Σκύλος + Επισκέπτες

Discussion in 'Απορίες' started by pity, Jan 14, 2008.

 1. pity

  pity New Member

  Καλημέρα.Πως μπορώ να αντιμετωπίσω την κατάσταση όταν έρχεται κάποιος σπίτι μου και ο σκύλος μου δεν τον θέλει καθόλου?Βασικά το παρουσιάζει αυτό με συγκεκριμένο άτομο το οποίο έρχεται αρκετά συχνά σπίτι.Ο λάκης μόνο που ακούει την φωνή της αφηνιάζει γίνεται άλλος σκύλος.Συνήθως τον κλείνω στο δωμάτιο αλλά κλαίει και δεν το αντέχω μια φορά μάλιστα που τον έβγαλα αφου όρμηξε πάνω της και προσπαθούσε να την δαγκώσει.Δεν τον έχει χτυπήσει ποτέ ούτε τον έχει ενοχλήσει απλά όταν τον είχα πρωτοπάρει δεν τον ήθελε και πολύ.Υπάρχει περίπτωση να καταλαβαίνει ο σκύλος ότι δεν τον πολυσυμπαθεί?Μήπως αν του έβαζα φίμωτρο και έβλεπε ότι δεν θα τον ενοχλήσει να σταματήσει να συμπεριφέρεται έτσι?Sorry για το μεγάλο πόστ αν έχει κανείς κάποια συμβουλή καλοδεχούμενη..
 2. Marin

  Marin Administrator

  Re: Υποδοχή σκύλου

  Καλημέρα, θεωρώ πως υπάρχουν 2-3 τρόποι να αγαπηθούν τα δύο άτομα, χωρίς φίμωτρο.

  Ο πρώτος που σκέφτηκα, αλλά που θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις σαν τελευταία λύση είναι να τον βάζεις σε kennel όσο είναι αυτό το άτομο στο σπίτι. Αυτός όμως ο τρόπος δε λύνει το πρόβλημα.

  Αυτό που προτείνω να κάνεις, αλλά δε ξέρω μήπως ήδη το χεις κάνει, είναι καταρχήν να συνεργαστείς με το άτομο, να σιγουρευτείς πως δε του έχει κάνει ποτέ κακό γιατί αυτή η αντίδραση μακροχρόνια δεν είναι καλή για τον άνθρωπο...δείχνει πως κάτι έχει συμβεί, ενώ αν μόλις γνωρίστηκαν δεν είναι απαραίτητο πως έχει συμβεί κάτι.

  Αφού σιγουρευτείς πως δε τον έχει κλωτσήσει/χτυπήσει κλτ ποτέ, θα ζητήσεις να καθίσει στον καναπέ η γυναίκα αυτή και εσύ θα πάρεις τον σκύλο κοντά και με ήρεμο τρόπο θα τον φέρεις κοντά της όσο κάθεσαι και εσύ κοντά. Φέρτον με κάποιο τρόπο που να νιώθει ασφάλεια, ίσως στην αγκαλιά σου ή ίσως και όχι στην αγκαλιά σου γιατί από εκεί μπορεί να νιώθει πιο πολλή ασφάλεια από όση πρέπει και να γίνεται επιθετικός. Αυτό πιστεύω εσύ θα το καταλάβεις.

  Απλά νομίζω ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να φέρεις κοντά άνθρωπο με σκύλο και να χαϊδέψει ο άνθρωπος το σκύλο. Θα πρέπει να κάθεται όμως καθιστός ο άνθρωπος και να είναι ήρεμος όχι αγχωμένος.

  Μαρίνα
 3. pity

  pity New Member

  Μια φορά που το έκανα αυτό τους έφερα δηλαδή κοντά αφου τις είχα σκεπάσει τα πόδια με κουβέρτα ο σκύλος ορμηξε και της δάγκωνε τα πόδια με μανία αν δεν είχε δηλαδή την κουβέρτα θα την είχε δαγκώσει πολύ άσχημα γι'αυτό σκέφτηκα το φίμωτρο ως λύση έστω για αρχή μέχρι να σιγουρευτεί ότι δεν πρόκειται να τον πειράξει απλά δεν ξέρω κατα πόσο είναι καλό για τον σκύλο και δεν θέλω να συνδυάσει την εμφάνισή της με το φίμωτρο.Δεν τον έχει χτυπήσει απλά δεν νομίζω ότι τρελένεται κιόλας όταν τον βλέπει.Μήπως ο σκύλος καταλαβαίνει ότι και εγώ αγχώνομαι όταν έρχεται και συμπεριφέρεται έτσι?Sorry για το ζάλισμα και ευχαριστώ πολύ για την απάντηση
 4. gikkat

  gikkat New Member

  Re: Υποδοχή σκύλου

  Κι εγώ crate θα πρότεινα το οποίο θα είναι τοποθετημένο στο χώρο που καθόσαστε ώστε το σκυλί να παρακολουθεί. Σταδιακά το x άτομο θα κάθεται πιο κοντά στο crate χωρίς να ασχολείται με το σκύλο (σαν να μην υπάρχει) ώστε ο σκύλος να συνηθίσει την παρουσία και τη μυρωδιά του/της. Αργότερα ενώ το x άτομο θα κάθεται κοντά στο crate θα αφήσεις εκτός το σκυλί (ο επισκέπτης θα συνεχίσει να μην ασχολείται με το ζώο) ώστε να τον/την μυρίσει και από κοντά εφόσον θα έχει συνηθίσει και την παρουσία του/της.

  Όλα αυτά που περιγράφω πρέπει να γίνουν σταδιακά, το άτομο να είναι συνεργάσιμο και να έρχεται και αρκετά συχνά στο σπίτι. Όταν το σκυλί θα είναι σε φάση να περάσει στο "επόμενο στάδιο" θα το καταλάβεις εσύ που ξέρεις το σκυλί σου... Επιπλέον, το σκυλί θα πρέπει να γνωρίζει το "crate" από πριν ώστε να αισθάνεται ασφάλεια εκεί και τέλος μην δοκιμάσει ο x καλεσμένος να βάλει το χέρι του μέσα στο crate ακόμα κι αν δει το σκυλί ήρεμο. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μπει στη διαδικασία ο σκύλος να προστατέψει το χώρο του.

  Βέβαια, στο παραπάνω υπάρχει ένα βασικό πρόβλημα. Υπάρχει πιθανότητα το σκυλί να συνδυάσει την παρουσία του ατόμου που δεν συμπαθεί με την παραμονή του στο crate και τα πράγματα να γίνουν χειρότερα. Μια λύση στο πρόβλημα αυτό θα είναι να παραμένει το σκυλί στο crate με όλους τους επισκέπτες έστω και για λίγη ώρα.

  Ας πουν όμως κι οι εκπαιδευτές κάτι... :wink:
 5. gikkat

  gikkat New Member

  Πολύ φυσιολογική αντίδραση από μέρους του σκύλου. Στην ουσία "εκβίασες" το ζώο να καθήσει στα πόδια της. Το concept είναι να πάει το ζώο από μόνο του εφόσον νοιώσει ασφάλεια με εκείνο το άτομο.
 6. aristea

  aristea Active Member

  Να ρωτήσω κάτι "χαζό" ίσως? Είναι κακό ο σκύλος να μην θέλει κάποιον? Ο δικός μου δεν θέλει ένα στενό μάλιστα, συγγενή. Δεν αντιδρά με αυτό τον τρόπο αλλά δεν τον πλησιάζει, αλλάζει δωμάτιο.Ακόμα και όταν εκείνος τον φωνάζει, το σκυλί πλησιάζει τον μυρίζει και φεύγει.
  Δεν έχω κάνει τίποτα να το αλλάξω, άφησα το σκυλί στην ησυχία του.
 7. Niva2gr

  Niva2gr Moderator

  Ναί, όμως το σκυλί της κοπέλας ορμάει και δαγκώνει τον συγκεκριμένο επισκέπτη και όταν είναι κλεισμένο σε άλλο δωμάτιο ξεσηκώνει όλον τον κόσμο με τις φωνές του! Δεν είστε ίδια περίπτωση!
 8. matilda

  matilda New Member

  Έχουν γνωριστεί ποτέ το σκυλί με την επισκέπτρια σου εκτός σπιτιού?

  Δεν ξέρω τι έχει γίνει αλλά δεν μπορεί το σκυλί να αντιδρά έτσι χωρίς λόγο. Λόγος για τον σκύλο μπορεί να είναι ότι αυτό το άτομο τον φοβάται ή ότι εσύ τον πιέζεις υπερβολικά να πλησιάσει.

  Για αρχή θα έλεγα να βρεθείτε εκτός σπιτιού. Αν αλλάξεις περιβάλλον μπορεί να έχεις καλύτερα αποτελέσματα πολύ πιο γρήγορα.

  Μην πιέσεις τον σκύλο να έρθει σε επαφή με την κοπέλα και διασφάλισε ότι δεν θα την φτάνει να την δαγκώσει. Περπατήστε μαζί χωρίς να δίνει σημασία στον σκύλο (ούτε να είναι ιδιαίτερα διαχυτική μαζί σου αφού ο σκύλος φρικάρει).

  Αφού το κάνετε αυτό αρκετές φορές και ο σκύλος από μόνος του αρχίσει να πλησιάζει την κοπέλα (δεν είναι ανάγκη να της κάνει χαρούλες, το ζητούμενο είναι απλά να την αποδεχτεί χωρίς να της επιτίθεται), μπορείς να δοκιμάσεις να έρθει η κοπέλα και στο σπίτι. Στην αρχή για 5 λεπτά και όσο ο σκύλος δείχνει να μην έχει πρόβλημα ανεβάζεις τον χρόνο.
 9. pity

  pity New Member

  Έχουν συναντηθεί εκτός σπιτιού της γαβγίζει λίγο αλλά μετά απομακρύνεται δεν της δίνει σημασία στο σπίτι όμως δεν θέλει ούτε να την βλέπει ούτε καν να την ακούει.Και φαγητό της έχω βάλει να του δωσεί αυτός το τρώει και μετά συνεχίζει ακάθεκτος το γαβγισμα.Το crate δεν νομίζω ότι είναι καλή λύση γιατί και πάλι θα ξεσηκώνει τον κόσμο.Το άσχημο είναι ότι δεν μπορώ να της πω να μην έρχεται σπίτι (είναι η μαμά του φίλου μου) αλλά και δεν μπορώ αυτή την κατάσταση κάθε τρεις και λίγο καραντίνα γι'αυτό λέω μήπως υπάρχει κάποια λύση.
  Γενικότερα ο λάκης δεν θέλει και πολύ κόσμο απίτι αλλά δεν αντιδρά έτσι γαβγίζει στην αρχή αλλά μετά ηρεμεί κάτι που το βρίσκω αρκετά λογικό.Όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορώ να δώσω καμία εξήγηση
 10. nikos_x

  nikos_x New Member

  εγω πιστευω οτι δεν πρεπει ν πιεσει το σκυλι.για να μν τη συμπαθει κατι ''βλεπει'' πανω της π το ανθρωπινο ματι δεν βλεπει.πιστευω πολυ στην εκτη αισθηση των σκυλων και οτι βλεπουν πραγματα σε εναν ανθρωπο π εμεις δεν βλεπουμε(δεν αναφερομαι σε φαντασματα και τετοια).μπορει να τον φοβαται ή να μν τον συμπαθει και ενω εκεινη κανει προσπαθεια να τον πλησιασει εκεινος αντιλαμβανεται την αντιπαθεια και αντιδρα.


  Νικος

Share This Page