 φορές βγήκε !!

  Η μία ειναι όταν την πήρα κ την πήγα σπίτι .. κ η άλλη που ανεβήκαμε αγκαλία πάνω στην πιλοτή !! Αλλα κ τότε δν πάτησε κάτω !! Τεσπα!

  Ο κτηνίατρος μόλις μου είπε να την παρακολουθήσω λίγο κ να την πάω σε καμία εβδομάδα ..!! (?) Κανονικά δν πρέπει να της το βγάλουμε αυτο το πραγματακι ?

  EDIT : Aν ειναι ψήλος δν πηδάει ?! Γιατι αυτο το χθεσίνο δν πήδαγε ... περπατούσε ..!! Εκτός κ αν πήδαγε κ δν το κατάλαβα ..!
 8. Jelipop

  Jelipop New Member

  Λοιπόν , καταρχήν Καλημέρα σας !!

  Χθές ήταν η πρώτη μας επίσκεψη στον γιατρό μας !! Γίναμε φίλοι αν κ την ώρα που μας ψέκαζε με το φαρμακάκι για να εξοντώσει το ζουζουνάκι λίγο διαμαρτηρηθήκαμε κ πανικοβλιθήκαμε αλλα ο γιατρός μας , μας ηρέμησε !!!

  Ψεκαστήκαμε με αυτο το σπέι για τους ψύλλους κ τα τσιμπούρια γιατι λέει οτι η προηγούμενη που μας είχαν ίσως είχαν γάτα (το πιο πιθανό) ή ξύλα για τζάκι !! Πάντως εμείς χθές το εξοντώσαμε τον ψυλλούλι (χααααα μπουμπου - ψυλλούλης 1-0) !! Την ώρα που χτενίζαμε τα μαλλάκια μας τον βρήκαμε !!!

  Ο γιατρούλης μας , μας έκοψε κ τα νυχάκια μας κ είμασταν κυρίες ούτε άχ δν κάναμε !! Κ όταν θα ξανα πάμε θα μας δείξει κ πώς να καθαρίζουμε τα αυτάκια μας !!! :)

  Στις 14 Φεβρουαρίου θα πάμε να κάνουμε κ το εμβολιάκι μας !! Αλλα επειδή ειναι του Αγ. Βαλεντίνου ο γιατρός μας , μας είπε να πάμε ή την Παρασκευή ή την Δευτέρα !! Επίσης μας είπε οτι μπορούμε να πάμε κ βόλτα γύρω στις 26 Φεβρουαρίου !! Όπως κ το να κάνω το πρώτο μου μπανάκιιι !! Ανυπομονώωωωω !! :razz: :razz: :razz:

  Αγοράσαμε κ την τροφή μας αλλα ένα "νούμερο" μεγαλύτερη !! Μας έδωσε ο γιατρός μας κ δοσομετριτή να ξέρουμε πόσο θα τρώμεεε !!! Για να μπαίνουμε σιγά σιγά σε σειρά !!

  Όταν πήγα σπίτι μου έτρεμα ολόκληρη κ η μαμά μου άνοιξε την ζεστη κ πήγα κ κοιμήθηκα !! Ουφφφ αυτος ο ψύλλος πτώμα με έκανε !!! :p

  ΥΓ. Αν ήμουν ανθρωπάκι λέει στις 2 Φεβρουαρίου που θα κλείσω 3 μηνών θα ήμουν 9 χρονών παιδάκιιι !!! :D

  Φιλικά,

  Μπουμπού !
 9. servetas

  servetas New Member

  θα μπορεσουμε να το δουμε το 9χρονο στην συναντηση
 10. kyveli

  kyveli New Member

  Αν ήταν ανθρωπάκι, δε θα ήταν 9 χρονών φυσικά... Αν έστω πολλαπλασιάσουμε με το "γνωστό 7", τότε είναι 3 μηνών χ 7 = 21 μηνών, δλδ ούτε καν 2 ετών. Παρόλα αυτά η παιδική ηλικία ενός σκύλου, η ηλικία ενηληκίωσης και γήρατος εξαρτώνται από το μέγεθος που προορίζεται να γίνει. Μία γιγαντόσωμη ράτσα, ΄χει πιο παρατεταμένη παιδική ηλικία, και μικρότερο μ.ο. ζωής, από ότι μία μικρότερη.

  Αν υπάρχει ένα ψύλλος, συνήθως δεν είναι μόνος του, αλλά έχει και τους... φίλους του! Παρόλα αυτά δεν υπάρχει λόγος πανικού και "πωπω την ανεβάσαμε στο κρεβάτι και πωπω έχουμε παιδιά κλπ"... Με frontline όλα είναι μια χαρά. Οι ψύλλοι προτιμούν τις μαλλιαρές επιφάνειες και δεθα φύγει από το σκυλί-ξενιστή για να πάει στο σεντόνι. (εφόσον μιλάμε για τους "λογικούς" ψύλλους που μπορεί να έχει ένας σκύλος και όχι για σοβαρές καταστάσεις παρασίτων). Την αποπαρασίτωση θα την κάνετε μόνοι σας ανα 3μηνο. Το ίδιο και την εσωτερική αποπαρασίτωση.

  Αν ήταν εμετός κίτρινος-άσπρος τότε είναι υγρά στομάχου, δλδ το στομάχι ήταν άδειο, δλδ αν είχε φάει το είχε ήδη μεταβολίσει. Οπότε δεν ξέρεις αν ήταν η τροφή. Παρόλα αυτά σε τέτοιες ηλικίες καλό είναι να είστε σταθεροί στην τροφή, να μην το τρελάνετε με αλλαγές και κυρίως να είναι όσο καλής ποιότητας αντέχουν τα οικονομικά σας και σε μετρημένη ποσότητα.

  Λουράκι στο λαιμό βάζουμε τόσο σφιχτό, όσο να χωράνε να περάσουν ΔΥΟ δάχτυλα ενήλικα μεταξύ του λουριού και του λαιμού. Τα λουράκια αποπαρασίτωσης δεν είναι ισοδύναμα με την προστασία ενός frontline σε γενικές γραμμές, αλλά υποδεέστερα. Επίσης, αν σκοπεύετε να την πάτε βόλτα απο΄το λαιμό με αυτό το λουράκι βεβαιωθείτε ότι θα πάρετε καλής ποιότητας, με "ασφάλεια" το κλιπ και με τον κρίκο από όπου θα περνάει το λουρί, σε τέτοιο σημείο που όσο και να τραβηχτεί δεν σπάει. (έχει η trixie, rogz for dogz αι άλλες εταιρείες τέτοια πατενταρισμένα που λέω). ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ταυτότητα με τα στοιχεία σας ΚΑΙ ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΑ με καταχορυμένα στοιχεία.

  Ψύλλος: Γενικά δε θα δεις ψύλλους να πηδάνε πάνω στο ζώο, εκτός και είναι πλέον τόσοι πολλοί που εκεί έχετε πρόβλημα! Τρέχουν γρήγορα και κρίβονται ανάμεσα στις τρίχες. τρέχουν στο επίπεδο του δέρματος του ζώου. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να την ξαναπάτε για έναν ψύλλο και μόνο, από τη στιγμή που θα της κάνετε την αποπαρασίτωση με frontline. Επίσης να τη χτενίζεται συχνά να μαθαίνει από τώρα. Πάρτε και μία μεταλλική χτένα που θα τη χτενίζεται ανά περιόδους. (τι τρίχα έχει το ζώο αλήθεια?) Αν στο χτένισμα δείτε "μαυραδάκια" πάνω στις τρίχες που έχουν μείνει στη χτένα τότε έχετε ψυλλάκια.
 11. Jelipop

  Jelipop New Member

  Δηλαδή μας είπε λάθος ο γιατρός ! :eek:

  Ήταν μόνο ένας ευτυχός !!

  Τώρα αυτη τη στιγμή της πέρνουμε την Hills Γιατι αυτή είχε μάθει .. Όπως κ να ειναι τα οικονομικά μας θα αγοράζουμε την καλύτερη !

  Ναι , αυτο το γνωρίζω !! :)


  Η τρίχα της όταν ειναι αχτένιστη εινα μπουκλέ !! Την χτενίζουμε καθημερινά ούτος η άλλος !! Όσο για το χτένισμα κ τα μαυραδάκια κ τα ψυλλάκια μας μπορούμε να τα δούμε κ απο τα κακάκια μας !!! :D

  Edit: Εφόσον αναφερεις την τροφή, η φώτο ηταν περιτή. Την αφαίρεσα για να μην φορτώνεται το φορουμ.
  Thanks - Aristea
 12. kyveli

  kyveli New Member

  Όπως έγραψα και πιο πάνω η ηλικία του κάθε σκύλου σε αντιστοιχία με ανθρώπινη είναι σε σχέση με το τελικό μέγεθος που προορίζεται να γίνει. Ένα κουτάβι 3 μηνών αν είναι σαν τελικό μέγεθος να γίνει 7 κιλά για παράδειγμα, τότε είναι πιο "ώριμο" από ένα κουτάβι 3 μηνών Αγ.Βερνάρδου, που σαν τελικό μέγεθος θα γίνει 80+ κιλά.
  Δεν ξέρω αν ο γιατρός σας είπε λάθος και δε θέλω να κατηγορήσω κανέναν, αλλά με βάση τις λίγες γνώσεις μου μου φαίνεται "πολύ" το 3μηνίτικο κουτάβι να λέμε σε ωριμότητα ότι μοιάζει με ένα 9χρονο παιδί.
  Μάλλον για ένα μικρό παιδάκι που τώρα φτιάχνει φράσεις, εξερευνά τα πάντα γύρω του, μαθαίνει να τρέχει σωστά και να βλέπει τις σωματικές του δυνατότητες θα το έλεγα.

  Εδώ με πιάνεις απροετοίμαστη!
  Πώς θα δεις το αν έχει ψυλλάκια από τα κακάκια της???
  Ουσιαστικά αυτό που σου περιέγραψα για "μαυραδάκια" που μένουν πάνω στην πυκνη μεταλλική "τσατσάρα" είναι τα υπολείμματα των ψύλλων...
 13. servetas

  servetas New Member

  εγω δεν εχω δει ποτε κατι τετοιο
  αα καταλαβα ισως επειδη δεν εχει ψυλους
 14. Jelipop

  Jelipop New Member


  Mας είπε οτι αυτα τα μαυρακια θα τα δούμε λέει κ στα κακάκια της ,στην περίπτωση που οι ψύλλοι ειναι πολλοί εε..!! (?)

  Βέβαια ως τώρα δν είδα κάτι , εμείς είχαμε μονάχα ένα !! Επίσης μας είπε οτι στο σεντονάκι της , εκεί δλδ που κοιμάτε επίσης μπορούμε να τα δούμε !!!

  ΥΓ. Κ εγώ για τα υπολείμματα μιλάω !! Φαντάσου κάτι σαν στάχτη πολύυυυυυ πολύυυυυ ψηλάαα !!
 15. zusje

  zusje New Member

  Μάλλον αυτό που σου είπε και δε κατάλαβες καλά είναι ότι αυτά τα μαυράκια(τα σαν στάχτη που λες) είναι τα κόπρανα των ψύλλων.Ένας τρόπος να δείς αν όντως πρόκειται για ψύλλους ή είναι σκόνη είναι μετά από το χτένισμα να συγκεντώσεις τα μαυράκια αυτά σε μια χαρτοπετσέτα ή βαμβακι λίγο βρεγμένα και να τα πιέσεις...αν γύρω γύρω αφήσουν κόκκινο σημαίνει ότι είναι κόπρανα ψύλλων(που περιέχουν αίμα).Στα κόπρανα του ζώου ΔΕ μπορείς να δεις αν έχει ψύλλους.
 16. kyveli

  kyveli New Member

  χαχαχαχα... και εγώ προσπαθούσα διακριτικά να πω ότι αυτά είναι τα κακά των ψύλλων και τα ονόμαζα υπολείμματα! Είδα ότι έπαθε ένα σοκ στην αρχή ότι το ζώο ανέβαινε και πάνω στα κρεβάτια τους και είπα να μην τους σοκάρω οικογενειακώς! :-D

  Πάντως ειλικρινά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Να κρατάτε το ζωάκι σας καθαρό με συχνό βούρτισμα και τις αποπαρασιτώσεις που πρέπει να κάνει εξωτερικά(τρίχωμα) και εσωτερικά(ενδοπαράσιτα-χάπι) και όλα θα είναι τέλεια. Μπάνιο μην του κάνετε συνέχεια. Μία φορά στις 15 με νερό ζεστό και μία φορά το μήνα ή τον 1.5 μήνα με σαμπουάν για ζωάκια είναι υπεραρκετό. Επίσης μπορείτε να έχετε ένα νωπό βετέξ στην πόρτα να καθαρίζετε τα πατούσια του μετά τις βόλτες.
  Θα εκπλαγείτε πώς μπορεί το σκυλάκι σας να λάμπει πραγματικά με καλό ξέπλυμα με ζεστό νερό (μην το τσουρουφλίσετε, για να μην κρυώσει λέω ζεστό) και με χτένισμα. Τα συχνά μπάνια χαλάνε τη φυσική λιπαρότητα του δέρματος και προκαλούν ξηροδερμίες κλπ.
 17. Jelipop

  Jelipop New Member

  Αχ σας ευχαριστώ πραγματικά !!!

  Τώρα είμαστε ψευκασμένοι με για τους ψύλλους κ μέχρι να πάμε για εμβόλιο (περίπου στις 13-14/2) να μην κάνουμε μπάνιο , θα κάνουμε το εμβολιάκι μας κ μετά απο καμιά βδομάδα (κ βάλε) θα κάνουμε μπανάκι ( εσείς τι λέτε ? να κάνουμε το πρώτο μας μπάνιο με σαμπουάν ή σκέτο νεράκι?? σημείωση οτι δν έχει ξανά κάνει μπάνιο :D ) !! Κ θα πάμε κ βολτούλαααα !!!! ( θα βγάλουμε κ φωτό να σας δείξουμεεεε, αμεεε αμεεε)

  Όσο για τις πατουσίτσες της έχουμε πάρει ειδικά μαντιλάκια (σαν μωρομάντηλα) κ την καθαρίζουμε καθημερινά , επίσης την χτενίζουμε καθημερινά (πλεόν) κ τσιμπλίτσες με χαμομιλάκι !! Βέβαια ο γιατρός μας ακόμα δν μας έδειξε πώς να καθαρίζουμε δόντια κ αφτιά ακόμα κ μόνη μου φοβάμαι να το κάνω !!!


  Εύα.
 18. kyveli

  kyveli New Member

  Πάρε από ένα πετ σοπ ένα απαλό σαμπουάν για κουτάβια και χρησιμοποίησε λίγη ποσότητα να το κάνεις μπανάκι. Εναλλακτικά θα σου πρότεινα και σαμπουάν για μωρά από ένα σούπερ μάρκετ. Εννοείται δεν ψεκάζουμε το ζωάκι μετά με κολώνιες ανθρώπινες κλπ. Γενικότερα όμως, μετά από το πρώτο της μπάνιο, μπορείς να την ξεπλένεις με νεράκι και θα δεις ότι θα καθαρίζει μια χαρά. Καλό είναι να συνηθίζει το κουτάβι τον χώρο του μπάνιου και να γίνεται σαν ευχάριστη διαδικασία, ώστε να μην έχετε παράπονα μια ζωή.
  Για τα δόντια της, δώσε της ένα ΩΜΟ κόκκαλο από μοσχάρι και ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ όσο το μασουλάει. Δε θέλεις να πνιγεί. Όταν θα πάψει να ασχολείται μαζί του, τότε θα το πετάξεις. Επίσης σου προτείνω να της το δώσεις σε ένα χώρο που δε θα σε πειράξει να γίνει λίγο ανάστατος από σαλάκια πχ. μέσα στην κουζίνα. Ξαναλέω, ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ούτε λεπτό. Φαντάσου ότι είναι σα να το δίνεις σε ένα παιδί, μπορεί να πνιγεί ανά πάσα στιγμή.
  Όχι ψημένο/βρασμένο κλπ, αυτά σπάνε σε ακίδες που μπορεί να της τρυπήσουν το στομαχάκι, το ωμό είναι πλούσιο σε ασβέστιο και τέλειο για το κουτάβι-ενήλικο σκυλί.
  Εναλλακτικά πάρε από ένα πετ σοπ κοκκαλάκια μικρά σε μέγεθος για να μασουλήσει και οδοντόβουρτσα και οδοντόπαστα για σκύλους. Άρχισε από τώρα που είναι κουτάβι να συνηθίζει.
 19. Jelipop

  Jelipop New Member

  Aυτα τα κοκαλάκια που λες της τα έχω πάρει ! Όταν δώ οτι αρχίζει κ χαλάει το πετάω !! Κ της δίνω αλλο ! Μιλάμε τρελένεται !!

  Θα πάω κ στο χασάπι κ θα του ζητήσω κόκαλο !! Ωραίααα ωραίααα !! Κ θα την προσέχω γιατι ειναι ζιζάνιο κ ειναι κ μωρουλάκι !!! :oops:

  Κ να σε ρωτήσω κάτι βρε συ , πώς να της τα πλύνω τα δοντάκια ?? Κανονικά όπως πλένουμε εμείς τα δικά μας ??!! :oops: :? Γιατι τελευταία διακρίνω μια έντονη δυσοσμία κ μάλλον ειναι απο το στοματάκι της !!!


  Edit : Θα προτιμήσω καλύτερα το σαμπουάν για μωράκια !! Νομίζω ειναι πιο έμπιστα σαν προϊόντα !!!!! Εκτός αν έχεις να μου προτίνεις κάποια δοκιμασμένη μάρκα !! Γιατι δν ξέρω αν η ζουζού μου ειναι πουθενά αλεργική !! (μήπως ειμαι υπερβολική ... :eek: ??)
 20. gikkat

  gikkat New Member

  Αρκετά συχνά τα μικρόσωμα σκυλιά όταν αλλάζουν δόντια δεν καταφέρνουν να "ρίξουν" τα μωρουδίστικα με αποτέλεσμα μπροστά από αυτά να βγαίνουν τα νέα. Σαν να έχουν 2 σειρές δόντια φαίνεται αυτό και περισσότερο στους κυνόδοντες και προκαλεί δυσοσμία. Αν δεν πέσουν μέχρι κάποια ηλικία αφαιρούνται με επέμβαση στον κτηνίατρο. Τσέκαρέ το κι αυτό...

Share This Page