Στειρώσεις αδέσποτων γατιών

Discussion in 'Στείρωση Αδέσποτων' started by Xotikouli, Feb 4, 2008.

 1. Xotikouli

  Xotikouli New Member

  Πρέπει να έχει ξανααναφερθεί παλιότερα, αλλά δεν το βρίσκω, οπότε είπα να ανοίξω θέμα εδώ για να το βρίσκουν και οι επόμενοι.

  Απορίες:

  1. Αφού από ότι φαίνεται οι Δήμοι δεν αναλαμβάνουν στερώσεις γατιών αλλά μόνο σκύλων ποιά είναι η διαδικασία για να στειρωθούν οι γατούλες?

  2. Πως μπορούμε να βεβαιωθούμε ότι μια γάτα δεν είναι από σπίτι ώστε να δράσουμε θεωρόντας την αδέσποτη? Εννοώ με δεδομένο ότι πολλοί έχουν γάτες στον κήπο/αυλή τους που βολτάρουν ελεύθερα.

  Και πιο συγκεκριμένα:
  Υπάρχει μια γατούλα που την συναντάω συχνά έξω από τη δουλειά μου. Είναι μικρή σε ηλικία και φοβάμαι ότι θα αρχίσει σύντομα να γεννοβολάει. Πήρα τηλέφωνο στο Δήμο Αμαρουσίου όπου και με ενημέρωσαν ότι οι δήμοι αναλαμβάνουν μόνο σκύλους. Με δεδομένο ότι δεν έχω κατάλληλο χώρο για την φιλοξενία της μετά την στείρωση (είναι έτσι το σπίτι που μια γάτα μπορεί να την κοπανήσει), αλλά έχω και σκύλο που δυσκολέυει ακόμα περισσότερο τα πράγματα, τι μπορώ να κάνω? Και αν τελικά υπάρχει κάποιος που την ταϊζει και την θεωρεί δικιά του? Νομικά, αφού δεν την έχει μέσα στο σπίτι δεν νομίζω να υπάρχει θέμα, σωστά? Σε αυτή την περίπτωση βέβαια σκέφτομαι ότι α. θα τρομάξει νομίζοντας ότι την έχασε, β. θα ήταν δικιά του ευθύνη και η στείρωσή της. Η συγκεκριμένη αν δεν έχει πράγματι κάποιον να την φροντίζει, θα ήταν καλή υποψήφια και για υιοθεσία. Είναι κουκλα και πολύ φιλική.
 2. gikkat

  gikkat New Member

  Μπορείς να ζητήσεις από τον κτηνίατρο που θα τη στειρώσει να την κρατήσει για μια-δυο μέρες στο ιατρείο. Δεν χρειάζεται παραπάνω. Οι δικές μου την ίδια κιόλας μέρα κυκλοφορούσαν εκτός...

  Για δήμους & στειρώσεις γατιών, δεν γνωρίζω δεν απαντώ. Μόνο το ΣΠΑΖ ξέρω στη Γλυφάδα που εφόσον γίνεις συνδρομητής πληρώνεις ένα υποτυπώδες ποσό για τη στείρωση, αλλά αυτό είναι σωματείο δεν έχει να κάνει με το δήμο... :?
 3. Δάφνη

  Δάφνη New Member

  Σόρρυ για το σχόλιό μου σε παλιό θέμα, αλλά μόλις έκανα μια περιήγηση και τώρα το είδα. Ισχύει αυτό; Δεν κάνουν στειρώσεις και σε σκύλους και σε γάτες εξίσου; Βέβαια, αν δεν ήταν αργά και δεν με είχε πιάσει μια κρίση βαρεμάρας θα καθόμουν να το ψάξω εγώ αλλά, να με συγχωρέσετε, πολύ ψάξιμο έχω κάνει τελευταία και αν κάποιος έχει έτοιμη την απάντηση ας ενημερώσει. Έχω κι εγώ 3 αδέσποτες θηλυκές έξω και ακόμη δεν έχω καταφέρει να τις πιάσω...
 4. aristea

  aristea Active Member

  Ο νόμος μιλάει για αδέσποτα ζώα όμως δεν κάνουν στειρώσεις σε γάτες. Δεν ξερω το λόγο όπως δεν τον ξερουν και οι υπάλληλοι. Εχω ρωτήσει στον δικό μου δήμο που εχει προγραμμα στειρώσεων και απλά μου ειπαν δεν δεχόμαστε γάτες.

  Το stray εχει βγαλει ανακοινωση προκειμένου να συγκεντρώνονται χρήματα για στειρώσεις αδέσποτων γατιών, αλλα δεν εχει υπάρξει ανταπόκριση.

  Παραθέτω το σχετικό λινκ.
  viewtopic.php?f=107&t=5624

Share This Page