Συμφωνώ μαζί σας όσον αφορά στα pet shops αλλά..

Discussion in 'Σχετικά με τα Pet Shops που εμπορεύονται ζώα' started by SaveAllAnimals, Feb 7, 2008.

 1. Radix

  Radix New Member

  για τα puppy mills ήξερα αλλα δεν ήξερα ότι τα pet shop περνούν σκυλιά μονο από εκεί. Τώρα δεν έχει νόημα και είμαι τυχερός που το σκυλί μου βγήκε υγιέστατο μέχρι στιγμής.

  μήπως όμως δεν είναι όλα τα puppy mills έτσι? μήπως δείχνουμε μονο την άσχημη πλευρά τον πραγμάτων?
 2. Strayshelp

  Strayshelp New Member

  Μα τα πετ σοπ απ τα puppy mills παίρνουν τα κουταβια!Δεν είναι άλλο θέμα!!!

  Θες να πιστευεις...Αλλά 90% απο κει προέρχεται κ το σκυλί σου.
  Γι αυτό και απ την Ουγγαρία πια,τα ''εκτροφεία'' σου λενε στο πετ σοπ δεν στέλνουν πια pedigree.Γιατι ΔΕΝ υπάρχουν pedigree.


 3. Niva2gr

  Niva2gr Moderator

  Radix, μην ψάχνεις δικαιλογία για τον εαυτό σου! Όλα τα puppy mills είναι έτσι, εξού και το όνομά τους (mill=σιταποθήκη)! Έκανες ένα λάθος, συνειδητά ή ασυνείδητα δεν μπορώ να κρίνω, και πήρες τον σκυλάκι σου απο μαγαζί!Το σκυλί σου προήλθε απο puppy mill, τελεία! Μακάρι να μην σου παρουσιάσει προβλήματα στο μέλλον, αλλά έστω και έτσι ίσως χωρίς να το θέλεις υποστήριξες μιά απίστευτα βάρβαρη "βιομηχανία"!
 4. matilda

  matilda New Member

  Άν υπήρχε όμορφη πλευρά Radix δεν θα τα έλεγαν puppy mills αλλά εκτροφεία και δεν θα έδιναν σε pet shop όπως δεν θα έδιναν κουτάβι στον καθένα αν δεν έκαναν στοιχειώδης ελέγχους.
 5. Radix

  Radix New Member

  Τελικά από συνήγορος βρέθηκα κατηγορούμενος. επειδή όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα να σας πω ότι υπάρχει κόσμος που λατρεύει μια συγκεκριμένη ράτσα σκύλων.

  Εγώ έψαξα και βρήκα τα πάντα για αυτήν την ράτσα και επειδή δεν υπήρχε άλλος τρόπος απόκτησης έτσι το αγόρασα αλλα δεν πιστεύω ότι έκανα και κανένα έγκλημα

  Θα σας έλεγα για το αδέσποτο που είχα και το αδέσποτο που έδωσα στην θεία μου και είναι επί την επίβλεψη μου αλλα δεν θα δικαιολογηθώ με αυτόν τον τρόπο.πάντως δεν είμαι κανένας που αγνοώ τα αδέσποτα.
 6. matilda

  matilda New Member

  Radix μην μπερδεύεσαι.

  Κανείς δεν σε κατηγορεί που πήρες καθαρόαιμο ούτε θα σε κρίνει ως μη φιλόζωο επειδή έχεις καθαρόαιμο και όχι αδέσποτο.

  Το θέμα είναι να ενημερωνόμαστε και να κάνουμε σωστές κινήσεις και αν μπορούμε να επηρεάζουμε και το γενικότερο κλίμα προς αυτή την κατεύθυνση.

  Για να το κάνω πιο κατανοητό το θέμα δεν είναι ότι δεν έχεις αδέσποτο αλλά από που πήρες (όχι μόνο εσύ αλλά γενικά) το σκυλί σου.
 7. dora

  dora New Member

  Δεν ξέρω που βρίσκεται ένας τέτοιος εκτροφέας.Με ρώτησες για τη διαφορά των puppy mills με τους εκτροφείς και σου απάντησα. Εάν και εφόσον ενδιαφερθώ να πάρω σκύλο ράτσας, θα ψάξω,όμως, και θα τον βρώ.
  Και τώρα μάλιστα που είμαι ενημερωμένη γύρω από τα θέματα αυτά, θα ψάξω εις διπλούν.
  Ο πρώτος και κύριος σκοπός του σωστού και ηθικού εκτροφέα( δύσκολες έννοιες για να οριστούν) δεν είναι το κέρδος.

  Επειδή εγώ αγόρασα το σχέδιο του οίκου Armani σε ποιότητα Zara, δεν σημαίνει ότι αγόρασα την ίδια μπλούζα στην καλύτερη τιμή, ούτε ότι θα αρχίσω να κατηγορώ τον Armani επειδή κάνει ακριβά μπλουζάκια.
  Δεν ξέρω πως αλλιώς να στο εξηγήσω.
 8. dora

  dora New Member

  Τώρα το γυρνάς το θέμα στο τελείως άσχετο.
  Αν ήμασταν κατά των καθαρόαιμων ζώων, δεν θα καθόμασταν τόση ώρα να μιλάμε για διαφορές μεταξύ εκτροφέων και puppy mills- pet shops.
  Άμα ήμασταν κατά των καθαρόαιμων ζώων, η μόνη μας κουβέντα θα ήταν "πάρε αδέσποτο, πάρε ημίαιμο- πάρε αδέσποτο, πάρε ημίαιμο".
 9. Niva2gr

  Niva2gr Moderator

  Μα, δεν σε κατηγορεί κανένας που πήρες σκύλο ράτσας! Και εγώ κάποια στιγμή θέλω να πάρω παπαγάλο! Όμως εφόσον ήξερες την κατάσταση δεν έκατσες να ψάξεις περισσότερο σε εκτροφείς για να βρείς αυτή τη ράτσα! Η δική μου ένσταση επάνω σε αυτό στηρίζεται!
 10. dora

  dora New Member

  Ποιός σε κατηγόρησε που πήρες ράτσα? Μου το δείχνεις, σε παρακαλώ?
 11. SaveAllAnimals

  SaveAllAnimals New Member

  Παιδιά, νομίζω οτι ξεφύγαμε λιγάκι και δεν νιώθω άνετα με αυτό εφόσον εγώ ξεκίνησα την κουβέντα.
  ΔΕΝ έκανα κανένα pet shop Θεό και ΔΕΝ είπα οτι παίρνω το μέρος του ενός ή του άλλου (πχ αγορά σκύλου από pet shop και αγορά από κάπου αλλού).
  Απλά είπα και εξακολουθώ να πιστεύω πως δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα. Δεν είπα ότι ο άνθρωπος που γνωρίζω εγώ και διατηρεί τέτοιο κατάστημα είναι ο υπερμάχος των ζώων,και ούτε και έχω λόγο και όφελος να πω κάτι τέτοιο.

  Μην τα ισοπεδώνουμε όμως όλα παιδία, καταλαβαίνω οτι προφανώς τα μάτια σας έχουν δει περισσότερα από οτι τα δικά μου και είστε πιο ενημερωμένοι σχετικά με το περιβάλλον που βρίσκονται τα ζώακια πριν καταλήξουν σε μία βιτρίνα.
  Σε καμία περίπτωση δε σας αμφισβήτησα ούτε σας αμφισβητώ. Ξέρω πως ότι λέτε,το λέτε για καλό των όμορφων αυτών πλασμάτων,μα επιτρέψτε μου να πιστεύω πως κάπου υπάρχουν άνθρωποι που δε σκέφτονται μόνο με το πορτοφόλι τους και που αν μή τί αλλό κοιτάζουν και το backround των σκυλιών και γατιών που θα προμηθευτούν ώστε να πουλήσουν.
  Μπορεί να διαφωνούμε αλλά δεν είμαι της άποψης πως τα pet shops είναι τελείως άχρηστα.

  Σας ευχαριστώ πολύ και ελπίζω να καταλάβατε που το πήγαινα γιατί νομίζω πως φάνηκε λιγάκι σαν να υποστηρίζω κάτι "κακό" και ένιωσα λίγο άσχημα.

  Έφη.
 12. Niva2gr

  Niva2gr Moderator

  Saveallanimals, επιμένω στην άποψή μου οτι αν αγαπάει τόσο πολύ τα ζώα του αυτός ο ύριος ας σταματήσει να τα πουλάει όπου νά'ναι! Δεν μπορεί να ελέγχει εξονυχιστικά όλους τους πελάτες του, να ζητάει κάθε μήνα λογαριασμό για το πώς τα πάει το σκυλί, και να κάνει αιφνιδιαστικές επισκέψεις! Έτσι κάνουν πολλοί καλοί breeders! Ακόμα και αν αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση αυτός δεν παύει να είναι εξαίρεση στον κανόνα! Εφόσον δεν στηριζόμαστε στις εξαιρέσεις για να βγάλουμε συμπεράσματα δε αλλάζει το γενικό μας συμπέρασμα για τα πετ σοπ!
 13. dora

  dora New Member

  Φυσικά και τα pet shops δεν είναι άχρηστα.
  Από που θα παίρνουε τροφές, παιχνίδια κλπ?
  Δηλαδή ο συγκεκριμένος άνθρωπος από παίρνει τα ζώα που πουλάει?
  Και αφού τα αγαπάει τόσο (δεν αμφισβητώ, χρησιμοποιώ τα λεγόμενά σου), γιατί συνεχίζει να τα εκθέτει σε βιτρίνες, μέσα σε κλουβιά? Γιατί δεν σταματάει να πουλάει ζώα και να μείνει μόνο με τα αξεσουάρ?
  Γιατί δεν προσπαθεί με τον τρόπο που μπορεί να βάλει τον νεοέλληνα να σκεφτεί σωστά?
 14. gikkat

  gikkat New Member

  Έχει... Τα μεγαλύτερα petshops στην Ελλάδα από Ουγγαρία "προμηθεύονται".

  Αν δεν ήταν όλα τα puppy mills σε αυτά τα χάλια, θα τα έλεγαν εκτροφεία.

  Εγώ πάλι πιστεύω ότι αύξησες τη ζήτηση εν αγνοία σου και συνηγόρησες στο "έγκλημα" (όλοι οι πελάτες των petshops έτσι σκέφτονται, "από μένα θα σωθούν?").
  Επίσης πιστεύω ότι δεν το έψαξες αρκετά καλά το θέμα γιατί στην Ελλάδα υπάρχουν εκτροφείς chow-chow (δεν γνωρίζω τη δουλειά που κάνουν γιατί δεν έχω ασχοληθεί με τη φυλή, αλλά υπάρχουν).

  Τέλος πρέπει να σου πω πως προσωπικά γνωρίζω εκτροφείς οι οποίοι από την εκτροφή πραγματικά δεν έχουν ιδιαίτερο κέρδος αλλά το κάνουν γιατί γουστάρουν να προστατεύουν τη φυλή με την οποία ασχολούνται δημιουργώντας καλούς απογόνους. Δεν θα μπω στη διαδικασία να αναλύσω περισσότερο τον τρόπο που δουλεύουν... Το μόνο που θέλω να πώ είναι πως άμα θέλεις βρίσκεις κι άμα δεν βρεις στην Ελλάδα και όντως αγαπάς μια συγκεκριμένη φυλή, υπάρχουν και τα εκτροφεία στο εξωτερικό...
 15. noela

  noela New Member

  Όταν ήμουνα μικρούλα μια από τις φιλοδοξίες μου για το μέλλον ήταν να ανοίξω pet-shop. Ιδέα δεν είχα τότε όμως. Όταν ακούω ότι ένα σκυλί είναι από Ουγγαρία το μυαλό μου πάει στα puppy-mills. Φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν κι εκεί αληθινά εκτροφεία όμως.
  Ήξερα ότι έχουν δικαίωμα να κρατάνε σκυλιά μέχρι 4 μηνών σε πετσοπ. Πήρε το αυτί μου όμως για σκυλάκι 6 μηνών που το δίνανε σε "καλή τιμή". Τι σκυλί θα βγει αυτό άραγε που έχει ζήσει 6 μήνες σε κλουβί;
  Ναι μεν δεν υποστηρίζουμε την αγορά από petshops αλλά δε μπορώ να μην αγωνιώ και να αναρωτιέμαι για την τύχη των ζώων που ξεμένουν. Ζωάκια είναι κι αυτά που είχαν την ατυχία να γεννηθούν στις λάθος συνθήκες. :(
 16. gikkat

  gikkat New Member

  Όλοι τα σκεφτόμαστε αλλά πάνω σε αυτή την ευαισθησία μας "πατάνε" και οι ιδιοκτήτες των petshops... Γνωστή η λούμπα!

  Προσωπικά επειδή με "πονάει" το θέμα, ούτε αγοράζω, ούτε μπαίνω, ούτε καν κοιτάω τις βιτρίνες αυτών των καταστημάτων. Θα μου πεις "χέστηκαν, υπάρχουν άπειροι άλλοι πελάτες" και θα σου απαντήσω ότι εφόσον ο κόσμος δεν θέλει να ενημερωθεί και να αλλάξει εγώ θα είμαι ενάντια έστω και μόνη μου και θα έχω και ήσυχη τη συνείδησή μου...
 17. Niva2gr

  Niva2gr Moderator

  Radix, παραδέξου τουλάχιστον οτι δεν έψαξες! Εγώ με μιά πολύ πρόχειρη αναζήτηση στο google βρήκα έναν εκτροφέα, έναν που πριν απο 3-4 μήνες χάριζε το chow-chow του και έναν ελληνικό όμιλο φίλων της ράτσας! Δεν ισχύει αυτό που λες οτι έψαξες και δεν βρήκες! Απλώς έψαξες μόνο πληροφορίες για την ράτσα, είδες το σκυλάκι σε ενα μαγαζί και ελαφρά τη καρδία, αν και ήξερες απο που μπορεί να προέρχεται πήγες και το αγόρασες! Τώρα δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό αλλά τουλάχιστον ας μην κοροιδεύουμε τους εαυτούς μας! Έκανες αυτό το λάθος εις γνώσιν σου! Απλώς αν σε ενδιαφέρει και σε πονάει τόσο πολύ το θέμα μην το ξανακάνεις!
 18. SaveAllAnimals

  SaveAllAnimals New Member

  Θεωρώ πως δεν είναι σωστό να σταυρώνουμε κανέναν.
  Ο/η Radix δεν νομίζω πως είπε μέσα του/της "θέλω να διαιωνίσω μια άσχημη κατάσταση και να κάνω κακό στα σκυλιά".Πιστεύω πως εν αγνοία του έκανε κάτι που θα μπορούσε να είχε αποφύγει.

  Εγώ το forum το πρωτοδιάβασα πριν λίγες μέρες, ως τότε δεν ήξερα για όλα αυτά και μετά από συζητήσεις που έχω κάνει με άλλα άτομα (εξαιρετικά φιλόζωα) φαίνεται πως ούτε κι αυτοί γνώριζαν.
  Χαίρομαι που έμαθα τί συμβαίνει, αν και δε μου αρέσει. Τώρα θα ξέρω τί δεν πρέπει να κάνω όταν θέλω να πάρω σκυλάκι.

  Μόνο μία ερώτηση θα ήθελα να κάνω που παρόλο που ήδη έχει γίνει νύξη για αυτό δεν νομίζω πως έχει ξεκαθαριστεί. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υπάρχουν εκτροφεία προσεγμένα από ανθρώπους που σέβονται τα δικαιώματα των ζώων και από εκεί να προμηθεύονται τα pet shops;

  Κοιτάξτε τί θα κάνω το συντομότερο δυνατόν. Θα κάνω μία έρευνα για αυτο. Θα μιλήσω με pet shops (ξέρω πως δε θα μου πουν την αλήθεια) και επίσης θα ψάξω να βρω κάποια από αυτά, από πού προμηθεύονται τα ζώα ώστε να τα πουλήσουν. Εδώ στην Κρήτη όπως και να το κάνεις είναι πιο κλειστή κοινωνία, κάτι θα βρω.
  Άλλωστε όποιος θέλει βρίσκει, έτσι δεν είναι;

  Έφη.
 19. Sofia

  Sofia New Member

  Εφη ετυχε μια μερα να περασω εξω απο ενα πετ σοπ μεγαλης αλυσσιδας και ηταν μια τεραστια νταλικα που ηταν ανοιχτη η πισω πορτα της και κατεβαζε κλουβια με κουταβια...ηταν γεματη!
  Αυτη η νταλικα ειναι σιγουρο οτι θα εκανε διανομη σε πολλα πετ σοπ και οχι μονο σε εκεινο,γιατι δεν θα ειχε που να τα βαλει,και σιγουρα ερχοταν απο καποιο εργοστασιο παραγωγης κουταβιων.
  Ηταν τοσα πολλα,φαντασου μια μεγαλη νταλικα γεματη με κλουβια κουταβιων απο αυτα τα μικρα τα πλαστικα,δεν ειναι δυνατον ενας εκτροφεας να εχει τοσα πολλα κουταβια

  Αν δεις πως τα σβερκωναν και πως τα εβαζαν στα καροτσια για να καθαρισουν τα κλουβια να μπουν τα κουταβια,μονο σαν εμπορευμα θα μπορουσες να τα δεις και οχι σαν ζωντανα πλασματα

  Τωρα αν υπαρχουν ελαχιστα πετ σοπ που πουλαν καποιο κουταβι απο εκτροφεα,αυτα θα ειναι οι εξαιρεσεις οχι ο κανονας
 20. SaveAllAnimals

  SaveAllAnimals New Member

  Μόνο που σκέφτηκα την εικόνα Σοφία αηδία μου προκάλεσε..

Share This Page