ΣΟΒΑΡΉ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΕΡΑΡΟΥ ΣΚΎΛΟΥ ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ

Discussion in 'Ρωτήστε, Απαντάμε... αλλά μη βιάζεστε!' started by Vasiliki Adam, Aug 17, 2020.

 1. Vasiliki Adam

  Vasiliki Adam New Member

  Καλησπέρα σε όλους! Έχω έναν θηλυκό ημίαιμο σκύλο, 18 μηνών και 30 κιλά, που ο κτηνίατρος λέει ότι έχει γονίδια ποιμενικού και χάσκι. Το είχα βρει στον δρόμο σε ηλικία περίπου 1 μήνα. Από κουτάβι που ήταν γενικά, είχε μία κυρίαρχη συμπεριφορά προς τα μέλη της οικογένειας και περνούσε πάντα το δικό του. Επίσης, ενώ με τα σκυλια τα πηγαίνει εξαιρετικά, ανεξαρτήτως φύλου λογω καλής κοινωνικοποίησης από την αρχή, ήταν ανέκαθεν φοβικό με τους ανθρώπους. Σε ηλικία 3 μηνών περνάει μία προεκπαίδευση, που στην ουσία εκπαιδευτήκαμε εμείς για το πως να της φερόμαστε, και στους 6 μήνες πέρασε βασική υπακοή, με θετική εκπαίδευση. Μάθαμε πως να της επιβαλλόμαστε και εκείνη περίπου στον χρόνο κατάλαβε τη θέση της στην αγέλη.

  Τους τελευταίους μήνες όμως παρατηρήσαμε μία πολύ επικίνδυνη συμπεριφορά. Πάντα γάβγιζε σε ανθρώπους που πήγαιναν να να τη χαιδέψουν απότομα στο κεφάλι γιατί ήθελε πάντα τον χρόνο της να τους μυρίσει για να μην φοβάται. Ξεκίνησε λοιπόν η κατάσταση από το ότι στην αρχή δεν άφηνε τον οποιονδήποτε που δεν γνώριζε να μπει μέσα στο σπίτι μας. Του γάβγιζε και γρύλιζε. Συμβουλευτήκαμε τον εκπαιδευτή της ο οποίος είπε οτι μάλλον βγάζει ένστικτα φύλαξης και επειδή νιώθαμε ασφάλεια το αφήσαμε θεωρώντας ότι όταν της λέμε να σταματήσει, εκείνη σταματούσε. Η κατάσταση όμως προχώρησε, και όταν ξεκινάει πλέον να προστατεύει τον χώρο μας γιατί νιώθει ότι απειλείται δεν ακούει κανέναν. Σηκώνεται η τρίχα στην ράχη της και γαβγίζει πολύ άγρια, βγάζοντας δόντια και οριακά πνίγεται από το λουρί στην προσπάθεια της να ορμήσει. Το αποκορύφωμα ήταν πριν λίγες μέρες στις διακοπές μας, λόγω και της αλλαγής περιβάλλοντος επειδή ξεκίνησε να θεωρεί χώρο της το σπίτι που μέναμε, δεν άφηνε ούτε τους ιδιοκτήτες να πλησιάσουν, παρόλο που την πρώτη μέρα την τάισαν και προσπαθήσαμε να τους γνωρίσει. Και αυτό το κάνει με κάθε άγνωστο που έρχεται κοντά μας. Πλέον και στον δρόμο εαν κάποιος άγνωστος έρθει να μου μιλήσει, μπορεί να ξεκινήσει να του γαβγίζει άγρια.

  Δεν έχει δαγκώσει ποτέ κάποιον. Αλλά ένας σκύλος με αυτή τη συμπεριφορά και αυτό το μέγεθος θεωρώ ότι είναι επικίνδυνος. Κάποτε ήμουν σίγουρη ότι ο σκύλος μου δεν θα δάγκωνε ποτε, πλέον φοβάμαι για τους αλλους γύρω μου.

  Χρειάζομαι άμεσα κάποιον εκπαιδευτή που να ειδικεύετε σε θέματα επιθετικής συμπεριφοράς σε ενήλικα σκυλια. Ο σκύλος μου με ακούει απόλυτα σε όλα. Αλλά όταν βρίσκεται σε πανικό και με προστετεύει δεν ακούει τίποτα. Θέλω να το διορθώσω όσο ακόμα προλαβαίνω.

  Σας παρακαλώ πάρα πολύ βοηθήστε με προτείνοντας μου κάποιον αρμόδιο εκπαιδευτή ή δίνοντας μου κάποια συμβουλή εάν γνωρίζετε κάτι επί του θέματος. Έχουμε απελπιστεί.
 2. Marina Iris

  Marina Iris New Member

  Καλημέρα είχα παρόμοιο πρόβλημα συμπεριφοράς με το σκύλο μου όταν την βρήκα και γνωρίζω κάποιους καλούς εκπαιδευτές στην Αθήνα αν ενδιαφέρεστε ακόμα και μένετε Αθήνα

Share This Page