Σκύλος σε διαμέρισμα - Νομοθεσία

Discussion in 'Ρωτήστε, Απαντάμε... αλλά μη βιάζεστε!' started by arkoudos, Sep 20, 2007.

 1. arkoudos

  arkoudos New Member

  Θα τα πω μαζεμένα γιατί είμαι μεσα στα νεύρα....

  Όπως ξέρετε, υιοθέτησα τον Τάκη. Τον είχα στην οικοδομή από την Πέμπτη που τον φιλοξενούσα. Να αναφέρω ότι οι από κάτω μου έχουν 2 μικρά σκυλιά στο διαμέρισμα. Τόσο καιρό δεν είχα πρόβλημα. Μάλιστα μια φορά, όταν κατέβασα τον σκύλο κάτω και συναντήθηκα με ένοικο πολυκατοικίας, μου λέει "τι γλυκό" (εκτός αν δεν κατάλαβα καλά και εννοούσε εμένα).
  Σήμερα με παίρνει τηλέφωνο η ιδιοκτήτρια.... Απολαύστε...

  - Βαγγέλη, γεια μπλα μπλα...
  - Γεια τι κάνεις, μπλ μπλα...
  - Επειδή θέλω να είμαι εξηγημένη με όλους... Έχεις σκύλο?
  - Έχω.
  - Δεν ξέρω αν σου το είπε ο μεσίτης από την αρχή αλλά...
  - Δεν μου το είπε και στο συμβόλαιο δεν γράφει κάτι ανάλογο.
  - Απλά να ξέρεις ότι αυτός που έχει τα σκυλιά στον τρίτο, του έχουμε κάνει όλοι μήνυση, γιατί στο καταστατικό της πολυκατοικίας γράφει ρητά ότι απαγορεύονται τα ζώα.
  - Σε εμένα δεν ήρθε να πει κανείς κάτι. Δεν με ενημέρωσε κανείς ότι στην πολυκατοικία έχουν κόμπλεξ με τα ζώα.
  -Δεν είναι κόμπλεξ, απλά όπως πρόσεξες υπάρχουν αρκετοί που έχουν παιδιά στην πολυκατοικία.
  - Δεν γινόταν να περάσει απαρατήρητο αυτό, γιατί ουρλιάζουν (όλα μαζί, ταυτόχρονα) από τις 9 το πρωί ως τη μία το βράδυ. (σημείωση εδώ ότι τα σκυλιά του από κάτω μου δεν τα έχω ακούσει ποτέ να φωνάζουν σε ώρες κοινής ησυχίας).
  - Το καταλαβαίνω αυτό αλλά και εσύ κατάλαβε ότι ο κόσμος φοβάται.
  - Η μόνη επαφή του σκύλου με την πολυκατοικία, είναι όταν κατεβαίνει την βόλτα του. Κατά τα άλλα είναι ΜΕΣΑ στο σπίτι και μέχρι στιγμής εδώ και μία εβδομάδα, δεν τον έχω ακούσει ποτέ. Έχω αρχίσει να φοβάμαι ότι είναι μουγγός.
  - Το ξέρω αλλά...
  - Εσύ γιατί έκανες μήνυση αφού δεν μένεις στο σπίτι;
  - Γιατί δεν θέλω να χαλάσω την σχέση μου με τους υπόλοιπους ενοίκους (!!!!!).
  - .......
  - Απλά θέλω να μου πεις Βαγγέλη αν θα κρατήσεις τον σκύλο ή όχι για να δούμε τι θα κάνουμε.

  Να σημειώσω εδώ ότι η ιδιοκτήτρια είναι καλή κοπέλα. Το να δούμε τι θα κάνουμε δεν ξέρω πως να το μεταφράσω ακριβώς, αλλά δεν νομίζω να την συμφέρει και αυτήν να με χάσει από το σπίτι.

  Επίσης να ξεκαθαρίσω ότι θέμα Τάκη δεν τίθεται. Ο σκύλος θα παραμείνει μαζί μας, έστω κι αν χρειαστεί να μετακομίσουμε. Απλά μου την δίνει γιατι Α) Ψάχναμε πολύ καιρό για σπίτι και αυτό ήταν φανταστικό και Β) Αν κάποιος ηλίθιος ερχόταν και μου το έλεγε εμένα προσωπικά για οτν σκύλο, ίσως να το σκεφτόμουν δεύτερη φορά αν θα τον υιοθετούσα (αν και το πιο πιθανό ήταν να το έκανα αμέσως, από αντίδραση).

  Ουφ, είπα τον πόνο μου αλλά ακόμα τρέμω από τα νεύρα....

  Γιατί ο κόσμος είναι τόσο ηλίθιος, μπαμπά;

  Άλλαξα τον τίτλο, υπάρχουν αρκετές πληροφορίες σε αυτό το θέμα, μην πάνε χαμένες... Κατερίνα
 2. gikkat

  gikkat New Member

  ναι, ok άσ' τους να τραγουδάνε... ο νόμος λέει ότι επιτρέπονται 2 ζώα / σπίτι (δηλ. ή 2 γάτες ή 2 σκύλοι ή ένα+ένα) εφόσον δεν ενοχλούν σε ώρες κοινής ησυχίας κλπ. και εφόσον μένουν μέσα στο σπίτι και όχι σε μπαλκόνια, ταράτσες κλπ.
 3. arkoudos

  arkoudos New Member

  Ναι ρε gikkat αλλά νοικιάζω, δνε είναι δικό μου. Στο συμβόλαιο πάντως δεν γράφει τίποτα.
 4. Niva2gr

  Niva2gr Moderator

  Τι είναι ανώτερο, το καταστατικό της πολυκαυτοικίας ή ο συνταγματικός νόμος! Υπο αυτή την έννοια και εσύ θα μπορούσες να μηνύσεις τους γείτονες με τα παιδάκια για διατάραξη κοινής ησυχίας!
 5. elpi

  elpi New Member

  Νόμος 3170/2003

  Άρθρο 6 Διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κατοικίες Επιτρέπεται η διατήρηση σε κάθε κατοικία μόνο ενός σκύλου και μιας γάτας ή δύο σκύλων ή δύο γατών. Προκειμένου για πολυκατοικίες (αποτελούμενες από δύο διαμερίσματα και άνω) επιτρέπεται επίσης η διατήρηση ενός σκύλου και μιας γάτας ή δύο σκύλων ή δύο γατών σε κάθε διαμέρισμα ακόμα και εκεί που ο κανονισμός της πολυκατοικίας απαγορεύει τη διατήρηση τέτοιων ζώων, με την προϋπόθεση ότι τα ζώα αυτά διατηρούνται στο ίδιο διαμέρισμα όπου διαμένει ο ιδιοκτήτης και δεν παραμένουν μόνιμα στις βεράντες του διαμερίσματος. Απαγορεύεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας (πυλωτή, ταράτσα, ακάλυπτους χώρους κ.λ.π.). Επιτρέπεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς στους ανοικτούς χώρους των μονοκατοικιών, με την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι διατάξεις του άρθρου 1 του Ν. 1197/1981 (ΦΕΚ 240 Α) και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.


  Οπότε η μήνυση δεν ξέρω σε τί βασίζεται πάντως στο γεγονός ότι έχεις ζώα μόνο δεν μπορεί να βασίζεται. Ρώτα να πάρεις ένα αντίγραφο της μήνυσης μιάς και έτσι που το βλέπω σου έρχεται και σένα. Να δεις τι λέει. Ενημέρωσε και την ιδιοκτήτρια για το νόμο και τους αποκάτω.

  Το κακό είναι ότι μπορεί η ιδιοκτήτρια να προφασιστεί άλλο πρόβλημα και να θέλει να φύγεις ή να μην στο ανανεώσει όταν λήξει το συμβόλαιο...
 6. Niva2gr

  Niva2gr Moderator

  ...και απο την στιγμή που δεν σου το ειπε ο μεσίτης καλό είναι να κάνεις και μαζί του μία κουβεντούλα!
 7. gikkat

  gikkat New Member

  αφού έχεις συμβόλαιο το οποίο και δε γράφει τίποτα ανάλογο θεωρητικά είσαι καλυμμένος για το διάστημα τουλάχιστον που ορίζει το συμβόλαιο...

  άμα δεις τα σκούρα κάνε εσύ μήνυση για πριξαρχιδισμό... :wink:
 8. aristea

  aristea Active Member

  Κοίταξε επειδή δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψω ή να γελάσω με αυτά που ακούω θα σου έλεγα να κάνεις και εσύ μήνηση για διατάραξη κοινής ησυχίας
  [smilie=to funny.gif] [smilie=to funny.gif]
 9. elpi

  elpi New Member

  και πάντα προσοχή στις φόλες σε τέτοιες καταστάσεις...ειδικά άμα δουν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο...κοίτα μήπως το μπαλκόνι σου είναι σε απόσταση βολής για εκσφενδονισμό φόλας από πάνω κάτω δίπλα...
 10. arkoudos

  arkoudos New Member

  Παίδες ευχαριστώ... Συμβόλαιο έχω για άλλα 2 χρόνια περίπου...

  Το βραδάκι θα πάρω την ιδιοκτήτρια να δω τι έχει στο μυαλό της... Το συμβόλαιο πάντως δεν έγραφε τίποτα.

  Δυστυχώς όμως επειδή λείπουμε με την κοπέλα μου κάθε μέρα ως τις 5, δεν τον περιορίζω τον σκύλο μέσα στο σπίτι αλλά του ανοίγω και την μπαλκονόπορτα για να βγαίνει στο μπαλκόνι να κάνει την ανάγκη του... Δεν ξέρω τι θα κάνω με αυτό... Ναι είναι σε απόσταση βολής με 2 άλλα μπαλκόνια...

  Όταν ηρεμήσω θα το σκεφτώ καλύτερα και θα ενημερώσω..
 11. Marin

  Marin Moderator

  Αρκούδε, σωστά το χειρίζεσαι, αλλά προτείνω να περάσεις ευγενικά στην επίθεση.

  Εγώ εχθές είχα βγει βόλτα με τα ζώα μου και μου την έπεσε μία με ένα μωρό, ότι "θα έπρεπε" να απαγορεύονται τα ζώα στο πάρκο (ενώ επιτρέπονται), γιατί παίζουν τα παιδιά τους εκεί. Και μιλάμε τώρα για ένα πάρκο στο οποίο έπαιζα από όταν ήμουν 4 χρονών και όλοι αυτοί έχουν έρθει τώρα...

  Και κάτσε τώρα να σου πω πόσο με νοιάζει που παίζουν τα παιδιά σας, όταν μάλιστα εγώ μαζεύω τις ακαθαρσίες των ζώων μου.

  Ε στο τέλος κατάλαβε ότι "μάλλον εγώ τα ακούω χωρίς να φταίω", αλλά το κατάλαβε αφού έφαγε ένα κραξιματάκι γιατί βαρέθηκα την πιπίλα του μωρού και του παιδιού που είναι πάνω από τα πάντα. Πραγματικά σας μιλάω, ωραία και εμείς θα κάνουμε παιδιά κάποια μέρα αλλά δε γίνεται να φερόμαστε έτσι στον υπόλοιπο κόσμο που δεν έχει ή που δε θέλει να αποκτήσει στη τελική.

  Μαρίνα
 12. Marin

  Marin Moderator


  Κάνε το βλάκα, να λες οτι απλά αφήνεις ανοιχτά γιατί είναι καλοκαίρι. Φρόντιζε όμως να καθαρίζεις καθημερινά γιατί απαγορεύεται να μένουν ακαθαρσίες σε κοινόχρηστους χώρους.

  Μαρίνα
 13. arkoudos

  arkoudos New Member

  Το σκέφτηκα και αυτό ναι... Είμαστε στην φάση που προσπαθούμε να του μάθουμε να τα κάνει κάτω.... Αν κάνει το number two πχ στο μπαλκόνι στις 10 το πρωί, αυτό θα μείνει εκεί ως τις 5 και συμφωνώ ότι δεν είναι ωραίο θέαμα...

  Πρέπει να επισπεύσουμε την εκπαίδευση του για να μην έχουν πάτημα...
 14. dafni

  dafni New Member

  Ούτε αυτό με τα παιδιά το καταλαβαίνω ούτε το δέχομαι. Επειδή δηλαδή η μάνα ή ο πατέρας έχουν κόμπλεξ με τα σκυλια πρέπει να το περάσουν και στο παιδί τους;
  Και το συγκεκριμένο σκυλί ούτε γαβγίζει για να πεις ότι ενοχλεί. Απλά το είδανε και δεν το θέλουνε γιατί είναι ηλίθιοι.. Τα έχω περάσει και άντεξα ένα χρόνο, μετα αποφάσισα ότι δεν τους αξίζει να χαλιέμαι έτσι. 'Εχω ακούσει και την θεική ατάκα εκείνη την περίοδο 'τουλάχιστον ανέβασε το στην ταράτσα να κάνει και καμια δουλειά' να τους φυλάει από τους κλέφτες δηλαδή... Έλεος!
 15. fwteinh

  fwteinh New Member

  αν και δεν εχω τους μεσιτες σε τρομερη εκτιμηση μπορει η ιδιοκτητρια να μην ειπε τιποτα και ειναι λαθος της.η οποια δεν καταλαβαινω τι σκαλωμα εχει και θελει να τα παει καλα με τους ενοικους , λεφτα της δινουν?
 16. arkoudos

  arkoudos New Member

  Εκείνη μου είπε ότι το είπε στον μεσίτη και ότι γι' αυτό είχε βάλει μεσίτη από την αρχή, για να μην αναγκάζεται να έρχεται σε επαφή με τους ενοίκους...
 17. arkoudos

  arkoudos New Member

  Το θέμα ξέρεις ποιο είναι, ρε Δάφνη; Ότι εσύ έφυγες, εγώ θα φύγω και στην ουσία ΝΙΚΑΝΕ ενώ εμείς έχουμε τον νόμο με το μέρος μας.

  Μετά θα πάει η μία να το πει στην φίλη της, ότι διώξαμε αυτόν με τον σκύλο μπλα μπλα μπλα και θα πει η φίλη της "Αχ, τι ωραία, θα το κάνουμε και εμείς στην δικιά μας πολυκατοικία για να διώξουμε τον σκύλο που έχουμε εκεί"...

  Και δημιουργείται μία αλυσίδα με εμάς να τρέχουμε να βρούμε σπίτι σαν κυνηγημένοι ενώ ουσιαστικά ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ.
 18. fwteinh

  fwteinh New Member

  α..καλα!ε τοτε παρτον να τον ξεχεσεις..αν και τωρα που πηρε τα λεφτακια του πολυ που χεστηκε


  εχεις απολυτο δικιο arkoude!μια φιλη μου αναγκαστηκε να δωσει καπου το σκυλι που μολις ειχε βρει ενω αν ηταν πιο ενημερωμενη θα ηξερε πως να αντιδρασει.εφτασαν σε σημειο να εχουν συνελευση κατω να τη σταματανε την ωρα που ηθελε να φυγει και να της κανουν πολεμο νευρων.αλλα ειναι παραλογοι και δεν εχουν κανενα δικαιωμα!πολεμησε το.ριχτους ενα αντιγραφο του νομου στο ανσανσερ να φανε τα σκατα τους
 19. gikkat

  gikkat New Member

  άη γεια σου!!!
  το νόμο παραμάσχαλα και βουρ!!!

  στην τελική και η άλλη ένοικος που έφαγε μύνηση τι έγινε??? μήπως έφυγε από την πολυκατοικία??? τρελλίτσα + επίθεση!!! :wink:
 20. elpi

  elpi New Member

  Παιδιά, το θέμα με το μεσίτη ή το καταστατικό δεν είναι σχετικό μιας και υπάρχει ο νόμος που ορίζει ότι οι κανονισμοί του καταστατικού ακυρώνονται σε αυτές τις περιπτώσεις...εγώ έτσι το αντιλαμβάνομαι...είτε στο είχαν πει είτε όχι ένα και το αυτό...μπορείς όμως να το πεις στην ιδιοκτήτρια ότι δεν στο είχε πει ο μεσίτης ως ένδειξη καλής θελήσεως από τη μεριά σου...

  μίλα όμορφα και ωραία στην ιδιοκτήτρια αναφέροντας το άρθρο του νόμου, δες και την μήνυση να δεις σε ποιό νόμο την στηρίζουν και το ξανασκέφτεσαι...μήπως την στηρίζουν σε καθαριότητα ή σε διατάραξη κοινής ησυχίας...

  Κουράγιο...εγώ έχω φετίχ τρελό με τις μηνύσεις...όνειρο μου είναι να κερδίσω το τζόκερ και να μοιράζω μηνύσεις μετά...τί??μου έκανες μήνυση για το σκύλο ενώ υπάρχει σαφής νόμος που ορίζει ότι ο κανονισμός της πολυκατοικίας δεν μετράει και δεν εννοείς να το καταλάβεις?...θα σου έρθει μήνυση ότι μου έβαλες χέρι...μα δεν ντρέπεσαι, έχεις και παιδιά...χαχαχαχα...

  ντροπής πράγματα λέω...δεν θα τα κάνω ποτέ....έτσι για το χαβαλέ...να γελάσουμε λίγο γιατί είμαι και με γρίπη...

Share This Page