Στειρώστε το κουνέλι σας!

Discussion in 'Στείρωση Κατοικιδίων' started by Sugarcube, Dec 5, 2011.

 1. Sugarcube

  Sugarcube New Member

  Σίγουρα έχετε ακούσει ότι είναι καλή ιδέα να στειρώσετε το κουνέλι σας αν πρόκειται να πάρετε άλλο ένα. Κατά τι γνώμη μου, είναι ο,τι καλύτερο θα μπορούσατε να κάνετε για το μικρό σας!

  Ειλικρινά, δεν θα πιστέψετε ποσο πολύ θα αλλάξει το κουνέλι μετά από την εγχείριση. Το κουνέλι σας θα έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Θα γίνει σχεδόν όσο χαδιάρικο και γλυκό όσο τα κουνελάκια που βλέπετε στην τηλεόραση.
  Και όλα αυτά γιατί πολύ απλά, θα έχει χάσει κάθε ένστικτο για ζευγάρωμα, πράγμα που είναι καλο γιατί τα κουνέλια το θέλουν αυτό συνεχώς. Ιδίως όταν τα αρσενικά δεν είναι στειρωμένα, δείχνουν επιθετική συμπεριφορά προς τον ιδιοκτητη τους και ουρούν παντού για να δείξουν την επικράτηση τους.

  Τα θηλυκά κουνέλια έχουν μεγάλες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο τις μήτρας, για αυτό είναι κάπως απαραίτητο να στειρωθούν.

  Για αυτό, δώστε την ευκαιρία στο κουνέλι σας να ζήσει μια ζωή χωρίς ορμόνες που προκαλούν την "άγρια" αυτή συμπεριφορά. Δώστε του την ευκαιρία να σας δείξει πόση όρεξη για μάθηση θα έχει.
 2. mariaz

  mariaz Member

  Συμφωνώ απόλυτα. Η στείρωση είναι πρωτίστως καλή για τα ζωάκια, αφού τα κάνει ήρεμα κι έτσι προσαρμόζονται ευκολότερα στο ανθρωπογενές περιβάλλον που πρόκειται να ζήσουν. Έχω κι εγώ την ίδια εμπειρία με την Ιβανούλα μου, η οποία είναι σαν σκύλος μέσα στο σπίτι, την Φρεντουτσίνα μου (τσιντσιλίνα), ενώ έφτασε κι ο καιρός για τη στείρωση του Άργου μου!!!!!!
 3. mysweetbunny:)

  mysweetbunny:) New Member

  Θα ήθελα κι εγώ να στειρώσω το (αρσενικό) κουνελάκι μου αλλά δε νομίζω να υπάρχει κανένας εξειδικευμένος κτηνίατρος εδώ...:07: Πείτε μου όμως, σας παρακαλώ, περίπου πόσο στοιχίζει;:confused5:
 4. kate9

  kate9 Member

  Για αρσενικά κουνέλια και μόνο, το πολύ 80 εύρώ(νορμάλ τιμές) και έως 100ευρώ αν πεις στα κομμάτια να πάει αφού είναι ο μόνος κουνελογιατρός στην περιόχή μου.
 5. mysweetbunny:)

  mysweetbunny:) New Member

  Ευχαριστώ πολύ!:) Μέχρι να γίνει 7 μηνών θα δω...:wink5:
 6. Μαρία:)

  Μαρία:) New Member

  δεν είναι όμως κρίμα να στερήσουμε την μητρότητα από μια κουνελα;
 7. DinaDina

  DinaDina New Member

  Γεια σας !!! Πριν τρεις ημέρες έγινα κουνελομαμά και θέλω να ρωτήσω κάποια πράγματα για το θέμα της στείρωσης...
  1.Μπορώ να στειρώσω το κουνέλι μου σε ότι ηλικία θέλω;
  2.Πώς ακριβώς φέρεται το κουνελάκι μετά την στείρωση;(εμένα είναι αρσενικό αλλά και θηλυκό να είναι το δικό σας πείτε μου για την εμπειρία σας...)
  3.Υπάρχει καμιά περίπτωση να φέρεται χειρότερα από πριν ο Alfy μου;
  (αν μπορείτε απαντήστε εγκέρως)

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΤΕ ΜΕ ΤΟ ΜΗΝΗΜΑ ΜΟΥ !!!
 8. marich

  marich Active Member

  Μόνο για την πρώτη ερώτηση ξερω που ειναι απο 6 μηνων και πάνω ομως δεν είμαι 100% σίγουρη
 9. DinaDina

  DinaDina New Member

  Ευχαριστω πολυ marich !!!

Share This Page